Soacra imi distruge viata si casnicia!
Raspunsuri - Pagina 3
conchita spune:
Emma, uuuuuhhuuuuu, tocmai ti-am transmis telepatic sa ti se strice calculatorul pe o perioada nedeterminata ca sa nu poti citi ce ti s-a scris la topicul asta. in al doilea rand, sarcina usoara in continuare, ai grija sa elimini factorii de stres, cum ar fi multiplele masti ale soacrei, inabilitatea sotului de a separa lucrurile, complicatiile cu exa si copilul ei.
pentru necunoscatori, pe continentul american daca un tata clipeste din ochi la divort in semn ca e interesat sa imparta custodia, se considera efort si i se atribuie, in procentaj de 60%. pentru cei care au doar o casatorie la activ si o traiesc din plin, sau sunt divortati, dar ne-recasatoriti, e o vorba: marriage is forever, divorce is for life. cand doi oameni se casatoresc, numaram asa: el si ea, cate doi socrii de caciula in cazurile fericite. cand se casatoresc doi ecsi, numaram asa: toti socrii ecsilor plus socrii actualilor, ecsi celor doi, ecsii ecsilor, actualii ecsilor (cum ar fi Emma pentru prima sotie a sotului), copii din prima, a doua, etc casatorie, copiii din casatoria actuala. intelegeti tabloul?
deci. judecati ca Emma nu ar iubi copilul ecsei sotului si mai ales incredibila judecata cum ca de ce nu-l creste Ema, acuzatiile exclusive adresate Emmei (mama, femeie gravida, femeie aflata intr-o relatie decenta cu exul si cu ex-soacra ei), si absolut niciun cuvant, dar niciun cuvant despre atitudinea soacrei si a sotului - mie imi spune ca pentru unii relatiile interumane care cresc exponential in functie de nr. de ecsi si de socrii pe cap de locuitor sunt incomprehensibile.
fetita sotului nu este responsabilitatea Emmei, ci a sotului si ecsei lui. oricine orice-ar zice. statutul de mama vitrega vine benevol, adica daca vrei sa fii mama nr. 2, nu te impiedica nimeni. insa, pentru binele tuturor, responsabilitatile astea sunt decise de la inceput. in cazul de fata, primul responsabil de cresterea fetitei e tatal, nu Emma. de tata nu zice nimeni nimic. femeile, ca deobicei, sunt ultra-ocupate sa ingroape sub pietroaie alte femei. nici o urma de temperare dat fiind faptul ca Emma e insarcinata, totusi? si n-a venit aici la judecata sau executie, ci sa se sfatuiasca? nu o cunoaste nimeni, nu stie nimeni cat iubeste ea fetita sotului si care este aranjamentul lor, dar se trag concluzii la greu cu titlu de certitudine maxima!
istoria se repeta si degeaba. a plecat noideea (alungata), si ea gravida, acum a venit alt miel de sacrificat. nou-nout. sunt absolut perplexa.
abdominabila
Chuny spune:
Asa e. am recitit, deci retrag ce am zis despre mamica. Desi daca ar vrea ar putea demonstra ca tatal nici macar nu locuieste cu fetita in "saptamana lui". Dar probabil o aranjeaza si pe ea saptamana libera ... eu as fi linistita cu un asa aranjament doar daca as sti sigur ca tatal e la fel de responsabil ca mine.
va rog ceva, pe cine vrea, desigur. Ma cheama Sibylle, primul e i, al doilea e y. Sau mai scurt, Sib. Mersi cui vrea sa bage in seama treaba asta, dar chiar e numele meu si ma zgarie pe retina cand il vad scris aiurea. Si is satula de francezi care nu pricep si gata, desi ar fi usor sa se uite in dictionar Eu nu deformez numele celor carora ma adresez.
Sibylle http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
andacos spune:
Citat: |
citat din mesajul lui conchita istoria se repeta si degeaba. a plecat noideea (alungata), si ea gravida, acum a venit alt miel de sacrificat. nou-nout. sunt absolut perplexa. abdominabila nimic |
conchita hai sa nu incepem cu datul ochilor peste cap si trasul cu rigla peste degete,te rog!Si exagerarile,bineintzeles!
Tu ai citit ce a scris ea in mesajul initzial?Tu ai vazut ca ea a fost cea care l-a impins la cererea custodiei?Cum adica nu e sarcina ei sa creasca si copilul lui?Daca stia cum sta situatzia de ce a insistat pentru custodie?Dar sarcina lui e sa creasca si copilul ei?
Astea-s asa citeva aspecte care ies la iveala din mesajul initzial!
Dana
Chuny spune:
Conchita, fetita domnului este responsabilitatea celor 3 in momentul de fata: mama, tata si mama vitrega. Ea cand l-a luat, l-a luat cu tot cu fetita, cum sa nu fie si responsabilitatea ei. Nu e niciun miel de sacrificat aici, fiecare gandeste situatia prin inima lui.
Eu, daca as divorta si as avea custodie partiala, nu mi-ar conveni ca sotul sa-si dea copiii la mama-sa in saptamana lui pt ca el sa-si vada linistit de noul cuibusor. Daca a vrut custodia partiala inseamna ca a luat decizia impreuna cu noua nevasta si atunci sa faca bine sa-si ia responsabilitatile in serios.
Luna1 spune:
Sib imi cer scuze, am editat.
Conchita pana la urma noi vorbim CU ea, nu cu sotul, este vorba strict de atitudinea ei, ea a "rugat" sotul sa obtina custodia comuna, stiind probabil ca vor trebui sa apeleze la soacra.
Pe de alta parte daca posteaza sotul, avem pietre si pt el.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Yasmine spune:
citat din mesajul lui Sibylle Nici eu nu am inteleg: deci copilul lui locuieste la mama lui; copilul tau la cine locuieste? si copilul votru care se va naste? il veti tine la voi sau la soacra? ce te deranjeaza mai exact in povestea asta? ca soacra nu va mai dori sa se ocupe de fata lui? Sibylle http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/ Vladimir ***** ***** Anna www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA |
Asta nu prea inteleg nici eu, ce te deranjeaza de fapt? Si de ce, daca fiica sotului tau din prima casatorie, sau relatie anterioara vine la tatal ei, nu vine la voi on casa, ci la soacra ta. Daca as fi mama ei, as avea pretentia, ca fata sa mearga la tata si nu la bunica.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia
Emma_ spune:
Fetelor in primul rind va multumesc ptr. raspunsuri.
Cind am inceput subiectul am omis multe amanunte din cauza oboselii si supararii.
Eu si soacra locuim in acelasi bloc. Eu nu am absolut nici o problema ca fetita sotului sa stea cu noi. Chiar i-am facut o camera frumoasa si a stat aici o perioada de vreun an fara nici o problema.
Problema a fost soacra. Cind a vazut ca noi sintem asa ocupati cu fetele, servici si viata de zii cu zii si-a bagat coada si zicea ca mai bine ducem fata la ea ca ne este greu si noua si ei(la soacra) ptr. ca citeodata cind sotul lucra in ture ea venea dimineata s-o duca la gradi, si eu plec dimineata tare.Ea a fost care a manevrat ca fetita sa fie dusa la ea. Nu eu. Eu ma duc si-o vad zilnic, ai cumpar lucruri ca si la fetita mea, am facut si continui sa fac lucruri care nici propria ei mama nu le face.
L-a facut pe sotul meu sa creada ca fetita are mai multa atentie cind este la ea, ca aici este mai greu, noi fiind ocupati cu servicul.
De multe ori faceam planuri ca si: dupa amiaza cind terminam cu servicul luam fetele sa mergem undeva. Soacra cind auzea innebunea. Ca ca ne trebuie sa tot cheltuim bani pe copilul asta, ca sa nu o rasfatam, ca plateste fiu-su destula pensie alimentara, ca sa-i cumpere ma-sa daca are nevoie de ceva...si tot asa.
Sau de exemplu, marti seara soacra merge la niste repetitii si vine tarziu, pe la 11 noaptea. I-am zis la sotul s-o aduca pe fetita macar marti seara sa doarma la noi. Iarasi i-a facut ma-sa scandal. Ca ce tot obisnuim copilul iarasi aici la noi si dupa aceea ei o sa-i fie greu cu ea.Fetita se cere la noi tot timpul, ai place mult de tot aici.
Acuma eu mai mult nu am ce sa fac. Decizii in privinta acestui copil nu pot sa fac. De lasat sa ma implic in viata ei cu educatie, etc. nu ma lasa. Ok, am inteles, nu e copilul meu, asta este.
Dar gasesc ca sotul este mult prea moale chiar si cind vine vorba despre propriul lui copil. Apoi cum sa fie tare cind vine vorba despre sotie.
Unele fete au zis ca-mi spionez soacra. Fetelor....cred ca este ultimul lucru cu care mi-as umple timpul.
Pur si simplu am dat peste aceea inregistrare din cauza serviciului.
Si probabil de aceea am fost asa de socata, caci era ultimul lucru care m-as fii asteptat sa-l vad.
Sint multe alte aspecte ale acestei relatii eu-soacra.
Ea si-a pierdut 2 copii la virsta de 5 si 9 ani(i-a luat fostul sot si ea nu i-a mai vazut deloc). Aceste evenimente s-au petrecut acu vreo 10 ani. Ce ma doare pe mine cel mai tare este ca niciodata nu s-a dus sa lupte sa-si recapete custodia acelor copii, macar partiala.
Dar umbla si in ziua de azi cu ex-ul ei prin tribunale sa mai traga bani de pe el.
Oricum am ajuns intr-o faza cind doar mi-e sila. Mi-e sila ca am cumoscut-o si ca am de-a face cu ea.
Va multumesc tuturor care si-au facut timp sa-mi raspunda.
Nuami bine va doresc.
conchita spune:
citat din mesajul lui Sibylle Conchita, fetita domnului este responsabilitatea celor 3 in momentul de fata: mama, tata si mama vitrega. Ea cand l-a luat, l-a luat cu tot cu fetita, cum sa nu fie si responsabilitatea ei. Nu e niciun miel de sacrificat aici, fiecare gandeste situatia prin inima lui. Eu, daca as divorta si as avea custodie partiala, nu mi-ar conveni ca sotul sa-si dea copiii la mama-sa in saptamana lui pt ca el sa-si vada linistit de noul cuibusor. Daca a vrut custodia partiala inseamna ca a luat decizia impreuna cu noua nevasta si atunci sa faca bine sa-si ia responsabilitatile in serios. |
statistic, barbatii care primesc custodie comuna pentru copii se recasatoresc incredibil de repede, comparat cu femeile. de ce? pentru ca au nevoie de alta femeie care sa le creasca copilul aflat in "custodie comuna". si ce se intampla? a doua sotie are in responsabilitate proprii copii din prima ei casnicie, copiii sotului actual cu alta, copiii ei cu sotul actual. nu, andacos, nu este asa cum spui tu. ca tu ai face si-ai drege si ca altele s-ar da eroine, e doar din tastatura si teoretic. doar daca voluntariezi sa fii mama eroina si e la latitudinea ta, doar daca mama adevarata a copilului isi da acordul, daca daca daca. nu e numai dupa tine.
eu nu mi-as dori ca eventuala a doua sotie a exului meu sa INDRAZNEASCA macar sa faca pe mama atata vreme cat eu sunt in viata si sunt mama copilei. responsabilitatea cresterii unui copil revine parintilor, chiar daca ei sunt divortati. nu ecsilor. stiu ca voua va suna extraterestru, dar nu ati fost niciodata in situatie, asa ca doar speculati. relatia unei mame vitrege cu copii sotului este stabilita de comun acord cu parintii copilului respectiv - recte cu mama copilului, in primul rand, si cu tatal. daca mama naturala da imputernicire actualei sotii sa o inlocuiasca, e ok. daca nu, relatia dintre actuala sotie si copilul cu fosta este de relatie de prietenie frumoasa, armonioasa, decenta. dar nu materna. NU materna. asa ca reprosurile voastre adresate Emmei ca de ce nu creste ea copila ecsei mi se par martiene. pentru ca fetita are deja mama, de d-aia!
abdominabila
andacos spune:
citat din mesajul lui Luna1 Pe de alta parte daca posteaza sotul, avem pietre si pt el. Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007) |
Lunaeu nu sunt de acord cu exprimarea asta!
daca mi-am spus parerea(la cererea autoarei subiectului care a preconizat ca ar putea primi si raspunsuri care nu-i plac)am facut-o intr-un mod civilizat,fara jigniri ,daca nu-i convine cuiva parerea mea...e problema lui!
Insa piatra nu am ridicat-o niciodata!
Dana