Sa accepte sa vorbeasca la tel cu amanta sotului ?

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Initial am vrut sa spun ca acest barbat musulman e fie frumos, fie bogat, fie bun la pat, fie toate la un loc, ca sa fie asa de dorit de doua femei. Una ii este sotie cu acte, cu copii impreuna cu el - este deci indreptatita sa-l iubeasca legal. Cealalta... are motivele ei.

Citind insa si ultimul post sl lui Sybille... astept sa vad raspunsul lui Batool.
Deci?

Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Nu este vorba de batool .Si ati fi uimite sa aflati cite romance sunt prima,a doua ,a treia sotie ...chiar si cind prima e de la el din tara si care in unele cazuri e si ea in Ro.Iar prima accepta pe a doua si a doua o face in cunostinta de cauza.
Si nici nu stiti cite europence,rusoaice...isi casatoresc sotii!!!

Dar eu vad problema respectivei putin diferit!Adica tipic un caz de infidelitate.Are o amanta!Ceea ce religios este interzis.Daca el era un practicant al religiei,o lua de sotie religios iar prima nu avea ce face decit sa accepte sau nu,si in cazul asta sa dea divort.Iar daca cea de a doua era sotia lui religios,prima nu avea de ce sa o sune ca sa-i infirme/confirme nimic.Adica nici in acest caz el nu avea dreptul sa o umileasca asa.Daca a doua a acceptat sa se casatoreasca cu el in cunostinta de cauza trebuia sa stie ca prima nu are nicio datorie sa o sune pe ea,nici macar nu trebuie sa renunte la drepturile ei de sotie.
Dar,problema e ca ea e doar amanta!Daca domnul era religios si asa de indragostit ,se casatorea religios si gata.
Iar eu nu cred nici in chestia de cultura si mentalitate.Stiti despre ce cultura e vorba?Despre vechea zicala ,ca barbatul nu-i monogam!Asa cum nu toate femeile din culturile lor(araboaice,asiatice...toate musulmane) nu accepta o a doua sotie,asa nici toate romance nu`s ca noi si accepta fara nicio retinere!

Eu recunosc ,nu`s atit de "zen" pacatul meu da` pe asta chiar n`o poci pricepe.Cine poate este o mare enigma pt. mine si nu ma intreb decit "oare cum reusesc???"

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

daca cea de a doua era sotia lui religios,prima nu avea de ce sa o sune ca sa-i infirme/confirme nimic.Adica nici in acest caz el nu avea dreptul sa o umileasca asa.Daca a doua a acceptat sa se casatoreasca cu el in cunostinta de cauza trebuia sa stie ca prima nu are nicio datorie sa o sune pe ea,nici macar nu trebuie sa renunte la drepturile ei de sotie.
Dar,problema e ca ea e doar amanta!Daca domnul era religios si asa de indragostit ,se casatorea religios si gata.
Iar eu nu cred nici in chestia de cultura si mentalitate.Stiti despre ce cultura e vorba?Despre vechea zicala ,ca barbatul nu-i monogam!Asa cum nu toate femeile din culturile lor(araboaice,asiatice...toate musulmane) nu accepta o a doua sotie,asa nici toate romance nu`s ca noi si accepta fara nicio retinere!

Eu recunosc ,nu`s atit de "zen" pacatul meu da` pe asta chiar n`o poci pricepe.Cine poate este o mare enigma pt. mine si nu ma intreb decit "oare cum reusesc???"

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Cunoastem ca nu-i monogam ,dar e valabil la ambele sexe.Deci daca e religios nu poate constata daca-s compatibili ,decit daca o ia de nevasta?Au!E deja o problema mare.Ma depaseste partea asta religioasa si mi-e greu sa concep ca in secolul asta cineva sa fie atit de religios incit s-o ia cu ochii inchisi ,chiar daca-i a sasea si stii ce urmeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Batool,ea il iubeste?Care sint intentiile ei fata de el?Ce vrea ea defapt de la el,doar sa pastreze avantajele materiale ce decurg din mariaj?In 3 ani banui ca-i este clar care e pozitia ei.Daca vrea sa-l pastreze asa ,pina vor creste copiii sa-i vada independenti ,banui ca ar trebui sa evalueze in functie de caracterul lui,de reactiile pe care le cam poate anticipa, daca trebuie s-o sune.
Eu o inteleg perfect ca nu vrea sa-si vada copiii mincind amindoi o inghetata.Sint de acord cu atitudinea ei,pentru ca sint mame care nu pot de dragul copiilor ,sa ia decizii in dezinteresul lor .Insa spui ca el isi vede de familie in continuare ,nu ca un tata si atit si ca nu se vede cu aia cu intentii serioase. Cred ca doar o veritabila sotie musulmana stie raspunsul.Aici vei gasi doar 2 pozitii:sa-l lase si una mai firava,sa conserve avantajele materiale ale copiilor cu pierderi minime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

dulcetica,daca aprofundam intram in chestii religioase si aici nu-i locul.Pe scurt,da!Trebuie s-o ia de sotie intai apoi afla ce si cum.Sexul in afara casatoriei este pacat.Si nu unul mic!!La fel si identic ca in crestinism(vorbim de "regula" religioasa da?)si cum religia nu isi schimba regulile cu fiecare secol...de fapt nici nu stiu ce din mesajul meu te-a facut sa te intrebi asta,sau mai exact de ce am ajuns sa discutam aspectul asta.
Dar nu te supara,sunt cam obosita si absorbita intr-o carte,asa ca e posibil sa zburd pe campii.

Si btw. la musulmani sunt destui barbati (si majoritatea femeilor) care se casatoresc virgini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Iaca n-oi fi io xenofoba dar...........exista un mare dar.........intotdeauna am avut o retinere fata de musulmani...cefel de oameni sunt astia care nu lasa femeia neacoperita pe strada,dar isi iau cate cinci neveste?Aici e vina femeilor romance.....le fac cu ochiul banii lor,faptul ca toti care vin in romania au apartament inchiriat..etc etc.........si femeia e in general mai usor de influentat in anumite conditii,.....Am facut facultatile in Iasi si acolo era full de studenti arabi greci,turci,evrei....si am avut ocazia sa cunosc diverse povesti,diverse persoane,mi0-am facut o idee....
Cel mai bine e sa nu te amesteci cu cei de alta religie......barierele pot fi cateodata destul de greu de depasit......
Nu intru in polemica dar matusa mea avea pe scara o familie similara...el turc ea romanca...venea femeia la ea si se plangea..dar asta era prin 96,cand turcii erau la putere,ca principali furnizori de marfuri....

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#
povestea nasterii

Mergi la inceput

Asa..am hranit bobocu`.......sa continui....
Este problema de formare a unei relatii si de ce vrea fiecare de la viata...
E greu si nu poate fi condamnata nici ea ca nu pleaca si ca-si iubeste copiii.......e din ce in ce mai greu in zilele noastre si pentu persoanele singure..dar pentru o femeie fara studii si cu doi copii........sa fim seriosi..si hai ca tu ca adult mananci o bucata de paine,dar inima ti se frange cand te uiti la micutz,corect?Ar trebui sa-l lucreze cum zicea cineva...sa-i asmuta pe capu` amantei prin site-uri de matrimoniale golani,na...sau ceva de genul.....deci nu e chiar usor sa zici ca pleci..si gata...copilul nu stie, el vrea sa doarma si sa manance sa se joace.....poti sa-i spui de ce nu are pat cald?
de ce nu-i spui povestea de noapte buna?
E mult mai complicat..dar depinde de cat curaj are tipa,macar sa-i lucreze pe amandoi asa ca la carte...e nevoie de minte diabolica ca sa-l atinga cum trebuie...

povestea nasterii

Mergi la inceput

SI NO OFFENCE pentru nimeni...eu ma refer strict la cazul de fata si nu judec conceptiile religioase ale nimanui....sunt luati in colimator doar barbatii.......

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Am zis sa nu ma bag, dar ma bag, totusi.
Eumada, chiar nu putem accepta ca exista oameni pe lumea asta cu convingeri religioase diferite? Plus ca nu mi se pare in regula sa catalogam niste oameni in functie de cat se acopera sau nu, de cate amante au etc.
E mai usor si mai corect, zic eu sa acceptam si sa respectam toate religiile, asa cum sunt ele. Deja sunt si eu super offtopic cu discutiile despre religie. Scuze!
Si iar nu pricep ce rost are sa amestecam marfurile turcesti cu o problema reala a unei femei? In fine...batool, sper ca prietena ta sa gaseasca cea mai buna cale sa rezolve lucrurile cu cat mai putine consecinte...

Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sybille

In primul rand parerea mea este ca Batool este chiar ''prietena ''pentru care ea cere sfaturi, ma gandesc ca si prietena ar fi putut ea insasi scrie aici pe forum si nu prin intermediari, fiind romanca cred ca stie a scrie romaneste, ar fi fost mai simplu, parerea mea, in al doilea rand ca sa facem referire strict la intrebarea initiata de autoare si sa nu ne mai pierdem in detalii pentru ca sesizez ca la fiecare postare a vreunei forumiste este foarte deranjata daca se intrepreteaza cumva gresit vis-a-vis de religia mulsulmana.Intrebarea este daca sotia sa accepte sa vorbeasca la telefon cu amanta? O intrebare care nu ar fi trebuit nici macar abordata aici pe forum, orice om cu bun simt nu ar fi cerut asa ceva sotiei lui, mama copiilor lui. Daca el are o viata dubla si e clar ca pe amanta o iubeste acum, daca el are acest tupeu sa ii propuna nevestei sa minta pentru ca el sa isi poata trai povestea de iubire mai departe cu amanta in liniste si fara crize de nervi din partea acesteia ca ma gandesc ca el o minte pe amanta si ii indruga ca el e despartit in fapt de sotie ca numai locuiesc impreuna, au ramas casatoriti doar pentru copii,bla,bla, ea il vrea langa ea, sa fie mai mereu impreuna si nu doar 10 minute zilnic si sambata asa pe fuga, deci e clar ca femeia nu il mai crede ca el nu mai sta cu nevasta ca altfel ar fi cu ea zilnic, zic si eu dupa cum vad eu situatia si face presiuni asupra lui in momentul asta. Situatia va exploda clar in urmataorea perioada, indiferent ca sotia va accepta sau nu sa vorbeasca cu ea la telefon, lucru absolut penibil si sa presupunem ca accepta, ce ii va zice, da draga stai linistita ca el numai sta cu mine vine doar sa isi vada copii.Pai atunci amanta ar zice, bine draga te cred dar atunci adu-ti catrafusele la mine si ne vedem de viata noastra mai departe,ar fi normal,nu? Daca sotia ar zice la telefon, stai draga in banca ta ca noi stam impreuna si nici nu avem de gand sa divortam, ne iubim mai mult ca niciodata, atunci ar avea cu el scandal, amanta deasemenea cu el, el va fi la mijloc si atunci poate ar hotari cu care din ele doua va ramane.Chiar sa ii ia copii nu cred ca ar putea asa usor mai ales ca nu este ea de vina si adulterul este produs, va fi nevoit sa aiba grija de copii si mai departe si ea se va descurca ca doar traieste in tara ei, mai rau ar fi fost daca ar fi fost la el in tara, ceva de munca o gasi daca chiar isi doreste sa fie independenta si sa poata trai o viata civilizata.

Sybille

Parerea ta este complet eronata. Nu sunt eu in situatie. Poate ca prietena mea este o persoana ocupata. Cu ce te deranjeaza ca am postat eu in locul ei? Am facut-o la rugamintea si cu acordul ei. Ea a citit tot ce a scris si a durut-o foarte mult ca unii si-au permis sa ma insulte.

Mergi la inceput