No more Happy Meals

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns g_ioana spune:

Degeaba-i cumperi numai jucarioarele de la Mc daca acasa ii dai zilnic crenvursti,pate,salam,chipsuri,coca cola,prajiturica barni si mai pot continua...Pana la urma in educatia celor 7 ani de acasa fiecare parinte ar trebui sa includa si alimentatia sanatoasa...este greu daca ai un copil pofticios...dar daca insisti si esti chiar tu un exemplu,se poate...
Pe mine ma "dor" altele,cum ar fi de ce aproape toti copii de la grupa mare au la gustarea de la ora 10 un corn cu cioco sau o praji...pana si educatoarea le-a promis buline celor care-si aduc un fruct...a mers vreo doua saptamani dupa care au revenit la vechile obiceiuri....de ce la petrecerile de copii,parintii servesc cu "sucuri pentru oameni mari"..asta-i vorba mandrei...si multe altele..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

deci inteleg ca fiica-mea va fi izolata social fiindca la noi nu se consuma (si nici nu primim, stie lumea) bomboane, nu o indop cu dulciuri si snacks-uri plus o gama intreaga de lucruri considerate "normale"
daca se face ziua unui copil la MC, nu sunt absurda sa nu o las dar sunt lucruri de la care nu fac rabat si ma deranjeaza destul de mult ca in parc sa i se ofere tot felul de "bunatati" mai ales fara sa fiu intrebata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta
[br
Astfel, parintii cu copii de gradinita se imprietenesc cu parinti ai caror copii au aceeasi varsta.

Da, PARINTII. Ca numai despre ei e vorba nu? Cu cine VOR ei sa se imprieteneasca.

Dar cum ramane cu colegii copilului de care-l izolezi pentru ca aia, maimutele, mananca nesanatos? Crede-ma ca inainte sa scriu ce-am scris am vazut multe. Mancatul sanatos se poate transforma intr-o adevarata obsesie care apoi sa degenereze chiar in fobii sociale, anxietati, obsesii, etc.

Un prim semn ca dorinta fireasca de a manca sanatos incepe sa se transforme in altceva este izolarea sociala pe acest criteriu, bizareriile de tipul mancare personala adusa in sufertas la petreceri, etc.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Simali, e interesant punctul tau de vedere, m-ar interesa cum vezi tu solutia, calea de mijloc? eu am experienta limitata, putin peste juma de an de gradi, unde a trebuit sa am o conversatie cu directoarea ca sonia nu va primi tort aproape zilnic, cam cum arata calendarul cu zile de nastere de sarbatorit in gradinita. daca n-as fi fost "fanatica", as fi incalcat dreptul propriului copil la un start sanatos in viata si la o alimentatie echilibrata. imi imaginez ca la clase mai mari, problema e chiar mai serioasa, ca trebuie sa mearga la petrecerile astea. si cum faci? nu e ok sa discuti cu parintii, nu e ok sa-ti educi copilul ce anume sa aleaga din ce se serveste, ce sa refuze, ce sa guste doar? ce anume vezi exagerat in atitudinea asta si cum vezi solutia? chiar ma intereseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibecabb spune:

offf, si noi mergem destul de des, cateodata chiar o data pe sapt...din pacate. tot asa, jucariile sunt atractia, mancarea jumatate o aruncam. dar odata ce s-a creat precedentul, greu sa le spunem nu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns samira1980 spune:

eu nu inteleg de ce e asa de greu sa nu mergi pentru jucarii..

Mai bine iti duci copil intr-un magazin de jucarii si ii iei ceva de acolo. Poate putin mai scump, dar macar nu mai este tentat de mancarea aia.

Problema mai mare mi se pare faptul ca multi copii isi fac ziua de nastere la McDonald's. Nu poti sa ti tii copilul izolat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Simali, si eu tot din experienta proprie scriu. Parintii se imprietenesc in functie de prieteniile care se leaga intre copii, ma refer la copiii pana in 7 ani.
Sa nu exageram cu mancatul sanatos versus mancatul nesanatos. Dupa o anumita varsta, copilul va dori singur sa manance anumite alimente, printre care si de la Mc. Datoria noastra de parinti este de a-i invata de ce nu este bine pt sanatatea lor sa se hraneasca cu asemenea prostii.
Bineinteles ca nu va muri nimeni daca va manca o data pe luna fast-food, dar mancatul zilnic, afecteaza grav sanatatea.
In era publicitatii si a preparatelor rapide, ma indoiesc ca exista multi oameni care sa nu manance absolut deloc din ele.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui allinta
[br
Astfel, parintii cu copii de gradinita se imprietenesc cu parinti ai caror copii au aceeasi varsta.

Da, PARINTII. Ca numai despre ei e vorba nu? Cu cine VOR ei sa se imprieteneasca.

Dar cum ramane cu colegii copilului de care-l izolezi pentru ca aia, maimutele, mananca nesanatos? Crede-ma ca inainte sa scriu ce-am scris am vazut multe. Mancatul sanatos se poate transforma intr-o adevarata obsesie care apoi sa degenereze chiar in fobii sociale, anxietati, obsesii, etc.

Un prim semn ca dorinta fireasca de a manca sanatos incepe sa se transforme in altceva este izolarea sociala pe acest criteriu, bizareriile de tipul mancare personala adusa in sufertas la petreceri, etc.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Eu sunt exact de parerea ta. Nici ca aia cu fast foodu' zilnic, nici ca aialaltii de fug de hot dog ca dracu' de tamaie Ci o cale sanatoasa la cap, de mijloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Si totusi daca nu ar mai exista fast-food si junk food acasa cine ar pagubi, inafara de aia care le vand?Ar fi viata mai saraca fara un double down?
Din ce citesc de fiecare data cand apare topicul "McDonald's" lumea a ajuns sa considere un drept consumatul de calorii goale(ma refer la restul lumii ca in America se vehiculeaza de mult ideea ca e dreptul tau sa mananci junk si sa conduci gas guzzlers)...cam tristutza situatia...

Da, in America exista atitudinea ca nu e dictatura sa ii impuna unii de sus omului de rand cum sa isi traiasca viata si cum sa isi creasca copiii. Deh, democratia vine si cu dezavantaje. Eu zic ca in principiu e o idee buna asta cu libertatea, ca apar si efecte secundare, apar. Trebuie insistat pe educatie si atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Excesele nu sunt bune de niciun fel.

Cunosc si eu copil care NU are voie absolut nimik, si cand a intors mama lui capul, a mancat 3 portii de hamburger la zi de nastere fara sa respire
Noi avem reguli cu categoric NU si negocieri de genul decat o bomboana mare,colorata facuta cine stie unde si cum, mai bine o inghetata

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput