Soacra imi distruge viata si casnicia!
Raspunsuri - Pagina 4
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Sibylle Eu, daca as divorta si as avea custodie partiala, nu mi-ar conveni ca sotul sa-si dea copiii la mama-sa in saptamana lui pt ca el sa-si vada linistit de noul cuibusor. Daca a vrut custodia partiala inseamna ca a luat decizia impreuna cu noua nevasta si atunci sa faca bine sa-si ia responsabilitatile in serios. |
nu, Sib, fetita sotului nu este responsabilitatea Emmei, am explicat pentru andacos de ce. poate citesti si imi raspunzi ce crezi despre ce i-am spus, cum te-ai simti tu ca mama inca vie si respirand ca a doua sotie a ecsului sa se dea de mama copiiilor tai, fara acordul tau?
aici nu conteaza daca locuieste la bunici. se considera ca parintii divortati poate nu sunt in relatii stralucite in asa fel incat tatal sa-si poata vizita copilul, si ca statul la bunici oricum e temporar. repet, aici nu e motiv de refuzare a custodiei comune. si nici nu vad de ce? tatal fetitei o vede in absolut fiecare zi, pana adoarme.
abdominabila
andacos spune:
citat din mesajul lui conchita . nu, andacos, nu este asa cum spui tu. ca tu ai face si-ai drege si ca altele s-ar da eroine, e doar din tastatura si teoretic. doar daca voluntariezi sa fii mama eroina si e la latitudinea ta, doar daca mama adevarata a copilului isi da acordul, daca daca daca. nu e numai dupa tine. abdominabila nimic |
conchita,explica-mi te rog ce ai vrut sa spui ca nu am intzeles!
Multzumesc!
Dana
Emma_ spune:
Conchita....tu esti singura care a inteles situatia asa cum este.
Iti multumesc :)
Am cerut doar pareri, eu stiu ce am de facut cu viata mea mai departe.
Dar va multumesc chiar si celor care dati cu parul, atunci cind cineva e cazut jos...
Probabil se numeste " tough love"
Va multumesc. O zii buna.
Chuny spune:
Conchita, te iau la sentiment acum, dar eu cred ca o sa iti schimbi opinia in momentul in care tatal Soniei se va recasatori ... nu stiu daca aveti custodie comuna, insa cred ca o sa fi moarta de ingrijorare cand fata va merge la ei si, chiar daca nu o vei placea, o sa-ti doresti din suflet sa fie o femeie buna, sa se poarte frumos cu fata si sa nu-l indeparteze pe sot de ea. Chiar sa se poarte maternal cu ea :-) Pt ca mai bine sa ai 2 mame decat niciuna ... desigur ca numai una este MAMA, dar daca si cealalta e o persoana de calitate e minunat.
Emma, daca voi ati vrea sa vina fata la voi, ar fi foarte usor, numai ca va convine varianta asta comoda. Deci fata ta din prima casatorie tot cu soacra sta? ca spuneai ca veniti de la job si luati fetele sa le duceti nu stiu unde ...
E o situatie tare incurcata ... oricum, nu mai da vina pe soacra pt ca e mare lucru ca va creste fata ... asa cum e ea, va ajuta mult.
Chuny spune:
Eu adaug ca judec prin inima mea subiectul asta. Mi-e imposibil altfel.
Emma, nu inteleg de ce te simti"cazuta jos" acum. Din cauza soacrei?
Conchita, am inteles cum e cu custodia partiala si bunicii.
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
conchita spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui andacos
conchita,explica-mi te rog ce ai vrut sa spui ca nu am intzeles! Multzumesc! Dana |
numai daca vrei tu sa treci peste ce ai stabilit cu prima sotie, aka mama copilului, si sa faci pe eroul cu copilul, desi nu e indicat, doar atunci poti. sau daca mama iti da voie. daca tatal iti da voie, daca soacra (bunica fetitei) iti da voie. legal, moral, tot ce vrei tu, acesti daca daca daca o impiedica faptic pe Emma sa fie "mama" vitrega. ea e doar sotia lui tati'. mami e in alta parte.
ca sa intelegeti mai bine, nu va asezati in scaunul Emmei, ci in cel al mamei fetitei. voi fiind in viata, bine merci, custodie comuna. ce v-ati dori de la sotia ecsului? sa se poarte frumos cu copilul vostru, corect? nu sa-i devina mama! mama = putere de decizie si autoritate in toate aspectele privind ingrijirea, educatia si tot ce tine de un copil.
Emma, cu placere. nu sunt recasatorita, doar divortata cu un copil. empatizez cu tine tocmai de pe pozitia fostei sotii a sotului tau, paradoxal:-)) - de aceea mi se pare inuman si nedrept sa ti se puna tie in carca responsabilitati si obligatii pe care pur si simplu nu le ai. doamnele de la topic nu stiu ca sotul tau nu poate pierde custodia daca tine copilul temporar la bunica, dar o poate pierde daca tu calci stramb (a se citi nerespectand intelegerile cu parintii fetitei, responsabilii ei legali) legat de fetita. mama se poate plange ca tu vrei sa ii iei locul si se simte in pericol sa-si piarda copilul, emotional vorbind. iar sotul tau ar putea pierde instant custodia.
abdominabila
Luna1 spune:
Andacos era doar o gluma, pietre= asa au fost numite postarile de conchita, eu doar am spus la fel ca toata lumea ce parere am despre subiectul de fata.
Conchita eu nu cred ca Emma trebuia sa faca pe mama, insa imi permit sa te contrazic, sau mai bine zis sa-mi expun parerea. Daca as divorta si am avea custodie comuna (si probabil am avea pentru ca ai mei copiii sunt foarte atasati de sotul meu) iar el s-ar recasatori, mi-as dori ca sotia lui sa le fie mama copiilor mei in lipsa mea. Copiii mei vor avea nevoie de constante, iar o constanta ar fi aceea ca, desi mama biologica nu e acolo sapt respectiva, totusi exista o femie care le este imaginea cea mai apropiata a mamei. Nu stiu daca ma fac inteleasa. Sa le fie prietena, sa le citeasca la culcare o poveste, sa ii sarute daca se lovesc, sa le stearga lacrimile de pe obraji cand sunt suprati, sa ii imbrace frumos si curat, sa ii hraneasca, etc. Nu vad de ce m-ar deranja daca sotul meu ar avea o sotie dispusa sa faca asta pt copiii mei.
Emma Parerea mea sincera e ca, pana cand nu pui piciorul in prag si ii explici sotului ca o familie inseamna includerea copilului lui, ca fata lui trebuie sa locuiasca cu voi si cu sora ei vitrega, chair daca ziua sta la bunica, seara cand ajungi acasa o iei tu ACASA cu tine, pana atunci nu vad ce rezolvare are totul,. Si e mare pacat de fetita aceea ca are influenta otravitoare a unei bunici imature. In locul tau as actiona acum, i-as spune sotului ca, o data cu venirea copilului vrei familia intregita, ca oricum tu vei sta acasa o perioada si ca vrei sa duci tu fetele la scoala, sa iti creezi o legatura cu fiica lui.
In plus spune-i sa se gandeasca la sufletul micutei lui cum se simte ea stiind ca fata ta e cu voi acolo si ea e la bunica...ea n-are loc langa tati...
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
kj74 spune:
helloooo da e responsabilitatea tatalui nu a bunicii sa cresca copilu sa l educe ...pe oamenii astia vad ca i incomodeaza copiii plus ca uite si beneficiul material so...conchita ...mai cu seama ca e gravida si mama deja ar trebui sa stie ca un copil e doar un copil plus ca empatizezi cu situatia lui ...la naiba ar trebui sa fie natural nu fortat..e asa de simplu sa cresti un copil sa fim seriosi ...bunica chiar tre sa stea la curul unui nepot poate are si femeia viata ei oricum e libera sa se vada cu cine vrea absolut.... care e masca soacrei?ca eu nu pricep... inteleg ai o soacra care nu te ajuta cu nimic care doar comenteaza care doar gaseste nod in papura aia da dar asta defapt ii ajuta pe ei cu fetita adica puteau sa aiba o bona la domiciliu lor ....statutul de femeie gravida nu e o scuza ca sa fii mai inuman fata de un copil ....care nu e al tau
chiar mi e mila de un biet copil pasat ca o minge de la o casa la alta eu ash incerca sa i indulcesc un pic situatia ca femeie in primul rand si ca mama in al 2lea mda.....
conchita spune:
citat din mesajul lui Sibylle Conchita, te iau la sentiment acum, dar eu cred ca o sa iti schimbi opinia in momentul in care tatal Soniei se va recasatori ... nu stiu daca aveti custodie comuna, insa cred ca o sa fi moarta de ingrijorare cand fata va merge la ei si, chiar daca nu o vei placea, o sa-ti doresti din suflet sa fie o femeie buna, sa se poarte frumos cu fata si sa nu-l indeparteze pe sot de ea. Chiar sa se poarte maternal cu ea :-) Pt ca mai bine sa ai 2 mame decat niciuna ... desigur ca numai una este MAMA, dar daca si cealalta e o persoana de calitate e minunat. |
in primul rand, ca asa cu instinctul meu la oameni, Emma mi se pare o persoana blanda si decenta. deci ma indoiesc profund ca ar fugi dupa situatii comode, ca uite, s-a casatorit intr-o situatie tocmai incomoda. :-))
nu am zis ca a doua sotie trebuie sa fie o zgripturoaica. citeste ce i-am spus andeicos, relatia dintre ea si copiii nostri trebuie sa fie de prietenie intre un adult si un copil. nu, a doua mama este exclus, pentru ca nu m-a clonat nimeni inca :-)) si nu-s dispusa sa dau altcuiva autoritate absoluta asupra fetitei mele - a se citi metode de disciplina, de educatie, la ce scoala merge, ce medicatie are, ce alimentatie primeste, ce activitati extra-scolare are...intelegi? tu ai accepta sa decida altcineva pentru copilul tau? nu cred, si te iau si eu tot la sentiment. :-)) sa se consulte cu tine tatal, e una. sa ai si tu o relatie decenta cu actuala sotie a fostului, e alta. sa va consultati toti trei, dar tu si tatal aveti ultimul cuvant - asta este regula ideala. pentru ca actuala sotie poate e pro-time out sau palmute peste pampersi in timp ce tu esti parinte AP, la asta te-ai gandit?
eu am custodie totala, nu-s in situatie si nici nu voi fi vreodata. dar am meditat asa, cand n-aveam ce face, cam cum ar evolua relatiile dintre toti cei implicati daca eu m-as recasatori, daca ecsul s-ar recasatori. cazurile fiind de-alea dificile, copii din prima, din a doua casatorie. :-)) a iesit complicata rau treaba. chiar ma intreb cum e posibila minunea ca unora carora nu le-a iesit prima casatorie, extrem de simpla comparata cu multimile astea intersectate dintr-a doua, pot duce asa zen a doua casatorie? pe mine, sincer, m-a apucat spaima. al doilea sot, a doua sotie - pot fi ingeri pe pamant. dar nu vin singuri la pachet. ci, uite la Emma, cu alte perechi de ecsi si ecse. cum ii tii pe toti fericiti si totul in balanta? ma depaseste, chiar si teoretic...de-aia am zis, mai oameni buni, haideti sa nu mai judecam asa ca nu cunoastem si nici nu ne putem imagina macar dinamica unor relatii in familii extinse de genul asta.
Emma, pentru mine chiar esti eroina.
abdominabila
conchita spune:
citat din mesajul lui Luna1 Andacos era doar o gluma, pietre= asa au fost numite postarile de conchita, eu doar am spus la fel ca toata lumea ce parere am despre subiectul de fata. Conchita eu nu cred ca Emma trebuia sa faca pe mama, insa imi permit sa te contrazic, sau mai bine zis sa-mi expun parerea. Daca as divorta si am avea custodie comuna (si probabil am avea pentru ca ai mei copiii sunt foarte atasati de sotul meu) iar el s-ar recasatori, mi-as dori ca sotia lui sa le fie mama copiilor mei in lipsa mea. Copiii mei vor avea nevoie de constante, iar o constanta ar fi aceea ca, desi mama biologica nu e acolo sapt respectiva, totusi exista o femie care le este imaginea cea mai apropiata a mamei. Nu stiu daca ma fac inteleasa. Sa le fie prietena, sa le citeasca la culcare o poveste, sa ii sarute daca se lovesc, sa le stearga lacrimile de pe obraji cand sunt suprati, sa ii imbrace frumos si curat, sa ii hraneasca, etc. Nu vad de ce m-ar deranja daca sotul meu ar avea o sotie dispusa sa faca asta pt copiii mei. |
ce zici tu acolo nu e descrierea mamei, asta poate sa faca si o bona sau a doua sotie a exului.:-)) am explicat deja de doua ori la ce ma referam cu autoritatea materna care nu este indicat sa fie inlocuita - doar in cazuri exceptionale, cu oameni exceptionali, care au aceleasi valori si gandesc la fel dpdv al educatiei.
abdominabila