Intarcare brusca
Raspunsuri - Pagina 2
pisigri spune:
Nicoleta, Ilinca s-a nascut cu 3300g, la un an avea 9300, la un an si doua luni urcase la 9680, acum a scazut pe la 9500 in perioada racelii-rubeolei-vaccinurilor... Greutatea nu ma deranjeaza, chiar daca e mai in categoria fotomodelelor....
Ma supara halul in care maninca mincarea solida (bine, si ea are rari perioade in care papa bine, dar e ceva de genul 5 zile/luna) si ma gindesc ca e din cauza ca nu ajunge sa-i fie foame.
Si sint curioasa si cit e de ...grav pt ea ca mi-am pus problema sa o intarc brusc. Unele curente zic ca e f traumatizant, altele ca nu e chiar asa...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Iasmin08 spune:
pisigri, mai asteapta un pic, daca ai dubii. Ca si intuitia mamei nu e chiar degeaba.
Eu cum am zis, l-am intarcat la 1 an si 7 luni. Ei bine, la 1 an si 5 luni a avut prima laringita sufocanta, am ajuns cu el cu stridor la spital, la urgenta. M-au internat cu el, i-au pus fluturas cu dexametazona, i-au bagat si masca. Nu vroia si nu putea inghiti nimic altceva decat laptic. Si in momentele alea tare m-am felicitat ca nu il intarcasem. Plus ca de la dexametazona (eu asa cred), a avut imediat in 2-3 zile o eruptie dentara multipla: 4 canini+ 4 molari. Tot acolo in spital. Febra si tot tacamul. Pe noi in momentele acelea numai sanul ne-a salvat.
Acum experienta noastra nu cred ca o are toata lumea, dar ca si tine si eu ma intrebasem pe la 1 an daca sa il intarc. Nu regret ca l-am intarcat la 1 an si 7 luni, eu regret ca nu l-am intarcat la 2 ani, ca aveam lapte cat pentru trei copii, nu pentru unu.
Tu cum simti? Ar fi momentul pentru asta? Sau e altceva sau altcineva care te dascaleste sa termini cu alaptatul (eu am primit sfaturi sa intarc copilul la 7 luni ca ''e mare de-acum")
Fetita adoarme numai cu san? Cu mama ta cum adoarme?
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
bird70 spune:
Am o cunostinta in Romania care a alaptat pana dupa 2 ani. Toate bune dar copilul nu prea manca nimic altceva . Au facut analize din cauza ca era copilul vesnic obosit si se imbolnavea foarte des. Avea lipsa mare de fier, de calciu, nu avea alimentatie corespunzatoare varstei. Laptele praf e pe varste, dupa 6 luni contine fier si tot ce trebuie. A intarcat copilul si a durat vreo 2 luni pana a inceput sa manance cum trebuie, foarte dificil si cu o gramada de stres. Acum manaca normal. Dar la 2 ani jumate are dinti cariati, unii s-au rupt , se pare ca are si rahitism, are greutate si inaltime mica pentru varsta asta, se imbolnaveste o data pe luna de ceva. Sunt convinsa ca mare parte din probleme vin din alimentatia necorespunzatoare si lipsa cronica de nutrienti. Dar cum zice maica-sa: daca nu a vrut sa manace altceva decat san
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Gabi_K spune:
Pisigri, daca sanul e alint, nu i-o lua. Cand vei incepe lucrul, oricum nu va avea acces la san decat dupa masa si seara, deci problema se va rezolva de la sine. Daca o fortezi cu mancare, nu va fi mai mancacioasa, ci dimpotriva, veti ajunge amandoua stresate din cauza meselor.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Gianina34 spune:
pisigri -
Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor
Sabina spune:
bird, nicio formula de lapte, oricat de imbunatatita, nu se va putea compara cu laptele matern dpdv nutrienti.
Copilasul ala nu din cauza ca sugea nu manca...exista nenumarate exemple de copilasi intarcati la 2 luni care nu mananca mai nimic pana pe la 25 de ani
Pisi, ai mei copii au avut 8 kile la un an, nascuti cu mai putin de 3,e adevarat, da totusi.
fetita nu manca mai nimic in afara de san pana pe la un an si 3 luni, cand i-am facut o cura cu oua de prepelita . A prins pofta de mancare dupa aia. Au fost miraculoase, i le dadeam dimineata, doar galbenusul crud, cate 2, 3.
Ei bine, dar si asa, nemnacata, era perfect sanatoasa.
baiatul a mancat mereu f f f bine. Dar dupa 4 luni pur si simplu a luat f f putin in greutate si gata. Abia acum, la 2 ani si 7 luni a inceput sa se ingrase si are 13 kile. (la un an 8.4 kg avea, nascut cu 2.9 si manacand enorm)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
mychydutza spune:
pe andrei l-am alaptat pana la un an si o luna..pana la 8 luni a mancat exclusiv lapte. la un an si o luna am decis sa-l intarc pt ca nu mai puteam....dupa ce l-am intarcat n-am observat sa manance mai bine mancare solida, nici lapte n-a baut vreo 2 luni, doar iaurt.
decizia cred ca iti apartine......un sfat pot sa-ti dau: daca alegi sa intarci brusc ai grija ce medicamente iei. eu am luat o jumatate de brocriptina si am zis k dau coltul. am inteles ca nu da simptome la toate persoanele, dar la mine a fost jale .....si inca ceva, daca alegi sa intarci brusc, n-o lasa cu altcineva, pt ca va fi privata si de san si de mama. eu am incercat varianta asta, si a urlat pana am venit la el...
opriti planeta....vreau sa cobor!!!!
BraveGirl spune:
Eu am intarcat zanica la un an si aproape 4 luni. NICIODATA nu am fost de acord cu mamicile care intarcau lasand copilul cu altcineva...si ce credeti? Evident ca asa am procedat si eu, ca altfel nu se putea. Eram deja gravi si de la un an incepusem procesul de intarcare. Mai greu mi-a fost mie si, spre surprinderea mea, a inceput sa manance f bine. Nu ma asteptam la asta, ma resemnasem ca e o mofturoasa. ii place f mult laptele praf, pe care l-ar bea toata ziua. il bea din cana cu paiul, pt ca nu a acceptat bibe. Bea cam 600ml lapte/zi cu 10 masuri de cereale. Nu mananca fructe, decat banana.
Pisi, incearca sa o lasi peste zi mai multe ore cu cineva, sa o apuce foamea, sa vezi dc mananca altceva. Eu asa am facut-o sa accepte laptele praf. Inainte sa o intarc, o lasam cu mama cateva ore. Ii dadea sa manance, nu prea se omora si cd incepea sa planga dupa san ii dadea lapte praf. Dupa un timp, ii dadeam eu lapte praf peste zi cd cerea san si il accepta fericita. Sanul era doar alint. Apoi, de la lapte praf, am trecut la iaurt si branzica din aia perlute cu smantana. Mananca cam 250-350g/zi.
Si cu greutatea...la un an avea 9300, la 1,2 ani scazuse la 9200 dupa o bronsiolita, acum la 1an si 5 luni are 10.700. Sunt f multumita de evolutia ei.
Bafta!
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 13+
POZE CU PRINTESA
BEBE2
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sabina bird, nicio formula de lapte, oricat de imbunatatita, nu se va putea compara cu laptele matern dpdv nutrienti. |
Hai sa nu incepem cu slogane din astea. Laptele matern este cel mai bun sunt de acord cu asta. Dar numai in conditiile in care se face diversificare cum trebuie. Rezerva de fier a copilului se termina la 6 luni, laptele matern nu contine fier. Daca nu diversifici copilul va incepe sa aiba anemie pentru ca oricat de bun e laptele matern fier nu are. La fel si pentru alte elemente. Dupa 6 luni formula are avantajul ca te lasa sa fi mai delasator la capitolul diversificare, adica nu mai e asa important sa diversifici corect pentru ca formula contine fier si cam tot ce are nevoie copilul la varsta aia. La fel si formula de peste 1 an. Sunt de acord ca sanul este cel mai bun dar din pacate multe mame se imbata cu slogane din astea si nu fac efortul sa diversifice cum trebuie in ideea ca nu e nevoie pentru ca deja ofera copilului ce e mai bun, mai ales in conditiile in care copiii alaptati par sa fie mai reticienti la diversificare. Mai corect mi s-ar parea sa se faca campanii: alaptati SI diversificati corect, in locul campaniilor actuale care se concentreaza doar pe alaptat.
Citat: |
Copilasul ala nu din cauza ca sugea nu manca...exista nenumarate exemple de copilasi intarcati la 2 luni care nu mananca mai nimic pana pe la 25 de ani |
Copilasul ala a inceput sa manance dupa ce a fost intarcat, nu imediat dar dupa 2 luni s-a obisnuit cu ideea si acum mananca rezonabil de variat si in cantitati corespunzatoare varstei. Am uitat sa mentionez ca asta s-a intamplat dupa interventia bunicii (cadru medical) care nu a mai putut sta deoparte cum i se cerea de catre mama, mai ales cand copilul a fost internat in spital a 4-a oara, analizele erau de speriat, avea dintii cariati si rupti si a fost diagnosticat cu rahitism. Parerea mea este ca daca mama nu intelege importanta diversificarii corecte la copilul alaptat, copilul e mai castigat pe formula dupa 6 luni. Dar asta e parerea mea .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
mihuta spune:
Bird,laptele de mama contine fier, diferenta in plus de fier care apare la formula e din cauza faptului ca fierul din formula se absoarbe mult mai greu decat cel din laptele de mama, asa ca e nevoie sa fie bagat in cantitate mai mare.
Asta cu diversificarea e corecta, dar intarcarea nu este o solutie.