Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***215***

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pisik06 spune:

MONNVAS, pai tocmai, nu vreau sa o invat batausa. Nu sunt adepta principiului "dinte pt dinte" decat in anumite ocazii

ANAAN, la varsta lor nu cred ca se pune problema sa fie rai. Faptul ca iau jucarii, ca nu dau, etc. nu cred ca poate fi numita rautate, ca nu constientizeaza ceea ce fac.

BIANCA, uite ca la asta nu m-am gandit, sa ma duc sa o capacesc pe pustoiaca cu paru roz. In mare e asa cum spui tu, dar sa stii ca sunt si cazuri in care copiii rauti au parinti/bunici care se ocupa de ei f bine. Noi avem o prietena de parc, are 1 an si 7 luni aproape si este tare indaratnica. Da in copiii care se apropie de ea, ii imbranceste, etc. Si zau ca bunica-sa e super ok, ca doar le stiu de aproape un an, se ocupa de ea, o invata, mereu vorbeste cu ea, numai ca nu razbeste, oricat ii arata, o cearta, etc., tot nu are succes cu ea.

Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)

Pozele noastre

Fotografii profesionale evenimente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Citat:
citat din mesajul lui claudela

Citat:
citat din mesajul lui Anaan

Intru repede, repede ca-s in criza de timp:

Claudela, vezi ca este costum de care cauti tu pe okazii punct ro ( nou , cu eticheta, firma ok, pret ok). Eu am dat accidental de el, cand cautam slip cu scutec pt fiu-meu.

Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)

Mersic Ana!Am vazut si eu ceva pe okazii, era costumas intreg roz doar ca scria pentru 18-24 luni si mi-e teama sa nu fie cam mare pentru Miruna. Sunt inca in cercetari. Trebuie sa gasesc o solutie. Mi-au placut foarte mult slipii cu bulinute de la banbinomio, doar ca nu am gasit marimea potrivita.

POVESTEA MIRUNEI
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=4912492545&albumId=98516507&ownerId=140250165" target="_blank">POZICI MIRUNICA

Aia mi-au placut mult si mie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudela spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Claudela, vezi ca este costum de care cauti tu pe okazii punct ro ( nou , cu eticheta, firma ok, pret ok). Eu am dat accidental de el, cand cautam slip cu scutec pt fiu-meu.

Mersic Ana!Am vazut si eu ceva pe okazii, era costumas intreg roz doar ca scria pentru 18-24 luni si mi-e teama sa nu fie cam mare pentru Miruna. Sunt inca in cercetari. Trebuie sa gasesc o solutie. Mi-au placut foarte mult slipii cu bulinute de la banbinomio, doar ca nu am gasit marimea potrivita.

POVESTEA MIRUNEI
www.hi5.com/friend/photos/displayPhotoUser.do?photoId=4912492545&albumId=98516507&ownerId=140250165" target="_blank">POZICI MIRUNICA

Sunt grozavi!Fac cercetari aprofundate saptamana asta...nu ma las pana nu gasesc ceva pentru pisoi!

POVESTEA MIRUNEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ce chestie, Pisik! Eu umplu capul cui vrea si cui nu vrea cu teoria mea (ma rog, nu a mea, ci preluata) cum ca "nu exista copil rau, ne nastem buni dar societatea ne perverteste"(asta ultima fiind a lui taica J.J. Rousseau). Deci eu cred cu tarie ca nu exista copil rau, care ajunge asa s-a pierdut undeva pe drum din cauze care nu tin de el. Si cu un copil mic care loveste cam asta e abordarea, cum a facut si pushtoaica roz:"noi nu lovim, facem mai-mai" blabla, adica deturnam copilul de la violentza spre gesturi tandre, ce altceva putem face?
Eu la locul de joaca incerc s-o pastrez pe Sophiphi in perimetrul celor de 8 luni-2 ani; care-s mai mari nu au rabdare cu ciupalacii dar si ei is copii, nu poti cere unui copil de 3-4 ani sa tot renuntze la trotineta/tricicleta/ creta etc. a lui pentru altii pe motivul ca ei "sunt mici".
Buuun...acum cate vreme e printre astia mici e distractiv: unii vin glontz la ea si incearca sa-i bage degetele-n nas/ gura...De obicei mamica sare ca un uliu:"nu nu nu! nu-i voie!" Mie mi-ar placea sa fie mai relaxate, chiar incerc sa le zic, "lasati, ca asa incearca ei sa se cunoasca". Sigur ca-s f. atenta si n-o sa stau zambind sa o cerceteze alt copil cu vreun batz in mana, sa-i scoata ochii, dar cata vreme sunt de talie si varsta apropiata mi se pare normal sa se pipaie, sa-si dea unul altuia cipilica jos etc. Sophiphi e ca in orice imprejurare, destul de imprevizibila, cateodata accepta senina sa-i ia oricine jucariile, cateodata incearca ea sa-i ia altuia jucariile, dar niciodata n-am vazut brutalitate la ea, decat cel mult un pic de agresivitate verbala, daca pot zice asa.
Aseara la groapa cu nisip de ex, printre vreo 5 ciupalaci in jurul a 12-18 luni a rasarit si-un voinic de vreo 3 ani care se arunca in groapa de zbura nisipul cat colo. No, ce sa fac, am incercat s-o feresc pe Phiphi din calea lui iar baiatului ii ziceam:"hooop...nu te arunca asa c-o sa pici, ia mai bine galetusa asta si fa si tu ceva, ce zici" blabla, sa-i deturnez atentia de la "dripalitul" copiilor.
Eu zic ca e bine sa-i lasam sa-si arate personalitatea, cata vreme nu frizeaza patologicul, ovcorz, dar nu cred ca e cazul! Adica e bine sa-i ghidam, dar e clar ca fiecare e altfel. De ex. Sophiphi e printre cei contemplativi, ii place sa stea pe margine si sa admire peisajul sau isi face singura de joaca de se tot mira lumea de ea, in timp ce ea zambeste de-i topeste pe toti, escroaca mica. Dar alte fetitze sunt argint-viu, iuti si in actiune si la manie, vin, smulg jucarii, o tulesc...ce sa faci, temperamente si temperamente. Iar temperamentul e innascut, noi putem doar sa nu lasam trasaturile mai neplacute de temperament sa se transforme in defecte de caracter.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

POVESTEA MIRUNEI

Sunt grozavi!Fac cercetari aprofundate saptamana asta...nu ma las pana nu gasesc ceva pentru pisoi!

POVESTEA MIRUNEI

Eu pe astia i-am mai gasit, dar nu mi-au placut asa mult http://reclama/products/3956-kushies_scutec_slip_reutilizabil_pentru_innot_cu_diverse_imprimeuri.mbs

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saby spune:

Ma bag si eu in problema cu rautatea copiilor in parc...
Maia face asa, se duce acolo unde vede ca sunt copii si jucarii mai multe si se baga si ea, daca copii o accepta e ok daca in schimb nu o lasa sa se atinga de jucariile lor sau mai rau o imbrancesc, ca s-a intamplat si asta o iau imediat de acolo si ii dau eu altceva cu care sa se joace, pt. ca consider ca nu are ce cauta in compania unor astfel de copii si stiti de ce, copii la varsta asta invata foarte multe prin imitatie si nu asi vrea sa ia asemenea apucaturi. Cand suntem cu mai multi copii si se duce sa ia o jucarie ce se afla in mana altul copil intervin si nu o las sa o ia pana ce acesta nu o lasa jos sau i-o da el din proprie vointa, dar si cand altcineva vine sa ia jucaria de la ea din mana daca o vad ca nu e prea pasionata o invat sa o dea la randul ei pt. ca si ea sa primeasca, in schimb daca e tare indragostita de respectiva jucarie ii explic celuilalt copil ca o sa o primeasca cu siguranta imediat ce Maia nu o sa se mai joace cu ea.
Nu stiu cat s-a inteles din ce am zis ca sunt cam zombi si in loc sa dorm langa pitica stau pe net.

Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009)

www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia

Petrecere 1 an Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Inca o treaba: eu cred ca toate jucariile aduse in parc pot fi folosite la comun, ca de-aia-s aduse acolo si nu tinute intre 4 pereti. Jucariile Sophiei (ma rog, galetusa, grebla, forme de nisip etc. ce ducem acolo) stau la dispozitia oricui, pe mine va zic drept ca ma irita cand tot aud mame zicand copiilor de sub 2 ani:"nununu, mamica, asta nu e a noastra, nunu, nu e a noastra!". La naiba, adica o masinuta de jucarie zace cu rotille-n sus in parc ca nu-i trebuie nimanui, un copil merge spre ea iar ma-sa:"nuuu, nu-i a noastra!" de parca ar fura-o copilul, nu doar s-ar juca cu ea.
Eu recunosc ca daca Phiphi merge la o jucarie, nu-i zic nimic, o las sa cerceteze, sa se joace...Doar n-o ducem acasa.
Daaar, cum nu sunt de acord sa-i faci capul patrat copilului ca nu e jucaria lui nu mi se pare normal nici sa-i faci capul patrat altuia sa renunte la o jucarie in favoarea altcuiva. Sigur, copiii trebuie sa invete sa fie generosi, le explici ca e bine sa dea si altora, dar efectiv sunt momente cand n-au chef, na, nu vor sa dea jucaria lor altcuiva! Am vazut faze in care mame, ca sa arate ele ce fair-play sunt ele, smulgeau efectiv jucaria din manutele copilului lor ca sa o dea altuia pe care l-a apucat plansul ca o vrea el. Urmarea: plangea celalalt copil, ala lasat fara jucarie in numele:"daaa-i si lui, nu fi raaau!"

1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Ei, cand ziceam de " ala rau", foloseam o licenta poetica, si eu sunt de aceeasi parere cu Ilinca si cu domn' Rousseau; chiar nu cred ca ne nastem rai ( iar de Mircea Badea, sa-mi fie cu iertare, nu-mi place deloc!), cred ca societatea ne perverteste intr-un fel sau altul. Sa stiti ca eu de-aia imi iubesc mult meseria ( desi e prost platita etc.) pentru ca te poti bucura de bunatatea nativa a copiilor. Cel putin pana prin clasa a saptea sunt uimitoare resursele lor de bunatate; desigur au conflicte, au rabufniri de personalitate, dar, acolo, in strafundul lor sunt tare inocenti si te topesti de dragul lor.Apoi, odata cu adolescenta, se schimba incetul cu incetul, dar nu neaparat in rau...io-i iubesc si pe liceeni!( da', asta suna cam dubios, dar intelegeti voi ce vreau sa spun!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saby spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Inca o treaba: eu cred ca toate jucariile aduse in parc pot fi folosite la comun, ca de-aia-s aduse acolo si nu tinute intre 4 pereti. Jucariile Sophiei (ma rog, galetusa, grebla, forme de nisip etc. ce ducem acolo) stau la dispozitia oricui, pe mine va zic drept ca ma irita cand tot aud mame zicand copiilor de sub 2 ani:"nununu, mamica, asta nu e a noastra, nunu, nu e a noastra!". La naiba, adica o masinuta de jucarie zace cu rotille-n sus in parc ca nu-i trebuie nimanui, un copil merge spre ea iar ma-sa:"nuuu, nu-i a noastra!" de parca ar fura-o copilul, nu doar s-ar juca cu ea.
Eu recunosc ca daca Phiphi merge la o jucarie, nu-i zic nimic, o las sa cerceteze, sa se joace...Doar n-o ducem acasa.
Daaar, cum nu sunt de acord sa-i faci capul patrat copilului ca nu e jucaria lui nu mi se pare normal nici sa-i faci capul patrat altuia sa renunte la o jucarie in favoarea altcuiva. Sigur, copiii trebuie sa invete sa fie generosi, le explici ca e bine sa dea si altora, dar efectiv sunt momente cand n-au chef, na, nu vor sa dea jucaria lor altcuiva! Am vazut faze in care mame, ca sa arate ele ce fair-play sunt ele, smulgeau efectiv jucaria din manutele copilului lor ca sa o dea altuia pe care l-a apucat plansul ca o vrea el. Urmarea: plangea celalalt copil, ala lasat fara jucarie in numele:"daaa-i si lui, nu fi raaau!"

1 AN!
Manole forever

Ce bine ai zis Ilinca, parca mi-ai citit gandurile . Pe mine ma enerveaza faze de genul cand vine un copil sa ia o alta jucarie de la altul si mama intervine cu "vaiii dar nu pot sa va dau jucaria ca plange al meu" cu toate ca respectivul in momentul ala nici nu se juca si asta e chestie patita.

Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009)

www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia

Petrecere 1 an Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

Salutare!
Intai sa va zic la ce ma gandeam eu azidimineata pe la 5 jumate, cand m-am trezit sa invelesc copilul - mai nou, copilul doarme dus pana dimineata la 7-8, nici apa nu prea-i mai trebuie peste noapte. Dar se mai misca, si eu sar, de "bolunda", sa-l "invelesc" de minim 2 ori pe noapte . Asa, deci la ce ma gandeam eu la ora aia? La ADRISIMO! Mi-am amintit ca a intrat (si eu am uitat si sa o salut ieri ) si ca n-am cautat-o la semnatura de poze cu DRG
Asa ca primul lucru cand am deschis compul a fost sa-l admir pe Drg ADRISIMO, servici usor si multa sanatate albastrelului! Tare-mi era dor de ochisorii aia minunati!!!

Si am admirat si GIA eleganta si Brisuca dulce-foc

Intru abia la ora asta, si scurt, pentru ca...va amintiti cum ma laudam ca Luca se plimba singurel prin casa si eu doar stau relaxata si trag cu urechea sa aflu cu ce se indeletniceste? Au apus vremurile alea ...Ia priviti si voi cum se urca si mai ales cum coboara Luca de peste tot, ca trebuie sa stau nu numai cu ochii, ci si cu mana pe el mereu: http://lucamic.blogspot.com/2010/06/cucu-bau-cu-viermele-din-cireasa.html

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mergi la inceput