Sa accepte sa vorbeasca cu amanta sotului ?(2)
Raspunsuri - Pagina 4
batool67 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Batool, mi se pare ca vezi cam gresit problema. Nu trebuie sa-ti fie mila de amanta, ai dreptate, dar de prietena ta ar trebui sa iti fie mila. Interesul prietenei tale este MAI MARE decat al amantei, ea trebuie sa ia atitudine, ea trebuie sa puna capat circului. Pe amanata o doare-n dos, de obicei. Dar eu bag de seama ca povestea asta este exact INVERS: sotia se FERESTE de amanta, ba isi mai si consiliaza sotul cu privire la ´´riscurile´´ pe care le presupune o conversatie intre ele doua..in timp ce amanta se zbate sa afle exact starea mandrului. Foarte interesant! Ala o respecta mai mult pe amanta decat isi respecta propria sotie. Deci sotia a ajuns sa i se spuna in fata ce si cum, iar amanta e protejata prin minciuni, DE AMANDOI ! Batool, amantei ii convenea pana acum, dar cresc pretentiile, asta e chestia. Dar prietenei tale, ii convine situatia? de ce nu ia atitudine? daca tu ai pretentii de la o fata de 19 ani, ar trebui sa ai SI MAI MARI PRETENTII de la prietena ta, care are PESTE 19 ani, e casatorita LEGAL cu barbatul, e femeie in toata firea! |
Daca nu imi era mila de prietena mea nu ma bagam in problema atat de profund. Ce ai spus tu este perfect adevarat, dar stim foarte bine ca nu putem impune solutii cu forta. Sunt convinsa ca va veni ziua cand prietena mea va pune piciorul in prag.
batool67 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Desiree2002
Exact ca si sotia. Nu e vorba de comoditate la sotie ci de neputinta, sunt doua lucruri diferite. _ Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008 Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta! |
Nu e vorba de comoditate la sotie ci de neputinta, sunt doua lucruri diferite.
Victoria_mami spune:
Batool, crede-ma ca NU EXISTA neputinta! Sunt milioane de femei pe lumea asta care au reinceput de la zero, cu 2-3 chiar mai multi copii dupa ele. Edit ca mi-am amintitun exemplu: Soacra verisorului meu a ales sa plece SINGURA in Germania cu 7 copii dupa ea, cand tatal copiilor a zis ca el nu vrea sa emigreze. Si sa stii ca ei ii merge f bine acum desi i-a fost enorm de greu cu 7 copii, din care 5 la scoala. Acum sunt toti casatoriti, la casele lor si ea e libera si fericita. Depinde de fiecare, desigur, dar eu personal, daca mi mi-ar face sotul asa ceva, eu as refuza sa-mi supun copilul la asa crestere. Mai bine l-as creste singura decat cu asa tata. As face ORICE ar fi necesar sa le arat copiilor mei ca ce face tatal lor NU e normal! Ca aia nu e casnicie... of, saraca, mie sincer imi pare tare rau de ea, dar daca sta si gandeste la rece, poate, totusi gaseste o solutie sa iasa din asta.
_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008
Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!
casandra spune:
Recomand vizionarea filmului "The Duchess", inspirat din viata unei ducese din Anglia, care a trait in vremea revolutiei franceze. Ducesa a trait 25 de ani in aceeasi casa cu sotul ei si amanta sotului. Slava Domnului ca timpurile s-au mai schimbat, dar trebuie ca si sotia in cauza sa fie constienta ca nu se mai afla in situatia ducesei. Ducesa, daca nu accepta situatia, nu si-ar mai fi vazut niciodata copiii. Astazi nu mai e ca acum doua secole.
Amina_Marina spune:
citat din mesajul lui casandra Recomand vizionarea filmului "The Duchess", inspirat din viata unei ducese din Anglia, care a trait in vremea revolutiei franceze. Ducesa a trait 25 de ani in aceeasi casa cu sotul ei si amanta sotului. Slava Domnului ca timpurile s-au mai schimbat, dar trebuie ca si sotia in cauza sa fie constienta ca nu se mai afla in situatia ducesei. Ducesa, daca nu accepta situatia, nu si-ar mai fi vazut niciodata copiii. Astazi nu mai e ca acum doua secole. |
Pentru noi, non musulmanii, nu , nu mai este. In islam nu se divorteaza la tribunal, sotia cu cit accepta situatia , cu atat drumul spre Rai e mult mai usor, si e pacatul lui , nu al ei.Islamul este un mod de viata , nu doar o religie, si de aceea, ea nu poate sa gindeasca ca noi, si sa faca ca noi.
Cine are timp sa se uite aici, la inceput inceput cu o melodie dar imediat incepe discutia:
http://video.google.com/videoplay?docid=-4%38%300016407295260277#
http://islaminromania.wordpress.com/2008/10/15/divortul/
eumada spune:
Revin si spun ca vorbiti vorbe... problema e ca nu stiu cat e de relevanta parerea unor femei crescute in cultura monogamiei fata de problemele unor femei care prin lege si religie accepta poligamia barbatului.tocmai ai spus asta.amina...atuunci de ce intrebi persoane care nu sunt invatate sa accepte sa fie una dintre si nu unica?Nu ma intereseaza ca jumate sunt inselate,mi-am spus parerea...si nu trenbuie sa razi ca nu sunt de acord cu islamismul CU amantlicurile si altele si mi se pare sincer horror sa fiu fericita ca sunt una dintre.patru femei..e doar parerea mea dar asa cum eu nu am ras nu ar trebui sa se rada de mine,ok?
cine posteaza aici se expune la diverse pareri,asa ca....
o zi buna doamnelor
Mi se pare ca aici nu se ajunge la nimic concret.
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#
povestea nasterii
Amina_Marina spune:
Tulai Doamneee! Unde am spus eu asta? Cu ce am gresit eu?
Eu am ras pentru ca m-ai intrebat daca parintii mei sunt musulmani. Prin asta rezulta ca si eu la randul meu sunt musulmana.Tocmai mie? Care-mi place viata si ma bucur de orice clipa pe care mi-o ofera Dumnezeu? Eu care ma imbrac cu fusta d-o palma, si ma duc pe la resorturi ca sa-mi expun bucile suncoase si cele doua rinduri de burti?Eu care nu fac deloc posibilul sa fie sotul multumit de mine si sa ma accepte asa cum sunt? E , invers, face el tot posibilul ca sa fiu multumita de el.Tocami eu? Care sunt Seitanul( Drakul) cu coarne al Islamului!Sau extrema femeii islamice.
Hannen face tot efortul ca sa fie o adevarata islamica si eu sunt considerata fara sa vreau.Asta-i tare!
batool67 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Amina_Marina
Pentru noi, non musulmanii, nu , nu mai este. In islam nu se divorteaza la tribunal, sotia cu cit accepta situatia , cu atat drumul spre Rai e mult mai usor, si e pacatul lui , nu al ei.Islamul este un mod de viata , nu doar o religie, si de aceea, ea nu poate sa gindeasca ca noi, si sa faca ca noi.Cine are timp sa se uite aici, la inceput inceput cu o melodie dar imediat incepe discutia: http://video.google.com/videoplay?docid=-4%38%300016407295260277# http://islaminromania.wordpress.com/2008/10/15/divortul/ ............................... Vom rataci prin ceruri, Cersind cu palme-ntinse Un strop de adevaruri Din vietile invinse... |
Te contrazic un musulman poate divorta la tribunal .Crezi ca fiecare face si desface dupa bunul lui plac in islam? Comentariile tale sunt malitioase, dar nu ma mir, ptr ca asta iti este stilul, si nu o sa am pretentia sa te schimbi tocmai la topicul asta. Femeia musulmana nu e obligata sa suporte o situatie pe care nu o doreste, un sot care o inseala. Te rog sa nu iti mai dai cu parerea despre islam, asa dupa ureche, fara a te documenta inainte, ca nu e corect.
batool67 spune:
citat din mesajul lui Amina_Marina Tulai Doamneee! Unde am spus eu asta? Cu ce am gresit eu? Eu am ras pentru ca m-ai intrebat daca parintii mei sunt musulmani. Prin asta rezulta ca si eu la randul meu sunt musulmana.Tocmai mie? Care-mi place viata si ma bucur de orice clipa pe care mi-o ofera Dumnezeu? Eu care ma imbrac cu fusta d-o palma, si ma duc pe la resorturi ca sa-mi expun bucile suncoase si cele doua rinduri de burti?Eu care nu fac deloc posibilul sa fie sotul multumit de mine si sa ma accepte asa cum sunt? E , invers, face el tot posibilul ca sa fiu multumita de el.Tocami eu? Care sunt Seitanul( Drakul) cu coarne al Islamului!Sau extrema femeii islamice. Hannen face tot efortul ca sa fie o adevarata islamica si eu sunt considerata fara sa vreau.Asta-i tare! ............................... Vom rataci prin ceruri, Cersind cu palme-ntinse Un strop de adevaruri Din vietile invinse... |
Si ce crezi ca musulmanii nu iubesc viata? Cu siguranta da, dar se bucura de ea in alte moduri. Tu te simti fericita in fustita ta de o palma, eu ca femeie musulmana ma simt bine in hainele mele negre si cu valurile mele. Nu cred ca asta e un criteriu de cuantificare a fericirii. Indianca se simte bine in sariul ei iar aborigenul in pielea goala, asta nu inseamna ca eu ar trebui sa incep sa ma laud cat de fericita sunt eu ascunsa in val. Asta e optiunea mea, stilul meu, amprenta culturii mele si a credintei mele. Oare nu e dreptul meu ca fiinta umana sa fiu exact asa cum vreau sa fiu, fara a fi blamata, compatimita ptr alegerile mele. Nu vad nimic extraordinar in faptul ca porti o fustita care te dezavantajeaza, daca intr-adevar ai proportiile care le ai. E treaba ta cum te imbraci, nu vad niciun motiv sa debordezi de fericire ptr ca porti mini, ptr ca epoca cand acest lucru era un gest eroic a trecut de mult. Sotul tau ar merita sa primeasca mai multa atentie, iubirea si relatiile trainice se construiesc in doi. Egoismul nu are ce cauta intr-o casatorie, nici aerele de superioritate. Cand iubesti un om vrei sa il faci fericit, sa il multumesti. Dar era sa uit ca femeia moderna considera ca e mai cool sa amestece rolurile de gen sa faca varza din ele, si apoi sa se planga cat de nefericita e, ptr ca sotul nu o mai intelege. Ce e atat de demn de dispret in faptul ca o sotie vrea ca sotul ei sa fie fericit si multumit de ea, de casatoria lor? Cand fericirea celuilalt este ceva care nu mai e important e timpul sa ne intrebam, daca mai are rost sa ramanem intr-o relatie. Milioane de femei din lumea asta, nemusulmane incearca sa isi multumeasca sotul. Gresesc ele? Si te rog nu te mai lua atata de Hannen, ca nu se cade ca o doamna sa lanseze atatea atacuri la persoana, doar pe considerente religioase. Traieste-ti viata asa cum doresti, dar nu impune stilul tau altora.
Amina_Marina spune:
Toata lumea e malitioasa la tine cind nu suntem de acord cu ceva. Pai, asta spune-i prieteni tale , nu mie, dupa cum vezi se pare ca nu e atat de usor.La care tribunal? Ala care se bazeaza tot pe legile islamice.Daca ei sunt amandoi musulamni , are nevasta dreptul sa se duca la orice tribunal ( tribunal noraml care se duc si non-musulmanii) sa bage divortul? Da sau NU?
Hai sa nu mai sufocam realitatea cu etichete " esti malitioasa" sau "nu stii".
Care o fi adevarul despre femeia in islam si drepturile ei in divort? Daca adevarul asta e atat de celest de ce nu te chinui sa ne aduci in culmea extazului, dar nu poti pentru ca stii, ca acest adevar e nascut din principii religioase care stau la baza mentalitatii isalmice.
Eu nu-ti spun asta pentru ca sunt manata de vanitati, ci de realitatea in care traim , azi in 2010.
Bun, intre ce limite este acest divort( islamic) rezonabil?
Sau vrei sa ramanem profani?
Inca ceva, prietena ta asteapta o epifanie in loc sa-i demonstreze alauia ca poate sa-si cistige propria-i exsitenta.