Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***215***
Raspunsuri - Pagina 21
simplyana_m spune:
Si l-am vazut si pe Vladimir cu cirese la urechi 

Si m-am amuzat si de aventurile lui Vitamina-Don Juan!

http://www.lucamic.blogspot.com/
Pisik06 spune:
Hai mai fetelor, nu dati cu rosii, nici eu nu il simpatizez pe Badea, numa ca un pic de adevar exista. Cum va axplicati ca exista copii, pe care nu i-a invatat nimeni nici ca ar fi bine, dar nici rau sa chinuie un animal si care dau cu sete in caini, pisici, etc.? Repet, fara sa ii invete cineva ca ar fi rau sau bine.
In fine, referitor la copiii din parc, eu ma refeream la comportamentele alea in care copilul se uita in ochii tai si da in copilul tau, in care vine cu sete si cu rautate, cu vadita intentie sa dea. E am vazut astfel de copii si sincer, am vazut comportamente de rautate bruta, instinctiva.
Nu sunt de acord sa iti inveti copilul bataus, tocmai de aia intrebam cam cum se managuieste si daca am procedat corect. Vad ca da ![]()
Apropos de jucarii la gramada, si noi punem jucariile la dispozitia tuturor, ca majoritatea mamicilor.bunicilor. Exista insa la noi in parc o bunica (,) care mereu cand pune Ana mana pe caruciorul fetitei ei imi atrage atentia sa nu scoata bebelusul sa il dea pe jos, ca abia l-a spalat. Evident ca acum evit sa mai mearga Ana la jucariile fetitei, pt ca primul lucru pe care il face e sa puna mana pe bebelususl imaculat
, asa ca mai bine evitam conflictele. Astazi s-a legat Ana de alta jucarie din plasa caruciorului fetitei si bunica asa, cu un glas scarbos zice "hai, sa ti-o dau, ca prea te uiti la ea", de parca ne facea concesia pamantului

Hai ca plange fata langa mine de lipsa de atentie, ca deh, pe ea tre sa o distrezi mereu
![]()
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
georgiana310 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anaan Am mai vazut-o si pe frumoasa de Bris, cu mami eleganta si tati simpatic. Georgiana, nunta a fost in Cluj(ca eu n-am recunoscut niciun loc pe-acolo)?Ana, mama lui Andrei (14.03.2009) |
multumim
, nuuu, in resita!Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009
Anaan spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Pisik06 Cum va axplicati ca exista copii, pe care nu i-a invatat nimeni nici ca ar fi bine, dar nici rau sa chinuie un animal si care dau cu sete in caini, pisici, etc.? Repet, fara sa ii invete cineva ca ar fi rau sau bine. |
Pisik, de invatat nu i-o fi invatat, dar gandeste-te ca multi parinti ii iau inca pe copii cu ei la chestii de genul taiatul porcului
...si copilul, saracul, ce concluzie sa traga: daca tata ucide cu atata satisfactie bietul porc, atunci nu e niciun bai daca omoram/chinuim animalele!Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)
simplyana_m spune:
Uoooof, ce me 'nervez!!!! Scrisesem catamai cearsaful despre "raimea" copiilor si mi-a inchis Luca virgula calculatorul! Pentru prima data...si banuiesc ca nu si pentru ultima: erau mici si bine ascunse butoanele la carcasa asta, dar daca le-a descoperit, aleluia!

Nu mai am nervi sa scriu din nou, puteti voi si fara opinia mea
. Dar sa stiti ca va urmaresc
, e interesant! 
Ilinca_M. spune:
Pisik, da' cine da cu rosii?! Ca daca da cineva, in mine sa dea cu rosii cherry, ca astea-mi plac
Ei, cat priveste sadismul fatza de animale: la varste mici exista copii pe care-i distreaza umflatul broastelor cu paiul, vorba Biancai, legatul carabusilor de-un picior cu atza etc. etc, cred ca-s niste chestii pe care le fac de distractie si nu constientizeaza ca fac rau. Eu nici de-alea nu faceam, ca de cand ma stiu is miloasa. Si de n-as fi fost, mi-ar fi fost oricum scarba
. Eeei, cu pisicile si cainii e alta treaba; poate ca nu-i invatza parintii ca trebuie chinuite, dar nici nu-i invatza sa priveasca aceste animale cu drag. Crezi ca niste copii, chiar mici, nu simt scarba/dispretzul/ura/frica parintilor? "vaaai, vine tete si te mushca, te mananca/ tete e murdar/rau/scarbos" etc. Iti spun eu ca din instinct, din nastere, copii sunt atrasi de animale gen caini, n-o sa uit niciodata primele priviri ale lui Sophiphi catre Manole.
In fine, eu asta am in cap, ca nu copiii-s rai ci au preluat niste modele gresite. Caracterul tine de mediu, mai ales familie, doar temperamentul si anumite aptitudini sunt mostenite/ innascute. Eu in spatele fiecarui copil "rau" vad cel putin un adult de-m...ulea, sau macar depasit de situatie.
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
Ilinca_M. spune:
Of, simplyana, eu vreau si opinia ta!!
Rasufla adanc, pana-ti piere ciuda dupa mesajul pierdut (ehee, de cate ori n-am patit si eu de-astea...si numa cu cearceafuri...) si apuca-te si rescrie.
Apropos de ce zicea Anaan: fie corectitudinea cum o fi, pe mine n-o sa ma auzi veci cu "maiou"! Noi, astia, din zona noastra, nu renuntam la "maieu" orice-ar fi
. Bun, am facut concesii toboganului si altor "barbaritati", dar un NU hotarat maioului!! La fel cu "cearceaful"; e cumva corect "cearshaf"? Ca eu tot "cearceaf" o sa spun, oricum:))
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
simplyana_m spune:
pai ILINCA, incercam sa zic cam ce ai zis tu, si nici nu reusisem asa de bine, ca de cand scriam eu la "cearsaf" ( eu asa am pomenit la ai mei, "cearsaf", si credeam ca e ca si cu topoganul, corect si-si, dar mai bine sa ne lamureasca MONNVAS), tu ai rotunjit frumos aceeasi idee, si nu mai scriu si eu, ci doar subscriu!
Na, ca scapai!![]()
Va povesteam in schimb cum face fiu-meu pe tema asta: ati citit cu siguranta la momentul respectiv despre aventurile lui BB3 cu fixatia lui Luca pentru craniul lui...Cam asa face cu toate: "i se pune" pe ceva (obiect, actiune, persoana, nu conteaza) si isi urmareste tinta cu indarjire, escaladand sau indepartand (cu cotul/antebratul, ca pe o musca supradimensionata) orice obstacol. Uneori apeleaza si la extremisme gen tipete si zvarcoliri, ca atunci cand vrea sa se scalde in "lacul" de la Moghioros...Si odata atins obiectivul, il studiaza cu atentie, il testeaza in fel si chip, si nu se lasa dus pana nu "termina" el.
Si in tot procesul asta, rar scoate cate un sunet, asa e de preocupat! De caftit inca nu stie sa cafteasca: musca, dar numai pe mine, imbranceste/impinge cand e incomodat si...ocazional ciupeste ![]()
![]()
La "ciupeala" aveam o poveste funny:
Era prin parc cu varu-sau, care e mai mare cu aproape 3 luni, si ochisera amandoi jucariile unei fetite de vreo 2 ani. Fetita, cand le-a vazut privirile hraparete, si-a strans repede la piept jucariile, iar eu, "pe faza", i-am prins din zbor chiar cand se aruncau asupra ei
. Exact in momentul ala, cand s-au trezit obstructionati, si-au mutat instant atentia de la fetita...unul asupra celuilalt si au inceput sa se maraie si incercau sa se apuce![]()
![]()
. I-am dus cumva mai incolo si i-am eliberat, privind cu mirare cum se imbratisaza. Si imbratisati asa incep amandoi sa tureze motoarele, si ma dau mai aproape sa vad ce se intampla: Andrei (varu') il ciupea pe Luca de gat, iar Luca il ciupea pe Andrei de burta!
A castigat Luca, pentru ca Andrei a abandonat proiectul si s-a dus la tac-su plangand 

!
Despre cruzimea copiilor fata de animale si nu numai, e fie asa cum zice ILINCA, pentru ca nu stiu mai bine de-asa, fie din pura curiozitate, chiar "stiintifica" la un moment dat: pai ce spectacol pe cinste li se desfasoara in fata ochilor!!! cu concert inclus! Isi zic: "iaaaauite ce mai miorlaie!!! wow, ce o doare!" si trag de coada matzei pana o rup.
Cumva, inocenta, naivitatea si candoarea copiilor presupune nestiinta intr-ale binelui si raului. Si chiar cand sunt mai maricei, isi testeaza limitele si in privinta asta: eu pot! chiar sa iau si viatza! Wow! (again
) Cat e de fragila! Adica poate insemna si explorare, atat in exterior, cat si in interior... Si da, poate sa fie un gest generat si de frustrare, si de frica. Eu am izbit odata un soricel de cel putin 10 ori cu o maciuca, l-am facut zob, de frica! Venea spre mine si m-am panicat!![]()
![]()
(era inainte de a avea cobaiul personal, ce de fapt avea scop terapeutic - n-a functionat cine stie ce!, tot mai pierd controlul in fata "scarboseniilor"). Si ne intoarcem acum la ce zicea ILINCA, la "educatie", unde vina o poarta de fapt adultii de langa ei.
Anaan spune:
Ce fain mi se parea cand Floric i se adresa Anei cu "Simply"! Chiar, Floric, ce mai faci? ce mai zici?
Eu fug pana-n oras - pana acum am avut meditatii
, dar va "revad" eu inainte de culcare!
Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)