Soacra imi distruge viata si casnicia!
Raspunsuri - Pagina 8
andacos spune:
Conchita,uite cum vad eu treaba8si cu asta gata ca am lucruri mai bune d efacut):
Emma si-a vazut sotzul depresiv,suferind de pe urma copilului,santajat de catre fosta sotzie,cum copilul nu era bine ingrijit(noi luam d ebun spusele Emmei,deci inca odata Emma ar trebui sa intzeleaga ca i se acorda credit in ceea ce scrie),needucat etc...Emma ca o sotzie buna(si mi se pare mai mult decit normala atitudinea ei)insista pentru deschiderea procesului de custodie!
La acel moment potzi fi sigura ca ambii aveau servici,sau chiar daca nu aveau urma ca ambii sa aiba intr-o perioada imediat urmatoare,deci s-a discutat despre ce si cum va fi cu fetitza!Daca Emma ne-ar fi spus unde este fetitza ei,sigur ar fi existat si alte variante de raspuns!eu cred ca asta e si o parte din cheia problemei!
In momentul in care s-a cistigat custodia si a inceput si momentul saptaminii la tata...au inceput si anumite probleme care in timp au dus la concluzia ca e totusi mai bine sa stea la mamaie...!mamaie care...poate si datorita caracterului,isi depaseste probabil sferele de influientza dar...i s-a dat ocazia sa o faca!
Referitor la soacra...repet este doar problema lor a ei si a sotzului,daca o interseaza de copil...sunt si alte metode de rezolvare !trebuie sa vrei!
Este un scenariu bineintzeles,stiu ca se va spune ca nu ,nu e asa(desi eu cred ca sunt si motive financiare la mijloc dra e doar o presupunere de-a mea)si da...mi-as dori sa ma insel!
Dana
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Emma_ Conchita you are being kind... Eu si ex-ul meu sintem acum cei mai buni prieteni. Am respect ptr. relatia lui, sint in termeni f. buni cu prietena lui si ne ajutam cu sfaturi cind putem. Dar ca sa ajungi la acest stadiu e nevoie de maturitate emotionala. Si eu am zile cind mi se pare greu sau cind sint obostita de sarada din jurul meu. Dar in fiecare zii incerc sa fac the best that I can. Ce ma surprinde aici pe forum la subiectul de fata este raspunsul persoanelor. Primul lucru care m-a lovit a fost rautatea din oameni. Nu dorinta de a da un sfat sau de gasit o rezolvare. Ci rautate pura. Oh well...Thx. again Conchita. Va urez o zii buna.....off to work I go! |
as vrea sa nu ma intelegi gresit, Emma, ai gresit ca ti-ai expus problemele aici la a fi analizate de toata lumea. eu n-as perimite asa ceva!
problema ta, ar trebui sa ramana acolo la tine si sunt convinsa ca ai destula mautritate si intelepciune sa o rezolvi. ai un sot, impreuna sigur veti gasi o rezolvare.
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
Emma_ spune:
Ok fetelor am ajuns si eu la lucru si o sa incerc sa va mai raspund asa pe fuga.
1. Custodia copilului meu o am doar eu in full. Dar nu am niciodata probleme cu ex-ul meu cind vine vorba de vizita.O ia cind poate si am facut pace cu asta.
2.Va intrebati cum de soacra o vrea pe fetita lui sa o tina acolo? Pai na...ca daca ar fii o asa scorpie nu ar tine fata. WRONG!!!!
3. Nu am mentionat niciodata ca fetita este mulatra caci ptr. mine nu e relevant. Soacra a fost darimata cind sotul s-a incurcat cu mama fetei si o uraste cu pasiune. Cind soacra a vazut ca fiu-so a obtinut-o pe fetita tot a doua saptamina atunci a inceput show-ul. Soacra zice ca mama fetei i-a distrus destul viata lui fiu-so si ca fata va face la fel ca are educatia lui maica-sa. A vrut sa i-a fetita pe mina ei ca nu cumva sa sufere fiu-so. si mie imi zice:"eu va fac voua favoruri ca sa va fie mai usor, pe asta mica las-o pe mina mea ca am eu ac de cojocul ei".
4. Cind i-am zis la sotul, el a zis ca asa e maica-sa mai stricta dar ca ea de fapt ajuta.
5. Nu inteleg de ce sinceritatea mea este sub semnul intrebarii? Cind v-am zis ca fetita umbla murdara si cu haine rupte acesta este adevarul. Au fost probe prezentate la tribunal.
6. Nu ma deranjeaza faptul ca soacra vorbeste cu exa. Si am mai spus-o. Mai deranjeaza faptul ca este perversa.
7. Relatia noastra ca si oricare alta are mult mai multe nuante. Amanunte pe care nu le pot exprima intr-un mesaj.
8.Nu am control asupra acestui copil. Am facut tot ce am putut ca si un "outsider". Mai mult decit atit nu am autoritatea legala sa fac, ptr. ca acest copil are 2 parinti. Moral am facut atit cit am putut si cit mi s-a dat voie.
9.Tinind cont de faptul ca am copilul meu, o fiica de 15 ani care este un "honor roll student" si pe care o cresc doar eu, care merge zilnic la activitati ca si: pian, chitara, vollyball, acting, eu mi-am facut timp si ptr. aceasta fetita sa o duc la urgenta cind maica-sa a trimis-o infectata la mine, si sa petrec timp cu ea, sa merg la activitatile ei la gradinita, sa o spal, imbrac, educ.
10. Fetita momentan are 5 ani si nici acum nu stie zilele saptaminii. Trist. F. trist.
11. Nu inteleg de ce sint acuzata ptr. ceva care eu nu am control.
Acest copil NU ESTE AL MEU!
12. Eu o vad pe soacra o zgripturoaica, sotul o vede inger.
13. Cum credeti voi ca se poate ajunge la un numitor comun? De aceea am spus ca renuntat sa discut subiectul cu el ptr. ca am facut-o de nshpe mii de ori si in final tot mamica are dreptate si sincera sa fiu m-am saturat.
14. Eu trebuie sa-mi pastrez sanitatea ptr. propriul meu copil si ptr. bebe.
Restul nu este in controlul meu.
Chuny spune:
Ok, Emma, si ce vrei sa afli de pe forumul asta? de ce e soacra perversa? eu nu-mi dau seama, dar daca nu o iubeste pe fetita si sotul o lasa totusi acolo, primul vinovat e sotul ... eu una n-as mai fi facut un copil cu un om asa de slab si iresponsabil ...
deci fetita ta sta la voi iar fata lui sta la soacra in saptamana lui ... nu stiu cum, mie tot de copil mi-e mila in povestea asta ... tu esti cu capul pe umeri si iti vezi de copiii tai, dar biata fetitza e vai de ea. Pt mine ai fi fost un erou daca ai fi reusit sa o ajuti pe cea mica, asa esti doar complice in rand cu ceilalti la nefericirea ei.
Si daca soacra e asa de rea, ti-ai da copilul pe mana ei?
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
gabitza2005 spune:
Cand ai expus problema poate ca ar fi trebuit sa dai mai multe detalii ca sa nu mai existe loc de interpretari.
Din ce sintetizezi tu aici nu vad care e problema cu soacra.
Eu zic sa mai citesti odata ce ai scris ultima data ca se intelege urmatorul lucru: victima este acest copil de 5 ani pe care "tu ai facut totul sa-l salvezi" l-ai luat de langa mama lui "neglijenta" de care se pare ca este atasat totusi si l-ai dat pe mana unei scorpii care "o sa o educe" in stil militaresc (am inteles ca nu ai avut de ales). Adica asa cum se spune : din lac in put.
Un copil de 5 ani isi doreste dragoste nu "armata"
Problema este de fapt sotul tau care este de acord cu acest stil chiar tu spui ca el zice ca asa e mama lui mai dura.
Eu zic sa lasi soacra si sa-ti canalizezi energia in primul rand catre sarcina ta si apoi fetita ta, apoi sot si daca iti mai ramane un pic de energie incearca sa ajuti fetita pe cale pasnica.
Propune-i soacrei sa o mai lase cu tine cateva ore pe zi ca dupa ce nasti nu o sa mai atat de mult timp, atunci cand o duci pe fetita ta la activitatile extrascolare spune-i ca vrei sa o iei si pe pitica cu tine eventual poti sa o inscrii si pe ea la cursuri potrivite varstei ei, incearca sa-i faci program cat mai mult cu voi....si incet incet poate isi gaseste si soacra alte ocupatii si va lasa in pace.
Sau explica-i sotului ca ar fi mai bine sa petreceti mai mult timp impreuna (adica toti 4 si burtica) ca fetita sa simta ca are o familie. In timp poate si sotul tau o sa-si dea seama ca este mai normal sa locuiti impreuna decat sa se duca la mama lui acasa sa-i faca baie si sa-i citeasca.
Nu vreau sa te sperii dar nu cred ca este in regula faptul ca sotul tau accepta acest stil de educatie pentru copilul lui - ar trebui sa-i prezinti dezavantajele unei asemenea educatii lipsita de dragoste, compasiune si intelegere pe care o practica soacra cu aceasta fetita.
Nu stiu ce fel de custodie este aceasta dar eu zic ca nu este benefic deloc pentru un copil sa-si schimbe domiciliul saptamanal. Mai degraba sta in timpul scolii(gradinitei) cu unul din parinti si mai vine la celalalt la un sfarsit de saptamana sau in vacante.
Nu cred ca exista 2 case in lumea asta in care sa existe aceleasi reguli sau acelasi mod de viata si sa schimbi toate astea in fiecare saptamana cred ca este derutant pentru un copil de 5 ani care are nevoie de dragoste si stabilitate in viata.
Nu acesta este subiectul discutiei dar nu m-am putut abtine sa nu comentez situatia fetitei.
Cygni spune:
Eu inteleg un singur lucru, ca dincolo de soacra, ex-sotie a sotului s.a.m.d. e un copil care sufera. Si daca tatal acestei fetite nu intelege ca ea are nevoie de stabilitate, de atasament, de a sta impreuna cu ei atat cat permite custodia, atunci Emma te lupti fara finalitate.
Soacra poate fi oricum, daca tatal copilului este cel care decide in defavoarea copilei lui, nu vad ce ai putea face. La sot imi pare mie ca e problema.
It is a miracle that curiosity survives formal education
Emma_ spune:
In primul rind va multumesc la toate fetele ptr. raspunsuri.
Chiar daca discutia a degenerat de la soacra care ma dispera la situatia copilului, au fost multe sugestii binevenite. Va multumesc!
Ptr. cele care cititi pe sarite si apoi faceti cite o remamrca mai accentuata, repet ptr. ultima data: Nu am control asupra soartei acestui copil! Am facut tot ce mi-a stat in putinta. Restul este ptr. tatal si mama ei sa hotarasca.
Sint doar putin dezamagita de unele raspunsuri date de unele fete de aici care pur si simplu sint rautacioase.
Este foarte usor sa judeci pe cineva, mai ales daca nu esti in situatia respectiva.
Inca odata va multumesc ca ati luat timp sa-mi raspundeti si as ruga moderatorii sa inchida acest subiect.
Chuny spune:
Ok, nu ai control, dar atunci nici nu incerca sa te dai bun samaritean atunci cand nu esti. Lasa acuzatiile la adresa soacrei, primul vinovat e sotul ... apoi sunteti si voi ceilalti partasi la drama fetitei :-(
sarcina usoara!
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
casandra spune:
Custodia comuna... sigur ca e avantajoasa pentru tata, nu mai plateste pensie alimentara, sau daca plateste e o suma absolut infima, poate chiar primeste de la ex-a.
Cum sa nu ii convina tatalui, bani nu da, de copil nu se ocupa, ca i l-a pasat maica-sii.
De ce Emma ar insista sa ia copilul la ei? De ce sa isi complice viata? Asa cum a spus si ea, nu e copilul ei.
De ce Emma a insistat pentru custodie comuna? Simplu, din motive financiare, s-a asigurat ca sotul aduce toti banii in casa, cum s-ar spune. Una e sa mai cumpere o jucarie sau o prajitura, pe care sa o lase in trecere, pe la maica-sa, si alta sa plateasca o pensie alimentara, care i-ar reduce considerabil veniturile.
Soacra de ce s-a bagat? Pai ne-a spus Emma, sa ii asigure linistea baiatului ei, ca acesta sa se bucure in pace de noua lui familie, sa nu fie deranjat de oaia neagra a familiei, copilul facut cu o femeie de culoare.
Bietul copil! Mi-e mila de el.
Chuny spune:
Dupa postul tau, Casandra, inteleg si mai bine cum stau lucrurile si mi se pare si mai trist.
Conchita, esti sigura ca Emma e eroina ta?