Intarcare brusca
Raspunsuri - Pagina 3
anamona spune:
bird, sabina are dreptate
atat calciul cat si fierul se asimileaza cel mai bine din laptele de mama, la fel si nutrientii. Laptele praf ingrasa intr-adevar dar intr-un mod mai nesanatos, ca sa zic asa...de aceea si cantitatea de LP e limitata, pe cand laptele matern nu.
dupa 6-7 luni insa se recomanda un supliment de fier la copii alaptati nicidecum formula.
referitor la cea de-a doua opinie a ta, iara te inseli: nu cred ca mamele isi infometeaza inadins copii doar de dragul alaptatului....Pur si simplu exista copii care nu vor sa manance oricat s-ar da mama peste cap cu diversificarea. Mai mult insistatul peste limita poate duce de la simplul refuz la anorexie nervoasa.
anamona spune:
referitor la intarcatul fortat cred ca nu e o solutie.
Pisigri, poti risca sa nu mai bea decat apa.....
Fetita mea are 1 an si jumatate, este alaptata si la fel are o problema cu mancarea si se comporta cu tzitzi la fel ca si fetita ta.
De ce iti zic ca am dubii? eu m-am intors de un an la munca, astfel peste zi, timp de vreo 10 ore ea nu are tzitzi de supt dar nici nu vrea sa manance mai mult decat mananca in weekend atunci cand sunt cu ea acasa.
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihuta Bird,laptele de mama contine fier, diferenta in plus de fier care apare la formula e din cauza faptului ca fierul din formula se absoarbe mult mai greu decat cel din laptele de mama, asa ca e nevoie sa fie bagat in cantitate mai mare. |
Eu nu vreau sa incep o discutie pro si contra alaptat. Ce vreau eu sa subliniez este ca mamele care alapteaza trebuie sa fie mai atente cu diversificarea pentru ca tot binele facut cu alaptatul poate fi anulat prin alimentatia necorespunzatoare de dupa 6 luni. Academia americana de pediatrie spune ca laptele matern are o cantitate de fier care corespunde nevoilor copilului pana la 4-6 luni. Nu sunt basme, asta e realitatea. Iar copilul nu are nevoie doar de fier. Alaptatul CU diversificare corecta este ideal. Din pacate multe mame uita ca alimentatia copilului peste 6 luni nu se reduce doar la un aliment. Din pacate copilasul de care ziceam mai devreme este in familia mea si mi se rupe inima de el. Cred ca ar fi fost mult mai castigat daca ar fi fost intarcat dupa 6 luni decat in situatia asta.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
Sabina spune:
Bird, eu sunt perfect de acord ca un copilas trebuie sa manance diversficat, dar unii nu vor si pace, indiferent daca sunt pe formula sau alaptati.
Iar cei pe formula nemancaciosi nu-s nicidecum mai sanatosi decat cei nemancaciosi alaptati.
Nici viceversa, parerea mea, desi sunt pro alaptat pana in panzele albe.
treaba asta cu imbolnavirile tine in mica masura de alaptare....
Ai mei copii alaptati cam la fel. Fata nu s-a imbolnavit pana la 3 ani decat de doua ori cu febra muci si tuse.
baiatul insa, alaptat si megamancacios:), f f des racea, plus enteroviroze. le lua de la sora lui si gata....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
mihuta spune:
Pai si care ar fi fost situatia daca ar fi fost hranita cu formula in loc sa fie alaptata? Ca eu vad ca problema nu era in ce tip de lapte primea ci in ce alta mancare primea.
bird70 spune:
citat din mesajul lui anamona dupa 6-7 luni insa se recomanda un supliment de fier la copii alaptati nicidecum formula. |
Dar suplimentul asta trebuie administrat, nu? Cate mame administreaza suplimente dupa 6 luni? Si cat de naturala mai e alimentatia in cazul asta?
referitor la cea de-a doua opinie a ta, iara te inseli: nu cred ca mamele isi infometeaza inadins copii doar de dragul alaptatului....Pur si simplu exista copii care nu vor sa manance oricat s-ar da mama peste cap cu diversificarea. Mai mult insistatul peste limita poate duce de la simplul refuz la anorexie nervoasa. |
Unde am zis eu ca cineva isi infometeaza copilul? Nici cu stresatul copilului si insistatul nu sunt de acord. Dar copiii alaptati par sa fie mai reticienti la diversificare decat cei hraniti cu formula. Poate din cauza ca cei hraniti cu biberonul sunt mai flexibili cand e vorba de mancare, azi il hraneste mama, maine tata, apoi bunica, etc. Pe cand la copiii alaptati nu prea exista variatie, totul se produce foarte predictibil intr-un singur fel, o singura persoana si din cauza asta probabil se opun mai vehement la diversificare. Din cauza asta mamele care alapteaza trebuie sa aibe mai multa rabdare si sa faca mai mult efort cu diversificarea.
Ma repet, alaptatul este ideal DACA este urmat de o diversificare corecta. Daca copilul ajunge la 9 luni - 1 an alimentat exclusiv sau aproape exclusiv la san cred ca avantajele alaptatului incep sa dispara.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
pisigri spune:
Multumesc si iertati-ma ca ieri am tras chiulul...
Exact asa ma gindesc si eu, ca oricit de bun e laptele matern, la 1 an si 3 luni copilul cu siguranta are si alte nevoi.
Ilinca a ajuns cu anemie pt ca la 4 luni am intrebat pediatrul: dam fier? Inca nu.
La 5 luni vazind ca nu zice nimic, intreb iar. Zice sa facem analize, le facem la Spitalul de Copii, buletinul de analize ramine la pediatu, care imi spune ca e ok, nu dam inca supliment.
La controlul de 6 luni imi spune ca copilul priveste in apus de soare si ma trimite la un echografist. Dupa o echo transfonatnelara de 15 secunde !! ala imi scrie pe un bilet Adeverinta medicala ca Ilinca are dilatatie ventriculara cerebrala. Pediatrul ma trimite la Bucuresti la operatie !! Consult alt echografist, specializat DOAR pe echo morfofetale si la nou-nascuti, anagajat la sectia de neonato-prematuri (om recunoscut in domeniu, care tine cursuri in tara etc) care imi da un buletin de analiza complet, de 3 pagini, cupa o echo care a durat 15 minute, in care a intors-o pe toate partile, si spune ca, copilul e normal. Cu masuratori de structuri cerebrale, cu tot. Ii comunic pediatrului, care ma face in toate felurile ca am avut tupeul sa apelez si la o a doua parere. Asa ca inchei colaborarea cu el.
Ma orientez spre alt pediatru, mai prezint cele doua rezultate pe la vreo 5 medici, ma rog, toata lumea ma linisteste ca e ok copilul, oftalmologul imi lamureste de unde impresia de privire in apus de soare. Noul pediatru al copilului vrea analize de singe, merg si i le fac...si surpriza, la 7 luni copilul avea o anemie teapana, hipocalcemie, inceput de rahitism. Un motiv in plus sa imi doresc sa il scuip intre ochi pe primul pediatru, daca imi intelegeti metafora.
In prezent, copilul (zice medicul) a facut deja un neam de anorexie nervoasa, avem o saptamina de cind aplicam metodele si sfaturile lui si pare a fi ceva mai bine.
In afara mesei de seara d dupa baita, mincam afara, in cantitati absolut mirobolante pentru mine, adica eu 150-200g legume cu carne nu am visat sa manince la o masa. Stiu ca asta e la limita inferioara a cntitatii pt virsta asta, dar e un progres urias pt un copil care fi refuza din start mincarea, fie accepta 3 lingurite si apoi incepeau tumbele mele pentru inca 5 lingurite.
Laptele formula nu stiu daca l-ar accepta in cantitatea normala pt virsta ei. Ma gindesc ca daca va continua sa manince multumitor`, voi amina si eu momentul intarcarii...
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Sabina spune:
e f bine cat mananca, a mea daca vroia 70 de gr faceam bairam....
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
mihuta spune:
Bird, eu zic ca e exact pe dos, copiii hraniti cu formula au acces la exact acelasi gust timp de luni de zile asa ca si cerealele li se par exotice, pe cand cei alaptati sunt obisnuiti cu gusturi diverse asa ca prefera mancarurile cu gust mai pronuntat care de obicei nu le sunt oferite.
In plus sunt copii care detesta textura pasat (asa a fost Sophia), a preferat sa manance cu mana bucatele, numai ca panal pe la 8-9 luni nu era capabila sa duca cu succes bucatele la gura. Copiii care se hranesc astfel mananca mult mai putin decat cei indopati cu lingurita (ce sa mai spun de cele care isi hranesc copii in somn cu supa de legume in biberon).
In general anemia asta la varste fragede are mai amult in comun cu cat de repede s-a taiat cordonul ombilical (daca s-a asteptat sa nu mai pulseze sau nu) decat cu alimentatia.
pisigri spune:
Va multumesc pentru raspunsuri !
Avind in vedere ca deocamdata mincatul pe afara functioneaza, ma declar multumita si o mai las sa se alinte cu tzitzi, ca prea e atasata de ea. Daca reia perioada de greva foamei, o sa o intarc fortat si...asta e !
Daca e toata lumea de acord (ca au mai ramas chestii in discutie), subiectul se poate inchide.
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)