Intarcare bebe alaptat la cerere
Raspunsuri - Pagina 4
rkarmen spune:
Fetita mea face 2anisori si continuam cu alaptatul desi acum vreo doua saptamani punand o intrebae pe un alt foum legat de dintisorii fetitei o pesoana foarte benevola ma trimis la psiholol penru ca am indraznit sa alaptez copilul dupa un an.Ma bucur enorm cand vad ca mai sant si alte mame care isi alapteaza copilasii mai mult timp.Fericirea din ochii ei cand suge nu se compara cu nimic.Noide la inceputul lunii ianuarie papam san doar seara si dim. si eu credeam ca va fi greu deoarece REBECCA sugea la san ori de cate ori voia.Mult succes
grati.ela spune:
mamici operatiunea intarcarea s-a incheiat cu succes pentru amandoi: eu nu am luat medicamente, nu mi-am legat tzitzele (am evacuat laptele dimineata si seara prima saptamana si apoi o data pe zi in urmatoarea). Dudu la inceput a fost suparat cand a vazut ca am dar nu-i dau pt ca ma doare (nici nu minteam...erau atat de plini la inceput incat devenise dureros), dar l-am dragalit, l-am lasat sa stea cu capul pe pieptulmeu si a inteles deodata. I-am facut si analizele de sange sa avem un bilant si au iesit bune asa ca i-a priit lapticul meu. Partile bune ale intarcarii: doarme legat de la 22 seara la 7 dimineata si mananca mai bine. Sunt fericita ca am alaptat copilul 25 de luni, probabil mai puteam inca 25 (deh! sunt de rasa)dar sper sa sarim si noi de 11kg...
Lorich spune:
Sybille buna!
Sper din tot sufletul sa iasa bine pentru amandoua! Si noi ne-am intarcat, nu chiar fara suferinta, dupa 1 an si 9 luni; Mi-a fost frica sa-l mai las pt ca am vazut ca in ultimele luni dependenta lui a crescut, desi laptele meu a scazut, dovada ca avem cam 10 zile "no tzitzi" si eu n-am nici cea mai mica senzatie in sani. Macar asta e bine. Si noptile dormite cap-coada sunt bune, dar experienta alaptarii a fost cea mai minunata perioada, cel mai natural lucru facut de mine vreodata, mi-a fost tare frica sa nu pierd legatura asta atat de stransa cu el. Sotul meu radea de mine mereu, imi zicea ca trebuie sa-si faca Robert mila de mine sa ma intarce.
Noi am inceput foarte, da' foarte treptat cu peste o luna de intarcare ziua, a fost si asta mare necaz, ca era lactobar tot la cerere, o luna si ceva am mers asa, doar noaptea. Apoi noapte intarcarea am facut-o inlocuind practic nevoia lui de "mine", suptul asta de siguranta, nu de foame, cu muuult contact fizic si asigurare ca mami e tot acolo, tot a lui - mangaiat, purtat in brate, alintat la maximul maximului. Si gata, e baiat mare, trecem la alt nivel
Inca o data bafta, sa reusiti cat mai usor si nefortat pt amandoua!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)
Chuny spune:
Eu am renuntat la ...idee. Am rugat-o pe mama de suflet sa vina cu noi la Paris si a acceptat :-), asa ca nu ma mai stresez. Sper sa nu intervina nimic si sa iasa cum am stabilit. Ok, mai trebuie sa ma accepte si aia la curs, ca inca n-am primit raspuns.Dar intradevar sunt lactobar acum si parca sunt prea obosita. Se trezeste cam de 3 ori pe noapte, ma tine de mana, ma mangaie pe gat ... nu zic ca nu apreciez momentele astea, insa am speranta sa doarma mai bine noaptea.
Lorich, poate asa voi incerca si eu in caz ca ma decid. Sa incep sa nu-i mai dau ziua si apoi sa rezolvam si noaptea.
Sabina, tin minte ca am citit acu ceva timp de intarcarea Sofiei si am bocit :-)
Gratiela, cred ca si eu ca v-a fost greu. :-( Bine ca a trecut. Eu nu stiu cum as putea sa o refuz ca stau toata ziua cu ea. Poate o sa o inscriu la cresa cateva ore. desi am zile cand nu cere aproape deloc si altele in care ma alearga :-)))
Rkarmen, continuare placuta. :-)
Sib http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/
Vladimir ***** ***** Anna
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Sabina spune:
Syb, super!
Cred ca de Gh ai citit, la Sofia a fost super intarcarea, alaptarea a fost horror.
la el a fost alaptarea perfecta si final dramatic.
Gratiela, felicitari pt incheierea unei etape frumoase.
Nu te amagi cu crescutul in greutate prea tare insa;))), faptul ca l-ai alaptat o sa ii dea toata viata suplete, cu grija la alimentatie, ceea ce absolut perfect.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Chuny spune:
Imi aminteam sa Sofia s-a intarcat singura, s-a decis asa brusc si nu te-ai asteptat la asta ... de asta m-a marcat ca imi imaginam cum as fi eu daca Anna s-a opri brusc.
La Gh stiu finalul, din pacate :-( Sanatate multa, Sabina!
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA
Lorich spune:
Syb, stiu ca bebeii au pe la 9 luni asa o faza de auto-intarcare. ma crezi ca-mi era frica sa nu fie si cazul nostru? Iti dai seama cat am enjoy-it eu alaptarea... e cel mai minunat lucru din lume! La noi tot asa 3 treziri si 4 erau, dar culmea nu eram obosita dimineata, ma obisnuisem cu putin somnic. dar mi-a fost tare frica de cum va fi dupa ce incep serviciul daca nu e intarcat, daca imi va fi foarte somn la munca, daca, daca , daca... plus presiunile sociale "cum???, suge??? mai suge??", plus..hihih..ca la mine mai erau doar 2-3 picaturi de lapte
Inca o data bafta si ma bucur ca merge solutia cu luatul cu cineva la curs. Plus ca in afara de alaptare, va mai fi - ca bonus - faptul ca e acolo cu tine (la Paris!) si n-o sa te parpalesti de dorul ei!
Sa auzim numai de bine!
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea (N.Iorga)
grati.ela spune:
din gama alaptat la Paris: Dudu avea 7 luni si l-am luat la pachet 10 zile la Paris. Cum inca nu era diversificat bine papa tzitzi la greu asa ca l-am servit si la Versaille, Louvru, la metrou
Chuny spune:
Si nu se uitau ciudat la tine francezii ??
Ca la mine in familie e jale: sunt o denaturata ca mi-am luat concediu parental, alaptez pe Anna si ca Vladi merge la gradi doar dimineata. La primul Craciun Anna avea 6 luni si la masa de familie toti isi dadeau coate si se uitau cu mila la bietul copil. La masa de anul trecut nici nu m-am mai dus ca nu vroiam sa ii sochez de tot .
olesean spune:
Si eu as fi vrut sa-mi mai alaptez fetita la san ,dar se vede ca nu mai avea sarmana ce manca si cand s-a scapat la biberon mi-a lasat sanul ,cei drept nici nu aveam ce sa-i dau ,asa ca am intarcat amandoua fara nici o problema ,fara dureri,fara legari,deci de la 8 luni nu mai mananca san, insa biberonul nu-l lasa ,papa de 3 ori pe noapte laptic