Protectie in Tara lui Papura-Voda

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Noi (eu si sotul meu...adica fratele ai) am aflat acum 2 ani pt prima data de batai. Tot asa, o batuse rau si plecase de acasa de 2 zile si nu raspundea la telefon. Si tot asa, ne-a sunat sa ne ceara sfatul. Sotul meu a vrut atunci sa zboare in tara, dar dupa cum am mai spus, avem joburi si nu poti pleca chiar asa cum te taie capul. Intre timp, familia lui a facut un consiliu de familie si cica s-ar fi potolit. A hotarat sa ramana cu el desi atat noi cat si sora ei din Spania s-a oferit sa o ajute.
Intre timp a ramas gravida si a sperat ca toate frecusurile si reprosurile, ca nu e in stare ici sa faca copiii, vor dispare, mai ales ca era gravida cu gemeni. Insa, dupa cum stiam, situatia nu s-a imbunatatit.

Apartamentul e pe numele soacrei deoarece cumnata-mea a muncit 5 ani in Anglia (au muncit de fapt amandoi) si au trimis bani soacrei sa le cumpere apartament. Soacra l-a cumparat pe numele ei, pe principiul: lasa mama, ca eu nu am alti copii, tot voua va ramane.

Inca nu am reusit sa vorbesc cu ea...nu putem sa o sunam pt ca nu poate vorbi cand e el acolo. Ceea ce stiu e ca e inca in apartament...nu s-a dus la ai mei...ieri era vorba ca se duce la IML...dar nu stiu daca s-a dus. Sper sa dau de matusa mea mai tarziu sa imi spuna daca s-a dus cu ea la avocat.

Si eu as pleca in miezul noptii cu copiii in brate si fara sa ma uit in urma dar cred ca depinde de cat de tare e fiecare si daca e cineva in spatele tau (parinit, prieteni, frati) care sa te sprijine. Eu stiu ca indiferent ce as face, parintii mei sunt alaturi de mine si ma sprijina si ma iubesc si nu ma judeca. Si noi (fratii si cumnatii ei) o iubim si ii promitem sprijin, dar nu suntem acolo langa ea. Eu nu o judec doar imi e mila tare de ea si de copii...imi e la fel de draga ca o sora si sufar ca nu sunt acolo sa ii dau incredere in ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

Miriluta, pentru tine!

Larisa 36+ cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)
AMR 3+ saptamani pana la
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

...sincer?eu ma asteptam sa bata in retragere(urmaresc subiectul)...si daca face asta isi merita soarta(deoarece pe ea chiar are cine s-o ajute)

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

Citat:
citat din mesajul lui kariguld

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K
Si din cate am citit pe forum, nici politia de afara nu se implica cu drag in certurile de familie.

ba se implica, este stipulat in lege. e vorba de protectia minorilor si a unei femei lovite, agresate. daca suni la orice ora din zi sau noapte, mai ales daca esti lovita, vine politita si se iau masuri imediate. mama si copii sunt luati din casa, daca cer asta si dusi intr-un adapost temporar, iar agresorul la sectie. in special cand e vorba de violenta, nu se discuta, negociaza.

de neconceput, in Romania anilor 2010 sa nu existe linii telefonice de urgenta, unde sa poti primi ajutor in timp real.

Miriluta, incurajeazti cumnata sa plece si sa rupa relatia cu acel abuzator. cu orice pret. mai ales ca va are pe voi care o ajutati.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

hmmm, depinde... In Germania degeaba e lege ca n-ai voie sa-ti bati nevasta. Matusa mea cu greu a iesit dintr-o casnicie abuziva, si nu peste noapte s-a mutat. A durat un pic pana si-a gasit un adapost pentru mame abuzate. Dar putea sa sune la zeci de adaposturi in toiul noptii, raspunsul era: veniti dimineata. Iar politia vine, constata, si dupa aceea tot cu el te intorci acasa. In Ungaria e exact ca la noi. Si acolo e firesc sa se mai aplice cate o corectie nevestei.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Ia sa-ti spun eu cum e in Germania.
Am luat o noapte intreaga bataie, am reusit odata sa ajung la geam sa strig afara "Ajutor", mi s-a spus mai tarziu ca mai bine strigam ca arde, ca mai repede se sesiza cineva. Deci curaj civil ZERO BARAT si in Germania, si stam la sat, unde e liniste. Dimineata la ora 5 am reusit sa fug din casa, ca reusisem sa-mi pun pe furis lentilele de contact, dupa ce-mi sparsese ochelarii, la -7 dioptrii, cam greu sa gasesc broasca sa descui usa de la intrare sa fug. Deci dimineata la ora 5 cu Yasmin in brate (avea aproape 2 ani) si cu Andreas (4 ani)de mana, soptidu-le sa nu scoata un sunet in pijamale toti 3 si desculta am fugit la vecina de peste drum. Am pus degetul pe sonerie, si m-am oprit din sunat cind mi-a deschis, asta in conditiile in care exul putea sa ma vada de la oricare geam al casei noastre, si ma tarasca de par inapoi in casa. Toate astea dupa ce m-a amenintat ca ne taie capetele la toti 3 si ni le pune pe pervaz sa privim afara in gradina pe care a sapat-o el.
Ei de la vecina am sunat la politie care fiind duminica dimineata la 5 a avut nevoie de 40 de minute ca sa ajunga, timp in care exul a trezit toata strada. Au venit si in primul rand m-au intrebat daca l-am provocat, sincer, si azi ma enervez de mor cind imi amintesc. Apoi au intrat peste el in casa, si l-au luat. Norocul a fost, ca el a facut urat de tot, si l-au internat la nebuni, acolo unde ii si este locul si unde a petrecut o perioada de aproape 2 ani, pana l-au expulzat de aici.

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia

Mergi la inceput

Yasmine..in toate tarile exista scapari ale politiei, mai mari sau mai mici. Insa m-a enervat faptul, independent de vina sau prostia cumnatei mele, ca o femeie intr-o situatie disperata in capitala unei tari aflate in UE nu poate gasi protectie si adapost la nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui Miriluta

Noi (eu si sotul meu...adica fratele ai) am aflat acum 2 ani pt prima data de batai. Tot asa, o batuse rau si plecase de acasa de 2 zile si nu raspundea la telefon. Si tot asa, ne-a sunat sa ne ceara sfatul. Sotul meu a vrut atunci sa zboare in tara, dar dupa cum am mai spus, avem joburi si nu poti pleca chiar asa cum te taie capul. Intre timp, familia lui a facut un consiliu de familie si cica s-ar fi potolit. A hotarat sa ramana cu el desi atat noi cat si sora ei din Spania s-a oferit sa o ajute.
Intre timp a ramas gravida si a sperat ca toate frecusurile si reprosurile, ca nu e in stare ici sa faca copiii, vor dispare, mai ales ca era gravida cu gemeni. Insa, dupa cum stiam, situatia nu s-a imbunatatit.

Apartamentul e pe numele soacrei deoarece cumnata-mea a muncit 5 ani in Anglia (au muncit de fapt amandoi) si au trimis bani soacrei sa le cumpere apartament. Soacra l-a cumparat pe numele ei, pe principiul: lasa mama, ca eu nu am alti copii, tot voua va ramane.

Inca nu am reusit sa vorbesc cu ea...nu putem sa o sunam pt ca nu poate vorbi cand e el acolo. Ceea ce stiu e ca e inca in apartament...nu s-a dus la ai mei...ieri era vorba ca se duce la IML...dar nu stiu daca s-a dus. Sper sa dau de matusa mea mai tarziu sa imi spuna daca s-a dus cu ea la avocat.

Si eu as pleca in miezul noptii cu copiii in brate si fara sa ma uit in urma dar cred ca depinde de cat de tare e fiecare si daca e cineva in spatele tau (parinit, prieteni, frati) care sa te sprijine. Eu stiu ca indiferent ce as face, parintii mei sunt alaturi de mine si ma sprijina si ma iubesc si nu ma judeca. Si noi (fratii si cumnatii ei) o iubim si ii promitem sprijin, dar nu suntem acolo langa ea. Eu nu o judec doar imi e mila tare de ea si de copii...imi e la fel de draga ca o sora si sufar ca nu sunt acolo sa ii dau incredere in ea.

Mami de Miruna (19.12.2002) si Henrik (30.08.2007)

Vezi, din pacate, dupa cum intuiam, cea mai mare problema e ca ea NU vrea sa plece de la idiot. Nu s-a dus la ai tai, nu a plecat mincind pamintul desi avea unde dupa ce propriul bebelus a fost lovit!!!! Asta e cumplit, ca va privi neputincioasa cum javra aia de om ii va bate si teroriza copiii si ea nu va face nimic sa scape de acolo. Ai tai sint la numai 30 de km de ea, ii faceam pe jos pina acum si nu mai ramineam o secunda in casa daca imi era lovit copilul. Dar ea nu mai are instinct (nici de conservare, nici matern!!). E greu sa convingi un om atit de abuzat ca ceea ce se intimpla nu este in regula. Cel mai trist este ce li se intimpla bietilor copii, ar trebui luati din familia aia daca ea nu e capabila sa plece!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

exemplele personale, intradevar dureroase, sunt ale voastre. se intampla peste tot in lume, chiar si in tarile unde legea e lege.

am vrut sa subliniez ca diferit de Romania, unde nu exista legislatie domestica de care politia sa se poata folosi, in alte tari exista legislatie clara, care se aplica. si daca cei care trebuie s-o aplice n-o fac, platesc.

Natasa, asteptam altceva de la tine. e foarte usor sa condamni pe cineva, mai ales cand ai doar cateva detalii. sunt convinsa ca daca ai cunoaste-o pe mama in cauza si ti-ar fi prietena buna, n-ai mai fii atat de vehementa.
habar'nu avem noi ce-i in sufletul acelei femei, de ce continua sa ramana cu abuzatorul. condamnarea nu-i o solutie.

Bazar general pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamiy spune:

Miriluta
Eu locuiesc in Bcuresti; pot sa o ajut, sa merg cu ea la institut, chiar sa o duc la parintii tai la 3O de km de Bucuresti. Poate chiarsa stae la mine doua trei zile pana isi scoate hartiile necesrae de la IML.Vreau sa o ajut. Eu stiu ce inseamna relatie de genul asta; am crescut, din pacate, in acest mediu.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui mamiy

Miriluta
Eu locuiesc in Bcuresti; pot sa o ajut, sa merg cu ea la institut, chiar sa o duc la parintii tai la 3O de km de Bucuresti. Poate chiarsa stae la mine doua trei zile pana isi scoate hartiile necesrae de la IML.Vreau sa o ajut. Eu stiu ce inseamna relatie de genul asta; am crescut, din pacate, in acest mediu.

Multumesc mult pt oferta . Activeaza-ti te rog PM.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui kariguld
[ e foarte usor sa condamni pe cineva, mai ales cand ai doar cateva detalii. sunt convinsa ca daca ai cunoaste-o pe mama in cauza si ti-ar fi prietena buna, n-ai mai fii atat de vehementa.
habar'nu avem noi ce-i in sufletul acelei femei, de ce continua sa ramana cu abuzatorul. condamnarea nu-i o solutie.

Bazar general pe DC

Kari

Mergi la inceput