Sunt oripilata de programele de pe Cartoon Network
Raspunsuri - Pagina 4
alba_ca_zapada spune:
Cartoon Network nu prea o mai intereseaza pe fi-mea (7 ani - clasa I), in schimb in vacanta de vara s-a tot uitat pe Disney Channel. Initial chiar am fost incantata ca in locul postului Jetix vom viziona Disney, dar... dintr-o data fi-mea a inceput sa imi raspunda obraznic si cu tupeu la orice ii spuneam sa faca. M-am gandit ca era mai rasfatata din cauza programului de vacanta, din cauza bunicilor la care a stat cateva saptamani.
Punctul culminant a fost atins intr-o seara cand i-am spus sa mearga la culcare mai repede si ea insista sa se uite pe Disney. Mi-a replicat ceva de genul: "Daca ma obligi sa fac ce vrei tu, plec de acasa si ma duc la un prieten!".
Am ramas perplexa si dupa ce mi-am mai revenit din uluiala i-am spus sa se imbrace si sa plece la prieten...
S-a foit prin casa, s-a dus pe la taica-su care era in alta camera si nu asistase la scena si dupa ce am lasat-o sa se perpeleasca putin i-am spus ca din momentul ala nu mai are voie sa se uite pe Disney si sa vada filme care o invata sa se comporte anormal, ca ea nu este suficient de mare sa inteleaga ce se intampla in filmele respective si este influentata de comportamentul personajelor.
I-am explicat ca Hanna Montana care in filme se scalambaie si are replici de idioata nu este la fel in viata de zi cu zi ci joaca numai rolul unui personaj ireal.
Nu stiu cat a inteles ea explicatia, dar este cert ca atunci cand vrea sa vada ceva la televizor si nu e nimic pe Minimax punem un DVD sau ne uitam la Animal Planet, jucam ceva Scrabble sau spanzuratoarea si altele...
In zilele urmatoare m-am intalnit si cu prietenele mele (la ai caror copii intentiona in mintea ei sa se refugieze de maica-sa) si i-au explicat ca o primesc in vizita, dar nici un copil nu poate pleca de acasa cand are neintelegeri cu parintii.
Este clar ca a importat comportamentul din filmele alea de pe Disney in care nu stiu daca v-ati uitat dar toate, absolut toate personajele au un comportament deviant.
Cred ca nu este ok sa ii rad din grila programele (initial asta a fost intentia) ci sa o las pe ea sa le evite cu buna stiinta. In vara am desfiintat televizorul din camera ei, fapt care ma ajuta sa o urmaresc cu coada ochiului atunci cand da drumul la televizor. N-a mai calcat pe bec, desi in primele zile ma mai ruga sa o las la acele filme...
Ati observat o astfel de atitudine la copii vostri?
Nu vi se pare mai normal sa le explicati si sa ii ajutati sa evite astfel de programe decat sa le interziceti sa le vada?
Astept opiniile voastre...
natalia_nica spune:
LilianaR, sa inteleg ca cele care ne lasam copiii sa se uite 1 ora pe zi la un desen animat ne erijam de responsabilitatile parintesti, adicatelea suntem parinti denaturati? Ca tu spui ca ne putem controla telecomanda proprie e adevarat, de aceea la mine in casa nu exista CN, dar, cum spuneam mai sus, copilul meu a vazut la gradi, fara stiinta mea, acest canal. Cand am aflat, s-a rezolvat, dar abia cand am aflat. E adevarat ca, daca tii copilul doar in casa, il poti feri, dar in societate nu va vedea/auzi doar ceea ce vrem noi, fie ca ne place sau nu...
Alba_ca_zapada, da, daca cc copilul e deja marisor si intelegator, se poate si asa, probabil... In prezent, la cei 3 ani si 7 luni ai baietelului meu, inca nu e posbil decat sa imite ceea ce vede acolo, nu sa si selecteze ce i s-ar potrivi. Asa cred eu...
witeflower spune:
Dar de cele de pe Disney ce ziceti - ca in afara de cateva, care merg dmineata (cand oricum copiii la gradi...), restul mi se par chhh! Nu mai vorbesc de asa-zisele comedii de pe acest canal... (Eu, avand baiat, am aflat doar de curand cu ce se mananca Hanna Montana - credeam ca e un desen animat dragut pentru fetite... ).
Unde mai pui ca si pe Minimax sunt unele desene care imi dau aceeasi senzatie de... chhh!
Mai are rost sa discutam de Jetix? Ca pe-acolo nu se uita copilul nici daca i-as da voie, nici daca ar fi singurul canal de desene la care sa aiba acces.
lara_c spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui natalia_nica
Da, stiu ca atunci aveam vreo 18 ani si incepusera sa difuzeze Cow and Chicken, Dexter's Laboratory, Two Stupid Dogs, Johnny Bravo. Ma uitam ocazional pt ca imi placeau Tom si Jerry (chiar daca aveam deja o varsta ) si vedeam idioteniile alea de desene Si eu am "adoptat" desenele clasice Disney, plus Minimax din-an-in-paste. Atat. Dar daca se face o petitie semnata de cat mai multe persoane, cum circula tot felul de petiti pe net, nu ar merge? Mami de Denis (17.06.2006) |
Ha ha din cauza de Cow & chicken mi-au interzis ai mei CN pe vremea mea.....LOL.Mai exista?
Noi nu am ales CN in grila de programe.Da...da...exista si aici in Bangladesh...Sunt peste tot...
Noi am ales toate programele in lb engleza mai putin CN.
Fiica mea se uita (f rar) la Cbeebies / CBBC si are DVDuri.La care nu prea se uita.
Eu as vrea sa o tin departe de tv in general macar pana intra la scoala.De fapt si noi ne uitam destul de rar, prefer sa ies undeva decat sa stau cu ochii in televizor.
Errie's mummy and w5+
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
tanima_i2002 spune:
Si eu am incercat sa tin baiatul departe de TV pana la aproape 3 ani. Incet incet a inceput sa ceara singur. Am ales varianta DVD-uri. De acolo am ajuns la minimax, CN si Disney. Pe CN se uita la scooby, care mie mi se pare groaznic ptr varsta lui. Am incercat sa i-l scot treptat din minte, vad ca de cateva zile nu prea mai intreaba. Pana la scooby erau altele de-a dreptul groaznice. Pana si el imi zicea ca vrea sa se uite la desenele urate pana incepe scooby. Eu as interzice astfel de desene si celor de 10 ani si mai bine. Minimax are cateva desene mai...Dar nici alea nu sunt chiar educative. Ne mai uitam la clubul lui mickye. In rest DVD-uri. Dar nici cu astea nu mi-e prea usor sa ii explic copilului de ce la alba ca zapada vanatorul vrea sa o omoare, de ce la pisicile aristocrate un catel ii da celuilalt cu pumnul in cap sau de ce pisicutele scuipa si scot limba.
Clar CN ar trebui interzis!!!
Mami de doi ingerasi Rares (15 oct 2006) am 2 ani si Miruna (1 febr 2009)
Davidoff spune:
Aveti dreptate in legatura cu postul CN,si eu am ramas surprinsa ce fel de desene dau..nu va spun ca intr-o zi pe la 17 si ceva baietelul meu se uita la un post de desene,am uitat pe ce canal, este prea micut sa fii inteles ce se intampla in desene(personajul din desene un barbat isi invata copilul sa se masturbeze...)credeti-ma ca nu mint,nu era un post pt adulti,desenele se numeste ``Family guy``am ramas socata cu ochii cat cepele,am mai vazut acum 2 zile la``Familia Simpson`` iar violenta,si eu prefer sa-i pun dvd la puiu meu,ca am observat ca incepe sa copieze unele chestii negative de la desene.
Tom&jerry,Micky&Mouse,Bugs Bunny,dupa parerea mea sunt ff bune pt cei mici,dar nu se difuseaza prea des...
anya spune:
Liliana, tu ai copii? Nu poti acuza ca un parinte doreste cateva minute de liniste in care sa stie ca puiul lui sta linistit intr-un loc. Nici-o grija ca in acele minute parintele nu va sta degeaba. Poate trebuie sa prajeasca ceva si doar un pusti agitat ii lipseste printre picioare (o tigaie cu ulei incins e mai periculoasa decat orice desen animat) sau poate vrea doar 10 minute de liniste la....toaleta.
sunnyday07 spune:
Uite eu sunt de acord in linii mari cu ceea ce a spus Liliana.
Si da, am o fetita si stiu ce inseamna sa ai nevoie de 10 minute de liniste. Ne uitam la filme de pe DVD-uri, mergem la film in oras (de obicei in fiecare weekend daca suntem in Bucuresti), ne uitam sambata si duminica la Winnie pe TVR1 si din cand in cand la Scobby (rar, pentru ca e tarziu).
Scooby are fantome si monstri - insa de fiecare data la final se dovedeste ca nu erau de fapt fantome.
Foarte rar cand se uita pe minimax sau CN ma uit impreuna cu ea sa vad cum este desenul. Daca eu cred ca nu-i potrivit pentru varsta ei nu ne mai uitam si gata.
Cred doar ca si posturile de desene ar trebui sa aiba buline cu AP, 12, etc - sa stie parintii la ce filme se pot uita copiii lor.