Cainii si poporul -2-

Cainii si poporul -2- | Autor: Alizee

Link direct la acest mesaj

<<<Topic precedent

LadyJ, nu pe tine m-am suparat, ci pe tonul pe care mi l-ai adresat.

Tocmai ca m-am gandit la copil, cand ma pregateam sa lovesc jivina.
Deobicei, cainii nu latra la copii. E, uite ca asta nu stia de regula asta.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Iasmin, incep cu tine :)
Ok, ANUMITI paraziti, in ANUMITE circumstante, se transmit de la ciine la om. Nu am spus niciodata ca maidanezii sint sterili, am spus doar ca nu-s o asa surse de imbolnavire cum insinueaza unele mesaje anterioare. Adica nu-i nevoie sa mergem in "costum spatial" pe linga ciini.
Sa stii ca microorganismele, virusurile (mai ales) sint destul de specifice. De exemplu influenza (gripa) canina afecteaza ciinii si vulpile (ma rog, coioti, hiene si alte de-astea), dar NU se transmite la om. Si este doar un exemplu. Ciinii, ca si oamenii, pot face muuulte boli (infectioase sau nu) care nu au nici o legatura cu bolile oamenilor, chiar daca le "cheama"la fel. Adica n-o sa luam hepatita de la ciine, pentru ca hepatita infectioasa este produsa de alti crocobauri decit hepatita infectioasa umana. Deci analogia ta cu oamenii gripati aflati in aceeasi incapere nu e concludenta.
Meseria pe care am precizat ca o am trebuia sa arate ca am mai multa experienta in "lucrul cu animalele", in speta ciinii, decit majoritatea celor de aici de pe forum.

Doamna aia veterinar spune ca e bine ca un ciine sa fie vaccinat si deparazitat, asa e, are dreptate. Dar in mod evident se refera la ciinii de companie, pe care stapinul ii mai pupa in bot, care mai limpaie din blidul copilului si se culca "bot in bot" cu el. E o oarecare diferenta intre asta si maidanezul care trece la juma de metru de tine pe strada, zic eu. Da, pericolul de imbolnavire exista, am scris si mai sus, dar riscul este redus in conditiile unor masuri de igiena.
Cit despre celebrii limbrici, credeam ca e clar ca am vazut si nu o data asa ceva, chiar si la pui luati de prin petshop si de pe la "crescatori" de duzina. Daca te īncalzeste" cu ceva, nu viermele este infestant, dar asta e alta discutie.
Cred ca am spus deja ca regret "aventurile" neplacute pe care le-ati avut tu si sotul cu maidanezii. Nu am spus ca minti, nu am spus nicaieri ca SINGURII oameni muscati sint aia de-i maninca potaile in cimp. Exemplele alea se refereau la o alta postare, nu stiu a cui, care vorbea de morti si desfigurati. Si am spus ca eu de morti si desfigurati am auzit doar in circumstantele alea.
Si te rog, nu-mi mai pune vorbe in gura. Este a treia oara cind spun ca eu sustin eutanasierea ciinilor fara stapin (dar si ceva pe linga, vezi chestia cu legile APLICATE), asa ca pledoaria mea nu era menita sa convinga cit de pufosi sint maidanezii, ci doar ca nu-s Tyranosaurus Rex pindind de dupa colt.

Capcaunule, de data asta misto-ul tau a fost gratuit. Ce am scris eu legat de comportamentul corect fata de ORICE ciine necunoscut este o chestie de bun simt si este menit sa evite accidentele.

Allinta, cel mai probabil un ciine tolanit pe trotuar nu are nici o treaba ca treci tu pe acolo. Reactia care te face sa fii cel mai in siguranta este sa il ocolesti, plasindu-te tu intre ciine si copil. Cit despre sutul in bot, uneori functioneaza. Alteori nu, si te alegi cu un ciine care nu mai latra (avertisment) ci musca. Pe cine? Fireste ca pe cel mai mic si mai slab: copilul.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Allinta, tu degeaba te superi pe mine acum.
Tu, cu tastarura ta , ai confirmat realitatea: ne plangem dar nu actionam nicicum.

Eu, cu tastatura mea am facut cateva sesizari, dar nu am fost sustinuta de nimeni. Asa ca vorbim vorbe.
Eu sunt una dintre persoanele care iau atitudine. Dar lenea celorlati este mult mai importanta, decat sa adere la cateva solutii de bun simt.

allinta

Mergi la inceput

Acuma doar facem scenarii, ca cainele nu am apucat sa-l trosnesc in bot. L-a/ne-a salvat o madama care il cunostea.
Nu mai faceti scenarii in privinta copilului meu; eu ma asezasem in fata ei. Asa ca va rog sa incetati...

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Sa ridice mana sus fetele sfatoase de pe-aici care gasind un gandac de bucatarie pe masina de gatit l-au ridicat blande, l-au mangaiat, si-apoi l-au depus cu grija in gradina din fata casei sau a blocului! La urma urmei are si el un sufletel si nu-i vina lui ca ati risipit cateva firicele de faina prin bucatarie - de ce sa-l pedepsiti otravindu-l sau strivindu-l?

PS. Asta-i buna! Sa intre copilul dupa o jumatate de ora in clasa si sa se scuze "Doamna invatatoare, am asteptat sa vina hingherii sa ridice cateii de pe drum". Asta daca scapa nemuscat ...

Mergi la inceput

Maidanezii au doar 4 picioare si nu stau pe masina mea de gatit. Si totusi vreau sa dispara...

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Am cautat pe net nr de tel al ecarisaj sector 2 si nu am gasit nimic concludent.
Stie cineva nr de tel ?

Am sunat la informatii si l-am aflat. Iata-l :
021 345 2740

allinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Capcaune, asta e singurul exemplu pe care l-ai gasit ca(,) contra-argument?
Ce treaba are gandacu in povestea discutata mai sus, ca n-am inteles?

Cel mai probabil, cand cineva vede un gandac in bucatarie se gandeste ca-s si multi de unu si cheama asadar nenea ala responsabil sa-i inlature.

Ce nu-ti place in postarile mele anterioare? Ce nu e in regula? Este atat de deplasat sfatul cu hingherii? Pai nu asta se propovaduieste aici, inlaturarea cainilor de pe strazi? Deci ce facem, mai bine ne apucam sa-i spanzuram de stalpii de electricitate, luptam piept la piept cu cainele si ne stergem de sudoare satisfacuti de rezultat?

Cainele ala agresiv presupun ca n-a fost ´´indentificat´´ doar de Allinta. Daca chiar pasa cuiva cu adevarat, cainele ala nu mai era acolo sa-si arate coltii urmatorului trecator. Dar no, poate cei de dinainte au considerat ca-i mai bine sa scrie pe forum DESPRE, super indignati, decat sa FACA ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Cu tot riscul de a parea insistenta, aruncati va rog o privire www.gopetsamerica.com/dog-health/zoonoses_dogs.aspx" target="_blank">aici

Se pare ca ceea ce se poate totusi transmite de la caine la om poate fi "numai":

1.Rickettsiae(Rickettsii)
2.Bordetellosis(Bordetella bronchiseptica)
3.Brucellosis(Brucella)
4.Campylobacter enteritis(Campylobacter)
5.Leptospirosis(leptospira)
6.Pasteurellosis(Pasteurella multocida)
7.Salmonellosis(Salmonella)
8.Yersiniosis(Y. pseudotuberculosis)
9.Ehrlichiosis(Ehrlichia canis,)
10.Q Fever(Coxiella burnetii)
11.Spotted Fever(ricketsii)
12.Blastomycosis(Blastomyces dermatitidis)
13.Coccidioidomycosis(Coccidioides immitis)
14.Rhinosporidiosis(Rhinosporidium seeberi)
15.Chagas Disease(Trypanosoma cruzi)
16.Giardiasis(giardia)
17.Leishmaniasis(Leishmania)
18.Coenuriasis(tenie)
19.Diphyllobothriasis(Diphyllobothrium latum)
20.Echinococcosis(E. granulosus si E. multilocularis)
21.Dirofilariasis(Dirofilaria immitis)
22.Gnathostomiasis(Gnathostoma spinigerum)
23.Larva Migrans(Ancylostoma braziliense)
24.Strongyloidiasis(Strongyloides stercoralis)
25.Pentastomid Infection (Linguatula serrata)
26.Lymphocytic Choriomeningitis
27.Nipah Virus Infection
28.Rabies

Spre rusinea mea nici macar nu am vazut lame cu toate astea... doar cu cele mai importante Dar pentru mine este suficient sa stiu asta.

Si cu acestea fiind spuse, eu ma retrag. Multa sanatate va doresc.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Cu tot riscul de a parea insistenta, aruncati va rog o privire www.gopetsamerica.com/dog-health/zoonoses_dogs.aspx" target="_blank">aici

Se pare ca ceea ce se poate totusi transmite de la caine la om poate fi "numai":

1.Rickettsiae(Rickettsii)
2.Bordetellosis(Bordetella bronchiseptica)
3.Brucellosis(Brucella)
4.Campylobacter enteritis(Campylobacter)
5.Leptospirosis(leptospira)
6.Pasteurellosis(Pasteurella multocida)
7.Salmonellosis(Salmonella)
8.Yersiniosis(Y. pseudotuberculosis)
9.Ehrlichiosis(Ehrlichia canis,)
10.Q Fever(Coxiella burnetii)
11.Spotted Fever(ricketsii)
12.Blastomycosis(Blastomyces dermatitidis)
13.Coccidioidomycosis(Coccidioides immitis)
14.Rhinosporidiosis(Rhinosporidium seeberi)
15.Chagas Disease(Trypanosoma cruzi)
16.Giardiasis(giardia)
17.Leishmaniasis(Leishmania)
18.Coenuriasis(tenie)
19.Diphyllobothriasis(Diphyllobothrium latum)
20.Echinococcosis(E. granulosus si E. multilocularis)
21.Dirofilariasis(Dirofilaria immitis)
22.Gnathostomiasis(Gnathostoma spinigerum)
23.Larva Migrans(Ancylostoma braziliense)
24.Strongyloidiasis(Strongyloides stercoralis)
25.Pentastomid Infection (Linguatula serrata)
26.Lymphocytic Choriomeningitis
27.Nipah Virus Infection
28.Rabies

Spre rusinea mea nici macar nu am vazut lame cu toate astea... doar cu cele mai importante Dar pentru mine este suficient sa stiu asta.

Si cu acestea fiind spuse, eu ma retrag. Multa sanatate va doresc.

E clar, ar trebui sa primesc niste sporuri ca imi pun viata in pericol. Frate, si bruceloza (multa lume intrind in contact cu placente proaspete de catele brucelice care tocmai au avortat), si salmoneloza (care practic e peste tot si care se ia de la cofetarie, restaurant si supermarket), si leptospiroza (long live prietenii nostri sobolanii), si dirofilarioza (stiti ca am avut un studiu pe ciini bolnavi adusi de la un ecarisaj din Constanta si cum ajunge parazitul la ciine? Prin muscaturile de tintari),si giardioza (de care e plina apa de la robinet, aia cu care ne spalam pe dinti si din care mai inghit copiii in timpul baii), si echinococoza aia de ziceam eu cum se face chistul hidatic...

ok Iasmin, ti-ai atins scopul. Forumistul neavizat va avea atacuri de ipohondrie de cite ori va vedea un ciine, iar forumistu avizat stie deja destule informatii cit sa nu se emotioneze prea tare citind lista aia de boli, dintre care unele nici nu-s pe la noi (primul caz de dirofilarioza a fost oficial inregistrat in RO acum aproape 3 ani).

Am inteles. Maidanezul este un monstru care abia asteapta sa sfisie bebelusi si care este purtator de boli la fel de grave si de contagioase ca ciuma bubonica. Pacat. Eu am crescut citind despre ciini care salveaza oameni. Eu am cunoscut un astfel de ciine. Si ma simt mai bogata pentru asta. Si nu avea pedigree-ul lui peshte. Mie mi se rupe inima cind spun ca stiu ca singura solutie pentru moment este eutanasia. Dar imi pare sincer rau pentru cele care vad in Ciine nu primul animal domesticit, nu lupul care a plecat capul si s-a supus Omului linga foc, nu animalul care salveaza oameni de la inec si din incendii, nu animalul utilitar fara care viata persoanelor cu dizabilitati ar fi un chin, nu animalul care gaseste droguri si explozibili salvind vieti, nu animalul utilitar care si-a riscat viata fara ezitare alaturi de soldati, nu...ciinele este o bestie rapanoasa, insetata de singe, care strica aspectul zapezii.

Scuzati-mi jalnicul patetism. Multa sanatate si voua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

da, da, da..bruceloza numai in placenta sta (si la masculi probabil. Ea nu se raspandeste in organismul animalului, neeeeeeee, sta cumine doar in placenta. De aceea se si recomanda manuirea cu atentie a cainilor doar cu manusi de cauciuc in prezenta oricaror fluide sau secretii rezultatewww.animalutze.com/articole/bruceloza.php" target="_blank">aici)
Eu nu spun ca toti cainii sunt surse ambulante de toate cele enumerate in lista. (Ah, da, si nu am avut nici un scop!!!)
Spun ca este foarte usor sa ni se imbolnaveasca copiii atata vreme cat pe strazi si la locurile de joaca sunt caini bolnavi. Daca nu vrei sa recunosti asta....e cu totul alta poveste.
Cat despre ipohondrie, cu atat mai bine. Oamenii vor sti si isi vor privi animalul in cunostinta de cauza, il vor aduce mai des la consult si la vaccinuri. Eu nu vad o pierdere aici ci un castig.
Pacat ca nu gandim la fel, desi in esenta probabil militam pentru acelasi lucru. Singura diferenta este ca eu am fost educata in scoala ca sunt suficiente boli transmise de animale si ca trebuie sa fiu precauta, iar voi ati fost educati ca dimpotriva, bolile animalelor care se transmit la om sunt extrem de rare. Asta e, doua universitati total paralele, asa cum doar la noi se poate intalni.
Pisigri, numai bine iti doresc, imi pare rau ca ne contrazicem, sper ca alta data o sa ne situam pe alte pozitii mai comode pentru noi doua.

Mergi la inceput