Intarcare brusca

Intarcare brusca | Autor: pisigri

Link direct la acest mesaj

Va rog ajutati-ma si pe mine intr-o problema !

Pisilinca mea are 1 an si 3 luni si a fost alaptata. Exclusiv, pina la 6 luni.
Niciodata nu a fost o mare mincacioasa, dar acum a deveit crunt; fiecare lingura de mincare e cu pacaleli, joaca, la apa, la usa de la intrare, la butoanele electrocasnicelor...nu mai stiu ce sa mai inventez. Pediatrul mi-a spus sa nu ii mai dau nimic in afara de apa intre mese, si sa ii dau sa manince cind cere, nu "la program". Bine, programul ei de masa era orientativ, la 4 ore dupa ultima masa, o mai ispiteam iar cu altceva de mincare.
Toate bune si frumoase, dar ea se opreste din joaca si vine sa caute tzitzi. Trage hainele de pe mine, si daca la inceput mergea sa o distrag cu altceva, acum nu mai tine, se pune pe plins. La somnurile de peste zi, daca si le face cu mine (sint in CIC deci si le cam face cu mine), trebuie sa adoarma cu tzitzi, altfel la fel, plinge, oricit as legana-o, mingiia-o, oritict i-as cinta sau as dansa-o in brate.

In conditiile astea, in care ea suge oricind, fireste ca nu ajunge niciodata sa ii fie foame, deci mesele ramin un chin pentru amindoua.

Pe de alta parte, analizele nu i-au iesit chiar proaste, a avut o usoara anemie care acum e corectata, in sensul ca valoarea e intre limitele normale, chiar daca spre limita inferioara.

Cind a mai stat cu mama mea, cite o jumatate de zi, a si adormit doar leganata, nici nu a cautat--o pe sub bluza, nici nu a plins dupa sin. In aceste conditii, ma gindeam sa o las cu mama 3 zile, sa o intarc brusc si fortat si...asta este, ca treptat vad ca nu o scoatem la capat. Dar pina acum mi-am crescut copilul cit de AP am stiut, nu a plins niciodata singura, nu am ridicat niciodata tonul la ea, mereu am incercat sa fac in asa fel incit sa fie ea multumita si fericita, am alaptat la cerere si zi si noapte si o fac si acum...
Dar la 1 an si 3 luni cred ca are nevoie si de mincare si ca laptele nu ii mai este suficient...iar eu sint fericita daca maninca 50g la masa de prinz...

Deci...cit e de rea intarcarea asta brusca si fortata?

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luny spune:

eu o sa spun cazul meu, si sper sa nu se redeschida iar cutia Pandorei si sa apara careva sa emita judecati urate, ca nu ma tin nervii..
Identic am patit si eu.. nu manca aproape nimic in afara de san, si tragea de bluza mea nonstop, afara la fel, noaptea la fel, plus ca refuza cu desavarsire sa bea orice, inclusiv apa, din biberon, niciun alt lapte nu a vrut, a fost o perioada cumplita, mai ales ca de 2-3 ori pe zi ma musca de urlam.. efectiv eram epava, obosita, tracasata, terminata, parca nimic nu se mai lega cum trebuie.. am incercat pret de 2 luni sa-l iau treptat, sa-i dea tati lapte din bibe/cana cu cioc/fara cioc/cu paiul/din pahar normal, nimic! apoi venea mama mai des, si la fel, daca eu eram in zona, nicio sansa..
am suferit mult ca nu o scoteam la capat, avea mai bine de 1 an si o luna, si m-am vazut nevoita sa intrerup tot brusc, desi m-a durut cumplit ca ajung sa fac asta, si ca mi-am incalcat principiile, dar atata timp cat nimic nu mai functiona si eu eram epava de nesomn, asta e fost..
l-am dus la mama o saptamana, si a fost mai greu primele 2 zile, dar si atunci, mama l-a luat cu binisorul(ei se inteleg minunat, mama venea f des la noi, a stat mult timp cu el, de aceea am avut curajul asta pana la urma, fiind 100% convinsa ca e pe mainile cele mai bune din lume, dupa mine normal, si ca Matei e obisnuit cu ai mei..)
si intr-o saptamana, a acceptat si bibele, si s-a obisnuit fara san..
apoi, acasa, o perioada i-a dat laptele doar tati, caci mai avea tendinta sa ma traga de bluza, isi mai amintea.. ca a fost greu ptr mine, a fost greu si ptr el, dar in momentul ala nu mai gaseam alte solutii si variante, pur si simplu, devenise infernal ritmul..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Pisigri, eu am intarcat baiatul la 1 an si 7 luni. Pentru el nu a fost asa o tragedie cum mi-am imaginat eu ca va fi. Mai degraba pentru mine a fost un chin.
Am mers la medic, mi-a prescris bromocriptina si pe urma a trebuit sa mulg un pic sa golesc sanii, ca nu cumva sa dau intr-o mastita. Ma rog, asta a fost sfatul medicului, n-am facut eu asa de la mine.
Am legat sanii strans, strans (uite asta nu-mi mai amintesc daac tot sfatul medicului a fost).
Cam dupa o saptamana s-a oprit lactatia de tot.
Si dupa cum spuneam- duiosul mamii dupa tzitzi, nu a avut nici o problema sa ramana cu maica-mea cateva zile si nopti. (In schimb eu plangeam de nu mai puteam dupa el).
Trebuie insa sa recunosc ca al meu manca si mancare- si inca bine de tot. Dar si san- cred ca mai mult de sete decat de foame, si mai mult de tandreturi intre noi doi, ochi in ochi si mangaieri.
Daca trebuie insa sa intarci fata, incearca, oricum catisig experienta si stii cum sa o abordezi.
Multa bafta! (si tine-ne la curent)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Pisigri, daca tu ai ajuns la concluzia ca gata alaptatul, asigura-te ca bea lapte intr-un alt mod: cu biberonul, cu canita cu cioc. Deci ai putea incepe intarcatul nu brusc, ci dandu-i lapte seara si dimineata cu biberonul sau cana. Daca nu tu, altcineva din casa. Pentru un copil mic, laptele e esential si mancarea nu suplineste aportul nutritiv al laptelui, la varsta asta! Tu spui singura ca nu bea lichide, nu mananca mancare....Ce te faci daca o intarci si te trezesti ca ramane si mofturoasa si intarcata.
Baietelul meu a fost intarcat destul de brusc in jur de un an. In prima faza facusem pneumonie, antibiotice puternice o saptamana (da, pneumonia cred ca a fost pe fond de imunitate scazuta de la nopti peste nopti peste nopti cu el atarnat de mine), el plangea langa mine si eu nu puteam sa-i dau lapte! Ii dadeam lapte praf cu biberonul, apoi de consolare sugea putin, cat sa adoarma. Avea fix un an. Dupa pneumonie, l-am alaptat inca 2 luni, pana am aflat ca sunt gravida. Dar chiar si atunci, parca l-am intarcat destul de lin (oferindu-i in schimb biberonul cu lapte praf si lasand sanul doar de alint- a renuntat destul de repede sa mai caute sanul), deci n-am avut eu nevoie de medicamente sau alte artificii pentru a opri secretia lactata.
Inca ceva, nu-i mai oferi mancare la 4 ore dupa ultima masa. E cam devreme. Poate ar trebui sa te gandesti ca 3 mese de mancare sunt suficiente (pe ai mei doar asa am reusit sa-i fac sa manance multumitor).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Multumesc pentru raspunsuri !

Ilinca bea apa cu un fel de cana cu cioc de silicon, cana cu cioc dur si biberonul normal nu ii plac.
Lapte am incercat sa ii mai dau, l-a gustat, uneori doar o gura, alteori citeva guri, nu a parut incintata dar nici ingretosata. Avind insa alternativa sinului cu care e obisnuita, nu a tentat-o cine stie ce.
Si la noi sinul e de alint si (ce ma doare mai tare) parte a ritualului de somn. Noaptea o culc intii la ea in patut, in general se trezeste macar o data pina ajungem noi sa ne bagam in pat, cind se trezeste dupa ce ne-am culcat noi o iau cu noi in camera si in pat. Odata ajunsa la noi, uneori mai cauta sinul si noaptea si mai suge cite putin, alteori doarme pina dimineata. La ea in patut se trezeste insa des, pentru ca se foieste mult in somn, ajunge de-a curmezisul, se propteste cu picioarele si capul in gratii si o incurca...asa ca se trezeste si se vede singura si incepe sa scinceasca.
Eu nu ma pling de oboseala, nu ma dor sinii, nu ma musca, si recunosc beneficiile alaptatului si faptul ca imi face viata usoara. Daca ar trebui sa fac biberoane noaptea mi-ar fi mai greu, ea s-ar trezi de-a binelea... Plus ca acum a facut rubeola de la ROR, 3 zile cu febra in care nu a vrut nimic altceva decit sin si apa, deci nu stiu cum m-as fi descurcat daca era intarcata.
Insa ma ingrijoreaza chestia cu mincatul. Sincer, solutia perfecta pe care mi-as dori-o ar fi sa ramina doar la suptul de seara si de noapte. Asa am putea continua linistite, ca in toamna trebuie sa o duc la cresa, deci oricum pina atunci trebuie sa rezolvam problema asta cumva.
Dar vad ca nu reusim sa scapam de dependenta asta, de alint...

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diamat spune:

D a supt la greu īn primul an, cu tot cu diversificarea. De fapt #351;i de drept laptele a fost alimentul principal īn primul an, nicicum doar completare la masa. Pot s#259; spun c#259; abia spre doi ani a fost interesat de san altfel decāt ca #351;i furnizor de hran#259; . Iar pān#259; nu a scapat de to#355;i din#355;ii #351;i m#259;selele nu a renun#355;at la suptul pentru orice (de fapt, 90% din acel orice era durere cauzata de dinti)

Daca vrei sa o intarci, nu stiu ce sfaturi sa-ti dau, insa nu am inteles exact de ce te gandesti s-o faci. Pentru ca a zis dr ca nu mananca bine in conditiile in care analizele au iesit ok? Chiar nu stiu ce sa zic, dar poate ar trebui sa te gandesti mai mult la de ce decat la cum

dianocica cu d (3+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Si eu l-am intarcat pe baietelul meu la 1 an si o luna tot fortat. A stat mama cu el.
Pregateste-te din timp - vb cu medicul sa-ti prescrie medicamente pentru oprirea lactatiei - daca le iei nu mai este cale de intoarcere.
In perioada aia fimiu a facut "greva" o saptamana timp in care nu a baut nici un fel de lichid , cred ca astepta lapticul, cand a vazut el ca nu vine pana la urma a acceptat biberonul cu lapte, apa, ceai ceea ce nu ar fi facut inainte nici in ruptul capului.
Nu vreau sa te sperii dar al meu a ramas un mofturos si acum ..si avem 5 ani.

Multa bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Sa stii ca si fetita mea a mancat foarte rau pana pe la un an si jumatate si era tot alaptata. Dupa eruptia tuturor dintilor a inceput sa manance de adevaratelea iar sanul a ramas pe locul doi. Si acum mai suge seara si nu stiu cum o sa o intarc. Ideea e ca nu cred ca nu mananca din cauza alaptatului ci asa e ea deocamdata. Nu e o garantie ca daca o intarci va manca mai bine.

Ani de Stefana (23.01.2008)
ZERO toleranta pt lipsa de toleranta fata de copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Dupa cum am spus, pe mine nu ma incurca in nici un fel faptul ca o alaptez, nu ma simt obosita, nu sper in minuni in ce priveste somnul de noapte daca o intarc, etc.

Analizele i-au iesit ok, dar am chinuit cu ea cu fierul de la 7 luni, ca il tolereaza greu, o doare burtica, se constipa, ii taie si putina pofta de mincare, vomita des... Am incercat sa compensez cu ou, carne si spanac (spanacul mai cu rezerve, un pediatru mi-a spus cae ok, altul mi-a spus caare oxalati...), ficatul nu prea ii place.

Ce ma sperie este ideea ca chiar daca o intarc, nimic nu imi garanteaza ca va minca mai bine (desi teoretic ar ajunge si ea sa descopere senzatia de foame) si gindul la zile de boala, cind sinul te salveaza si de la deshidratare, si de la greva foamei totala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Fetita mea are un an si opt luni imediat. Inca o alaptez. Mancam cand si cand. Are zile in care mananca foarte bine si zile in care nu o incanta nimic. Lactatele ne plac, mai putin laptele in sticluta/cana. Mancam lapte in manacare (biscuiti cu lapte, mamaliguta cu lapte, gris in lapte, paste cu lapte...etc). Pediatra ne-a recomandat intarcarea brusca fiind de parere ca altfel nu va renunta pt ca uneori e doar alint si joaca. Pe mine nu ma lasa sufletul sa o intarc brusc, dar evenimentul se va petrece probabil luna viitoare caci eu am de plecat cateva zile din tara cu serviciul. Sper ca atunci sa uite de titi. Noaptea nu ne trezim decat rar.

Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Pisigri, cate kg are fetita ta? Te intreb din curiozitate. Al meu avea 10 la un an, nascut cu 3.750.

Daca are o greutate normala, daca valorile analizelor sunt in limite normale, daca tu (cum ai si scris) nu te simti obosita etc. (sunt si alte motive, multe, le stii si tu) atunci nu o intarca. Pana in toamna mai este muuult timp. Cat despre obiceiurile ei de somn... sa.ti spun cum este la noi. Matei, alaptat 1 an, 5 luni si 2 saptamani. Si acum, la 2 ani, vrea sa adoarma numai plimbat in brate (am facut asta de la 3 luni pana pe la 1 an fiindca treaz refuza sanul...). Nu iti garanteaza nimeni ca dupa intarcare va fi mai bine. Nici cu mancarea, nici cu altceva. Cu alintul de care zici... ce este mai natural decat un pui alaptat care adora sa stea la sanul mamei?

---------------------------------------------------------
Munca nu a omorat niciodata pe nimeni... dar de ce sa risti?

Mergi la inceput