No more Happy Meals
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
micha08 spune:
Trebuie sa recunosc ca noi nu am trecut niciodata pe la Mcd cu copila. Nici nu stie ce inseamna aceasta marca, la tv se uita la reclamele lor dezinteresata, cu toate ca are 5 ani si intelege aproape tot. Nici noi, parintii, nu prea avem obiceiul de a lua masa la fast-food, mai bine mergem la un restaurant si mancam o ciorba buna. O fi bine....o fi rau??????????
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Alexia27 spune:
Eu am o nedumerire mare. Care e fratilor treaba cu pizza? De ce nu e buna? E un blat cu diverse pe el si pus la cuptor. Care diverse depind de noi. Daca pui salam cu sunca, slanina si atat, inteleg care-i bailu. Dar daca pui rosii, masline, ardei, peste/ananas, branza...care-i beleaua? Ce e asa de rau in asta?
Conchita, sa-ti zic experienta mea cu prieteniile parintilor vs copiilor. La gradi, fie-mea isi face prieteni in functie de cine stie ce criterii. Deocamdata, prietenii ei sunt o fetita indiana, un baiteles spaniol, altul ceva asian dar nu stiu exact. Habar nu am care sunt obiceiurile alimentare ale parintilor lor, dar pot presupune ca difera intre ei si de mine, datorita culturilor diferite. La ziua ei, o sa-i invit pe ei, ca sunt pritenii ei, e ziua ei. La ziua lor va merge la ei indiferent de ce mancare vor servi. E ocazional si nu pot sa ii refuz asta doar pentru ca va primi curry cu nu stiu ce. Nu ii place, nu mananca.
Cu tortul la gradinita, inteleg supararea ta. Nu as fi de acord cu frecventa asta, dar nici nu as impiedica-o doar pe ea sa manance. Cred ca frustrarea ei de a-i fi refuzat ce altii mananca ar fi mai mare decat necazul pricinuit de tort. Oricum in urmatoarea jumatate de ora de alergat il "arde".
Asta mica a mea nu stie ce e ala McD, nu am fost cu ea niciodata, dar c cartofi prajiti a intrat de cateva ori in contact si i-a refuzat. I-am spus de fiecare data cand a fost cazul ca nu sunt buni la burtica. A inteles.
I am alive and I am here forever
Michael Jackson
I won't be a rock star. I will be a legend
Freddie Mercury
![](images/user_man.png)
cdp spune:
Am fost o singura data la KFC obligati fiind de faptul ca nu eram in orasul nostru. Eric (2 ani pe atunci) s-a strambat la copanel si asta e povestea fastfood.
Lipsa totala, lipsa pe care nu o simte nimeni.
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita Simali, e interesant punctul tau de vedere, m-ar interesa cum vezi tu solutia, calea de mijloc? eu am experienta limitata, putin peste juma de an de gradi, unde a trebuit sa am o conversatie cu directoarea ca sonia nu va primi tort aproape zilnic, cam cum arata calendarul cu zile de nastere de sarbatorit in gradinita. daca n-as fi fost "fanatica", as fi incalcat dreptul propriului copil la un start sanatos in viata si la o alimentatie echilibrata. imi imaginez ca la clase mai mari, problema e chiar mai serioasa, ca trebuie sa mearga la petrecerile astea. si cum faci? nu e ok sa discuti cu parintii, nu e ok sa-ti educi copilul ce anume sa aleaga din ce se serveste, ce sa refuze, ce sa guste doar? ce anume vezi exagerat in atitudinea asta si cum vezi solutia? chiar ma intereseaza. ![]() nimic |
In mod normal intr-o clasa sunt 25-30 de copii maximum. Vezi si tu ca intr-un an, daca mananca tort la 25-30 de zile de nastere, nu se numeste ca manaca tort zilnic. A... si nu mai pun la socoteala ca cel putin 3/4 din torturi sunt de vre-un fel de nu-i plac copilului (cu ciresre, cu bucatele de nu stiu ce, ba are vanilie, etc.). Imi amintesc si astazi cel mai spectaculos si mai delicios tort pe care l-a facut o mamica, cu bucatele de zmeura si o decoratie de ramaneai paf, trebuie sa fi costat o carca de bani. Si ce-l mai suipau copiii in farfurie!
La mai toate zilele de nastere la care merge Vlad parintii manaca cel mai mult tort.
![](icon_smile_big.gif)
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
simali spune:
citat din mesajul lui allinta Simali, Bineinteles ca nu va muri nimeni daca va manca o data pe luna fast-food, dar mancatul zilnic, afecteaza grav sanatatea. In era publicitatii si a preparatelor rapide, ma indoiesc ca exista multi oameni care sa nu manance absolut deloc din ele. |
Exact asta am vrut sa spun si eu.
![](floare.gif)
Alice
simali spune:
citat din mesajul lui mamagiuliei Excesele nu sunt bune de niciun fel. decat o bomboana mare,colorata facuta cine stie unde si cum, mai bine o inghetata ![]() |
Inghetata de buna calitate este aproape un aliment. Lapte, oua, fructe sau ciocolata, frisca, zahar cu moderatie. Nu este un aliment, desigur, dar dintre toate deserturile posibile ce se pot oferi copilului eu aleg inghetata cu ochii inchisi. Lumea are fel de fel de reticente ca racesc copiii in gat. Nu racesc decat cei care nu primesc inghetata si de aceea nu sunt obisnuiti. Al meu primeste inclusiv iarna si nu racestre in gat. Sau ma rog, cand raceste nu de la inghetata raceste... Desi e usor sa faci inghetata vinovata.
Mai sunt pe lista cand e sa luam un desert in oras:
- biscuiti de graham sau multicereale
- ciocolata cu lapte de preferinta Bio (din cea care contine numai unt de cacao, cacao, lapte praf, zahar si lecitina). Daca nu gasesc Bio iau marca RitterSport. Toate celelalte marci de ciocolata CU LAPTE de pe piata romaneasca falsifica untul de cacao cu pudra de zer sau grasime vegetala.
- clatite
- pop corn simplu
Alice
P.S. Am uitat sa spun ca pizza este dupa parerea mea o mancare sanatoasa atata timp cat nu mananci toata ziua numai pizza.
Delia21 spune:
Nu mergem constant acolo.Au fost perioade cand nu am trecum si cate 6 luni pe acolo...si sunt si luni...cand ajungem de 2 ori pe luna.Nu le ocolim...dar nici nu suntem clienti fideli.In 4 anisori ai lui Rudy...nu cred ca am fost la ei de 20.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ilinca_M_p_/Ilinca_M_p_.jpg)
Ilinca_M. spune:
Alexia27, mi-ai luat vorba din tastatura!
De asta ma minunam si eu: de ce e pizza trecuta la categoria "fast-food", dom'le?! Numai fiindca se gateste "fast"? Pai si orezul fierbe cam la fel de repede, si ala e "fast-food"?:)) Adica nu vad de ce n-ar fi ok sa mancam (si noi si copiii) cate o pizza cand mergem in oras, din aceea italiana: un blat subtire de tot, niste rosii, oregano, ciuperci, mozzarella...nu vad nimic nociv, nu vad nicio asemanare cu hamburgerii/cheeseburgerii etc. A, ca unii comercializeaza un fel de paine groasa acoperita cu carnati/cremwursti/salam si cascaval de proasta calitate, asta nu contest...dar s-avem pardon, aia nu e pizza!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
criss68 spune:
interesant subiect, interesante pareri.
Daca sunteti curiosi cum arata o persoana care nu merge niciodata la Mc, va trimit o poza
Am fost acum fff mult timp (cel putin 10 ani), de fapt ii cumparam sotului sau intram cu el. Eu luam cafea, rar inghetata sau suc. Mi se parea stupid sa dau bani pe niste porcarii care nici nu-mi plac teribil, cand acasa in 10 minute pot manca ceva care-mi place.
Cu fetita de 3 ani nu am intrat niciodata, nici la alte fast-food-uri nu am dus-o. Ea imi cere de multe ori exact ce vrea, chestii la care nici nu m-as fi gandit. Oricum e atrasa f mult de mancaruri nesanatoase, ma refer in primul rand la ce fac in casa. Imi cere cartofi prajiti, ii place mancarea grasa, salamuri etc. Prin urmare ce consider f nociv evit sa am in frigider.
Si DA, eu si sotul traim cam in izolare datorita obiceiurilor alimentare si nu numai. Nu bem, nu fumam, nu mancam fast-food, el nici carne... prin urmare ce rost ar avea sa mergem undeva sa socializam? Doar la cafea?
pizza fac tot acasa si in afara de faptul ca ar putea sa ingrase, functie de cat aluat pun... ce e nesanatos?
daca ar fi invitata fetita la petreceri - nici o problema, mai mult ca sigur nu ar manca nimic. Dar chiar daca ar manca nu m-as ofili prea tare. Cat despre torturi, mi-as dori sa manance, am facut in casa din alea super bune, acrisoare, cu fructe si nu a avut "timp" sa manance. La gradinita mi s-a spus de asemeni ca pt ziua ei preferabil sa nu aduc tort ca e risipa, copiii nu-l mananca. A mea e si mica, poate dupa o varsta incepe sa le placa
anya spune:
Atata timp cat Mc-ul va fi cea mai ieftina posibilitate de a face ziua copilului - vor fi onomastici la Mc. Stiti ca pentru o programare sambata/duminica la un Mc central trebuie sunat cu cateva luni inainte de ziua copilului?
Nici la celelalte locuri de joaca unde poti serba copilul nu e tocmai cea mai sanatoasa mancare: chiftele, snitzele, cartofi prajiti...
Tortul la gradinita nu e neaparat pentru mancat ci mai mult ca sa-i cante copiii "la multi ani" si sa sufle in lumanari. Copiii mei refuza torturi de fructe, frisca. Daca e de ciocolata - gusta.
Tot ce-am scris aici nu este o pledoarie pro-Mc. Nici eu nu le-as face ziua la Mc sau nu ar trebui sa mearga acolo la alte onomastici daca nu ar fi varianta ce mai ok din punct de vedere financiar, ca altfel nu calcam nici noi. Din pacate (din punct de vedere alimentar) sau din fericire (din alte puncte de vedere) copiii mei au multi prieteni, asa ca am avut si 2 Mc-uri/weekend.