Sa accepte sa vorbeasca cu amanta sotului ?(2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helen75 spune:

Batool pt.ultims postare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Citat:
citat din mesajul lui helen75

Batool pt.ultims postare !

Helen multumesc ptr floare. Am spus exact ceea ce cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Deci in concluzie amanta ramane in continuare pacalita de barbat (ea stie ca barbatul cu sotia lui sunt despartiti si nu stau in aceeasi casa), sotia ramane in continuare inselata de barbat (dar sigur, daca barbatul renunta la amanta ea nu va mai accepta pe viitor sa fie inselata cu o alta, dar acum accepta situatia ca atare), si barbatul ramane in continuare fericitul posesor de sotie si amanta, ce se bucura netulburat de proprietatile sale in care a investit.

Trista-i soarta femeilor din povestea asta. Nu, nu are deloc legatura cu religia, ci cu asumarea unui statut de bunavoie si nesilit de nimeni.

Diferenta intre sotie si amanta este ca sotia a aflat totusi datele problemei, pe cand amanta este pacalita si mintita in continuare. Dupa parerea mea chiar ar fi trebuit sa aiba loc o discutie intre cele doua femei in care sa se clarifice exact situatia,si nu sa se umble cu minciuni, acoperiri etc. Ma mira foarte tare cerinta sotului, dar la fel de tare ma mira cum sotia a trebuit sa gaseasca tot felul de scuze mai nastrusnice ca sa evite sa spuna o minciuna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Eu inteleg ca, daca el vrea, poate sa aiba 2, 9, 10, 12,...
Dar ma doare sa vad ca sotia afla de celelalte, accepta viata asta, in loc sa ii dea un sut in fund.
De fapt, aici nici nu mai conteaza ca e sotie sau nu, e dureros sa vezi ca o femeie accepta sa isi imparta barbatul cu alte femei.
Daca femeile nu ar tolera asta, nici barbatii nu ar umbla hai-hui, prin alte curti. Ei o fac, pentru ca nu au nimic de pierdut.
Ai dreptate, nu are legatura cu religia, ci cu mentalitatea ca asa e barbatul, ce sa ii faci. Pai, ce sa ii faci? Nu te mai agati de el, il lasi sa se duca, daca nu ii ajunge ce are cu tine. Vrea alta femeie, sa renunte la tine si sa se duca la alta femeie, cu tot ce implica asta. Doar asa se responsabilizeaza si devine constient pe ce lume traieste, altfel o sa zboare din floare in floare pana ii vor cadea aripioarele.

Eu cand am aflat de amanta lui, iar el incepuse sa vina cu idei care mai de care mai nastrusnice, i-am spus ca o jumulesc si ii rup picioarele. Si da, el s-a dus la amanta, cu atat mai bine pentru mine. Sa fie sanatosi si sa se descurce cum stiu, daca le-a trecut prin cap sa se incurce.

Mi-am adus aminte de soacra-mea, care toata viata a fost inselata de socrul meu. Soacra mea permanent era manioasa pe amantele lui, ca sunt panarame si asa mai departe, iar barba-su slab de inger. O fi fost si asta adevarat, dar si pe ea cine a pus-o sa tolereze la nesfarsit iesirile lui? Ca asa is barbatii? Pai asa sunt, daca asa ii inveti, putin scandal si ne intoarcem la rutina zilnica, pentru a repeta povestea cu prima ocazie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Deci in concluzie amanta ramane in continuare pacalita de barbat (ea stie ca barbatul cu sotia lui sunt despartiti si nu stau in aceeasi casa), sotia ramane in continuare inselata de barbat (dar sigur, daca barbatul renunta la amanta ea nu va mai accepta pe viitor sa fie inselata cu o alta, dar acum accepta situatia ca atare), si barbatul ramane in continuare fericitul posesor de sotie si amanta, ce se bucura netulburat de proprietatile sale in care a investit.

Trista-i soarta femeilor din povestea asta. Nu, nu are deloc legatura cu religia, ci cu asumarea unui statut de bunavoie si nesilit de nimeni.

Diferenta intre sotie si amanta este ca sotia a aflat totusi datele problemei, pe cand amanta este pacalita si mintita in continuare. Dupa parerea mea chiar ar fi trebuit sa aiba loc o discutie intre cele doua femei in care sa se clarifice exact situatia,si nu sa se umble cu minciuni, acoperiri etc. Ma mira foarte tare cerinta sotului, dar la fel de tare ma mira cum sotia a trebuit sa gaseasca tot felul de scuze mai nastrusnice ca sa evite sa spuna o minciuna!

Ce a oprit-o pe amanta ca timp de 3 ani si cateva luni sa descopere adevarul? Nimic, in afara de dezinteresul ptr lamurirea adevarului, mai ales ca au lucrat si impreuna un timp. Amanta e victima propriei ei comoditati. Chiar nu ii plang deloc de mila. Daca o interesa sa afle adevarul ar fi depus eforturi in acest sens. Dar si indiferenta ei spune ceva despre intentiile ei, despre seriozitatea cu care priveste relatia aceasta.Nu e datoria sotiei sa o informeze pe amanta cum sta situatia. Degeaba sustinem unele dintre noi ca ar trebui sa discute cu amanta, teoretic asa e, dar practic exista anumite circumnstante si mai ales consecinte grave pentru amandoua daca vor comunica. Un barbat care are o amanta ptr ca asa vrea el, are grija sa ascunda urmele si sa tina sotia si amanta la distanta una de celealta.

Ideea e ca daca amantei nu-i convenea situatia nu pierdea atata timp in aceasta relatie. Ea are 22 de ani acum si daca facem un calcul simplu 22-3= 19 realizam ca a intrat in relatia asta la o varsta frageda si eu chiar am pretentii de la o fata de 19 ani, ma astept ca ea sa vrea un tip numai ptr ea, nu sa se intalneasca cu un barbat de 40 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Amanta pana la urma o sa o scoata la capat cumva, ea nu si-a legat viata de a lui, probabil o sa se dezmeticeasca la un moment dat, or se satarua el de ea, ori ea de el.
Si nici macar din cauza ei e nefericita nevasta, si chiar nici din cauza lui, ci ea singura s-a plasat in pozitia de victima neajutorata.
Ea o sa sufere mai putin cand o sa isi asume responsabilitatea alegerilor pe care le-a facut si cand se va simti capabila sa decida pentru ea, cand va intelege ca ea e singura responsabila pentru fericirea ei, ca viata ei nu e in mainile barbatului ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Batool, mi se pare ca vezi cam gresit problema.
Nu trebuie sa-ti fie mila de amanta, ai dreptate, dar de prietena ta ar trebui sa iti fie mila.
Interesul prietenei tale este MAI MARE decat al amantei, ea trebuie sa ia atitudine, ea trebuie sa puna capat circului.

Pe amanata o doare-n dos, de obicei.

Dar eu bag de seama ca povestea asta este exact INVERS: sotia se FERESTE de amanta, ba isi mai si consiliaza sotul cu privire la ´´riscurile´´ pe care le presupune o conversatie intre ele doua..in timp ce amanta se zbate sa afle exact starea mandrului. Foarte interesant!
Ala o respecta mai mult pe amanta decat isi respecta propria sotie.

Deci sotia a ajuns sa i se spuna in fata ce si cum, iar amanta e protejata prin minciuni, DE AMANDOI !

Batool, amantei ii convenea pana acum, dar cresc pretentiile, asta e chestia. Dar prietenei tale, ii convine situatia? de ce nu ia atitudine?

daca tu ai pretentii de la o fata de 19 ani, ar trebui sa ai SI MAI MARI PRETENTII de la prietena ta, care are PESTE 19 ani, e casatorita LEGAL cu barbatul, e femeie in toata firea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

...problema e ca nu stiu cat e de relevanta parerea unor femei crescute in cultura monogamiei fata de problemele unor femei care prin lege si religie accepta poligamia barbatului.

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#
povestea nasterii

Nu stiu de ce va dati atata ochii peste cap! Mie una mi se pare chiar foarte logica intrebarea Madalinei.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui batool67
Ideea e ca daca amantei nu-i convenea situatia nu pierdea atata timp in aceasta relatie. Ea are 22 de ani acum si daca facem un calcul simplu 22-3= 19 realizam ca a intrat in relatia asta la o varsta frageda si eu chiar am pretentii de la o fata de 19 ani, ma astept ca ea sa vrea un tip numai ptr ea, nu sa se intalneasca cu un barbat de 40 de ani.

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

Da, n-ar fi de mirare ca amanta sa inceapa sa faca presiuni spre maritis. e bine sa fiti pregatite moral si de aceasta varianta.

Eu n-as interpreta lucrurile chiar atat de simplu, ca amanta nu are ganduri serioase, sau ca el nu are ganduri serioase cu amanta. Par sa fie destul de serioase de au durat atat si de a ajuns el sa-i ceara sotiei sa o sune pe amanta si sa-i spuna te miri ce. Totusi sunt 3 ani la mijloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria_mami spune:

Citat:
citat din mesajul lui batool67
...
Amanta e victima propriei ei comoditati. ...

...
Esti ceea ce iti doresti sa fii....

Exact ca si sotia.

_
Mami de Printesa Victoria Isabella 22.05.2008

Victoria Isabella, Printesa Noastra Perfecta!

Mergi la inceput