Cainii si poporul -2-

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Sint unii care se simt injurati daca altii declara ca nu vor maidanezi pe strada.

Nu se mai face nici o diferenta intre ce e normal si ce nu e normal.

In nici o capitala europeana mare nu exista maidanezi. Oare acolo ce au facut iubitorii de animale cu resturile de mincare? Nu cred ca acolo exista multe adaposturi de ciini sau discutii despre sterilizare sau eutanasiere. Acolo problema nu exista.

Nici la noi nu ar trebui sa existe. Faptul ca unii se bat in piept si spun ca sint iubitori de animale si dau asta ca argument ca problema sa persiste in continuare mi se pare aiuritor.

Daca iesti iubitor de animale stringi animalele de pe strada, le iubesti si ii respecti pe aia care vor sa nu mearga cu copiii pe linga haite de ciini. Nu ii hranesti/ascunzi pe maidanezi si ii injuri pe aia care vor sa nu mai vada ciini.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramoneloo
fiind tot din constanta,ii recomand dnei concetatene sa-si duca copilasii la piticot,in parcul tabacarie,unde locul de joaca este ingradit,pazit si etc.cu toata seriozitatea.nu cu bascalia cu care alti concetateni imi recomanda mie sa-mi duc jivina la plimbare in padure!

Libertate pentru caini! Tarcuri pentru copii!
Viva la guerilla canina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui DanaAlex

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

salutare!!!
am citit foarte putin din ce s-a scris...
imi expun si eu parerea in legatura cu maidanezii, poate conteaza, poate nu...inainte cand nu eram mama nici nu-i bagam in seama, am crescut si eu caine in casa, am avut si o pisica, pe scurt iubesc animalele de companie in masura in care sunt tinute in lesa, ingrijite, bine hranite...in prezent am o fetita de 4 ani si un baiat de 3 ani si observ mai atent ce e in jurul meu, adica sunt mereu pe faza sa ii feresc de excremente sau de cainii fara stapan de peste tot, plus alte pericole care nu intra in discutia de fata.

traim intr-o tara mizerabila din multe puncte de vedere, strazile nu sunt curatate, parcurile nu sunt ingrijite...mintea mea nu poate intelege care sunt considerentele pentru care ramanem nepastori noi cetatenii si la acest subiect...maidanezii nu sunt niste catelusi simpatici gen zdreanta, majoritatea sunt dulai, de talia unui ciobanesc german, violenti, nemancati...de exemplu ieri la un loc de joaca dintre blocuri a atacat unul o fetita de 9 ani...a avut "noroc" n-a muscat-o decat de picior, pentru ca au sarit 2 barbati si au gonit cainele...asta in constanta, nu pe camp.
plus alte si alte exemple de oameni atacati de maidanezi...nu e normal

concluzie:eu una doresc eliminarea acestor jivine prin orice mijloace, nu ma intereseaza cum numai sa dispara din orase.
si inca ceva: si pisicile maidaneze ar trebui eliminate.

toate cele bune...

Si ciorile. Evident si porumbeii , ca pot da boli serioase , plus ca muradresc atatea cladiri...eident sobolanii si soarecii si crd ca si melcii ar trebui. Tu ai vazut cati ies dupa ploaie?
A , stai , pe astia oricum ii strivesc diverse peroane asa ca e ok , gandacii la fel , o parte sunt striviti dar mna ...
altceva mai e de omorat? sau trecem la oameni?

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

deviezi rau de la subiect...esti prea tanara, nu ai copil, poate discutam dupa ce te musca un maidanez sau dupa ce iti desfigureaza copilul...vei vedea din alta perspectiva totul cand vei fi mama

Pai cred eu ca si atunci voi avea luciditatea necesara sa imi dau seama din ce cauza un caine a ajuns in acel stadiu si sa imi dau seama ca nu sunt toti la fel.
M-a muscat un catel de picior dar tot ma opresc si ii scarpind pe toti de pe strada.
sa vrei sa omori tot ce misca pt. ca te dreanjeaza e exagerare. ;)

sirimie , in alte tari sunt organizatii bine puse la punct , sunt programe de adoptie la tv , pedepse si amenzi samd.
In alte tari nu cred ca ai vedea caini cu botul taiat lasati sa moara , caini loviti in cap cu toporul si lasati sa moara ca sa se scuteasca banii sau sa se bage in buzunarul diversilor "oameni".

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Xio are dreptate. In US am vazut la tv organizatii guvernamentale dotate cu masini 4x4...cu sirene..o armata de oameni platita si dispusa sa prinda un ciine. Si cu cita grija si dragoste era ciinele inconjurat dupa...si cita lume se chinuia sa-i gaseasca un adapost..veterinari platiti....f frumos. filme si nimic altceva. Si totul este real...nu cai verzi.
Asa vreau sa vad si yo in ro. ..am dreptate xio?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Citat:

deviezi rau de la subiect...esti prea tanara, nu ai copil, poate discutam dupa ce te musca un maidanez sau dupa ce iti desfigureaza copilul...vei vedea din alta perspectiva totul cand vei fi mama

Hai sa nu exageram, asta suna ca si cum ar disparea umanitatea din noi cand devenim mame...eu cred ca abia atunci ajunge la apogeu. Uite ca eu nu-s prea tanara si am copil; fetitza mea a mangaiat primul maidanez (cunoscut de catre mine, de-ala cu "clips" in ureche) la 1 an. Nu cred ca-s inconstienta, am mereu la mine gel antibacterian si servetele umede. Daca ea a ras cu toata fatza cand l-a vazut si a intins manutza iar cainele e de incredere, de ce sa n-o las? Cred ca iubirea fata de animale e innascuta; eu fatza de caini o am de cand ma stiu, numai eu stiu cati maidanezi adunam cu gasca de la bloc si ne jucam cu ei iar maica-mea nu mai stia ce sa faca sa ma descurajeze, aproape plangea de ciuda pasiunii mele: ca au boli, ca umbla prin gunoaie, ca poate mushca...deh, parintele "clasic", grijuliu. Uite ca n-am patit nimic.
In fine, eu imi dau seama ca nu toata lumea poate iubii cainii, ii inteleg foarte bine; dar ce nu inteleg e de ce trebuie sa fii crud cu ei?!
Asta-i "marele argument" pe care-l flutura cei care doresc moartea tuturor cainilor fara stapan:"daca nu va convine, luati-i acasa!" Deci tot noi, care respetam natura si viatza in general, sa rezolvam problema asta...Dar si de-am face asta, am putea?
Sa va dau un caz concret, situatia din Baia Mare, cum reiese dintr-un articol din principalul ziar local: in orasul nostru, s-au facut foarte multe sterilizari, cainii bolnavi/agresivi eutanasiati, ceilalti lasati in teritoriu...daca situatia ar fi ideala, totul ar fi sub control in cativa ani, in care cainii astia sterilizati ar muri...fara urmasi.
Daaar apar mereu alti caini; in parcarile Real si Kaufland vin la orele diminetii tzarani care "desharta" acolo puii catelelor lor. De ce? Ca ei "nu sunt criminali" sa-i ucida, asa ca-i debarca unde apuca, lasandu-i in voia sortii.
Deci tot noi, iubitorii de caini, suntem vinovati pentru fenomenul "caini fara stapan"? Chiar daca se eutanasiaza "toate jivinele", tot va fi o munca in zadar, sa nu sperati ca vom avea si noi strazi civilizate ca in alte tzari cate vreme:
- proprietarii de caini fara rasa (sau si cei de rasa neinscrisi in C.O.R, fara pedigre) nu-s obligati sa-si sterilizeze animalul (mai ales la tzara, unde fata cateaua de 2 ori/ an, c-o scapat Azorica la ea);
- abandonul unui caine sa fie drastic pedepsit prin lege, in practica, nu doar in teorie;
Si ar mai fi, dar s-a trezit fiica-mea, iubitoarea de caini...

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Xio are dreptate. In US am vazut la tv organizatii guvernamentale dotate cu masini 4x4...cu sirene..o armata de oameni platita si dispusa sa prinda un ciine. Si cu cita grija si dragoste era ciinele inconjurat dupa...si cita lume se chinuia sa-i gaseasca un adapost..veterinari platiti....f frumos. filme si nimic altceva. Si totul este real...nu cai verzi.

Da, numai ca acolo, tot in filme, cainii care nu sunt adoptati intr-o perioada de ... sau cei agresivi... sunt eutanasiati.

Eu am o problema cu cainii agresivi... la noi din 20 de caini sunt 2 care sunt agresivi rau, spre deosebire de ceilalti... macar astora sa le faca ceva... se dau chiar la copii...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Citat:

Da, numai ca acolo, tot in filme, cainii care nu sunt adoptati intr-o perioada de ... sau cei agresivi... sunt eutanasiati.

Eu am o problema cu cainii agresivi... la noi din 20 de caini sunt 2 care sunt agresivi rau, spre deosebire de ceilalti... macar astora sa le faca ceva... se dau chiar la copii...

da sigur...dar legile astea oamenii le fac. si oamenii la noi in ro sint blinzi..sint pasnici..urmasii lui decebal...sint buni de pus pe rana. ..si de la 7 zile la 2 ani sa tii ciinii in cotet pe banii statului nu e nici o problema pt ro.

ideea este macar sa ii adune de pe strazi...apoi vezi ce faci cu ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

In haite orice ciine care altfel e blind poate deveni agresiv. Ciini pe strada exista numai in comunitati sarace.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Mergi la inceput

Poate vine animal lover group cu 1 proiect de lege sa considere ciinele in ro sa fie ca vaca in India. Atunci sa vezi belea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bulinuta27 spune:

in grecia erau caini pe strazi la greu...si mari nenica o rasa de maidanezi de talie mare

bulinuta mamica de bulinel dragutel

Poze noi

www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica

Poze

Mergi la inceput