situatie extrem de tensionata
Raspunsuri - Pagina 3
n/a spune:
io zic sa nu te pripesti cu o atitudine categorica pentru ca nu e inspre binele tau. daca ai o casnicie ok nu merita sa se strice pentru ca s-a hotarat el sa taca malc. Ia-o ca pe o mare ciudatenie, ignora-l si lasa-l sa vina el la tine sa-ti zica ce are. Tu incearca sa te comporti ca si cum nimik nu te afecteaza, ca si cum e mut. Stii vorba aia: nu poti forta un om sa faca ce vrei tu si.... toate la timpul lor.
Pe tata il mai scoteam din starile astea cand ma linguseam pe langa el bine de tot (cand aveam nevoie de bani in studentie). Ma boscorodea cateva secunde apoi disparea din camera si se intorcea cu banii si io il pupam de zor ca si cum nimik nu se intampla. Si pe urma uita sa mai stea suparat. Eram o mica excroaca sentimentala si stiam ca sunt fata lui tati, asa ca la mine functiona.
Bafta!!!!!
gaba-rema spune:
Citat: |
citat din mesajul lui allinta Gabi, eu nu pricep de ce te chinui cu atatea intrebari adresate noua, cand l-ai putea scutura pe el. Numai voi doi puteti lamuri toate frecusurile, nimeni altcineva. Noi putem doar sa ne dam cu presupusul. Atat. Fa-ti curaj si incolteste-l pt a-l forta sa-ti raspunda. Decat sa va indepartati unul de altul, iar tu sa nu intelegi de ce si sa te framanti, mai bine discutati/tipati, dar lamuriti ceea ce este de lamurit. Curaj. allinta |
Stiu ca doar noi vom lamuri toate... dar eu nu am cu cine vorbi... mamei nu pot sa-i spun ca incepe sa-si franga mainile si face tensiune, si nu am nevoie de asa ceva. Vara-mea, care mi-e si prietena si confidenta, a cam minimalizat treaba (sau asa mi s-a parut mie...) ceva de genul "lasa, nu te supara, ca o sa fie bine si la vara cald..." si m-a lasat mai tensionata decat inainte sa discut cu ea. De parca eu veneam cu vreun fleac si moft sa ma plang... Aici e o treaba foarte serioasa, altfel nici nu izbucneam asa, nu-s genul, din contra... Si cand am nevoie de sprijin, nu ma ia nici ea in serios!?
de aia am scris si eu aici ce of am ... un of maaare...
violeta69 spune:
si totusi cum sa traiesti asa?!
mi se pare absurd tot ce ti se intampla
spui ca daca discuti cu el totul se va termina...e de-a dreptul aiurea...
dupa mine ,buba e mai veche...simti tu ceva de mai mult timp si abia acum ai certitudinea ca e gata sa se sparga
insa oricum o sa o dai tot acolo vei ajunge,asa ca ...dupa mine,ori la bal ori la spital!
cred ca nu mai e nevoie sa detaliez....
bafta multaiti doresc
Alaturi de SONIA
si MIHAITA are nevoie de noi,BLOGUL LUI MIHAITA
si nu in ultimul rand donu'Bodo
Vio , mamica lui MIHNEA viitor "descoperitor" de infinit
Pastreaza-ti gandurile pozitive, pentru ca aceste ganduri vor deveni cuvinte.
Pastreaza-ti vorbele pozitive, pentru ca aceste vorbe se pot transforma in actiuni.
Pastreaza-ti actiunile pozitive, pentru ca aceste actiuni pot deveni obiceiuri.
Pastreaza-ti obiceiurile pozitive, pentru ca acestea pot deveni modul tau de a trai.
Pastreaza-ti modul de viata pozitiv, pentru ca acest mod de viata poate deveni destinul tau.
Mahadma Gandhi
danny1 spune:
of ce sarbatori,gabi.
numai tu stii cum sa procedezi mai bine.nu cred ca ar fi bine sa o suni pe sora-sa,desi eu asa as face.dar nu merge la toti.la al meu merge cu asa ceva,cu plecarea la mama sau in alta camera,sau il calc pe nervi pana explodeaza,dar macar aflu.
nu cumva era si inainte de tel suparat dar nu ai observat tu?
daca doarme pe saltea inseamna ca te invinovateste de ceva.si e convins ca tu esti de vina.
buli spune:
eu i-as spune lui: "ori imi spui ce ai ori o sun pe sora ta"
si daca nu mi-ar spune chiar as suna-o.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
bulinuta27 spune:
absurd...putin spus...
bulinuta mamica de bulinel dragutel
Poze noi
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gabi3604
Da, e posibil sa fi avut dintotdeauna probleme de comunicare REALA . De vorbit, vorbeam... dar eu simteam ca nu pot comunica cu adevarat... Imediat ce intrebam daca totul e in regula (cand il vedeam mai posomorat), gata! se inchidea si mai tare in el si era mult mai rau. Asa ca m-am invatat sa-l las in banii lui, sa-i traca de la sine. Imi dau seama ca asta a "omorat" orice deschidere spre comunicare. Dar nu aveam alta alternativa... decat sa-i spun cum zice XIO: eu am plecat, ramai sanatos, ma gasesti la maica-mea cand oi catadicsi sa spui ce ai! M-am gandit si ca a aflat ceva despre o "fosta"... nu prea imi da pace gandul asta :D... Pe mine nu cred ca m-a vazut nimeni cu vreun X astfel incat sa i se para ca e vreun 'fost' (sau actual), mai ales sora-sa care nu calca prin Buc mai deloc. Cu cumnata-mea nu pot vorbi... suntem aproape straine. Doar ca nu ne-am vorbit niciodata de rau (ma rog, eu cel putin). Daca avea ceva cu mine femeia asta, ma gandesc ca baga strambele mai dinainte... nu acum. Dar mai stii?... Eu stiu clar un singur lucru: daca pun piciorul in prag, e totul ispravit! Asa simt, si simt cu tarie. De aia tot aman momentul... Trebuie sa ma simt si eu calma si pregatita pt. good-bye... iar acum sunt cam intoarsa pe dos si cred ca as fi lamentabila, nicidecum calma si hotarata. Am mai spus, totul a venit din senin, fara nici un motiv aparent. |
Gabi, acum chiar ca e ca in bancul acela spus de Adina parca.
Nu stiu de ce amani atat momentul, daca sa spunem ca e "gata' cum spui tu , crezi ca te ajuta cu ceva sa stai in bezna atata tmp si sa nu stii ce se intampla?
ti-m spus ca nu stiu cum e situatia la voi , dar eu as face chestia aia cu plecatul. Daca pe el nu il inetereseaza impactl comportamentului sau asupra mea il las sa vada cum e sa fie in pielea mea
Si acum cu prietenul meu daca el se enerveaza si ma trateaza cu tacerea si botul de rigoare incerc sa vad care e caua si daca nu reusesc fac exact acelasi lucru. IN 3minute maxim incepe sa maintrebe ce amsi totul revine la normal cu zambete, rasete si explicatiile de rigoare pe un to glumet si nu cu cearta.
Inainte eram si eu asa , cand il vedeam suparat imi storceam creerul sa vad de ce , il bibileam si il pupam in fund . Acum am crescut. vreau maturitate
***Fur is for petting**
http://www.xfactor.ro/#tp (produse eco)
http://www.adoptiicaini.ro/adoptii-virtuale/
http://www.adoptiipisici.ro/adoptii-virtuale/
http://freecycletm.ecosapiens.ro/
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.4animals.ro/ajuta.html
andacos spune:
Mey...eu nu stiu dar cred ca nu intzeleg!
Cum adica te duci la el si-i spui "Buna dimineatza dragule,ce zi frumoasa"iar el nu-tzi raspunde?Sau ii spui "Azi servim la masa peste !"si el nu-tzi da niciun raspuns?
Sau nu-tzi raspunde cind il intrebi."Dragule,ce planuri ne propunem pentru 2010?"
Mie mi s epare cel putzin absurd sa nu vorbesti cu ala de linga tine,nu conteaza ca ceea ce ii vei comunica ii convine sau nu?Cum adica,eu stau cu Sfinxu-n casa?
De asta intreb,el nu comunica cu tine absolut deloc,sau numai in anumite probleme-teme de discutzie nu raspunde?
Daca esti sotzia lui,si chiar asa veste proasta i-a dat soara sa ,nu e normal sa -tzi comunice si tzie?
Dana
Madi25 spune:
Am citit mesajele tale si imi pare rau ca treci prin asemenea situatie. Si eu sunt rac si pot spune ca acest tip de comportament este specific persoanelor cu aceasta zodie. Si eu fac la fel: daca ma simt ranita de ceva imediat ma retrag in carapacea mea si nu mai comunic cu nimeni. Important in asemenea situatie este ca celalalt sa se arate doritor sa afle ce se intampla, de ce e suparat, ce l-a afectat, trebuie sa-i creeze partenerului senzatia de confort si siguranta astfel incat ca nativul rac sa aiba incredere ca isi poate expune sentimentele si motivele de a fi suparat fara teama unor repercursiuni viitoare sau fara teama ca este respins ori ridiculizat ori luat in ras. Trebuie sa-i arati ca-l iubesti, ca iti pasa de el, ca nu vrei sa-l vezi suparat. Daca in seara asta mai doarme pe saltea, du-te langa el si imbratiseaza-l, chiar daca el te va respinge. Tu stai langa el, fii tandra cu el, spune-i ca nu poti dormit fara el. Intreaba-l de ce e suparat, piseaza-l pana iti spune. Nu cred ca acest lucru poate duce la divort. Cred ca ceva l-a suparat si vrea sa te pedepseasca si de asemenea racii au defectul de a inchide orice canal de comunicare cand se simt raniti. Stiu, pentru ca si eu sunt rac si ma manifest la fel - ceea ce este foarte daunator pentru o relatie. Nu oricine poate tolera asemenea atitudine si nu oricine stie cum sa abordeze un rac pentru a se repara situatia. De aceea, eu cand am devenit constienta de cat de daunator este asemenea stil, din punctul de vedere al relatiilor interumane am inceput sa fac eforturi imense pentru a ma autocontrola, pentru a comunica mai mult, pentru a spune deschis ceea ce ma supara avand grija sa nu jignesc pe celalalt. Dar asta dupa ce eu insami am avut de suferit din cauza propriului meu stil de a fi.
Daca vrei sa iti pastrezi sotul, insista pe langa el pana isi deschide sufletul. Nu il mai lasa sa doarma singur, du-te tu langa el pe saltea. Ramai acolo chiar daca iti spune sa pleci. Gandeste-te ca interesul tau este sa va impacati. Arata-i ca vrei sa stii ce se intampla, piseaza-l pana iti spune, spune-i ca orice ar fi veti rezolva situatia pentru ca il iubesti mai mult decat orice pe lume.
Daca dupa o saptamana in care ai procedat la modul asta, el nu reactioneaza, atunci adopta si tu acelasi stil vizavi de el si asteapta sa vina el la tine.
Am cunoscut si eu un barbat rac si si el proceda la fel ca sotul tau. Insa si eu fiind construita dupa acelasi model, nu am rezistat mult impreuna. Cand se inchidea el in sine, eu ma simteam ranita de tacerea lui si deveneam si eu tacuta si nu faceam nimic pentru a ne impaca. El astepta de la mine, eu asteptam de la el. Aceasta a fost cea mai sigura cale spre un final rapid. De atunci cred ca doi raci nu au sanse de supravietuire impreuna.
De aceea zic sa nu te inchizi si tu in tacere si nepasare, ci lupta-te sa-l scoti din carapace. Apoi, dupa ce va impacati, trebuie sa ai o discutie cu el prin care sa ii spui la modul cel mai serios ca nu se poate ca el sa reactioneze asa. Ci trebuie sa comunice orice ar fi, orice s-ar intampla, orice l-ar supara. Altfel, modul sau de a fi pune in pericol casnicia voastra. Daca el te iubeste si nu vrea sa te piarda, atunci va face eforturi sa fie mai comunicativ. Si si tu trebuie sa-l ajuti pentru a invata sa fie comunicativ.
Mult noroc!
gaba-rema spune:
Fetelor ,
Simt ca m-au ajutat mesajele voastre. Chiar daca fiecare vede lucrurile sub alt unghi, am vazut ca inclinati in general ca eu sa fortez o discutie cu el, cu orice risc, sau pret.
Problema e ca nu se poarta urat, nu are cum din moment ce nu vorbeste deloc... Dar faza cu dormitul pe saltea e mai rea ca orice imbranceala mi-ar servi :(((((
A, da, am incercat sa ma duc langa el, sa-l iau in brate, sa nu spun nimic, doar sa-l imbratisez si atat... oricat de suparata pe el sunt, tin la el si nu mi-a fost greu sa fac asta. Dar el a stat putin, apoi s-a dus pe fotoliu. Fara sa faca nimic. Nici macar n-a deschis televizorul... La faze de-astea, sfant mucenic sa fii, si tot ti se zgarie tot sufletul .
Poate ca tot ce am de facut e sa astept sa se lamureasca de la sine... si daca nu, incercat discutie... si daca nu...
Va doresc sa nu treceti vreodata prin ceva la fel de absurd si de chinuitor