Sunt oripilata de programele de pe Cartoon Network
Raspunsuri - Pagina 3
madau spune:
Fimea a aruncat la un moment dat un ochi la CN apoi a decretat singura ca-s niste "desene nerusinate" si ca nu-i plac deloc. Asa ca am scapat ieftin. Acum se uita la Disney Channel dar doar la Clubul lui Mickey Mouse, la Hannah Montana, Jonas brothers, iar seara vedem impreuna Spioanele. Restul n-o intereseaza. Mai nou l-a descoperit pe Michael Jackson si cauta diperata pe toate posturile sa gaseasca videoclipurile lui.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
happiness spune:
Si fiica-mea se mai uita la Cartoon...dar mai rar acum decat inainte.I-am scos si eu efectiv acest program din grila,si dupa vreo doua saptamani m-a bocit ca ii e dor si vrea Tom si Jerry de pe Cartoon,ca alea sunt ok,ca ea oricum nu spune cuvinte urate...Adevarul e ca nu repeta niciodata ce aude ,dar tot nu e in regula.Si a mea e fan Hannah Montana ,nu exista zi sa nu se uite,nici de la ea nu are ce invata,dar asta e,nu ii pot interzice si asta...Eu sunt de parere ca trebuie sa invete sa selecteze ce e bine si ce nu...Daca aud vreun termen nelalocul lui o intreb:"E frumos ce zice personajul acesta?"Si normal ca ea zambeste si imi spune ca nu.Si in viata se vor intalni cu copii/oameni care vor avea vocabular mai colorat,eu sunt de parere ca daca i-as fi interzis total mai rau faceam.Asa,s-a convins singura,arra mai da pe acest post,prefera Dsiney Channel si ,normal,este si ea fan Michael si e in stare sa il vada/asculte minute in sir.
Anka74 spune:
Al meu are 5 ani si nu se uita pe CN decat la Tom si jerry.
In rest, doar Minimax, de unde zic eu ca invata si o multime de lucruri, pt ca el urmareste cu mare atentie desenele. Stie ca pe CN sunt "desene urate" care nu il invata nimic...si ocoleste canalul singur. Spunea cineva ca trebuie invatat sa distinga intre bine si rau, intre ceea e e ok si ceea ce nu e...singuri, din experiente proprii...Mare dreptate.
Iar CN la gradi? Asta chiar ca ar fi muuuult prea mult!
Ayla21 spune:
Noi nu ne uitam la Cartoon Network, nici macar la Minimax. Am intrat doar sa va recoamnd postul Jim Jam, este in grila UPC, dar nu la Basic, are emisiuni educative, ca activitatile de gradinita, de unde copiii pot invata. Chiar as vrea sa scrie fete care au acest program daca sunteti multumite, pt ca eu ma declar foarte multumita.
Pe fetita o mai las la Bebe TV (nu Baby TV) pt ca are melodii dragute si desene ca si jocurile pt bebelusi. Noi avem UPC Large, tocmai pt aceste programe inclusiv in camera copiilor.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, mommy blessed with my children Claudiu-Adrian(20.01.2005),Luana-Emilia(28.01.2009)
and my angels Alma-Lorena(28-30.01.2009),Maria-Alexandra(29.10.2009-13weeks)
My baby, my joy, my heart, my gift from God
Light a candle for Alma
Gabi_K spune:
pt Minimax suntem mari deja, noroc ca pana la CN nu mai ajung la butonat, prefera filme pe dvd. La filme au de toate felurile, incepand de la tom si jerry, sau clasicele disney pana la comedii cu leslie nielsen.
Am mai gasit-o pe fiimea uitandu-se la 2012 sau la familia adams, si l-am vazut nu odata pe fiul meu stand cu gura cascata in fata unor filme de "bebe" dar asa e acolo unde e prea mare diferenta de varsta
On topic: Elle, eu as schimba canalele, si CN l-as scoate de tot, si as da vina pe furnizorul de cablu tv... dar vezi sa scoti inca vreo 2-3 posturi sa vada ca au disparut si altele, nu numai CN...
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
CorinaDani spune:
Eu cred ca, daca ne-am uni eforturile, am reusi sa schimbam totusi ceva:
Ori excluderea acestui canal din grila de programe de baza a operatorilor de cablu - cine vrea musai sa-l aiba, sa plateasca pentru pachete suplimentare de programe.
Daca il avem deja in pachetul de programe, activata optiunea "skip", astfel incat copii sa nu-l gaseasca butonand telecomanda.
Usor-usor vor pierde din ce in ce mai multi telespectatori, implicit vor scadea vanzarile si pentru reviste, jocuri, jucarii, accesorii cu si despre personajele care apar in serialele difuzate de acest post.
Si cred ca CNA-ul habar nu are ce difuzeaza acest post TV.
Iata ce raspuns transmit cei de la CN, am subliniat un pasaj care "spune totul":
"Subiectul violentei este extrem de complex in lumea desenelor animate pentru ca ridica urmatoarea problema: in ce moment comedia de situatie devine violenta? Noi consideram ca postul Cartoon Network face distinctia clara intre violenta realista, care e usor de imitat, si ceea ce se intampla in lumea fantasticului, a imaginarului si a desenelor animate.
Cartoon Network nu sustine sub nici o forma si nu incurajeaza manifestarile de violenta. Toate luptele din desenele noastre sunt moralizatoare (clasica lupta dintre bine si rau). De asemenea, binele INTOTDEAUNA invinge, iar ranile se vindeca peste noapte. In acelasi timp, la Cartoon Network, aspectul de comedie joaca un rol crucial - ne dorim ca mediul inconjurator, scenariul, dialogurile, etc sa fie amuzante. Vrem ca telespectatorii sa se gandeasca la Cartoon Network ca la un mod distractiv de a petrece timpul liber. Un exemplu relevant legat de acest aspect este serialul Ben 10, serial de mare succes, care are la baza povestea unui baiat obisnuit care lupta sa salveze planeta.
Faptul ca suntem canalul de desene animate numarul 1 din Romania demonstraza ca telespectatorii aleg constient sa ne urmareasca. Cuvantul “aleg” este foarte important in acest context, pentru ca noi lasam la latitudinea parintilor si tutorilor legali sa decida ce este potrivit pentru copiii lor.
Programele noastre sunt in marea majoritate create de studiourile Cartoon Network, dar unele dintre ele sunt achizitionate de la alti producatori de animatii. Ne asiguram mereu, insa, de faptul ca tot ce achizitionam este cea mai buna calitate si se incadreaza perfect in profilul Cartoon Network. Arhiva Cartoon Network a trecut testul timpului. Multi parinti au crescut chiar cu desenele din aceasta arhiva (precum Scooby-Doo) si au incredere in noi.
Este de asemenea important de stiut ca acest canal emite din Marea Britanie, prin urmare programele difuzate sunt reglementate cu strictete de catre OFCOM (organul independent de reglementare si supraveghere a industriilor de comunicare in masa din Marea Britanie). Toate regulile dupa care ne ghidam pot fi consultate pe www.ofcom.org
Iubim desenele si credem in valoarea lor. In ultima instanta, fiecare parinte este liber sa decida ceea ce copilul lui are sau nu are voie sa vada la televizor."
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
LindaZ spune:
In momentul in care ne-am suprins copiii de aceeasi varsta, dar din orase diferite, care se vad de doua ori pe an, folosind aceleasi expresii, eu si nasa fetitei mele ne-am dat seama ca expresiile lor provin de la desenele identice pe care le vad amandoi la tv. Nu erau urate, dar nici foarte educative. Pentru fiica-mea intr-o perioada totul era magie, asa ca am scos desenele din grila si atunci cand ne-am mutat intr-un alt apartament in aprilie nu am mai avut cablu deloc. Sigur, bunicii au, dar se uita pe Minimax. In rest avem multe dvd-uri, dar ei se uita mai mult in weekend. Sau mai cautam filmulete pe youtube, nu neaparat cu desene, ci si despre tari, animale, circ, copii talentati care canta sau danseaza, etc. Asa ca nu am treaba cu Cartoon. Am treaba cu depozitat dvd-urile ca tot se aduna...Ultimele sunt in germana ca sa isi exerseze limba germana invatata la gradi. Dar oricum stau langa fiica-mea prima data cand vede un dvd, ca sa stiu si eu despre ce e vorba, insa eu am timp sa fac asta ca nu lucrez 9-18. Altfel cred ca as urmari trailerele. De exemplu, i-am luat Pippi Longstocking care mie imi place foarte mult, dar la cate nebunii face, tot a trebuit sa ii explic Ioanei ca nu e o idee buna sa verse apa in toata casa si sa se plimbe cu periile de spalat pe jos pe post de patine, cum facea Pippi in film, ca cine stie cu ce ma trezesc...
Mihaela Zaharia
www.parenting.ro
anya spune:
Am observat o mare diferenta intre tipul de desene agreat de copii, in special functie de varsta si mai ales de sexul copilului.
Zicea cineva de Jim-jam. Baiatul meu cel mic (4 ani) se uita cu placere. Cel mare zice ca e plictisitor, desi acum 3 ani alergam sa-i fac rost de trenuri Thomas si toata casa devenise Insula Sodor. Acum, baiatul cel mare (7 ani) prefera aventuri in alte galaxii (Razboiul Clonelor, Ben 10) sau ceva cu karate (practica acest sport).
Daca baietii vad vre-o secventa de Hanna Montana ma anunta ca asta e o prostie pentru fetite. Cred ca n-ar exista pedeapsa mai mare decat sa trebuiasca sa se uite la asa ceva. La fel si cu Michael Jackson. A urmarit un videoclip si deoarece in general fetele sunt inebunite dupa el, a declarat ca astea sunt de fete .
Parerea mea e ca parintii trebuie sa controleze ceea ce vad copiii si acolo unde se intampla sa vada lucruri care nu ni se par potrivite, sa le explicam. Zilnic putem sa ne intalnim cu lucruri care nu ne plac, si daca ar fi doar in desene...
Acum cateva zile, pe la 8 si ceva duceam copilul la gradinita. Radioul din masina pe Guerilla. La un momenta dat il aud pe cel mic razand cu pofta" Auzi mami....sa scoti fundul pe fereastra!" Habar n-am ce ziceau aia de fapt, ca eu conduceam si ma gandeam la diverse, dar copilul a auzit. Da-i si explica ca asta e o prostie, ca nu putem face asa ceva ca e urat, frig si periculos (stam doar la 6)...Acum, dimineata cand plecam avem o vorba: hai sa vedem ce mai zic astia la radio: o fi muzica sau doar vorbesc prostii...
cipcipcip spune:
La noi e simplu. Nu avem canale de desene si gata. Se uita la programe pentru copii educative si desene care se difuzeaza pe alte posturi si care sint mai mult decit ok si pe filme la DVD.
Cipcipcip 20 sapt si Julia (4 august 2005)
LilianaR spune:
Eu nu vreau sa le iau apararea celor de la CN. Am vazut numai secvente de desene si imi par imbecile pentru educatia unui copil.
Dar... cunosc maturi care se uita la desene, majoritatea ocazional, unul in special. Se uita pe CN si nu si-ar lasa copilul sa le vada, insa lui ii plac.
Evident, e matur, stie sa distinga.
Cu alte cuvinte, acele desene nu sunt dedicate musai copilasilor, ci oricui deschide TVul pe acel post. Exista cenzura parentala si ar fi normal sa functioneze.
Ceea ce e aberant este numarul de parinti care isi incredinteaza copiii spre educatie unor posturi TV sau educatori fara sa verifice... mai nimic in prealabil. Asta e frustrant, ca desi copilul meu nu se uita, el va auzi la colegii de camin ce faine sunt desenele alea.
Dar... frustrarea parintelui de a incerca sa isi creasca in mod corect un copil intr-o societate saraca si prost educata nu vad cum si de ce sa poata fi indreptata spre un post TV sau altul.
Adevarul e ca este vina parintilor ca se uita la OTV, Acces direct, Stirile de la ora 5 etc. Si acesti parinti isi lasa copiii la CN.
Nu inseamna insa ca acest post, CN, transmite vreo emisiune care nu ar corespunde vreunei legi.
Ca ar fi indicata, pentru educarea masiva a populatiei, o initiativa legislativa care sa precizeze ca TV adresate unor anumite varste trebuie sa aiba bulinute pentru varstele carora se adreseaza... ca se pot urmari in mod concret desene si se pot gasi elemente care incalca legislatia in vigoare, corect...
Dar sa intelegem ca televizorul nu este facut pentru copii, emisiunile, fie ele desenate ori filmate, se adreseaza adultilor si nu e normal ca un copil sa se uite obsesiv la TV.
Sigur ca ar fi usor sa ne lase in pace copilul o ora in fiece zi, ocupat de emisiuni si faine, si atractive, si educative... dar nu cerem cumva altora sa ne ia de pe umeri, fie si temporar, rasounderea de parinti?
Sunt impotriva acestor posturi pline de violente, scuipati si voma, jenante, insa nu vad care ar fi logica sa cer altuia sa imi controleze mie telecomanda acasa cand simplu o pot face eu.
Nu dati cu rosii, e o lata parere.