Sa accepte sa vorbeasca la tel cu amanta sotului ?

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Citat:
citat din mesajul lui escu

Citat:
citat din mesajul lui batool67

Nu e sotie , e amanta. Orice musulman isi poate lua doua sotii sau trei inclusiv in Europa, fara sa incalce legea. Una cu acte civile si restul doar cu casatorie religioasa. Ambele sunt romance. Repet inca odata situatia este complet in afara moralitatii islamice in particular si a celei umane in general.

Eu nu am inteles foarte bine ce o deranjeaza pe prietena ta? Faptul ca este amanta? Daca era a doua sotie era in limitele moralitatii si ar fi acceptat situatia?

Edit: Nu glumesc, nu intreb aiurea, dar chiar nu inteleg pana unde merge complicitatea asta a lor, a prietenei si sotului ei, in privinta amantei. Inteleg ca nu este ascunsa relatia de catre sot, ca este acceptata de sotie de 3 ani, ca daca isi permite sa-i ceara confirmarea telefonica a separarii lor, este pentru ca el este implicat in relatia asta la modul serios.
Nu vreau sa lezez pe nimeni, nu ma intelege gresit, dar chiar nu inteleg.

Daca era a doua sotie atunci situatia era privita din alta perspectiva. Nu ar fi sarit in sus de bucurie nici atunci, insa situatia ar fi fost alta. Nu i s-ar mai fi cerut sa confirme ca sunt despartiti. Amanta este crestina, el 42 , ea 22 de ani, nimic nou. Fetele au nevoie de un ,,sponsor'', e o mentalitate des intalnita la fetele de varsta ei in Romania, nu mai exista respect ptr familie din pacate, verigheta ptr femei de teapa amantei nu mai inseamna nimic. In timp amanta este tratata ca o investitie, nu mai poate iesi din relatie ptr ca suma investita o obliga sa stea langa ,, sponsor''. Sotia nu accepta relatia, nici nu o tolereaza, o suporta.... s-a imbolnavit din cauza nivelul crescut de anxietate. Nici eu nu mai inteleg nimic din aceasta relatie..... dar unele lucruri se pare ca sunt menite sa nu fie intelese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns batool67 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Iaca n-oi fi io xenofoba dar...........exista un mare dar.........intotdeauna am avut o retinere fata de musulmani...cefel de oameni sunt astia care nu lasa femeia neacoperita pe strada,dar isi iau cate cinci neveste?Aici e vina femeilor romance.....le fac cu ochiul banii lor,faptul ca toti care vin in romania au apartament inchiriat..etc etc.........si femeia e in general mai usor de influentat in anumite conditii,.....Am facut facultatile in Iasi si acolo era full de studenti arabi greci,turci,evrei....si am avut ocazia sa cunosc diverse povesti,diverse persoane,mi0-am facut o idee....
Cel mai bine e sa nu te amesteci cu cei de alta religie......barierele pot fi cateodata destul de greu de depasit......
Nu intru in polemica dar matusa mea avea pe scara o familie similara...el turc ea romanca...venea femeia la ea si se plangea..dar asta era prin 96,cand turcii erau la putere,ca principali furnizori de marfuri....

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#
povestea nasterii

In primul rand maximul e 4 sotii si nu cinci. In al doilea rand imbracamintea nu poate fi un etalon ptr a decide daca un om a decazut sau nu ca fiinta umana. In al treilea rand nu vad nicio drama ptr ca femeile se imbraca decent si sunt acoperite. Fiecare e liber sa se imbrace asa cum considera.Nu toate casatoriile mixte au la baza extrasul de cont al sotului. Barierele culturale si religioase pot fi depasite cu tact si toleranta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bea_Special spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui escu

Citat:

Nu e sotie , e amanta. Orice musulman isi poate lua doua sotii sau trei inclusiv in Europa, fara sa incalce legea. Una cu acte civile si restul doar cu casatorie religioasa. Ambele sunt romance. Repet inca odata situatia este complet in afara moralitatii islamice in particular si a celei umane in general.

Esti ceea ce iti doresti sa fii....

Eu nu am inteles foarte bine ce o deranjeaza pe prietena ta? Faptul ca este amanta? Daca era a doua sotie era in limitele moralitatii si ar fi acceptat situatia?

Edit: Nu glumesc, nu intreb aiurea, dar chiar nu inteleg pana unde merge complicitatea asta a lor, a prietenei si sotului ei, in privinta amantei. Inteleg ca nu este ascunsa relatia de catre sot, ca este acceptata de sotie de 3 ani, ca daca isi permite sa-i ceara confirmarea telefonica a separarii lor, este pentru ca el este implicat in relatia asta la modul serios.
Nu vreau sa lezez pe nimeni, nu ma intelege gresit, dar chiar nu inteleg.

Daca era a doua sotie atunci situatia era privita din alta perspectiva. Nu ar fi sarit in sus de bucurie nici atunci, insa situatia ar fi fost alta. Nu i s-ar mai fi cerut sa confirme ca sunt despartiti. Amanta este crestina, el 42 , ea 22 de ani, nimic nou. Fetele au nevoie de un ,,sponsor'', e o mentalitate des intalnita la fetele de varsta ei in Romania, nu mai exista respect ptr familie din pacate, verigheta ptr femei de teapa amantei nu mai inseamna nimic. In timp amanta este tratata ca o investitie, nu mai poate iesi din relatie ptr ca suma investita o obliga sa stea langa ,, sponsor''. Sotia nu accepta relatia, nici nu o tolereaza, o suporta.... s-a imbolnavit din cauza nivelul crescut de anxietate. Nici eu nu mai inteleg nimic din aceasta relatie..... dar unele lucruri se pare ca sunt menite sa nu fie intelese.

Primul meu mesaj pe forum.Citez " nu mai poate iesi din relatie ptr ca suma investita o obliga sa stea langa ,, sponsor''. Nu poate iesi din relatie.Chiar...nu poate?Asta inseamna ca i s-a oferit asistenta de undeva.Daca nu poate.Nu poate inseamna ca a incercat.

Suma "investita" in ea banuiesc ca nu e in bunuri individuale,personale.La 22 de ani cred ca nu stie ce inseamna actiunile unei firme.Chiar daca stie le va vantura...repede in cash.

Sotia,ea e pivotul aici.E bolnava de anxietate.E de inteles.Daca stai in casa si ai grija de familie.Trebuie sa isi reinnoade legatura cu exteriorul.Am retinut ca e singura,nu are pe nimeni apropiat.Aici functioneaza net-ul si tu.

Daca ea nu ii poate telefona fatucii (desi cred ca a-ti facut-o)fa-o tu.Succes.Nu cred ca ii cunoaste vocea.Si te vad destul de implicata in poveste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bea_Special spune:

P.S. Nu am nici cea mai mica legatura cu cazul.Am citit ,pur si simplu povestea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Iaca n-oi fi io xenofoba dar...........exista un mare dar.........intotdeauna am avut o retinere fata de musulmani...cefel de oameni sunt astia care nu lasa femeia neacoperita pe strada,dar isi iau cate cinci neveste?Aici e vina femeilor romance.....le fac cu ochiul banii lor,faptul ca toti care vin in romania au apartament inchiriat..etc etc.........si femeia e in general mai usor de influentat in anumite conditii,.....Am facut facultatile in Iasi si acolo era full de studenti arabi greci,turci,evrei....si am avut ocazia sa cunosc diverse povesti,diverse persoane,mi0-am facut o idee....
Cel mai bine e sa nu te amesteci cu cei de alta religie......barierele pot fi cateodata destul de greu de depasit......
Nu intru in polemica dar matusa mea avea pe scara o familie similara...el turc ea romanca...venea femeia la ea si se plangea..dar asta era prin 96,cand turcii erau la putere,ca principali furnizori de marfuri....

Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#
povestea nasterii

In primul rand maximul e 4 sotii si nu cinci. In al doilea rand imbracamintea nu poate fi un etalon ptr a decide daca un om a decazut sau nu ca fiinta umana. In al treilea rand nu vad nicio drama ptr ca femeile se imbraca decent si sunt acoperite. Fiecare e liber sa se imbrace asa cum considera.Nu toate casatoriile mixte au la baza extrasul de cont al sotului. Barierele culturale si religioase pot fi depasite cu tact si toleranta.

Batool, analizand ultimul tau post, intreg, si un mic fragment dintrun altul, concluzionez ca tu poti fi CHIAR sotia inselata si chinuita...

Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Odata ce ea te-a intrebat daca sa accepte acel telefon sau nu, deja a acceptat perpetuarea compromisului. O reactie normala, fireasca si indreptatita din partea ei ar fi fost sa-i dea lui un raspuns pe loc: ori laie ori balaie, nu sa accepte eventualitatea acestei discutii telefonice in favoarea amantei. Motivele, iar, sunt strict ale ei, de inteles sau nu.

Oare aspectele materiale sunt cele care guverneaza majoritar societatea de astazi? Oare este mai important ca ea sa accepte o viata de umilinte, asa incat copiilor sa nu le lipseasca nimic din pdv material? Care este mesajul pe care ea il transmite copiilor? Cum percep copiii o mama vesnic incercanata, suparata, fara pofta de viata? Cum percep copiii un tata care nu o iubeste pe mama?

In alta ordine de idei, desi in teorie e perfect valabila afirmatia ca nu are nici o legatura religia, mentalitatea, traditiile cu infidelitatea, uite ca realitatea ne dovedeste ca totusi are (nu ca ar fi romanii mai breji, insa asta e deja o alta discutie). El provine dintr-o societate care aproba si legifereaza bigamia si de unde stim noi daca nu cumva exact asta vrea el? Il poti invinui?
Pe de alta parte, tu, ca romanca (deci provii dintr-o alta cultura, mentalitate), odata ce te-ai maritat cu un musulman, ti-ai asumat riscul ca la un moment dat el sa mai vrea inca o femeie in viata lui. Trist, intr-adevar, sunt convinsa ca prietena ta traieste o adevarata drama, si partea proasta e ca sunt si vor fi afectati si copiii.

E adevarat ca ma depasesc anumite lucruri (dar eu nu sunt musulmana, deci cum as putea sa le inteleg pe deplin?), insa mai mult decat atat, ma nedumereste lipsa ei de reactie timp de 3 ani, si mai mult decat atat, faptul ca ea nu si-a pus intrebarea: "Pot trai cu asa o povara in suflet toata viata?" ci te-a intrebat daca sa accepte telefonul sau nu.

Parerea mea este ca daca ea e hotarata sa nu divorteze, sa-l accepte, pana la urma a intrat in cultura musulmana, sa respecte regulile pana la capat si sa-i dea lui posibilitatea sa-si mai ia o nevasta (de unde stim noi ca pentru el, cealalta femeie nu este doar o amanta?), probabil ca ar fi si incorect sa-i refuze lui un drept pe care-l are prin aparteneta lui la cultura musulmana... pentru ca pana la urma, a stiut cu cine sa marita.

Aviz amatoarelor.

Elle

_
www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:

Tendinta de bigamie a sotului este una dintre acele bariere culturale si religioase. Tu personal, ce parere ai? In ce consta tactul si toleranta pentru a depasi barierele culturale in cazul prietenei tale?

Elle

_
www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

asteryaro,gresesti.Am avut acelasi impuls de a explicat exact ce a scris batool mai sus,dar m-am gindit ca voi da apa la moara celor care abia asteapta sa "bage batzul prin gard" asa ca m-am abtinut sa dau detalii si sa explic un minim de cunostinte pe care oricine se inghesuie sa critice islamul sau musulmanii,ar trebui sa le aiba.
Asta nu m-ar fi facut pe mine sotia inselata din poveste,nu-i asa?
Si daca ar fi batool,cu ce ar schimba asta datele problemei?simt cumva o satisfactie la ideea ca e posibil ca ea e CHIAR sotia inselata si chinuita??sper sa ma insel si repet,NU este batool persoana in cauza.
De unde stiu?Pt. ca batool este prietena mea de ani buni si ii cunosc trecutul,familia,prezentul...batool este o doamna cu calitati morale care nu se preteaza la birfa ieftina asa cum a fost acuzata.Este de-o finete si blindete aparte,dar in acelasi timp o femeie foarte puternica.Majoritatea dintre cele care am dat sfaturi,sau dam pe la alte subiecte ,nu avem nici macar un sfert din caracterul si taria ei!

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb
In alta ordine de idei, desi in teorie e perfect valabila afirmatia ca nu are nici o legatura religia, mentalitatea, traditiile cu infidelitatea, uite ca realitatea ne dovedeste ca totusi are (nu ca ar fi romanii mai breji, insa asta e deja o alta discutie). El provine dintr-o societate care aproba si legifereaza bigamia si de unde stim noi daca nu cumva exact asta vrea el? Il poti invinui?
Pe de alta parte, tu, ca romanca (deci provii dintr-o alta cultura, mentalitate), odata ce te-ai maritat cu un musulman, ti-ai asumat riscul ca la un moment dat el sa mai vrea inca o femeie in viata lui. Trist, intr-adevar, sunt convinsa ca prietena ta traieste o adevarata drama, si partea proasta e ca sunt si vor fi afectati si copiii.

Elle

Si romancele care se pling pe la alte topice de amante ,de inelaciuni si umilinte josnice...alora cum le explici faptul ca " desi in teorie e perfect valabila afirmatia ca nu are nici o legatura religia, mentalitatea, traditiile cu infidelitatea, uite ca realitatea ne dovedeste ca totusi are "
Stiu ca ai pus acolo o paranteza precum nici romanii su`s mai breji,da` eviti subiectul tocmai pt. ca vrei sa scoti la inaintare cultura altora,cultura care ii invata sa insele nu-i asa?
Of,of si mai mai mai
Vezi tu,el poate vrea o a doua femeie in viata lui(vad ca multi barbati indiferent de rasa,cultura religie VOR si AU alte n femei in viata lor pe linga nevasta) problema este ca ea este amanta!
Asadar noi ,musulmanii nu-l putem aproba,nici nu-i putem spune ei sa taca si sa "inghita".De ce?Pt. ca asa cum nu-i ziceti niciunei alte femei romance casatorita cu un barbat de alta nationalitate/religie/cultura ...sa rabde,asa nu-i putem cere nici ei.Amanta e amanta si punct!Din amantlicul astora doi se pot ivi multe ,in special copii!Tocmai de aceea islamul interzice acest lucru si ii zice omului ca daca chiar e musai sa mai aiba una,doua,trei atunci sa o faca legal.Sa-i ofere femeii un statut legal si la fel si eventualilor copii care pot proveni din relatie.
In loc sa fie vazuta ca o paria,adica amanta,iar copii "bastards"-copii din flori,ei pot purta numele legal al tatalui.Asta este solutia pt. cei care nu se pot multumi doar cu o femeie,la fel cum este si pt. femeia care astfel nu mai risca sa fie toata viata ei amanta care se ascunde,iar in loc de bastrazi,avortoni sau orfelinate pline...avem copii recunoscuti legal de tata .

Asta era o paranteza cam larga,revenind la cazul de fatza.Problema e ca ea e amanta.Deci nu se pupa cu islamul.Asa ca daca o sfatuiti va rog faceteti-o asa cum ati face-o si cu alta femeie in cazul ei.
Amanta e doar o amanta si gata,asta nu-i face pe musulmani mai rai si pe romancele maritate cu ei posibile victime,cind vedeti bine ca e plina rubrica de topicuri de gen,asta fiind singurul caz care implica o familie musulmana.Restul...

Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
ISLAM DENOUNCES TERRORISM

I want to tell the world... a Story

Occupation 101: Voice of the Silenced Majority

The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

E cam greu, nu conteaza religia , dar daca e vorba de copii , totusi conteaza. O prietena de-a mea romanca se marita acum cu musulman, nu la moschee, ci doar la stara civila, copiii nu vor avea nicio religie , nici macar crestina , de ce ? Ei traiesc in Romania acum , dar nu stii ce-ti rezerva viitorul si poate se introc la la el in tara. Ei, ea nefiind musulmanca la el acolo, nu are niciun drept asupra copiilor, asta-n caz ca copiii sunt musulmani. Fiind non-musulmani el nu are nicio putere asupra lor si daca se va intimpla ceva , isi ia talpasita , copiii si pleaca.
El o amenita pe prietena ta ca-i ia copiii pentru ca nu are puterea financiara sa-i intretina, depinde de el in tot, cam greu ..
Ca sa cistige divortul si copiii ii trebuie dovezi ca o insala si e un tata imoral, asta dupa legile din romania. Daca si ea musulmanca , atunci nu vede nimic, nici macar copiii. Vor divorta dupa legea islamica. Amante au toti porcii, crestin , musulman etc.. nu asta e problema, ci cind divortezi.In japonia copiii au doua cetatenii pina la 20 de ani, asa ca si mama are dreptul asupra lor in caz de ceva.

Mergi la inceput