Strumfi de iulie-august 2007 (184)
Raspunsuri - Pagina 11
claucia spune:
Buna ziua si de la noi,
Citesc din 2 in 2 acum ca scrieti din ce in ce mai mult, cand scriati mai subtirel citeam si eu tot, dar de scris....chiar ca nu prea am timp.
Am intrat sa ii spun Danutei ca si eu am avut in sarcina cu Isa mica 1 vena si o artera la cordonul ombilical in loc de 2 vene si o artera, si nu e atat de rar, adica 1% parca, ceea ce nu e chiar putin mi se pare mie. In fine, eu stiu ca asta (daca asta ai, scuze daca nu) este un marker pentru anomalii cromozomiale DOAR DACA este asociat cu alti markeri. Daca este singurel, cum a fost la mine nu inseamna absolut NIMIC. Si eu tot intrebam dr daca se alimenteaza copilul bine, mi-a spus ca nu are influenteaza, si intr-adevar, pe unele site-uri se spunea ca nu se alimenteaza bine, pe altele ca acea lipsa de fapt nu lasa sa se curete bine sangele de la bebe, deci deseurile, in alta parte ca nu face nimic.
Si in majoritatea forumurilor, apareau persoane care spuneau ca au avut acelasi lucru (cum spun si eu acum
) si ca bebe e absolut sanatos - cazul si la mine - Isa mea e o dulce, o scumpa, e cuminte si sanatoasa tun si are 8 lunite 
Succes si te pup.
Alessiuta mea a inceput de o saptamana gradinita, una particulara pana in septembrie si in septembrie mergem la stat. Ne-am inscris si noi la Monica pe 10 mai, am fost la prima ora in prima zi de inscrieri fara spaga, la o gradinita cu program lung pe care o lauda tot cartierul si toata lumea, e foarte frumoasa si renovata, am vizitat-o, directoarea o draguta si o mamoasa din cate am vazut asa ca pe 25 ma duc sa vad daca e admisa. ![]()
Chiar vroiam sa o intreb pe MOnica, dar probabil ca tu ai optat pentru una mai aproape de tine, asta de care zic eu e in zona IOn Mihaloache (Pavlov).
IN rest, e bine la gradi particulara, am mai stat si eu cu ea zilele astea, am stat pana la 2, am mers si la teatru cu gradinita miercuri iar astazi a vrut sa doarma cu copiii acolo, eu am stat afara in curte si ea a adormit acolo cu copiii si educatoarele!!! Uraaa, si acasa doarme in bezna cu ursul, mami si intuneric (bine, mami pana adoarme) iar acolo fara urs, fara intuneric si fara mami si a adormit! Suntem fetite mari si facem de toate! Sunt tare mandra de ea, e o scumpa si o nazdravana insa ne intelegem la fel de bine ca intotdeauna si ne iubim enorm.
Va pupam
PS: multumim din inima pentrnu aprecierile de pe FB, nu am apucat sa scriu multumirile si acolo, sunteti niste scumpe.
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria
13 iulie 2007 si Elisa Andreea
03 septembrie 2009
ddanagh spune:
Ne-am intors dee la gradi. Noroc ca i-am dat Dariei cizmulitele de cauciuc, a luat toate baltile la rand. Ma distreaza cand o vad cum sare in ele, pana si in cea mai mica, mica.
Claucia multumesc de incurajari, dar nu, nu am ceea ce zici tu. Pe romaneste, cordonul la iesire din buricul lui bebe e mai dilatat decat ar trebui .......
Anto sa sti ca e o alegere buna. Ma repet, noua ne-a placut. A fost si prima oara cand am plecat fara Daria dupa nasterea ei, ne-am facut de cap. Noi am stat la celalalt hotel de 4 stele, insa mai bine la Mare dc mergi cu copii pt ca locul de joaca in apa pt copii este in dreptul celui la care mergeti voi. In rest, au acelasi regim. Orasul vechi Nessebar e la vreo 5 km. Noi ne-am dus cu masina. E fain de vizitat, e pastrata arhitectura veche, cu biserici f vechi, cu stradute mici, cu tot felul de comercianti. Sigur te vei intoarce cu ceva jucarii de lemn de acolo
Noi am mai fost si pana la sunnybeach dar acolo nu ne-a placut, era cam ca la Mamaia. Plaja, in dreptul hotelului e destul de ingusta, motiv pentru care nu se pun sezlonguri acolo, dar e ok nisipul. Sezlongurile sunt puse la vreo 6 m deasupra, (la plaja cobori cateva scari) pe un platou mare cu nisip adus de catre ei. E super ca e plin cu brazi mari, mari si ai umbra aici. O sa-ti placa.Dc vrei sa ma mai intrebi ceva iti raspund cu placere.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) si
21 + cu Eric Mihai
monicabo spune:
Claucia, ma bucur ca "aud" te voi!
Ia spune tu
unde ai inscris-o pe Alessia exact? Ce nr are gradinita, unde e exact?
Noi ne-am inscris la 42, pe gala galaction, la capatul strazii turda, unde locuim, oarecum vis a vis de parcul Regina Maria. Este la 5 min de mers pe jos, si ne convine lucrul asta, pt ca suntem legati si de cea mica, plus ca de gradinita am auzit numai de bine. Ramane doar sa ne adaptam, iar de la anul, vom merge la gradi la dublu![]()
La particulara unde mergeti? Noi am eliminat de pe lista particularele, pt ca avand 2 copii, nu ne permitem atatia bani 16-20 mil pe luna (8-10 x 2)...
Carla, cred ca te-a suparat birocratia sau mai marii conducatori ai tarii![]()
sa-ti mai treaca. ce fac fetele?
Nico, ce placere sa te mai "vada" omul la fata! Cum merge constructia?
Felicitari pt copii, gata Alex e deja de scoala?
Dana, sarcina fara probleme
Incearca sa gandesti pozitiv
Mychy, sedere placuta in continuare, bucura-te de concediu, indiferent de vreme...asta e! Il ai pe Andrei alaturi, ai ajutoare, aer curat
... Dar bunicile cum se inteleg intre ele? Probabil caau stiluri diferite...Mama ta stie ca te mai supara dna cat?
anto, concediu placut la vara!
Karli, voi v-ati inscris la gradi?
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria
CarlaV spune:
Va pup pe toate, m-au suparat multe, si cele amintite de Monica, si sotul, si copiii, si vecinii care de 2 saptamani bubuie fix cand vrea copila sa doarma, adica la 8 si la 14, si "prietenii" care nu au cuvant si stiu doar sa profite, si rudele care-si baga nasul numai unde nu au treaba... M-am gandit ca o fi PMS-ul de vina, ca am facut un test de sarcina si e negativ, deci trebuie sa-mi vina... Nu prea mai stiu ce e aia de multi ani, dar inca astept
.
-----------------------------------
Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
-----------------------------------
Larisa 6-12 luni***Larisa 1-6 luni***Sarbatori de iarna 2009
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Vivela spune:
helou
io abia astept sa nasc, poate termin cu alergatura, ca altfel se pare ca nu am liniste...
se pare ca saptamana asta se poate numi a absurdului, nu stiu, cred ca o sa imi fac blog doar ca sa scriu chestia asta. ca zau, atatea cate mi s-au intamplat in saptamana asta nu mi s-au intamplat in ani...azi a fost randul sa o iau in freza de la BRD (oh, ce tampiti) si de la medicul de familie - cel proaspat ales...cica nu poate sa-mi dea trimitere pt analize gratuite ca n-am dus chitanta care sa ateste plata asigurarilor pe luna in curs, deci in opinia ei in prezent nu sunt asigurata !!! si cica ea nu face ilegalitati!!! degeaba am parlamentat cu ea, degeaba i-am zis ca as fi vrut eu sa-mi pierd calitatea de asigurat in felul asta, ca atunci nici CASA nu putea sa-mi mai calculeze penalitati, etc....n-a vrut sa stea de vorba...abia astept sa treaca 3 luni ca sa o schimb
. adica in opinia ei eu o sa stau pe drumuri intre ploiesti si bucuresti ca sa ii aduc ei fitzuici. este exact ce-mi trebuie. si la cati bani tot car la CASS, in conditiile in care nici macar de o aspirina n-am beneficiat gratuit cu adevarat...
scuze ca nu am mai citit din urma,nu mai sunt la curent cu ce se mai discuta, acum 10 minute am intrat in casa, plecata de la ora 9 de acasa. si n-am fost nici la coafor, nici la masaj de relaxare. mama ma-sii de concediu!
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07)
& Damian (36+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Vivela spune:
Bogdan-Constantin, de 2 ori azi!!! Sa cresti mare si voios
.
_
& Damian (36+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
claucia spune:
Monica, noi ne-am inscris la gradinita nr 281 (gradinita Steaua) care este frumusica tare, cu leagane, renovata, cu dormitoare frumoase, lcd unde se prezinta copiii din grupele pregatitoare in actiune, in fine, avem vecini care sunt acolo si sunt super incantati.
Este pe pavlov, mai precis intri cu masina pe pavlov si in capat intorci si intri pe Ion Inculet (o strada intre Ion Mihalache si Grivita) dar este sens unic din Ion Mihalache.
Acum mergem la gradi particulara (8 mil) pe str Cluj, sigur stii, e paralela cu Turda si ii place f tare. E frumos, am stat si eu saptamana asta acolo cateva ore pe zi, o si las singura ma mai duc, etc.
Nici noi nu prea ne mai permitem 2 gradi particulare dar Alessiuta era si este destul de mamoasa, eu nu prea am lasat-o cu nimeni, noaptea sau cateva zile niciodata. Nu avem parinti in alte orase sa o trimit, etc. In fine, si am zis sa inteleaga conceptul de gradinita, ca sta in alta parte, cu copii, ca sta la masa, lucreaza cu totii, mananca si dorm impreuna, sa asculte de altcineva, sa o ajute la toaleta, la suflat de nasuc, la mancare altcineva si nu mami/tati.
Sunt 3 luni pana in septembrie, facem un efort si incercam. Si in septembrie merge impreuna cu verisorul ei de aceeasi varsta care este la aceeasi gradinita, la stat. Vrem sa ii mutam pe amandoi.
Isa va merge tot asa, poate direct la stat sau la particulara intai. Eu mai am si bona pentur Isa, de fapt bona Alessiei la care nu pot renunta pt ca mi-e teama ca o pierd iar eu merg la servici din toamna si Isa va avea doar un an si o luna sau doua, cam asa...deci bani gramada. Dar doar 3 luni acum, pana in septembrie.
Dar e fun la gradi, avem in curand petreceri, ziua lui Teo verisorul, zilele altor copii, ne distram.
A facut fata mea un steag al Romaniei cu lipici si cu hartie colorata pe o foaie si a colorat harta romaniei in contur cu albastru
, a stat la masa si a muncit, mi-a aratat cand am venit si i-au pus si lucrarile pe panou.
Cum sa nu fiu mandra de ea? Plus ca mananca de rupe singura la gradinita cu toti copilasii impreuna.
Clau, mami fericita de printese: Alessia Maria
13 iulie 2007 si Elisa Andreea
03 septembrie 2009
mychydutza spune:
hellou.....
monica, bunicile intre ele se inteleg ca....cum sa zic....deloc! insa de dragul nepotelului fac concesii(mama mai ales) si convietuiesc intr-o armonie aparenta!
proba de foc a fost asta vara cand au stat 2 luni impreuna si nu s-au sfartecat
.are si soacra interes, ca sta o vara intreaga la munte, la aer curat....deci sper sa fie ok si anul asta. normal ca mama stie de toate mizeriie soacramii, dar asta e...
vivela, zici ca tu ai fost saptamana asta ciuca macaii
. cred ca romania e polul birocratiei in lume. ai grija sa nu nasti pe la usile administratiei locale sau la medicul de familie, ca daca n-ai beletul cu pricina nu se uita nimeni la tine. nush de ce dar in ultimile zile cand intru pe DC verific daca n-ai nascut
opriti planeta....vreau sa cobor!!!! 
Vivela spune:
mychy, n-auzi draga ca n-am cum sa nasc inainte sa-mi platesc cotizatia cass pe luna mai?? ca vaca de asistenta nu ma credea cand ii ziceam ca nasterea e urgenta medicala si ca la o adica, ma pish pe trimiterea de internare de la medicul de familie...
aaa, si asistenta incepuse sa ma contrazica pe niste chestii pe partea juridica, informandu-ma ca e in anul 4 la Drept
.
ps: iti dau sms daca nasc. ca la cat umblu si la ce "relaxari" am parte, putin probabil sa mai apuc sa anunt inainte.
claucia, monica, bafta cu gradinitele, sper sa mai avem si noi unde sa mergem din toamna...
dana, nici eu n-am remarcat cand ai zis ca ai pus poze cu Dariuca, le-am vazut in seara asta, iar david a zis ca "Daria e minunata"
(asta e ultima lui expresie
), iar eu am fost de acord. cum mai e la zoo in bucov? ca ma toaca al meu la cap sa mergem, sa vada copilu' animalele. iar eu mereu plec de acolo cu lacrimi in ochi de mila bietelor animale.
noapte buna
_
& Damian (36+)
violetan spune:
Neata fetele si la multi ani pentru ieri elena si bogdan constantin, de fapt toate elenele si constantinii din strumfarie si nu numai!
Am fost super prinsa zilele astea, de-aia am absentat.
Lunito, iti tin pumnii cu jobul, felicitari pt masina si nu te mai enerva cu toti necioplitii!
Vivela, e tare enervant ce zici, in special partea cu asistenta studenta la drept
aaaaahhh, ce material de mahala reala ar fi fost pentru mine!
Idem: nu te enerva si tu, descarca-te si dupa aia vino si povesteste-ne noua!
Danuto, papushika ta pe care cu mare dragoste ar trage-o laur de codite e frumoasa tare si ma incanta si amuza faptul ca toate fetitele voastre par mai mature decat baieteii!
Sa ne traiasca!
Lulu, claucia, 
Carla, ne vedem la locul stiut, atunci, pe centura, doar sa nu ne disputam teritoriile cu "colegele"![]()
![]()
Si da, venind dinspre oras spre firma e un drum de-ti vine sa suni la toate institutiile statului, chiar si la alea care n-au legatura cu situatia sa le turui ceva in turca sau pe-acolo...eu am noroc ca merg numai pe centura.![]()
Mychy,
sa te distrezi si relaxezi la sora ta!
Georgi,
, sa stii ca si io am incercat in constanta, la o prietena tataroaica pepene rosu cu branza, dar depinde de branza, tre sa fie de-aia de la voi si e f misto si exotica (virgula) combinatia!![]()
In schimb, mamaliga cu capsuni mi se pare culmea rafinamentului culinar. Mai sus de-atata nu mai exista nimic. Vorba cubanezului: sky is the limit!
Tu, mychy, lasa-ne pe noi, nu te uita-n gura noastra, pune mana si mananca, ce poa' sa se-ntample? ![]()
![]()

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007