Sa accepte sa vorbeasca la tel cu amanta sotului ?
Raspunsuri - Pagina 11
ruxij spune:
Pai nu e chiar asa, ca vad ca amanta are pretentii ca el sa nu locuiasca cu sotia. Dc. era de cultura musulmana, si sotia 2 stie si accepta sotia 1. Ah, ca crede el ca i se cuvin cate femei are el chef, da, tine de cultura lor, dar atitudinea nu e chiar asa de departe de propria noastra cultura.
escu spune:
A doua sotie are dreptul la tratament egal. Probabil ca vrea sa se asigure ca nu sta mai mult cu prima sotie decat cu ea.
liliana83 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui escu A doua sotie are dreptul la tratament egal. Probabil ca vrea sa se asigure ca nu sta mai mult cu prima sotie decat cu ea. |
Si prima si "a doua sotie" sunt romance!!! si traiesc in Romania! De cand are amanata aceleasi drepturi cu sotia? Eu una tot n-am inteles ce se poate intampla daca aceasta femeie refuza sa-i faca jocul sotului , ba chiar mai mult ii spune adevarul amantei , si in plus il da-n vileag si pe sot cu minciuna lui? Poate ma lamureste careva? Dar daca intenteaza el actiune de divort, nu se schimba lucrurile?
escu spune:
In conditiile astea eu vad divortul ca o actiune riscanta.
Dupa legile romanesti ar obtine custodia copiilor si o pensie alimentara care poate fi fixa, daca tatal este angajat si are un salariu fix. Daca face afaceri oricand isi poate trece parte din venit pe numele altuia si plateste o pensie mai mult decat simbolica.
Tot dupa legile romanesti, el este indreptatit sa-si duca copiii in vizita la bunicii paterni, care banuiesc ca se afla intr-o tara musulmana. De aici poate incepe drama si nu ar fi primul caz, statul roman nu mai poate face nimic. Copiii pot fi retinuti legal si mama indepartata.
Nu cunosc portitele legii din tarile musulmane si nici solutiile acceptabile pentru un barbat educat asa, dar o inteleg pe mama in cauza ca pune binele copiilor ei pe primul plan. E complicat si trebuiesc gasite solutii care sa nu lase victime.
Happy_in_TO spune:
Bromura in mincare. Il lasa amanta imediat, ii potoleste vilvataia lui si toata lumea e linistita.
Dar va gasi el alta cale sa o umileasca... Problema nu este amanta, este sotul si abuzul lui mental.
batool67 spune:
Nu e sotie , e amanta. Orice musulman isi poate lua doua sotii sau trei inclusiv in Europa, fara sa incalce legea. Una cu acte civile si restul doar cu casatorie religioasa. Ambele sunt romance. Repet inca odata situatia este complet in afara moralitatii islamice in particular si a celei umane in general.
escu spune:
citat din mesajul lui batool67 Nu e sotie , e amanta. Orice musulman isi poate lua doua sotii sau trei inclusiv in Europa, fara sa incalce legea. Una cu acte civile si restul doar cu casatorie religioasa. Ambele sunt romance. Repet inca odata situatia este complet in afara moralitatii islamice in particular si a celei umane in general. Esti ceea ce iti doresti sa fii.... |
Eu nu am inteles foarte bine ce o deranjeaza pe prietena ta? Faptul ca este amanta? Daca era a doua sotie era in limitele moralitatii si ar fi acceptat situatia?
Edit: Nu glumesc, nu intreb aiurea, dar chiar nu inteleg pana unde merge complicitatea asta a lor, a prietenei si sotului ei, in privinta amantei. Inteleg ca nu este ascunsa relatia de catre sot, ca este acceptata de sotie de 3 ani, ca daca isi permite sa-i ceara confirmarea telefonica a separarii lor, este pentru ca el este implicat in relatia asta la modul serios.
Nu vreau sa lezez pe nimeni, nu ma intelege gresit, dar chiar nu inteleg.
dulcetica spune:
citat din mesajul lui ruxij Da bai, lasati religia, n-are a face. Are totusi ceva importanta cultura, obiceiurile, atitudinile, fara legatura cu religia. Si sa fim seriosi, diferenta prea mare intre atitudinea barbatilor romani si aceea a celor mai din est, nu este. Sa nu ne dam mai suedezi decat suntem. |
Bai, nu era vorba de nici un suedez in poveste.El studiase in prealabil la Londra,ca taticul lui era ministru si avea pretentii occidentale.Din pacate cu toata experienta si deschiderea occidentala ,casatoria cu o romanca n-a mers.
dulcetica spune:
Religia diferita nu e nici o problema atunci cind e la nivel spiritual si nu-i afecteaza in nici un fel pe cei implicati.Stii despre ce-i vorba,accepti si traiesti fericit pina la adinci batrineti.
Asa cum spune Batool, daca e casatorit religios cu inca una ,totul e perfect in regula ,deci n-ar trebui sa existe comentarii cum ca n-ar fi moral sau chiar infidel.Cind s-a casatorit era deja un risc asumat,bineinteles daca era in cunostinta de cauza .Mie chiar mi se pare ca el are o atitudine aproape normala,adica nu trebuie s-o cunoasca pe a doua?Trebuie s-o ia de nevasta brusc?
Sybille spune:
In primul rand parerea mea este ca Batool este chiar ''prietena ''pentru care ea cere sfaturi, ma gandesc ca si prietena ar fi putut ea insasi scrie aici pe forum si nu prin intermediari, fiind romanca cred ca stie a scrie romaneste, ar fi fost mai simplu, parerea mea, in al doilea rand ca sa facem referire strict la intrebarea initiata de autoare si sa nu ne mai pierdem in detalii pentru ca sesizez ca la fiecare postare a vreunei forumiste este foarte deranjata daca se intrepreteaza cumva gresit vis-a-vis de religia mulsulmana.Intrebarea este daca sotia sa accepte sa vorbeasca la telefon cu amanta? O intrebare care nu ar fi trebuit nici macar abordata aici pe forum, orice om cu bun simt nu ar fi cerut asa ceva sotiei lui, mama copiilor lui. Daca el are o viata dubla si e clar ca pe amanta o iubeste acum, daca el are acest tupeu sa ii propuna nevestei sa minta pentru ca el sa isi poata trai povestea de iubire mai departe cu amanta in liniste si fara crize de nervi din partea acesteia ca ma gandesc ca el o minte pe amanta si ii indruga ca el e despartit in fapt de sotie ca numai locuiesc impreuna, au ramas casatoriti doar pentru copii,bla,bla, ea il vrea langa ea, sa fie mai mereu impreuna si nu doar 10 minute zilnic si sambata asa pe fuga, deci e clar ca femeia nu il mai crede ca el nu mai sta cu nevasta ca altfel ar fi cu ea zilnic, zic si eu dupa cum vad eu situatia si face presiuni asupra lui in momentul asta. Situatia va exploda clar in urmataorea perioada, indiferent ca sotia va accepta sau nu sa vorbeasca cu ea la telefon, lucru absolut penibil si sa presupunem ca accepta, ce ii va zice, da draga stai linistita ca el numai sta cu mine vine doar sa isi vada copii.Pai atunci amanta ar zice, bine draga te cred dar atunci adu-ti catrafusele la mine si ne vedem de viata noastra mai departe,ar fi normal,nu? Daca sotia ar zice la telefon, stai draga in banca ta ca noi stam impreuna si nici nu avem de gand sa divortam, ne iubim mai mult ca niciodata, atunci ar avea cu el scandal, amanta deasemenea cu el, el va fi la mijloc si atunci poate ar hotari cu care din ele doua va ramane.Chiar sa ii ia copii nu cred ca ar putea asa usor mai ales ca nu este ea de vina si adulterul este produs, va fi nevoit sa aiba grija de copii si mai departe si ea se va descurca ca doar traieste in tara ei, mai rau ar fi fost daca ar fi fost la el in tara, ceva de munca o gasi daca chiar isi doreste sa fie independenta si sa poata trai o viata civilizata.