No more Happy Meals
Raspunsuri - Pagina 3
marius spune:
La inceput eram fan Mc. Mai apoi mi-a diparut elanul. Acum sincer nu mananc la Mc sau extrem - extrem de rar. Ioana mai agreeaza uneori, Daria insa - extrem de rar si abia ciuguleste. In fine. Nu (mai) suntem consumatori.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
sirimie spune:
Eu m-am gindit mai de mult la solutii pentru problema asta
cursuri de nutritie
copii obezi
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Alizee spune:
Citat: |
citat din mesajul lui samira1980 Eu incerc sa-mi tin fetita (4 ani) cat mai departe de astfel de locuri. Insa, mi-e teama ca o sa creasca si o sa vrea si ea sa mearga, la fel ca toti copiii, la McDonald's. |
Asa s-a intamplat si la noi. Pana in urma cu un an, nu am dus-o pe fetita mea niciodata la Mc, dar a vazut reclamele la televizor si a inteles ca acolo se dau jucarii. O duc la Mc o data pe luna. Ar vrea ea de mai multe ori, dar replica mea este : ce alegi, Mc sau o revista pt copii ? Si, alege revista.
Mi-ar placea sa se scoata si la noi prostioarele care pretind ca sunt jucarii,dar inca din ziua urmatoare, fii-mea uita de ele. Periodic, le arunc la gunoi.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.
simali spune:
Dupa mine campaniile anti-fast food sunt deplasate total.
Pentru ca la orice fast food se pot face si algeri sanatoase. Nu te obliga nimeni la fast food sa te indopi cu nu stiu cate sandwich-uri cu cartofi prajiti si shake-uri cu chimicale. Poti sa alegi si o salata, o cafea, un sanwtch mai micut (de pilda tost-ul de la Mc), un suc de mere sau portocale, etc. asa cum si la cel mai fitos restaurant pot sa alegi porcarii de genul calamari pane (deep fried), snitel vienez de vitel inotand in grasimea in care a fost prajit, salate cu dresing de smantana si maioneza, etc.
Campaniile acestea din care reiese ca un hamburger sau o felie de pizza ne omoara copiii n-au reusit decat sa-i faca pe unii oamnei s-o ia pe aratura total. Baiatul meu a avut colegi de clasa care nu-si lasu copiii la zilelel de nastere ale colegilor pentru ca erau ma Mc sau pentru ca se dadea pizza.
In momentul in care obiceiurile alimentare SANATOASE ajung sa te izoleaze social (pe tine si familia ta) deja se numeste ca ca ai trecut bariera bunului simt si esti in zona unde n-ar strica sa ceri ajutor specializat. Sunt studii (multe) care au aratat ca mancatul sanatos este si el o obsesie/compulsie/dependenta ca oricare alta.
Daca este ceva cu adevarat deranjant la campaniile fast foodurilor este tocmai acest prost obicei de a vraji copiii cu jucarii tampite pentru a face alegerile care le convin lor. Aici trebuie sa intervenim noi, parintii si sa ne educam copiii sa judece, sa nu se lase atrasi de astfel de practici.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice
anya spune:
Noi mergem la Mc la petrecerile de zi de nastere. Si cum avem multi prieteni...avem cate o zi in care mergem si de doua ori. Copiii nu sunt innebuniti dupa mancarea de acolo, dar nici nu-i deranjeaza. Atata timp cat nu vor exista si alte variante de petreceri pentru copii la un pret decent...vom continua sa mergem la Mc.
A, si sa nu uit, i-am mai dus si eu. Cand plecam in calatorii si trebuie sa oprim pt pp si o mica pauza iar afara e frig sau ploua...unde sa oprim? La Mc. Stam 10 minute, rontaie o prostie, primesc o jucarie ca sa stea cuminti in masina macar inca o ora...facem ce avem de facut si plecam mai departe.
Cat despre jucarii...unele sunt chiar dragute. Sa amintesc seria Shrek? Ce batalie era pe jucarii! Si nu stiu daca copiii sau parintii erau mai agitati.
AB_AC spune:
citat din mesajul lui sirimie Eu cred ca ei sint obezi nu pentru ca maninca la MacDonalds happy meal, ci pentru ca acasa maninca semi preparate, pizza, burgeri. Nu asa cred eu ca vor opri obezitatea, ci prin educatie, la scoala sau la televizor sau chiar pe strada. |
Cauza numatul unu este ca nu poti merge. In America rurala nu exista trotuare. Exista n-spe legi tampite care nu te invita sa-ti faci trotuare (de ex: iarna trebe sa-l cureti chiar de nu esti acasa ci plecat in vacanta. Trotuarul e responsabilitatea ta. Daca pica unul pe tine te da in judecata). In masina mergi oriunde. Pare un banc, dar eu aceeasi persoana mancand la fel in doua tari cum ajung in Europa cum pierd intre 5 si 7 kile intr-o luna. Mergand.
De asemenea middle-class-ul e subtire si arata bine si la varsta a treia. Ceilalti nu.
Apoi vine abia mancarea proasta pe care o fac acasa din semi-preparate. Si comoditatea cu mancarea copiilor. Da e aiurea rau de sa ai un mofturos. Cunosc. Al meu baiet moftureste si la aproape cinci ani. Dar si mai aiurea e sa-i dai tu sa pape ce vrea el doar doar nu-ti petreci jumatate de zi alergandu-l si regatind.
Restaurante bune sunt cat cuprinde. Dar costa.
A doua chestie e ca jucarioarele celea is o pacoste mai generalizata decat doar MacDo-ul care aici e no-no. Se numesc goodie-bags (dati un gugal si fugiti) si se capata dupa fiecare aniversare sa nu fie tristi ca pleaca copiii, si le fac cadou intre ei de sarbatorile mici si mari. Dulciuri si jucarele de plastic care tin putin. A mea le triaza si-mi umple cosul. Baietul inca le-ar vrea.
Si apoi snack_urile. Faimoasele snack-uri. Daca la pranz si dimineata cupilul n-o mancat destul i se face foame intre mese (vorbim de copilasi de paste 4-5 ani) si-n loc de o fructa sau morcoviori no.. fiecare cat il duce mintea. Si pe unii nu-i duce, da deloc
Apoi lipsa de activitate fizica de rutina. Alergatul, mersul pe bicicleta, pe patine, gradinaritul, sotronul si altele sunt inlocuite pe multe meridiane de tv, calculator, etc. Fascinante si statice.
Asa ca dac-ar fi doar fast-food-urile ar fi simplu.
blackpanterro spune:
Si totusi daca nu ar mai exista fast-food si junk food acasa cine ar pagubi, inafara de aia care le vand?Ar fi viata mai saraca fara un double down?
Din ce citesc de fiecare data cand apare topicul "McDonald's" lumea a ajuns sa considere un drept consumatul de calorii goale(ma refer la restul lumii ca in America se vehiculeaza de mult ideea ca e dreptul tau sa mananci junk si sa conduci gas guzzlers)...cam tristutza situatia...
Adriana 21+ si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
Androix spune:
citat din mesajul lui simali Dupa mine campaniile anti-fast food sunt deplasate total. Pentru ca la orice fast food se pot face si algeri sanatoase. Nu te obliga nimeni la fast food sa te indopi cu nu stiu cate sandwich-uri cu cartofi prajiti si shake-uri cu chimicale. Poti sa alegi si o salata, o cafea, un sanwtch mai micut (de pilda tost-ul de la Mc), un suc de mere sau portocale, etc. asa cum si la cel mai fitos restaurant pot sa alegi porcarii de genul calamari pane (deep fried), snitel vienez de vitel inotand in grasimea in care a fost prajit, salate cu dresing de smantana si maioneza, etc. Campaniile acestea din care reiese ca un hamburger sau o felie de pizza ne omoara copiii n-au reusit decat sa-i faca pe unii oamnei s-o ia pe aratura total. Baiatul meu a avut colegi de clasa care nu-si lasu copiii la zilelel de nastere ale colegilor pentru ca erau ma Mc sau pentru ca se dadea pizza. In momentul in care obiceiurile alimentare SANATOASE ajung sa te izoleaze social (pe tine si familia ta) deja se numeste ca ca ai trecut bariera bunului simt si esti in zona unde n-ar strica sa ceri ajutor specializat. Sunt studii (multe) care au aratat ca mancatul sanatos este si el o obsesie/compulsie/dependenta ca oricare alta. Daca este ceva cu adevarat deranjant la campaniile fast foodurilor este tocmai acest prost obicei de a vraji copiii cu jucarii tampite pentru a face alegerile care le convin lor. Aici trebuie sa intervenim noi, parintii si sa ne educam copiii sa judece, sa nu se lase atrasi de astfel de practici. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
Diferenta este ca la mc mancarea e de 10 ori mai ieftina decat la restaurantele de fite deci sunt mult mai multi consumatori, de cele mai multe ori de clasa medie spre joasa, care nu pun mare pret pe alegerile sanatoase.
Dar pe de alta parte: te-ai gandit ca parintii respectivi nu si-au lasat copiii la mc pentru ca acolo trebuie sa aduca un cadou mai fitos? Pentru ca nu e de colea sa platesti ziua la mcdonalds, da da bine... Oricum si daca nu asta a fost motivul ci dorinta de a manca sanatos tot nu cred ca au trecut bariera bunului simt si nici ca sunt dusi cu pluta si le trebuie ajutor specializat
Deocamdata pentru copiii mei de 3 si 5 ani cumpar jucariile separat, atunci cand consider eu ca merita, jucariile nu copiii Se joaca cu ele, ii amuza, nicidecum nu le uita pentru ca ar fi ele nist prostioare ci le uita atunci cand le primesc prea des si devin prea multe. Asa ca si aici tot parintele trebuie sa judece, plus ca e valabil pentru orice fel de jucarie nu numai cele de la mc. Eniuei asta e alta discutie...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Alizee spune:
Este exagerata concluzia ca persoanele care vor sa manance numai sanatos, evitand fast food-urile, nu sunt sanatoase la cap.
Mai ales daca asta ii izoleaza social.
Prieteniile se leaga in functie de interese comune. Astfel, parintii cu copii de gradinita se imprietenesc cu parinti ai caror copii au aceeasi varsta. La serviciu, prieteniile se formeaza tot pe acelasi principiu. Cine vrea sa manance sanatos, isi comanda o salata fara sos si...cam atat inseamna mancare sanatoasa la Mc. Nici sandvisurile lor nu se poate spune ca sunt prea grozave.
Intrebarea e : cine mananca zi de zi numai si numai fast-food, in ce categorie intra ? Si oare acestia, sunt mai prietenosi decat ceilalti ?
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.