Intarcare bebe alaptat la cerere

Intarcare bebe alaptat la cerere | Autor: Chuny

Link direct la acest mesaj

Nu credeam ca voi ajunge vreodata sa deschid asa un subiect.

Anna va face 2 ani in iunie, iar eu in iulie trebuie sa plec o saptamana de acasa. O alaptez la cerere cu drag si ziua si noaptea, daca acum 1 an se trezea de 2 ori pe noapte acum se trezeste de cel putin 3 ori.

Am inceput sa ii mai spun ziua " pas de tzatza" sau sa-i distrag atentia, dar cu atat mai mult fuge dupa mine prin casa :-) Si frate-su ii face jocul ca vine si el dupa mine sa-mi spuna "Anna veut la tzatza!" asa ca trebuie sa ma execut.

Pt ca e alaptat la cerere e imposibil sa reduc pe cel de dimineata pt ca sunt dimineti in care ia direct micul dejun si altele in care se trezeste prost dispusa si atunci numai sanul o alina. Nu am program cu ea si nu am cum sa-i scot una din mese.

Ce ne facem? Nu vreau sa fie traumatizant pt niciuna dintre noi.

Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna sibylle , ma bag si eu in seama,nu stiu exact sa-ti raspund,pentru ca eu pe cel mic inca il mai las sa se aline cu tzitzi cand doreste, e asa de alint mai mult, nu de hrana, ca bea lapte si din cel de alimentara, dar asa ca o incurajare ma gandesc ca fata ta vrea tzitzi cand te vede langa ea, dar cand nu esti ce face, plange dupa tzitzi, vrea doar asta sa bea, nu bea lapte cu biberonu sau cana ?
Pentru ca daca nu doresti sa sistezi definitiv joaca cu tzitzi, se poate o intrerupere pe perioada cat esti plecata, cel care ramane sa aiba grija de ea, ii da sa bea ce bea de obicei, iar cand revii vezi daca mai cere tzitzi sau nu.E posibil sa nu mai ceara dupa o saptamana cat nu bea.
Si asa te-ai scos , nici nu constientizeaza ce i se intampla.Doar uita de tzitzi.Bafta multa orice ai decide, e doar o parere .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Sibylle, chiar ca-s curioasa cum o sa faci... si Ana mea tot dependenta de tzitzi si tot 2 ani face in iunie.

A avut perioade in care peste zi a supt f putin - in dec - dar de sarbatori am fost mult impreuna si iar suntem unde am fost in noiembrie
Nici nu stiu ce sa fac pt ca in iunie va trebui sa merg la munca - si aman sa iau vreo decizie...

Ana nu bea nici un fel de lapte - desi cat mai servea frate-sau sticlutza am imbiat-o - radea de numa' si nici vorba. Nici din canita nu vrea.
Papa cu lingurita iaurt simplu - asta e mangaierea mea.

Asa ca tare-s curioasa cum o sa faci

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Oana, si eu is curioasa. Recunosc ca nu-s deloc pregatita pt asta, alaptatul e ceva magic pt mine si ma bucur ca am putut trai asa ceva. Cu Vladi nu a fost posibil, dar cu el multe nu-s posibile, insa la ea a fost simplu pt ca a vrut. A fost simplu, dar nu usor, ajunsese sa fie o rutina pt mine sa-mi desfund canalele infundate cu un ac de seringa, am facut si mastita, dar am mers inainte si am ajuns pana aici. Au 10 zile diferenta Anele noastre :-)

Roxi, eu nu as risca sa plec fara sa o intarc pt ca merg la un curs, inca am lapte si nu as vrea sa sufar pe acolo din cauza asta. De asta as vrea sa o intarc prin iunie ca sa nu planga nici ea prea tare dupa san si nici eu sa nu am dureri.

Mergi la inceput

Sibylle da crezi ca daca o intarci gata de a doua zi nu mai ai lapte? Intreb pentru ca sora mea dupa jumatate de an de cand a intarcat inca mai avea lapte, dar nu-i baga deseama si nici nu scotea din lapte, pentru ca altfel ar fi stimulat degeaba productia.Eu pe primu la fel ca tine nu am putut sa-l alaptez , iar la al doilea am scos parleala cum se spune si pentru primu, inca mai am lapte da nu sa dea pe dinafara, asta ca asa de un alint merge, dar daca tu inca ai mult, nu stiu ce sa spun.Stiu ca sunt niste pastile care opresc lactatia, si ma gandesc ca daca fata vede ca nu mai iese , renunta.Dar nu stiu daca e bine sa ii mai dai dupa pastilele alea.Dar poate iti recomanda si alte fete care au trecut prin asta si functioneaza.Oricum pana in iunie nu ai decat sa scoti gradat din mesele de alaptat, asta daca nu cumva esti adepta intarcatului brusc, de azi pe maine.Orice ai decide iti doresc bafta.Si pe mine ma asteapta asa ceva ca deja e prea mult, ca maine ( august ) face 3 ani deja.Cam ajunge.

PS: revin pentru ca am citit ca spui ca nu ai program cu fata si nu poti sa-i scoti una din mese , dar de largit intervalul dintre 2 alaptaturi poti, prin distragerea atentiei,prin dat un mar sa zicem sau altceva care ii place sa manance in loc de tzitzi, si asa se face ca in loc sa-i dai acum ii dai pste 2 ore, si tot asa, pana ajungi sa-i dai numa seara si dimineata, ca la mine acum (sper ca nu si in atata timp ) si apoi seara ii dai altceva consistent sa manance si adoarme satula fara tzitzi, iar dimineata , vezi ceva ce ii place altceva decat tzitzi, e doar o idee , nu stiu daca merge la voi da eu asa am facut de aiai iti recomand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Asa cum zice roxy am facut in decembrie - ii ofeream apa, i-am dat sirop de coacaze, macar sa fie si ceva mai bun in asta...
Insa mi s-a racit acum si iar a dat de tzitzi - si prefer asta decat medicamente, mai ales ca face forme f usoare. Si in ian. a adus cel mare de la camin raceala si ea a mucit 3-4 zile si gata.

Vad ca toate trei ne-am scos parleala la cel/cea mica... si eu am avut pb cu Paul - si la nascut (ca a mers numai cu cezariana, statea ca un pasha...) si la alaptat..
Poate reusesti pana in iunie sa-i dai mai putin - si vezi si de pastile cum e - eu stiu ca nu se mai pune copilul la san dupa ce se iau (a luat o cunostinta).
La Paul mi-a disparut cam intr-o luna (laptele) deci o sapt ... nu stiu cum o sa fie
Cred ca mai greu va fi sa te intzarci tu eu una asta vad ca problema... sa ma las eu de alaptat..

Roxy, cand si cum i-ai introdus lapte de vaca la prunc?

www.la-taclale.ro" target="_blank">Oana, mami de Ana Maria (intr-o zi de 13... 13 iunie 2008) si Paul-Victor (ziua cea mai lunga: 21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput

laptele de vaca l-am introdus dupa un an, pentru ca asa aveam eu impresia ca la cat alearga ( a inceput sa alerge pe bune dupa un an, adica intai a alergat si dupa aia a mers , daca intelegi ce vreau sa spun ), adica e intr-o continua miscare, si mi se parea mie ca ce suge de la mine nu ii e de ajus , si are nevoie de mai mult, iar laptele praf il voma, asa ca am trecut direct pe laptele de vaca la cutie, cel din frigidere, nu ala ce sta afara, cu 3,5 % , nu degresat, si i-a placut din prima, asa ca am lasat mixt, sa suga cat vrea si cand vrea, iar ca hrana , laptele la cutie.Astfel ca el acum dimineata si seara e musai un biberon cu lapte de la frigider cum spune el, adica alimentara il face, nu vaca...de ...copil crescut la oras cu animale doar in carti si internet, ce sa faci...si supt cand vrea muschiul lui.
Dar vad ca e ok si analizele sunt bune....Acum fiecare face cum crede mai bine, poti sa-i dai lapte praf pana merge la scoala (exagerez normal, dar la cate am citit nu ma mira nimic ).
Eu nu am putut sa-l intarc (bine nici nu am avut motiv, de genu plecat sau boala cu tratament ce impiedica alaptatul) si de aceea poate nu m-am indurat sa-l refuz cand vine si-mi spune ca vrea tzitzi.Ca l-am intrebat de ce nu renunta, ca e mare, asa spune el, ca e mare si poate de toate, si raspunsul lui a fost...daca e asa bun laptele de la tzitzi....Mai pot spune ceva?
Plus ca e adevarat ca nu a racit niciodata , mai mult de cativa muci tratati cu servetelu, nu antibiotic, nu probleme cu spitalu, dar asta nu cred ca e o regula, ca nici cel mare nu mi-a facut probleme de genu asta, si pe el l-am crescut cu lapte praf, probabil tine si de structura lui .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vali_delide spune:

Buna, fetelor.

Eu nu ma pot aventura sa dau sfaturi, dar va pot spune experienta mea: copil alaptat la cerere pana la 1 an si 11 luni, mama dependenta de alaptat, copil dependent de san ...am incercat multe metode, dar nu a functionat niciuna pana cand nu am fost EU hotarata si am zis "gata!"..deja se marise, mergea la gradi, noapte se trezea de nenumarate ori, ziua, cat statea acasa vroia doar la san...asa ca am luat hotararea, i-am explicat ca e deja fetita mare, ca pe mami o doare, are buba si am rugat-o sa aiba grija de mine si de tzitzi...a fost greu, a plans 2-3 zile, doarme si acum cu mana pe ele, dar am reusit. Ideea este ca trebuie sa fii tu, mama, hotarata... copilasul simte daca eziti si e normal sa nu renunte usor la ce-i place cel mai mult...
Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Sa inteleg ca acea saptamana cat vei sta departe de ea te face sa te gandesti la intarcat. Ti-e frica sa nu ai tu probleme cu sanii ca nu mai suge ea (gen canale infundate, mastita) sau ti-e teama ca va plange dupa tine?
Cat esti plecata te poti mulge, o pompa buna face fata la cat lapte mai ai tu acum si la cat de bine iti sunt desfundate canalele dupa atata timp de alaptat. Daca vrei sa profiti si s-o intarci te mulgi doar cat sa nu simti sanii in tensiune, cand ajungi acasa din nou ii spui ca a cam plecat laptele, odaca insista sa traga, las-o o sa vada si ea ca nu prea mai are ce si spui au, uite mi-ai facut buba! nici nu-i nevoie sa vada buba, ea te va crede. Poti sa pui eventual un plasture pe sfarc , o sa vezi ca te lasa in pace (vorbesc din experienta mea cu Timeea cand avea 2 ani si 9 luni si am intarcat-o in sfarsit), Daca nu vrei s-o intarci si vrei sa-ti mentii lactatia te mulgi din 3 in 3 ore, n-o sa uite ea sa suga asa usor.
Daca ti-e teama cum va reactiona fara tine si fara san, incearca s-o iei treptat. O mai lasi si cu altcineva crscand treptat durata: azi 4-5 ore, peste 2 zile 7-8 ore si tot asa. Apoi o noapte fara tine si daca rezista o zi si o noapte fara tine si tzatza atunci rezista si o saptamana. V-a suferi ca nu esti TU ca MAMA langa ea si nu ca nu are tzatza din care sa suga.
Repet, totul e din propria mea experienta!

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

O, pai mai ai un pic de timp:)

te inteleg, asa si a mea in jurul varstei de doi ani a trecut prin perioada de nonstop nurser. Trebuia sa ii distrag atentia, sa o scoatem des, sa facem mereu altceva ca sa nu fie mereu la san. Am crezut ca nu o sa reusec niciodata av in vedere ce atasata eram si eu de alaptat nu numai ea.
Daca vezi ca nu merge nici o metoda cu intarcatul treptat probabil o sa trebuiasca sa zici intr-o zi Gata!
La noi a fost semi-treptat la 2 ani si 7 luni. Am rarit alaptarile inainte (cu greu ca parca poresimtea ca i pregatesc ceva), i-am cumparat jucarii noi, o faceam prin orice metode sa uite de san.
De ex in loc sa o pun la san cand era langa mine, ziceam : hai sa citim din carte, hai sa facem asta. Conteaza sa iti iei un sutien si o bluza greu de accesat pt ea ca sa nu ajunga la san. :)
I-am dat lapte de vaca. I-am zis ca doctorul mi-a interzis sa alaptez si ca nu mai am lapte. Chiar a trebuit sa incep un tratament cu medicamente.
Cand am alaptat-o ultima data am facut poze cu ea la san, mi-am luat ramas bun de la toata perioada asta..a fost special, dar am stiut ca trebuie sa se termine. Si a fost mai simplu decat am crezut.
Mi-am pus si niste bandaje pe sani ca sa ii arat ca sanii nu sunt prea bine, dormea langa mine dar nu mai cerea san.
Apoi am purtat un sutien de bumbac ferm, nu a trebuit sa iau medicamente, laptele ramas s-a retras fara probleme.
La scurt timp dupa intarcare ea a dormit toata noaptea, nu imi venea sa cred, si eu m-am simt altfel mult mai odihnita, mi s-a parut un lux sa dorm fara intreruperi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Diana, mi-e teama de ambele. As vrea sa nu fie socul prea mare pt ea: sa planga si dupa mine, dar si dupa san. Si ca sa pot pleca trebuie sa fiu si eu obisnuita cu ideea ca s-a terminat cu alaptatul.

Eu nu as vrea nici sa o intarc brusc, nici sa iau medicamente, nici sa-mi pun ceva pe sani pt a o opri. Deci vreau imposibilul ... :-( Si nu vreau sa aman cursul pt anul urmator pt ca e timpul sa fac ceva si pt mine ca ma apropii incet si sigur de data expirarii :-)

Mindy, mi-au dat lacrimile cand am citit cum a fost ultima oara si ca i-ai facut poze.

Sibylle http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir
***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA

O duamna mika undeva departe se roaga la toate divinitatile maiase sa-i mearga cat mai rau copilului meu. Am observat ca ne citeste si blogul, dar ca nu a indraznit pana acum sa ne lase un mesaj in care sa-si exprime bucuria pt necazurile noastre. Duamna draga, eu am gresit atunci si imi pare si in ziua de azi rau, dar veninul tau si bucuria pe care o simti in ceea ce ne priveste nu te face cu nimic mai buna. Pot sa inteleg ca ma urasti pe mine, dar mi-e greu sa inteleg cum o mama se poate bucura de necazul unui copil. Iti dorim sanatate tie, celor pe care-i iubesti, dar si celor pe care-i urasti.

Mergi la inceput