Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***215***
Raspunsuri - Pagina 22
pisigri spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dyana27 mai fetelor dar de ce va ganditi voi ca-i ingraditi complet cu bona??? pai doar nu sta cu el in casa toata ziua nu??? cel putin la mine conditie clara pentru bona este sa fie atletica nene, si sa-l care toata ziua pe afara; si asta inseamna automat socializare cu copii, mai ales dus prin mai multe parcuri, lume noua toata ziua; adica eu sunt fix invers, mai rau mi se pare ca-l ingradesc la 2 ani intre gardurile gradinitei, cu loc de joaca sau fara.... decat plimbat prin parcuri, la aer liber, cu copii de toate varstele; si o bona buna se poate ocupa de el sa-l invete si poezii, cantecele.... chiar si fara ureche muzicala, ce nu poate sa cante in fundal calculatorul si ea doar sa-i repete, sa ingane cu el??? eu cum ziceam, m-am mai relaxat la capitolul asta, si refuz sa pun raul inainte (chiar daca deja am cautat camerele de supraveghere pe care le vreau pentru toata casa ![]() ![]() ![]() )Diana- mami super fericit de mutzunel incredibil David Gabriel 1 aprilie 2009 MINUNEA MEA![]() cum am venit pe lume |
Pai Diana, eu nu vreau bona pentru ca:
- sint absolut necalificate; daca gasesti o fosta educatoare, e in virsta si nu mai are rabdare;
- costa cit gradinita privata, unde se ocupa cineva specializat de copii; in plus camerele de supraveghere...
- nu cunosc pe nimeni, iar asa-zisele agentii de bone si menajere solicita la angajare doar diploma de studii si aviz epidemiologic;
- pe linga bataile, tipetele, rastelile est pe care le-am auzit povestite si le-am vazut cu ochii mei in parc, stiu un caz concret al unor cunostinte care au pastrat la al doilea copil bona pe care au avut-o si la primul; dupa 6 ani!!!! de colaborare si-au dat seama ca idioata seda usor copiii casa nu aiba bataie de cap cu ei; cum au aflat? din cauza de supradoza....
- eu personal consider ca ce se face in gradi, in mediu organizat, cu mai multi copii odata implicati in aceeasi activitate este mai stimulant pentru copil decit ce face el singur cu un adult sau ce prinde din zbor din parc.
Acum ce sa zic, daca as cunoaste o bona in care sa am incredere, probabil ca as da-o la gradi la 2 ani, nu la 1 an jumate. Si poate intre 2 si 3 ani as tine-o la program scurt; poate si mai tirziu, desi eu vad un rol si in mincatul si dormitul la comun...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
denisamada spune:
Salutam.
La 14luni trecute sambata (fix) ajunseram si noi intaiash-data si pt prima oara la medicul de familie al Adelei, ca daca tot face cinste statu'roman cu Priorix, apai sa nu-l refuzam, nu?
Mai greu a fost ca nu ne cunostea asistenta si ne privea cam cu neincredere... noroc ca a gasit fisha.
Pana la urma si-a adus aminte dr de noi, ca a vazut-o pe Adela cand avea cateva zile. 
No... ne vaccinaram. Sper sa ne fie de bine. 
Piticul e bine... vorbaretz, dansator si mai nou.... cantaretz.
E super-haioasa cand incepe sa cante. Canta ceva... cam ca aia cu "pupaza din tei"... in Tei stam... acu'... nu-sh cine e pupaza... mai voiam sa mai zic ceva, dar se agita piticul... reviu.
Denisa-Madalina
fericita de
Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )
www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute
Pisik06 spune:
ILINCA, eu dau cherry-le pe rosii romanesti de gradina
.
Ma tot gandesc la perspectiva asta si s-ar putea sa aveti dreptate. Ana e picata in bot dupa orice inseamna vietate, iar cainii sunt pe locul I in top. La caini vagabonzi nu o las, decat la pui (a facut un show de zile mari cu unul zilele trecute), dar la cei cu stapan intreb si daca e bland o las sa puna mana, sa il traga de bot, etc., in functie de cat isi da stapanul acordul. Nu va pot spune ce priviri incasez de la mamaitele care au grija sa ii spuna "nu te duce la ham ham ca te musca".
Era sa ma infig inclusiv in soacra-mea, care a inceput sa spuna "mars" unui caine de la bloc care se apropia de Ana. E adevarat ca respectivul caine era un tampit care latra si se repede (soacra nu stia asta, norocul nostru, ca altfel poate lua si o piatra sa dea in el), dar nu vreau sa o invat pe Ana nici macar cu "mars" la catei. Doar ca pe cei straini ii privim de la distanta si nu incercam diverse metode de a ne arata iubirea.
Asa ca, ca sa inchei cearceaful (sac
), s-ar putea ca adultii sa se ascunda in spatele majoritatii manifestarilor copiilor.
Dupa cum spuneam, insa, exista si copii educati foarte frumos (vezi fetita din parc de care va povesteam, cu bunica super ok) care au manifestari semi-violente.
PISIGRI, perfect de acord cu lista ta de motive pro gradi vs. bona. Maine mergem sa vedem gradi nr.2 de pe lista, recomandata de o fosta eleva de a bunicii mele (eleva care a fost inspectoare pe gradinite si acum e directoare la o gradi de stat, f misto, dar cu program scurt si care nu primeste sub 3 ani, of course).
Nu prea mi-a placut de la telefon tipa (directoarea gradinitei particulare) ca mi-a spus ca au avut numai copii de la 1 an si 10 luni in sus si cu un copil de 1.6 luni ele incearca dar nu promit ca o sa il faca sa se adapteze. Cred ca voi ramane totusi la gradi numarul 1, care e a unui cuplu pe care l-am cunoscut recent, niste oameni minunati si calzi. Dar am promis detalii maine, iar ma intind![]()
Ana a adormit in masina la 20:00 si am urcat-o adormita si tot asa am si transportat-o in pat. Sa vedem acum cand da trezirea pt lapte si mai ales la ce ora da desteptarea dimineata
Am editat ca facusem tone de greseli
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
Bianca2503 spune:
Ce subiecte "aprinse" pe aici.
Ala cu bataia s-a rezolvat vad. Mai este cu gradinitele care cred ca o sa fie mult si bine pana vor merge toti la gradi.
Eu cand ajungeam la gradi dimineata si imi puneam sacul la cuier si nu vedeam saculetii "prietenelor" mele incepeam sa plang. Nu puteam sa stau la gradi fara ele si nici nu mancam, nici nu dormeam...plangeeam ca tuta toata ziua. Acum cand ma uit inapoi imi dau seama ca nu m-a afectat foarte tare, dar deh! Ale copilariei valuri.
E clar in mintea mea ca la meciul Bona vs Gradi castigatoare este bona. Ce a zis Dyana acolo eu cred ca nu exista. In cel mai fericit caz cea mai buna bona este o bunica si nici macar.
Chiar daca il plimba pe afara asta nu inseamna ca are grija de el. Ca am batut cam toate parcurile capitalei si am vazut care este trendul.
In Bordei, la fitze multe mamici de expati si niste bone care nu fac decat sa bata aleile tacand din gura.
In Kiseleff, alte fitze! La locul de joaca bonele stau cate 3 pe o banca si povestec ce au facut unele cu o seara inainte la Nora pentru Mama sau ce emisiuni din astea educative mai sunt pe la tv
Herastraul e mare..nu am facut inca o schita...and so on
Concluzia la care am ajuns este ca bonele care se ocupa de copii, ii dau in leagan, le dau apa, pun nisip cu ei in galetusa sunt....bonele filipineze. Si nu fac misto! Chiar sunt atente pentru ca nu au ce retete sa schimbe pentru ca ciorbaresele nu stiu engleza.
Pisik06 spune:
BIANCA, asa e, si eu am observat treaba cu bonele filipineze, chia m-a mirat cat sunt de devotate, chiar jos palaria!
Eu ma simt ultimul om. Am vandut masinuta aia chicco 4 in 1 si desi Ana nu mai arata interes demult pt ea m-au apucat remuscarile: ca era cadou de la Mosu, ca poate eu sunt de vina ca nu am pus-o mai des, ca poate puteam iesi si afara, etc.

. Sunt groaznica, asa fac mereu, iau decizia si pe urma regret
. Ideea era ca vroiam totusi sa ii iau trici, ca ii curg balele dupa toate prin parc si m-am gandit ca nu am loc de ambele in casa, ca oricum ei ii place numai sa puna muzica si sa o impinga, ceea ce poate face si cu trici, etc. Offf, dar tot ma simt naspa
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
pisigri spune:
Hihi, Bianca, bone ...straineze nu am vazut inca la Iasi.
Mie imi mai zicea cineva de bona tinara, studenta, ca ar fi preferabila uneia mai in virsta. Bine, acu depinde si ce inseamna in virsta, dar nici intr-o ametita n-as avea incredere sa-i las copilul. In general m-as feri sa dau copil asa de mic pe mina cuiva care nu are propriul copil...desi mamele in general sint mai fixate pe "asa cum fac eu e bine, facem educatie, trebe sa stie" samd...
Cu bataia in parc, noi inca nu am incasat-o, Ilinca sta la fel sa i se ia jucariile din mina, foooaaarte rar se intinde la jucaria cu care se joaca alt copil.
Cit despre jucariile la comun...eu sint de acord cumva cu ideea, las copiii sa se joace cu jucariile ei, dar:
- daca parintele insista sa isi ia copilul de linga noi il las si nu ii fac capul patrat ca "lasati-l, nu-i nici o problema" pentru ca in general parintii au ei un motiv sa faca asta, nu e doar chestie de bun simt exagerat; am testat: fie copilul nu se mai da dus, fie ia toate jucariile si refuza sa inapoieze macar una, fie stie parintele ca odata ce a pus mina pe lopatica prima grija e sa arunce cu pietricele in a mea etc
- ma simt prost daca ajungem in parc neplanificat si nu avem jucarii la dat la schimb;
- ma enerveaza parintii care vin mereu fara nici o jucarie...
La animale nu ma mai bag si eu pentru ca imi creste tensiunea degeaba![]()
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Bianca2503 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Pisik06 BIANCA, asa e, si eu am observat treaba cu bonele filipineze, chia m-a mirat cat sunt de devotate, chiar jos palaria! Eu ma simt ultimul om. Am vandut masinuta aia chicco 4 in 1 si desi Ana nu mai arata interes demult pt ea m-au apucat remuscarile: ca era cadou de la Mosu, ca poate eu sunt de vina ca nu am pus-o mai des, ca poate puteam iesi si afara, etc. ![]() ![]() . Sunt groaznica, asa fac mereu, iau decizia si pe urma regret . Ideea era ca vroiam totusi sa ii iau trici, ca ii curg balele dupa toate prin parc si m-am gandit ca nu am loc de ambele in casa, ca oricum ei ii place numai sa puna muzica si sa o impinga, ceea ce poate face si cu trici, etc. Offf, dar tot ma simt naspa![]() Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009) Pozele noastre Fotografii profesionale evenimente |
Tu, stai linistita cu masina aia. Bine ca ai scapat de ea. Ca daca ieseai cu ea afara sigur lua Ana niste trante si sa vei atunci ce mizerabil te simteati. D-asta am vandut-o si eu. Mi s-a parut o gramada de plastic care nu facea nimic. Foarte instabila este!
Bianca2503 spune:
Si legat de bone.
Cele mai bune bone sunt fetitele de 8-9-10 ani. Vecine, verisoare, nepoate etc. Ele stau si se joaca cu copiii si in casa si afara si nu se plictisesc si le place. In plus sunt gratis!
La unul din locurile de joaca la care mergem e o mamica cu o fetita de un an si 4 luni. In burta mai are un fratior (naste peste vreo 3-4 luni). In fiecare zi vine la ea acasa fetita vecinilor (care are vreo 7 ani)0 si sta cu fetita ei si se joaca si o distreaza.
Bine asta nu e solutia. Insa daca aveti treaba prin casa si nu o puteti face puteti lua in calcul un astfel de ajuotr.
novus spune:
Hellou !!
Oooo ce discutii faine cu interlocutori unul si unul
!!
Ilinca, Sympliana, asa frumos ati expus voi si punctul meu de vedere
incat subscriu la cele spuse de voi si cred cu tarie ca in spatele comportamentului fiecarui copil sunt parintii si modul in care manageriaza ei problemele aparute si nu numai
Pisik, la faza cu copiii batausi eu clar ma iau de mame
! Adica ii explic copilului ca nu e bine, frumos, bla bla sa faca asta dar daca vad ca parintii nu au nici o reactie ci stau si dezbat ultima teleenovela apai ii atentionez ca de aia au facut copilul ca sa aiba grija de el si daca ma enerveaza rau de tot le spun ca astia mici sunt golanii de maine 
Sa va povestesc o faza a propos de supravegheatul copiilor: eram in Egipt in concediu si intr-o zi linistea de pe plaja hotelului a fost perturbata de un grup zgomotos, am stiut instantaneu ca au venit romanii
!
Bun, in grup era si o familie cu un baietel de 4-5 ani care era argint viu adica in timp ce maica-sa si taica-su se ungeau cu ulei Aro (nu exagerez deloc, m-am dus eu sa vad cu ce se dau ca nu imi era cunoscuta sticla adica bidonul) si stateau cu spatele la mare ca nah asa bateau ultravioletele, i timpul asta copilul testa stabilopozii de la capatul plajei adica sarea cap in apa 
Nu va zic ce se agitau toti oamenii de ordine de acolo ca nu se intelegeau cu el si tot il scoteau din apa, el tust iar sus si sarea pana ce dupa vreo 15 minute maica-sa isi aminteste ca nu e in luna de miere si cauta copilul din priviri, il vede ce face si ii striga sa se dea jos (neridicandu-se de pe cearceaf
)moment in care nu am mai putut si i-am explicat ca asta face de cand au venit si ei s-au pus la soare, replica ei taioasa a fost: ce sa-i fac, sa-l leg ???
Asa ca m-au lamurit cat si cum se preocupa de educatia copilului, asta fiind o faza din multele de acolo si credeti-ma ca au fost destule !
Mami lui
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Bianca, si eu sunt de aceeasi parere referitoare la bone, mai ales in Deva va cam dati seama cine sunt potentialele candidate la aceste posturi 
Eu clar vreau sa o dau la gradinita dar dupa 2 ani, in bona nu as avea incredere si pace, adica daca eu imi pierd rabdarea cateodata cum sa nu si-o piarda un strain care face asta doar pt bani, fiind rare cazurile cand dai peste cineva devotat si sufletist
Eu de ex nu am fost la gradi decat f putin, am avut bona
adica avea grija de mine o vecina impreuna cu sotul ei care nu aveau copii, va dati seama cum stateau mileurile pe comoda tepene si ciucurii la covor
?!!
Mami lui
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)