Soacra imi distruge viata si casnicia!

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui Emma_

Eu si ex-ul meu sintem acum cei mai buni prieteni. Am respect ptr. relatia lui, sint in termeni f. buni cu prietena lui si ne ajutam cu sfaturi cind putem.
Dar ca sa ajungi la acest stadiu e nevoie de maturitate emotionala.

Felicitari! Si de ce nu poti accepta ca si soacra ta sa aiba aceeasi traiectorie fata de fosta ei nora?

In mesajul tau initial m-a frapat problema pe care o consideri tu de neacceptat: cum adica soacra, care nu se intelegea cu fosta nora, sa se inteleaga? Si pui mana pe telefon, suni sotul care sa traga la raspundere soacra de ce a zambit cu nora in lift. Cum vine asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Asta e si ideea mea ... nu exista niciun erou in povestea asta ... din pacate ... exista doar o victima

eu as fi fost de acord cu Conchita daca Emma deschidea subiectul ca sa se planga de situatia nefericita a fetitei vitrege, dar ea a deschis subiectul despre soacra care o tradeaza fiindca vb cu exa sotului ...

si eu zic ca problema e la sot, dar si la Emma care a acceptat situatia ...

Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Adina si Sib, uitati un lucru, iarasi - Emma e insarcinata, hormonii alea-alea, sensibilitatea este, deci, mai accentuata. avand in vedere antecedentele soacrei, si eu m-as fi panicat sa vad ca de fapt exista o alianta intre soacra si ecsa, iar soacra minte pe fatza ca ele doua se urasc! e clar ca se coace de ceva intrigi. cu un copil la mijlocul disputei, cum sa nu intri la banuieli? si cui sa spuna? sotului care-si abandoneaza copilul la ma-sa si nu e de partea Emmei, ci a mamei lui? vine si ea pe forum si se racoreste cu niste straini, sperand sa nu o judece nimeni, poate, printr-o minune, sa primeasca ceva consolare ca va fi bine, vor gasi o solutie pana la urma, fetita va fi cu ei, mai devreme sau mai tarziu. neah, bad luck.

abdominabila

Mergi la inceput

Emma, am recitit mesajul tau. Spui in final ca amandoi (si sotul si soacra) te considera pe tine vinovata. Poate ca lucrurile nu sunt chiar asa cum le vezi tu, trebuie sa asculti si varianta lor sa incerci sa intelegi de ce ei vad diferita situatia.

Incearca sa stabilesti o intalnire cu amandoi in care sa discutati deschis ce neclaritati si suparari aveti. 15 mii de sfaturi de pe forum nu te vor ajuta prea mult, cel mai tare te pot ajuta cei implicati.

Mergi la inceput

Conchita, ai dreptate cu hormonii si sensibilitatea, dar mangaierile pe cap nu ii vor clarifica problema, e pacat sa ramana cu impresia ca familia ii este impotriva - cine stie, poate chiar nici nu e situatia chiar asa de rea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

conchita,tu ai dreptate cind spui ca exista prea multa ...patima la subiect!dar da...e vorba de un copil!

Eu zic (daca ai sa citesti primul mesaj in care ne spune ca e insarcinata,ca soacra nu stie cum va mai avea grija de fetitza ca ar vrea sa aiba grija de bebe...)ca Emmei i-a si convenit dintr-un motiv sau altul situatzia,si a abandonat lupta !

Si Emma nu avenit din pacate sa ceara solutzii despre cum sa ajute in continuare copilulu ci sa se plinga de soacra!

Ea trebuie sa rezolve problema cu sotzul,soacra e cam treia roata la carutza in situatzia asta!(ma refer la problemele lor de cuplu,nu la rolul pe care l-ar putea avea soacra intr-un eventual alt proces de custodie!)

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Conchita eu zic ca daca citesti primul post al Emmei, a primit raspunsuri destul de bune tinand cont ca ea nu a cerut sfaturi despre cum sa scape copilul din ghearele soacrei ci despre cum sa se ia de soacra ca rade cu ecsa in lift. Parerea mea, eu in primul post nu citesc nicio intentie de a salva acel copil de o zgripturoaica.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Adina si Andacos, mangaierile nu-s un lucru rau pentru cineva aflat la necaz totusi. va propun sa simplificam problema: Emma nu e casatorita cu sotul ei. sotul ei a vorbit cu un amic la bere despre custodie, aplica pentru custodie, o castiga, dupa un an vine ma-sa si-i ia copilul. cine e responsabil, cu adevarat, de drama asta? tatal si mama copilului. daca mama s-a reimpacat cu soacra, mama naturala cum rezista la atitudinea soacrei fata de copila? tatal cum rezista? cine e in denial si cine e responsabil aici?

da, corect, problema e de cuplu. din pacate, la casatorii dintr-astea cu enspe ecsi si soacre, complicatiile sunt pe viata. chiar daca, doamne fereste, ar divorta, tot n-ar scapa de probleme - copiii comuni ii vor lega pe toti pe vecie. de-aia zic, mai bine solutii decat pietre in cap. solutii cu incurajari la pachet, asta cred eu. desigur, s-ar putea sa gresesc. da' io creca nu.

mi s-a ridicat tensiunea cand am citit ca fetita a fost molestata sau e posibil sa fi fost. si tatal ei lasa un copil deja traumatizat de molestare, de divort, de recasatorie, de venirea altui copil pe lume...in seama unei bunici rele si intrigante. cand acasa la ei, Emma i-a pregatit o camera frumoasa, separata, si o trateaza cu dragoste - deci nu e sa zici ca vai, a doua sotie nu vrea fetita!

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki31 spune:

Nu pricep un lucru dar poate sunt eu mai grea de cap, cum se poate ca soacra Emmei care nu o suporta pe fetita sa ceara categoric sa aiva grija de ea? Pai ori o suporta ori nu,ca eu daca nu suport pe cineva apoi ultimul lucru din lume e sa-mi doresc sa am acea persoana prin preajma nicidecum sa-mi complic existenta ingrijindu-l.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

ok eu am 4 copii 3 ai mei si unul al sotului... deci... niciodata dar niciodata nu am discriminat copilul lui e tratat egal cu celalti mama lui este prietena mea a inteles ca binele e al copilului nu am bona nu am soacra nu am mama eu am expus din punctul meu de vedere copilul poate veni oricand la taica su la fratii lui e firesc sa cresca langa mama e mama lui il iubeste de nu mai poate si eu il iubesc (normal ca nu ca ea) am fost gravida doi ani la rand so si ceeeee ...sarcinile destul de grele cu complicatii si tot tacamul aferent

ne facem program impreuna vacantele impreuna cu fosta sotie ce a fost a fost ....ne gasim foarte bine timp si pentru noi DAR cand ai copiii apoi ii ai ei sunt cei mai importanti

mama copilului lui e o persona foarte inportanta pentru mine nu aash concepe sa fie exclusa din cercul nostru .... copilului lor e mai important

nu ash suporta sa fie vrodata tratat diferit nici din partea lui tatalui care e barbat oricum are" scapari "in sensul ca nu e ca o femeie (suporta mai greu istericalele a 4 copii... aici intervin eu cu temperarea de ambele parti ....)
eu nu sunt cauza separarii lor una la mana l am luat de barbat ne iubim ne respectam nimeni nu se baga in borsul nostru l am luat cu totul si cu trecut ... mama lui(socro) vine in vizita si nici macar nu sta cu vro unul din nepoti nu are nici o responsabilitate mama mea la fel nici nu doresc acest lucru....

conchita for u esti plina de bune intentii respect....

Mergi la inceput