*Cozonacei iubiti de nov-dec 2008 (113)*
Raspunsuri - Pagina 20
Hera25 spune:
Multumesc fetelor pt sfaturi.
Malinas eu te-am sunat intr-o zi, si mi-am dat seama ca esti plecata in concediu.
Referitor la amniocenteza habar nu am ce sa fac. Am tot citit pe net si cica prin procedura asta as putea infecta fatul cu toxoplasma, in cazul in care bebe nu e infectat deja si toxoplasma nu a trecut bariera placentara. Deci e cu dus si intors. Mi-am facut o programare la o doct infectionista dr Carmen Cretu de la clinica Eco Para Diagnostic sa vedem ce zice si ea. Si mi-am facut azi si alte analize mult mai amanuntite. Eu tot sper sa nu mi se mai recomande amnio.Oricum cred ca Tutunaru recomanda amnio sa aibe el acoperire.
Carmendu arati super, ai slabit f mult. Felicitari pt ambitia ta. Dc ai ambitie se poate.
Dc poti sa ne zici despre dieta ta, cu siguranta imi va trebui si mie. Desi acum in comparatie cu sarcina cu Lorena am luat doar 2 kile. Iar cu ea luasem deja 7 kile pana acum. Deci stau bine.
Camelia exact asa face si Lorena. Cere brate brate, ca sa poate sa adoarma. Eu stiu ca am gresit, dar nu am ce face ca asa de drag imi e de ea, incat imi incarca inima si o iau in brate si adoarme. Nu stiu cand o voi dezvata si dc se va dezvata. Tot asa adoarme si ea cu spatele la mine si cu capul pe umarul meu si cu o mana pe ea. Ce sa fac dc asta simt sa fac. Exact cum spune si Otilia se va dezvata candva, dar numai cand vei vrea tu.
Fericita mamica de
Lorena Elena 07.11.2008 si
15+
eliza_cri spune:
buna fetele
mirthanu stiu cred ca neuronul de gravida e vinovat cred ca prin parc l-am lasat..am luat altul intre timp,am blocat vechiul abonament si acuma mia-m reluat nr de tel...lu ion i-a trecut da la urmatoarea factura merge la politie intrucat imi apare un cost suplimentar de 6 euro si ceva hai sa zic ca vreo 2 am facut eu, dar restul..deh aia sa fie buna 

dormitul papam si apoi stingem lumina uram noapte buan si pana dimineata pe la 8, 9,10 dupa preferinta somn de voie fara treziri
m-am monitorizat cu tensiunea pana acuma sunt ok...sper sa ramanem la fel vineri sau joi merg sa fac titrarea alt stres alta mancare 
mami de Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
si de gugulanul
Dimitrie Gabriel
12.11.2008
eliza_cri spune:
Madutza LA MULTI ANI!
cu sanatate si sa ai parte de toata fericirea si linistea din lume..sa ne traiesti 

mami de Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
si de gugulanul
Dimitrie Gabriel
12.11.2008
monicabo spune:
Hera, ce ai mai facut? Cand te duci la dr-ita aceea?
Cu amniocenteza, medicii considera ca aia da info 99,99% despre fat (raspuns la diverse probleme, infectii, cariotip etc)..
Eu am facut amnio, sincer nici nu mi-am pus problema ca ar putea trece ceva la fat, ca as putea Doamne fereste sapierd sarcina... pur si simplu am mers pe mana Domnului (si pe mana lui Tutu
), mai ales ca eu fusesem la nici 24 h de o intrerupere de sarcina, si am zis ca daca lucrurile au luat in ultimul moment o noua intorsatura, va fi totul bine, nu pateste fatul nimic, nu pierd sarcina, nu nimic.
Dar tu vezi ca zice si dna dr...am citit de ea pe net ca e buna in domeniu, deci cere si parerea ei.
Oricum, parca (daca ma pot exprima asa, nu vreau sa sune aiurea) toxoplasma parca e ceva mai "accesibila" decat CMV-ul de l-am avut eu. In sensul ca exista tratamente, antibiotice, toxo fiind infectie bacteriana, in timp ce CMV era infectie virala, careia nu-i puteai face nimic.
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
Otiliav spune:
Ha ha, si eu stau foarte bine cu memoria
.
Ieri le-am facut cateva poze in padure si cand sa le descarc nema cablu, nema bateria de rezerva care stiam ca o schimbasem in padure ca mi s-a terminat. Noroc ca pe aici nu circula tipenie de om, paduricea e la 50 de metri de casa si numai bine ca nu plouase intre timp asa ce le-a gasit mama zacand linistite in iarba.
Avantajul meu ca pot da vina pe Ana care a luat husa la un moment dat si cine stie cum le-a rasturnat.
Malinas, e o procedura rara insa oricum am verificat in povestea nasterii careia intr-adevar i-am tinut bine minte numele
.
Eli, tin pumnii la titrare, eu inca n-am anticorpi, mare noroc ca pana acum n-am facut niciodata vaccinul ![]()
Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 32+
Iulia Alexandra
babyzapi spune:
Carmendu arati extraordinar!!! Ma bucur ca ai rezultate excelente dupa cura! Iar Victor....locul 1 : cel mai frumos baietel de la cozonacei! 
BraveGirl spune:
Madutza! Sarcina usoara si bebe la termen!
Am mai pus si eu cateva poze: http://picasaweb.google.com/corinagheorghe2005/AriannaAn2#5482630797353207954
Il rog pe sot sa mai descarce cele n aparate foto si mai pun. Sunt singura, ca Arianna a ramas saptamana asta la mare. Eu am venit sa mai ma ocup si de casa, si de sot ![]()
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
si
19+ 
POZE CU PRINTESA
BEBE2
BraveGirl spune:
Carmen, si eu de abia astept sa ne mai vedem. Arianna deja a inceput sa 'socializeze' mai bine cu copii. La plaja se duce imediat la copii. In bloc este o fetita de aceeasi varsta, cu un fratior mai mare. Arianna e tare fericita cd o vede.
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria
si
19+ 
POZE CU PRINTESA
BEBE2
malinas spune:
hera, nu stiu ce sa-ti zic legat de infectarea fatului in timpul amniocentezei.Eu una nu cred ca asa ceva e posibil, dar ai putea sa-l intrebi pe tutunaru daca ai dubii.Ma gandesc ca ar fi posibila infectarea daca ar fi intepat cumva fatul sau cordonul ombilical, imi dau si eu cu parerea, dar toata procedura se desfasoara sub ecografie, medicul vede fiecare miscare a fatului si a acului.Ma gandesc ca daca ar exista acest risc, tutunaru nu ti-ar fi spus sa faci amniocenteza.Daca mai ai intrebari, scrie-mi pe mp sau suna-ma si vorbim.Este drept ca saptamana trecuta nu am raspuns la numerele necunoscute, si cum david mi-a busit iar telefonul nu am in agenda decat cateva numere de telefon.
Otilia,
sa stii ca am vazut poze cu burtica si arati de senzatie.Cred ca ai fost facuta ca sa faci copii.
carmendu spune:
multumesc, dragele mele, pentru complimente![]()
dieta....o sa va spun cateva lucruri de baza.
eu am facut inainte analizele. am luat CA si MG efervescente, fara zahar(se gasesc la metro)
SPORT. sau mers pe jos. cat de mult cardio.
etapa 1
am scos zaharul. beau cafeaua cu zaharina. caut produse fara zahar (mustarul dijon)
am scos uleiul. definitiv. m-am obisnuit sa mananc salata fara ulei, sa fac mancare de fasole verde, de exemplu, fara ulei.
am scos fainoasele. fara paine, paste.
fara boabe. porumb, orez, linte, fasole uscata, mazare.
nu mai mananc banane, pere, struguri, avocado. au zahar mult.
adio cartofi!adio prajeli!
sucurile naturale de fructe au zahar mult in comparatie cu fructul in sine. mancati fructele, nu le beti!
fara alcool.
mancati 4-5 mese pe zi. obligatoriu.
baza este formata din lactate 300 gr/zi
fructe 300/zi
carne
legume MULTE
la fiecare masa mananc legume (mai putin masa de fructe).
jumatate din farfurie trebuie sa fie legume!
nu amestecati niciodata lactatele cu proteinele.
intervalul intre mese nu trebuie sa depaseasca 4 ore.
cam cum arata o zi la mine.
eu mamanca 5 mese
ora 8 cottage cheese cu legume sau ou cu legume sau cateva felii de mezeluri slabe cu legume
ora 11 fructe
ora 2 supa sau ciorba (acrita cu lamaie, nu cu bors)
friptura (cuptor, gratar, fiarta) cu legume si salata sau muraturi
ora 5 legume sau branza slaba cu legume sau fructe sau fructe cu iaurt
ora 8 ( nu mai tarziu de ora 8!) o friptura din carne slaba cu legume sau daca la ora 5 nu am mancat branza si nu am depasit in ziua aia cele 300 gr branza, mananc branza cu legume.
asta e baza. e multa mancare. ideea e ca nu trebuie sa ti se faca foame. teoria v-o spun mai tarziu. e vorba de ficat, de pancreas.
orele nu trebuie sa fie fixe. nu se supara nimeni daca in loc de 11 mananci la 12. dar sa nu sari peste masa. nu trebuie sa mananci "pe datorie". sau nu trebuie sa-ti cantaresti fructele sau branza la fiecar masa. ideea e sa nu iti iei 1kg de cirese si sa te pui pe ele. stii ca un iaurt are 150 gr sau o cutie de cottage cheese are 200 gr. nu trebuie sa mergi cu cantaru dupa tine, da' sa nu mananci dublu din fructe si lactate!
stiu ca multe dintre lucrurile astea va sunt cunoscute. si mie mi-erau foarte cunoscute, da' a fost nevoie sa ma duc la nutritionist ca sa le pun in practica.
so, ce v-am spus pana acum e doar baza. pentru ca o dieta sa dea randament, trebuie sa faci schimbari dese.
au fost zile la rand cand mancam doar carne si legume. apoi schimbam. au fost zile cand mancam doar carne.
etapa 2
dupa ce am ajuns la kg dorite, mi-a introdus boabele. orez, fasole, linte, naut, mazare, porumb. pana la ora 2.
mananc orez cu lapte, orez cu legume, mamaliga. acum stagnez. semn ca ma tin de treaba.![]()
dupa ce voi fi mentinut pentru cateva luni kg astea, probabil ca o sa-mi bage si pastele si ceva paine. da cred ca mai e drum lung pana acolo.
mai sunt o gramada de lucruri pe care nu le-am scris. combinatii de alimente, restrictii, idei de mancaruri.
daca aveti intrebari, va raspund cu mare drag.