Soacra imi distruge viata si casnicia!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Cred ca am intzeles ce vrei sa spui tu conchita!

Dar poate imi explici ce rost a avut in cazul asta sa ceara custodia?cu ce scop?De ce e soacra vinovata si miez de discodie aici?

In general sa stii ca nu dau din taste asa cum sugereziu tu decit daca chiar am niste intrebari sua consider ca am cum ajuta cu o informatzie sau cu experientza mea!
La acest subiect am pus doar niste intrebari si atit!(asta daca ai citit cu un picutz mai multa atentzie)

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdiS spune:

Dar Emma tu ai vorbit cu mama fetitei? Ea cum prefera? Sa stea fetita la soacra sau la voi? Vorbiti intre voi?

Eu cred ca pe tine te revolta modul cum o vede soacra ta pe fetita. Pare ca ea este mama aceea vitrega din basme. Care o creste din obligatie si ca sa fie sigura ca fetita nu primeste chiar tot ce este mai bun.

De asemenea, poate ca mama fetitei s-a facut ca in zicala " te faci frate cu stii tu cine pana sari parleazul", nu neaparat ca se intelege super fain cu doamna soacra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kj74 spune:

din lipsa de timp am dat sent mai tarziu deja dupa ce autoarea a mai venit cu niste precizari copilu aici e singura victima imi mentin parerea
eroina ????sa fim seriosi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui kj74

helloooo da e responsabilitatea tatalui nu a bunicii sa cresca copilu sa l educe ...pe oamenii astia vad ca i incomodeaza copiii plus ca uite si beneficiul material so...conchita ...mai cu seama ca e gravida si mama deja ar trebui sa stie ca un copil e doar un copil plus ca empatizezi cu situatia lui ...la naiba ar trebui sa fie natural nu fortat..e asa de simplu sa cresti un copil sa fim seriosi ...

chiar mi e mila de un biet copil pasat ca o minge de la o casa la alta eu ash incerca sa i indulcesc un pic situatia ca femeie in primul rand si ca mama in al 2lea mda.....

aoleu, am lipsit de la lectia aia in care e asa de simplu sa cresti un copil. :-)) deci Emma are responsabilitatea pentru trei copii, iar ceilalti trei adulti implicati legal si moral (mama, tata, bunica) n-au niciuna. legal, Emma nu poate decide ca fetita sotului sa vina acasa. daca ii citeai mesajele, ai fi vazut ca fetita a stat la ei un an si ceva, ca Emma o viziteaza zilnic, ca Emma o vrea cu ei in casa, dar soacra se opune, iar tatal natural nu zice nimic, nu se lupta, nu se zbate, ci lasa copilul la soacra. si-atunci, care e chestia cu judecata Emmei la topic, ca nu pricep? fetita sotului nu este fetita Emmei. Emma se poarta impecabil, din ce deduc, in schimb celelalte trei persoane, nu. Emma e legata de maini si de picioare, nu are absolut nici o autoritate legala sa ia copila acasa daca sotul nu vrea, e simplu. adica e super complicat, iar Emma si fetita sunt la mijloc. da, copilul sufera in mod sigur, dar nu din cauza Emmei, ci a tatalui care e inca sub fusta mamei lui.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Pai tocmai asta e problema aici, ca Emma nu si-a asumat aceasta responsabilitate de...eu o numesc mama vitrega, tu o numesti bona, sau a doua sotue a ex-ului. Cred ca vorbim de acelasi lucru insa le numim diferit, atat tot.

Am inteles acum de ce Emma nu si-a asumat acest rol, nu a fost lasata, insa pana la urma intr-o casnicie sunt doi, asa cum l-a convins sa solicite custodie comuna, la fel ii poate si explica sotului ce inseamna custodie comuna.

Si iarasi nu inteleg pana la urma ce treaba are soacra in povestea asta... ca e fatarnica, ca e rea de gura, ok dar parerea mea e ca ea nu si-ar permite sa isi bage nasul daca voi, tu si sotul nu ati lasa-o. Iar prin implicarea ei in cresterea in "otravirea" sistematica a fetitei (asta daca este adevarat ce spui, ca e rautacioasa si merge pana acolo ca te opreste sa o implici in familie) ii permiteti sa va otraveasca vietile.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Cred ca am intzeles ce vrei sa spui tu conchita!

Dar poate imi explici ce rost a avut in cazul asta sa ceara custodia?cu ce scop?De ce e soacra vinovata si miez de discodie aici?

custodia au cerut-o pentru ca au vrut copila cu ei. si copila a locuit cu ei, pana si-a bagat soacra coada si a luat-o la ea, cu acordul tatalui. Emma nu are absolut nici o putere sa ia fetita inapoi cu forta, daca tatal nu doreste. citeste ce catza e soacra, cum baga fitile intre tata si fetita, intre fetita si Emma, intre ecsa si Emma, intre toata lumea dealtfel. ea, bunica, sa-i zica tatalui sa nu mai cheltuiasca bani cu propriul copil? sau Emmei sa nu scoata fata in oras cu ei?? omg...

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui kj74

helloooo da e responsabilitatea tatalui nu a bunicii sa cresca copilu sa l educe ...pe oamenii astia vad ca i incomodeaza copiii plus ca uite si beneficiul material so...conchita ...mai cu seama ca e gravida si mama deja ar trebui sa stie ca un copil e doar un copil plus ca empatizezi cu situatia lui ...la naiba ar trebui sa fie natural nu fortat..e asa de simplu sa cresti un copil sa fim seriosi ...

chiar mi e mila de un biet copil pasat ca o minge de la o casa la alta eu ash incerca sa i indulcesc un pic situatia ca femeie in primul rand si ca mama in al 2lea mda.....

aoleu, am lipsit de la lectia aia in care e asa de simplu sa cresti un copil. :-)) deci Emma are responsabilitatea pentru trei copii, iar ceilalti trei adulti implicati legal si moral (mama, tata, bunica) n-au niciuna. legal, Emma nu poate decide ca fetita sotului sa vina acasa. daca ii citeai mesajele, ai fi vazut ca fetita a stat la ei un an si ceva, ca Emma o viziteaza zilnic, ca Emma o vrea cu ei in casa, dar soacra se opune, iar tatal natural nu zice nimic, nu se lupta, nu se zbate, ci lasa copilul la soacra. si-atunci, care e chestia cu judecata Emmei la topic, ca nu pricep? fetita sotului nu este fetita Emmei. Emma se poarta impecabil, din ce deduc, in schimb celelalte trei persoane, nu. Emma e legata de maini si de picioare, nu are absolut nici o autoritate legala sa ia copila acasa daca sotul nu vrea, e simplu. adica e super complicat, iar Emma si fetita sunt la mijloc. da, copilul sufera in mod sigur, dar nu din cauza Emmei, ci a tatalui care e inca sub fusta mamei lui.

abdominabila

nimic

Este logica explicatzia ta,insa e ilogic pentru mine de ce a insista ea la custodie!Cind stia ce fel d esotz are!

Oricum cred ca subiectzul a deviat deja nu se mai discuta despre soacra,se discuta despre cit de victima e Emma in toata problema asta!

Dana

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Pai tocmai asta e problema aici, ca Emma nu si-a asumat aceasta responsabilitate de...eu o numesc mama vitrega, tu o numesti bona, sau a doua sotue a ex-ului. Cred ca vorbim de acelasi lucru insa le numim diferit, atat tot.

Am inteles acum de ce Emma nu si-a asumat acest rol, nu a fost lasata, insa pana la urma intr-o casnicie sunt doi, asa cum l-a convins sa solicite custodie comuna, la fel ii poate si explica sotului ce inseamna custodie comuna.

mai nene, dar tatal ala nu e deloc de vina in ochii vostri?? tot Emma trebuie sa-i explice ca la prescolari ce e aia custodie comuna?? Emma si-a asumat responsabilitatea d ela inceput, caci fetita a locuit cu ei un an si ceva, citeste din urma.

tatal e de vina, punct. soacra e dusa pe campii, dar tatal ce scuza are? ca nu-i explica cineva ce e aia custodie comuna?!

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emma_ spune:

Conchita you are being kind...

Eu si ex-ul meu sintem acum cei mai buni prieteni. Am respect ptr. relatia lui, sint in termeni f. buni cu prietena lui si ne ajutam cu sfaturi cind putem.
Dar ca sa ajungi la acest stadiu e nevoie de maturitate emotionala.

Si eu am zile cind mi se pare greu sau cind sint obostita de sarada din jurul meu. Dar in fiecare zii incerc sa fac the best that I can.

Ce ma surprinde aici pe forum la subiectul de fata este raspunsul persoanelor. Primul lucru care m-a lovit a fost rautatea din oameni.
Nu dorinta de a da un sfat sau de gasit o rezolvare. Ci rautate pura.

Oh well...Thx. again Conchita.
Va urez o zii buna.....off to work I go!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Conchita sa fim seriosi, daca iei barbatul "la sentiment" ii explici ce simte bietul copil, il aduci la lacrimi, ce barbat care isi iubeste copilul nu il vrea langa el?

Emma soacra face afirmatiile acestea in fata sotului, ii spune lui sa nu cheltuie bani pe copil? Si el ce reactie are?

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput