PEPENASII de iul/aug'08 sarbatoresc DOI ani (192)
Raspunsuri - Pagina 11
Marina_1609 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui estrella80 S-a schimbat cumva recent parola de pe picassa?? Daca da, va rog sa mi-o trimiteti si mie. ![]() Estrella mamica de Maya-Elena(27.07.2008) |
estrella, momentan nu se pun poze pe picasa. toate albumele au fost curatate si parola schimbata... o singura mamica stie parola dar pana cand nu se limpezesc apele nu va avea nimeni acces...
vezi mai multe detalii la generale- subiectul cu pedofili...
bujo, dansul este in voga si la noi

azi iar nu a mancat nimic. abaut laptele dimineata si cand am venit de afara la pranz i-am pus in biberon supa pasata... si s-a scarbit
A inceput iar urletele dar i-am aratat o cutie goala de lapte si i-am zis ca nu mai avem, bani nu mai avem sa cumparam...doar ciorba a ramasvai ce ofticata sunt...Copilul meu care dormea noaptea de la 2 luni acum a ajuns sa se trezeasca de 2 ori pe noapte sa ceara lapte???? pai cred si eu ca ii e foame...
ma impusc!
----------------------------------------
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08----------------------------------------
Mami Marina - Gospodina
Copil crescut din suc de morcovi
boticelina spune:
Marino cred ca te-ai angajat in "a neverending battle" cu mancarea. Io zic sa relax, da-i pufuleti si lapte si las-o sa sara (undeva mai safe decat de pe scaunul cu roti
)
Io cel putin asa fac. Intreb: "Nancy mananci?" mi se zice "nu" si consider subiectu' inchis. Si uite-asa ma trezesc seara ca al meu cupil a bobinat toata ziua un iaurt si juma de punga (mica) de pufuleti
. Asa ca mai intreb o data "Nancy mananci?", mi se raspunde "da", "ce?" intreb io, "lapte" mi se raspunde asa ca-i incalzesc un bibe si am incheiat povestea.
Si ma mai mir ca ma impinge jos din pat la 5 dimineata zicandu-mi "mami, aduce lapte Nancy!" 
Si am renuntat la suzeta, muuult mai usor decat credeam, folosind vechiul truc cu "a luat-o catelu'..." dar spus cu hotarare si explicat ca cei 2 catei mici nu aveau mamica asa ca le trebuia suza ca sa nu planga, bla, bla. O singura data a mai intrebat de ele, i-am explicat din nou "saracii catei, n-au mamica...
" si a fost de-ajuns. Acum sunt momente in care i-as infige io suzeta in bot ca ma capiaza de cat vorbeste dar nu pot sa-mi dau singura peste mana ![]()
Cu olita suntem in acelasi stadiu ca acu' un an, adica elimination communication
, daca o pun io pe oala face (in juma din cazuri), daca nu, face pe ea. Raman la parerea mea initiala dinainte de-a naste
ca treaba cu oala e cand vrea si poate cupilul singur, mai devreme e bataie de cap absolut fara sens pentru parinti. Daca nu aveam problema cu bubele rele de pe fund zau daca ma chinuiam cu antrenamentul la olita, ca mi-a tocit nervii si-am uzat hainele de zici ca-i al patrulea cupil care le poarta 
Am zis, stiu ca n-am mai scis de mult dar am avut o lehamite de numa', acu' incep sa-mi revin. Inca incerc sa ma obisnuiesc cu norma intreaga la munca, ajung acasa, cupilu e proaspat ca o floare, nu ma lasa nici sa mananc ca tre sa ne gatim si sa iesim
. Cad seara lata ca o musca beata.
M-am lasat de fumat
Sunt clean de 3 saptamani
If you wanna know how, ask me ![]()
Am hainute la noul bazar umanitar, acum intr-o haina noua, poate gasiti ceva sa va placa. Sau daca vreti sa donati, spuneti-mi ca preiau eu hainute. Ajutati astfel niste copiii sa-si continue tratamentele, poate sa mai traiasca o zi 
Monica si
Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Marina_1609 spune:
boti draguto, dar cu cate kg se mandreste garga? din cate imi amintesc eu...are ceva rezerve![]()
pe sofia o bate vantul cu tot cu pietre in buzunare
, nu are nici 10 kg... e scheletica
chiar asa sa o las pe lapte zici tu? pai am testat si asta sa vad pana cand... are aproape o luna... iar faptul ca se trezeste noaptea de 2 ori sa manance ma scoate din sarite. e dovada clara ca ii este foame! nu pot sa accept asa ceva avand in vedere ca de la 2 luni nu s-a mai trezit noaptea sa manance
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Marina_1609 spune:
acum s-a trezit, infometata bineinteles... si i-am inmanat acelasi biberon cu supa pasata. nu va puteti imagina cu cata ura m-a privit
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
bobitamica spune:
MARINA...si noi am trecut prin faza asta de care povestesti tu...E groaznic si te inteleg pentru ca si Irina are doar 10.7 kg. Avea 11,dar de cand a vrut numa lapte a mai scazut un pic.Nu spun ce stres m-a apucat cand am vazut ca a ramas in fundu'gol la propriu...i-au cazut pantalonii scurti si chiloteii de pe ea la cat e de slabanoaga...

Acum am adoptat alta tactica...ii dam sa pape singura cascaval,branza...le taiem asa betisoare si ii place sa pape singurica. Legumele i le dam bucatele mai mari ...si am vazut ca ii place asa...supa o bea cu paiul,in cazul in care vrea supa. Dar noi am mers mai mult pe felul 2 decat pe cirba,supa. Acum am cumparat niste oua de prepelita si i le-am aratat ca sunt micute...Si a mancat ,ea care nu punea gurita pe oua.
Acum a inceput sa pape mai bine...cam de cand am inceput eu serviciul mananca bine....adica nu mai bea doar lapte...
Eu te inteleg perfect..
Irina nu se trezeste noaptea in schimb....dar seara bea cate 2 biberoane cu lapte a cate 200 ml. Acum de cand a inceput sa manance mai bine bea doar 150. Asa bea si inainte.
La noi cu olita a venit de la sine....singurica a vrut. Noi am scos de ceva vreme si pampersul de noapte...nu mai folosim deloc si nu face. Si cand am fost cu ea la piscina ii puneam degeaba papmersii aiai de apa,ca nu facea in apa.Cand iesea cerea pisu.DIn acest motiv nici nu mi-am dat seama daca tin sau nu pisu. Dar cand am fost la Felix ii puneam si a fost ok...
Dar suzi...nu putem sa renuntam la ea. Nu sta in masina daca nu avem,iar seara la nani vrea un pic si gata...
Eu o las cum vrea ea...si eu am avut pana la 3 ani si ceva...asa ca...
seamana cu mine..
va pup
ma intorc la treaba...deocamdata e un pic de relaxare in birou,dar sa nu ma vada astia ca scriu....![]()
Bobitamica-mami de IRINA
16 iulie2008
boticelina spune:
Marina ai perfecta dreptate sa remarci ca da, garga e pulpanoasa, ideea era sa faci si tu putin rabat la mancarea "sanatoasa", sa remarci si pufuleti si daca Sofi accepta sa bage la ghiozdan lapte si o farfurie de cartofi prajit (de exemplu), sa-i dai cartofii aia prajiti, macar la 2 zile.
Sau orice (in afara de lapte) stii tu ca mananca. Si Nancy e mofturoasa si zau ca are zile cand baga doar inghetata,sau doar rosie, sau doar 2 soldatei de paine cu icre, sau 2 iaurturi, chestii d-astea. Io propun ce stiu ca bobineaza... dar nu pot sa o fortez ca vomita in jet si ce a mancat alaltaieri
. Doar faptul ca e grasuta ma mai consoleaza sa stii si te cred ca esti amarata ca tu nici macar n-ai ce pulpitza sa ciupesti 
Monica si
Nancy, 04.07.2008
"If you are unware of your choices, then you have none"
Marina_1609 spune:
stau cu ochii ca pe butelie
tot astept sa propuneti ceva ce nu am incercat :)))
nu vrea sa manance nici singura. iti dai seama ca as fi cea mai fericita. i-am aranjat mancarea in cate feluri sa fie cat mai atractiva...nu are nici o treaba. se intampla uneori cand ii arat ceva sa i se para interesant...deschide gura si pana sa ajunga mancarea in gura isi da seama de greseala grava ce urmeaza sa o comita si zice un "iiiii" asa ca si cand ar fi shocata de ce urma sa i se intample si fuge...
Marina &
ANA SOFIA 05.08.08
Mami Marina - Gospodina
Didi81 spune:
Marina, uite ce functioneaza de multe ori la noi (nu e musai sa functioneze la toata lumea, dar la noi asa e
): am observat ca daca ii dau alternative si ii las impresia ca decizia e a ei, accepta sa manance si atunci cand nu prea ar avea chef. Concret, sa zicem ca nu ar vrea sa manance banane daca ii dau asa pur si simplu, dar daca o intreb "Aida, ce vrei sa mananci, banane sau piersici?", raspunde categoric banane (a se lua aminte ca Aida nu suporta fructele, dar mai accepta uneori cu greu mere si banane
).
Ai putea sa incerci oferindu-i ce vrei tu sa manance si inca o chestie (o chestie pe care o uraste ea mai mult)...
In rest, si Aidelul are o sumedenie de alimente pe care nu le vrea nici picata cu ceara, dar are si multe pe care le adora, asa ca nu ma pot plange. Si in plus ea daca nu vrea sa manance la o masa, la urmatoare sigur e lihnita si cere singura, asa ca eu la capitolul asta am abordat atitudinea relaxata. Oricum, are foarte multe momente cand nu vrea altceva decat paine sau branza sau biscuiti.
[EDIT]: aranjatul pe farfurie in diferite forme artistice nici la noi nu are nici un efect (ba poate chiar ii scade apetitul daca vede mancarea in forma de animale sau mai stiu eu ce
)
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)
turturica spune:
marina, Mara mea are in jur de 11 kile, deci nu e nici ea o grasana. Dar eu nu ii mai dau lapte decit o data pe zi, dimineata, asta la sfatul doctoritei care, la controlul de un an jumate, a fost siderata ca ii mai dau lapte seara si mi-a spus sa ii dau lapte doar dimineata, in rest mincare. Cu laptele se satura si de-aia nu mai vrea mincare, dar laptele nu ii mai aduce toate nutrientele necesare, asa mi-a zis mie pediatra. Lactatele le mai compensez prin iaurturi, brinza, din astea. Eu personal junk-food nu-i dau, adica pufuleti, biscuiti, cartofi pai etc. ea n-a vazut. La fel la capitolul dulciuri. Eventual daca mergem la vreo petrecere mai las garda jos si o las sa guste o prajiturica sau o grisina, insa astea sint cazuri exceptionale, in general se multumeste cu fructe, nu cere sa manince dulciuri.
Ce pot sa-ti zic e ca eu nu ma stresez, are zile in care maninca foarte bine, are zile in care de-abia ciuguleste. Insa eu sint spartana la capitolul mincare, in sensul ca avem orar bine stabilit de mincare, identic cu cel de la cresa. Adica mic dejun dimineta, prinzul pe la 11:30-12, un snack pe la 15:30-16 si cina seara. Daca la vreuna din mesele astea nu vrea sa manince eu nu insist, o las, insa pina la masa urmatoare nu ii mai dau nimic. Eventual, daca i se face foame mai repede (si in general cere ea de foame ceva), ii dau masa urmatoare mai devreme, insa ii ofer acelasi meniu, nu fac rabat la calitate. Da, ii dau posibilitatea sa aleaga daca vrea iaurt sau piine cu brinzica sa zicem, supa sau mincare cu legume, deci o las pe ea sa aleaga. Insa nu ii dau biscuiti, pufuleti sau bomboane. Mai vede pe afara la alti copii unele chestii de gen inghetata, biscuiti, etc, insa mamele de aici nu ofera daca mama copilului nu e de acord, asa ca nu e cazul sa ii bage cineva pe git vreo eugenie ceva.
Deci ce sa zic, la capitolul mincare io aleg varianta asta, ii respect alegerea, daca refuza mincarea inseamna ca nu-i e foame, insa in momentul in care semnalizeaza ca vrea sa manince (si de fapt cind ii e foame urla ca vrea banana, asta e alimentul universal), ii ofer masa pregatita. Eu hotarasc CE sa manince, ea hotaraste CIT sa manince.
ooka, clar sintem sabotate. Iti scriu un PM deseara.
Mami de Mara (19.08.2008)
Didi81 spune:
Turtu, Aida mea inca mai bea lapte seara, dupa masa de seara. Asa s-a obisnuit si nu concepe sa sara peste lapte chiar si atunci cand mananca mult la masa de seara. E ca un fel de ritual bautul laptelui si spalatul pe dinti dupa.
Didi
de Aida Maria
(03.07.2008)

Maya-Elena(27.07.2008)