Protectie in Tara lui Papura-Voda

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

exemplele personale, intradevar dureroase, sunt ale voastre. se intampla peste tot in lume, chiar si in tarile unde legea e lege.

am vrut sa subliniez ca diferit de Romania, unde nu exista legislatie domestica de care politia sa se poata folosi, in alte tari exista legislatie clara, care se aplica. si daca cei care trebuie s-o aplice n-o fac, platesc.

Natasa, asteptam altceva de la tine. e foarte usor sa condamni pe cineva, mai ales cand ai doar cateva detalii. sunt convinsa ca daca ai cunoaste-o pe mama in cauza si ti-ar fi prietena buna, n-ai mai fii atat de vehementa.
habar'nu avem noi ce-i in sufletul acelei femei, de ce continua sa ramana cu abuzatorul. condamnarea nu-i o solutie.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Nu stiu ce asteptai de la mine si cu ce am gresit. Niste bebelusi sint expusi riscului de a fi maltratati, ce e de discutat si de inteles aici? Tie ce ti-ar spune instinctul daca- copilul tau ar lua bataie si ar creste in teroare? Din pacate instinctele femeii sint amortite si in amorteala asta nu-si da seama cit rau le face fetitelor. Daca as cunoaste-o pe mama in cauza si mi-ar fi prietena, as face tot ce-mi sta in puteri sa-i deschid ochii ca nu are de ce sa traiasca asa. DIn pacate copiii in Romania sint greu de ferit de brute de genul asta. Adica pina nu se intimpla o nenorocire si nu ajunge unul in spital nu ai cum sa intervii. Nu ma intelege gresit, imi pare rau sa aud ca o femeie indura asemenea batai si umilinte si e adevarat, nu pot pricepe ce e in sufletul cuiva care face asta timp de 11 ani. Dar atunci cind un pui de 9 luni este lovit!!! si mama nu fuge mincind pamintul, cum sa o mingii pe cap si sa-i spui "habar'nu avem noi ce-i in sufletul acelei femei, de ce continua sa ramana cu abuzatorul"??? Copilul nu are alegeri, adultii le fac in locul lui si in casa aia nimeni nu le apara interesele. In timp ce noi sintem intelegatoare si o compatimim pe biata femeie (si nu o spun ironic!), copiilor alora li se poate intimpla o nenorocire. Si singura care ii poate salva de acolo este o persoana care nu mai e capabila sa o faca si are nevoie de ajutor. Acum s-a facut liniste, probabil ca abuzurile nu sint zilnice, dar la urmatorul, cine garanteaza ca nu va fi mult mai rau? Asta e ceea ce am spus, ca trebuie ajutata sa evadeze, sa se elibereze in primul rind psihic. Dar ea nu are vointa asta si e nevoie de cineva care sa duca lupta asta cu mintea ei.

Miriluta, eu una nu pricep nici de ce sotul tau nu-l da cu capul de pereti pe imbecil cind ajungeti in tara. Am inteles, e viteaz cu femei si bebelusi, dar cum sa lasi sa-ti fie batuta sora ("bataie vecina cu moartea" dupa cum spui) si sa nu intervii? Ok, nu te poti urca in avion la fiecare bataie, dar cind veniti in concediu aveti intiniri amicale cu bruta aia???? Ca prima bataie de care stiti a fost acum doi ani, intre timp nu au avut o dicutie ca intre barbati? Ca aici nu e vorba de bagat in familia altuia, e vorba de viata si de moarte. Aveam o vecina in bloc care lua bataie de la sot si intr-o zi a murit. A facut un cheag pe creier, dar criminalul nu a fost acuzat pentru ca nu fusese acasa in ultima saptamina, deci a murit de "moarte buna"... Oricind i se poate intimpla asta si cumnatei tale, daca ea nu mai gindeste logic, salvati-o voi!~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Natasa, noi am plecat din tara acum 5 ani si de atunci am mai fost o singura data in tara, acum 3,5 ani. Nu mergem in concediu in tara si nu ne vizitam cu ''viteazul''. Si de intervenit, poti interveni atat cat ti se permite. Deocamdata ne-am limitat in a o asigura de tot sprijinul nostru in masura in care isi doreste si atunci cand isi doreste. Deciziile trebuie sa le ia ea. Munca de convingere ducem atat eu cat si surorile ei insa nu putem pune presiune pe ea.

In legatura cu lovirea fetitei, ea nu o vede ca violenta impotriva copilului, in definitiv el nu a vrut sa loveasca copilul ci pe ea.
Stiu ca alte femei au plecat la prima palma mancand pamantul si cu 5 copii in brate in camasa de noapte si la -30 grade. Insa atunci cand nu ai bani, nu ai prieteni, nu ai familie langa tine, cu doi bebelusi in brate...nu poti pur si simplu sa pleci pentru ca nu ai unde! Ca a facut alte greseli majore, printr care si aceea de a face copii cu el cand il stia cum e, asta e alta poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Miriluta, fac putin abstractie de relatia dintre cumnata ta si sotul ei.

Banuiesc ca ea, ca mama, isi iubeste copiii si este gata sa se sacrifice pentru ei. Asa este normal, asa iti dicteaza instinctul (daca il ai), sufletul, pentru acea bucatica din carnea ta, din sangele tau.

Poti sa-i spui cumnatei tale sa isi ia o clipa de ragaz, fie si atunci cand merge la baie, pentru a se intreba ce le va raspunde acestor fetite cand vor creste si o vor intreba de ce nu a plecat.

Este dureros, pentru o mama, sa fie judecata de propriii sai copii. Daca fetitele vor dezvolta un comportament rece fata de ea, daca ii vor reprosa inertia, lipsa de actiune, cum se va justifica in fata lor? Dar daca isi va pierde orice urma de respect in fata lor?

Sa se gandeasca bine.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Natasa, nu am minimalizat ce se intampla acelor fetite, din contra mi se ridica tensiunea numai cand ma gandesc ca pot fi in pericol. repet, nu stim amanunte (si nici nu trebuie sa stim noi) nu mangai duios pe cap, sunt realista si ma limitez sa spun doar ce pot spune din datele date.
a, io daca eram, sigur il cafteam numa daca indraznea sa zica ceva....ce sa mai ridice mana era ca si mort. si plecam cu tot cu copii, a nu, mai bine il dadeam pe el afara. io-s rea, da rea rau!

am avut azi o discutie f interesanta, cu o doamna nemtoaica, care lucreaza cu femeile abuzate. desi o cunosc de ceva vreme, nu stiam ca se ocupa de aceste aspecte ale vietii. fiecare femeie are motivele ei ptr care ramane un timp intr-o casnicie compromisa, langa un abuzator. nu poate fi stabilit un anume tipar pentru toate femeile. unele spera ca lucrurile se vor schimba, altele considera ca e cumva normal sa fie asa, altele sunt dependente financiar de sot, f multe se gandesc la copii ca-si pierd tatal.....aproape au teama de a se rupe de langa un sot abuzator. exista cuma o dominare nespusa asupra femeii abuzate, ceva in subconstient.

sa nu deviz de la subiect.

sunt convinsa ca mama cu fetitele gemene va iesi pana la urma de acolo.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Natasa, noi am plecat din tara acum 5 ani si de atunci am mai fost o singura data in tara, acum 3,5 ani. Nu mergem in concediu in tara si nu ne vizitam cu ''viteazul''. Si de intervenit, poti interveni atat cat ti se permite. Deocamdata ne-am limitat in a o asigura de tot sprijinul nostru in masura in care isi doreste si atunci cand isi doreste. Deciziile trebuie sa le ia ea. Munca de convingere ducem atat eu cat si surorile ei insa nu putem pune presiune pe ea.

In legatura cu lovirea fetitei, ea nu o vede ca violenta impotriva copilului, in definitiv el nu a vrut sa loveasca copilul ci pe ea.
Stiu ca alte femei au plecat la prima palma mancand pamantul si cu 5 copii in brate in camasa de noapte si la -30 grade. Insa atunci cand nu ai bani, nu ai prieteni, nu ai familie langa tine, cu doi bebelusi in brate...nu poti pur si simplu sa pleci pentru ca nu ai unde! Ca a facut alte greseli majore, printr care si aceea de a face copii cu el cand il stia cum e, asta e alta poveste.

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

Ba sa ma ierte Dumnezeu , eu am plecat in toiul noptii,in timpul iernii ,cu zapada afara,in pijama,cu geaca pe mine si copilul de 2 ani in brate in strampi lungi si o bluza pe ea si am fugit din Filipestii de Padure la Ploiesti facand autostopul .Si am avut noroc cu un domn de treaba care l-a vazut pe "viteazul" bf alergand dupa mine si urland beat turta si a oprit masina,m-a tras in masina si a blocat usile in timp ce imbecilul tragea sa ma scoata urland ca sunt nevasta-sa si ca ma omoara (si eram impreuna de 2 luni doar) .
Am dormit in noaptea aia in Gara de Sud Ploiesti ,in sala de asteptare iar a doua zi m-am intalnit cu o prietena si am stat la ea pana mi-am gasit chirie la un mos tampit .Si uite ca am supravietuit !
Pe ex huzbandu l-am avertizat de la inceput ca daca indrazneste sa dea in mine o palma,a doua zi nu se mai trezeste si m-a crezut (asta nu l-a oprit sa-si permita sa urle ca apucat in ultimii ani si de asemenea l-am avertizat ca nu-l mai accept asa si i-am spus PA ) .

Miriluta,cumnata ta are atata sprijin dar ii lipseste curajul !Trebuie s-o scoata cineva cu forta din situatia aia ca sa se trezeasca .

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

"habar'nu avem noi ce-i in sufletul acelei femei, de ce continua sa ramana cu abuzatorul. condamnarea nu-i o solutie."

Kariguld, ai perfecta dreptate.
Dar: orice ar fi in capul si in sufletul femeii, oricare ar fi motivele pentru care sta cu el, ea dincolo de toate este si va ramane MAMA. Si in momentul in care a zis "da, pastrez sarcina", ea si-a asumat intreaga raspundere, si e obligata sa asigure copiilor un trai cat se poate de bun. Si acel trai bun pentru copil inseamna iubire, armonie, etc.
Insa fetitele astea tocmai au asistat la niste scene groaznice, una chiar a si fost lovita. Femeia e responsabila si pentru fetite, deci nu mai are ce cauta acolo. Iar daca ramane cu animalul in aceeasi cusca, inseamna ca isi expune constient copiii unor acte de violenta verbala si chiar fizica. Si atunci, intreb eu, ce e pe primul loc? Motivele mamei pentru care sta cu idiotul, sau viata fetelor?

off-topic: stiu despre ce vorbesc, am umblat 2 ani la psiholog cu cea mica pana si-a revenit. Si am furat tot asa din propria prostie 9 ani din copilaria lui fiul meu, ani care nu se vor intoarce niciodata, pentru ca am fost o idoata si nu am plecat dupa primul scandal.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Natasa, nu am minimalizat ce se intampla acelor fetite, din contra mi se ridica tensiunea numai cand ma gandesc ca pot fi in pericol. repet, nu stim amanunte (si nici nu trebuie sa stim noi) nu mangai duios pe cap, sunt realista si ma limitez sa spun doar ce pot spune din datele date.
a, io daca eram, sigur il cafteam numa daca indraznea sa zica ceva....ce sa mai ridice mana era ca si mort. si plecam cu tot cu copii, a nu, mai bine il dadeam pe el afara. io-s rea, da rea rau!

am avut azi o discutie f interesanta, cu o doamna nemtoaica, care lucreaza cu femeile abuzate. desi o cunosc de ceva vreme, nu stiam ca se ocupa de aceste aspecte ale vietii. fiecare femeie are motivele ei ptr care ramane un timp intr-o casnicie compromisa, langa un abuzator. nu poate fi stabilit un anume tipar pentru toate femeile. unele spera ca lucrurile se vor schimba, altele considera ca e cumva normal sa fie asa, altele sunt dependente financiar de sot, f multe se gandesc la copii ca-si pierd tatal.....aproape au teama de a se rupe de langa un sot abuzator. exista cuma o dominare nespusa asupra femeii abuzate, ceva in subconstient.

sa nu deviz de la subiect.

sunt convinsa ca mama cu fetitele gemene va iesi pana la urma de acolo.

Bazar general pe DC

Sper si eu din tot sufletul ca instinctul de mama sa primeze si sa poata sa renunte la relatia asta.
Si eu sint genul de femeie la care daca un barbat ar fi indraznit sa ridice mina raminea fara ea, dar nu o judec prin prisma mea revolutionara ci incerc sa-mi dau seama cit de mult poate o femeie sa-si poata pierde orice farima de incredere si de respect fata de propria persoana incit sa lase o bruta sa o bata 11 ani si apoi sa mai faca si doi copii care la rindul lor sint abuzati (psihic, in primul rind si apoi si fizic). Asta nu pot pricepe si probabil femeile care au trecut prin asemenea experiente stiu mai bine care sint mecanismele care te tin captiv linga abuzatori.
Miriluta, sun-o si repeta-i de 10 ori pe zi ca daca ea lasa copiii sa creasca linga nenorocitul ala, va fi la fel de vinovata de traumele pe care le vor suferi. Nu mai spune ca nu are unde se duce pentru ca are. O camera- la ai tai, niste bani- de la frati...Are sansa sa fie niste oameni in spatele ei sa o ajute, problema e sa constientizeze ce i se intimpla nu numai atunci cind e data cu capul de pereti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Gabi, Natasa, spun ptr ultima data, nu am minimalizat bataia primita si nici abuzul aspura fetelor. am incercat sa raman obiectiva, la subiect.
Miriluta intreba de un servici de protectie ptr mama si copil.

faptul ca mama nu a plecat si ca sta in abuz de ani multi, e un alt subiect. si nu, niciodata nu-mi voi permite sa judec pe cineva sau sa condamn ptr hotararile pe care le ia. cel mult pot sa-mi spun parerea....

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaluKara spune:

offf, e o situatie imposibila. celei care este abuzata ii vine foarte greu sa se rupa de tot calvarul din lipsa suportului efectiv(rudele nu sunt langa ea, ci in strainatate, prieteni nu are, are 2 copii mici care depind numai de ea daca alege sa plece, s-a obisnuit cu abuzul, i se pare ca merita aceasta corectie aplicata de sot etc).

daca ea era cea care suna in toiul noptii la politie atunci poate se rezolva ceva, nu veneau aia doar sa constate ci la cerere o puteau duce pana la IML, poate chiar si la un adapost avand in vedere ca nu a fost doar ea agresata ci si una din fetite.

sunt de acord ca serviciile din Romania de protectie sociala lasa de dorit dar in ceea ce priveste violenta domestica si in tari mult mai dezvoltate e foarte greu sa intervii in "afaceri de familie".

cele care o judeca ca de ce nu a plecat in atatia ani, sau de ce a mai facut copii, sau cum de nu a fugit in noaptea respectiva....e usor sa fii viteaz din vorbe, cand esti pusa in fata faptului implinit poti intra in soc emotional iar apoi posttraumatic si sa nu mai ai reactiile pe masura. era normal daca tot a acceptat acest abuz o perioada atat de lunga de timp sa nu fuga doar pentru ca cea mica a fost lovita relativ accidental.

de obicei exista 3 tipologii de femei abuzate, cele care stau si indura, cele care fug la prima bataie, prima palma(sunt cele mai urajoase) si cele care fug cand le sunt amenintati copii in mod direct(abuz fizic intens si psihologic). despre cele care permit ca si copii sa duca acelasi gen de trai nici nu vreau sa amintesc ca ma deprim si le consider complet iresponsabile(chiar daca de obicei incerc sa nu judec pe nimeni)

am vazut ca s-a oferit sa o ajute pentru cateva zile o fata din buc, poate e mai buna calea asta de rezolvare pentru ca in general un strain te judeca mai putin decat familia si asa are si ea timp sa se acomodeze psihic cu schimbarile pe care urmeaza sa le faca. abia apoi sa mearga la celelalte persoane care o pot ajuta.

iti tin pumnii sa fie totul bine si sa scape din acest chin la care e supusa

10s
http://picasaweb.google.com/ianfeb2011/RaluKara# poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Kariguld, mai citeste odata prima postare a Mirilutei. Nu a intrebat unde sa mearga cumnata ei, pur si simplu era revoltata ca nimeni n-a ajutat-o.
Eu am incercat s-o trezesc la realitate pe Miriluta, dar cumnata ei e cea care ar trebui scuturata un pic. Are sprijinul familiei, are unde merge, exista o cale sa iasa din situatia ei, si totusi nu merge.
Ea daca a ales sa stea cu el, autoritatile nu o pot forta sa plece. In cazul ei autoritatile pot face un singur lucru: cei de la protectia copilului sa ia fetele din acel mediu infect, si cumnata n-are decat sa-si faca abonament la salvare, la politie si la IML.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput