Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Te inteleg de nici nu-mi vine sa cred! Si gandeste-te ca eu am 2 asemenea specimene : si soacra si cumnata/sora geamana a sotului. Toata lumea spune ca din cauza ca sunt gemeni eu zic ca datorita educatiei, adica influentei mamei lor!
Inchipuieste-ti ca eu m-am certat cu sotul/treaba noastra nu? si toata familia lui s-a ofensat si n-au venit la aniversarea de 2ani a fetitei noastre! Au venit doar fratii si parintii mei. Sotul meu a fost foarte suparat ca de ce i-au invadat teritoriul si n-a vorbit cu nimeni. Sa divortez n-am nici curaj si nici bani.
Mi-e groaza de cate ori ma intalnesc cu cineva din familia lui pe strada pentru ca indiferent cum ma port o discutie apare. Am vrut sa divortez o data si am plecat si m-a convins mama mea sa ma intorc. Si asta este motivul pentru ca ma cert constant cu ea: niciodata nu mi-a sustinut interesul. Gura lumii, de!
Bucura-te ca a plecat; si printre pregatirile de Craciun viziteaza un avocat si vezi cum stai si ce optiuni ai. Indiferent daca vei divorta sau nu, trebuie sa stii ce-ti permite legea.

Alexandra Maria
14.12.2007
http://b1.lilypie.com/yKoqp2.png"
http://www.flickr.com/photos/23740155@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Girly spune:

gagici,
tot stau de vrei 2 h si va citesc raspunsurile la problema Zinei...stau si ma minunez!!!!oare chiar exista femei atat de SLABE????....SLABE INCAT SA NU VADA/AUDA/REALIZEZE ce relatie/casatorie au????.....nu-mi vine sa cred!!!...dar, din pacate, multe femei sunt in aceasta situatie...depinde de fiecare femeie cum poate/stie/vrea sa rezolve problema...nu as vrea sa supar pe nimeni cu cele ce scriu acum..dar.....
in primul rand, Salcia are dreptate, degeaba!!!imi place cum gandesti!!!
celor care ati scris de pampers/culcat/sculat/mama/soacra, etc..sunteti multe,nu retin nick-urile....v-ati spus parerea voastra, acum e randul Zinei sa hotarasca ce va face!!! doar EA E CAPABILA SA ISI SCHIMBE VIATA SI RELATIA!!!
Zina, nu ar trebui sa te supere raspunsurile unora si altora-fie ca sunt mai mult sau mai putin realiste/la subiect/etc- fiecare e cu parerea ei....FIECARE INCEARCA SA-TI RASPUNDA LA SUBIECTUL DESCHIS DE TINE...nu ar trebui sa te ofenseze, din contra, citeste cu atentie, gandeste-te ce pas trebuie sa faci mai departe, incearca sa FII MAI PUTERNICA SI MAI INCREZATOARE IN FORTELE TALE!!!
il iubesti? ok... vrei sa nu divortati?? ok... discuta cu el si TREZESTE-L LA REALITATE PANA NU E PREA TARZIU!!!
din cate ai scris aici--si sunt f multe probleme grave la voi in familie---pari f slaba, lasi totul dupa el, totusi persoana ta nu conteaza la voi in familie???ce vrei tu/copilul vostru nu inseamna nimic pt el???nici sentimentele tale pt el din cate am citit, nu mai sunt la fel...nu te mai lasa "influentata" de mama/soacra/prieteni/internet...si schimba ceva!! schimba ceva urgent...
un astfel de barbat, NU TE MERITA..sa stii!!!
chiar daca ai un copil, ar trebui sa luati o pauza si sa ii spui direct in fata ce anume vrea????!!! te vrea pe tine si copil???ok, sa faca una , alta, sa schimbe ceva la el/atitudinea lui!!! e inuman cum se comporta cu tine/cu voi!!!pur si simplu, pune-l sa faca prin casa,chiar daca comenteaza,pana la urma tot va face!!!conteaza si CUM PUI PROBLEMA!!! sa-ti demonstreze ca te iubeste, prin tot ceea ce face...vrea la fotbal miercurea? ok..mergeti sambata voi 2 undeva!!! sau alege-ti si tu o zi a saptamanii sa iesi cu gagicile!!! chiar daca esti casatorita si mama asta nu inseamna ca nu poti iesi undeva, la o cafea/shopping, etc cu prietenele tale...!!!!
daca intradevar, dupa o perioada, vezi ca TOT NU S-A SCHIMBAT..atunci, EJECT!!! nu te merita si mai bine va despartiti amiabil decat sa-ti mananci sanatatea si viata alaturi de un astfel de barbat...daca NU SE SCHIMBA dupa ce discuti cu el, ii spui ce simti&ce vrei de la relatie,atunci nu merita sa continui..si ce daca parintii tai au divortat? (multe suntem in aceasta situatie) asta nu inseamna ca ramaii casatorita doar pt simplul fapt ca nu ai dori sa iti cresti copilul cu parinti divortati!!!! poate ai norocul sa dai pe viitor peste alt barbat care intradevar sa te aprecieze/respecte/sa te faca fericita!!!ASTA ITI DORESC DIN SUFLETUL!!! SANATATE SI SA FII HAPPY!!!
Sarbatori Fericite!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

[quote]citat din mesajul lui Zina
Of, si cand spui ca avem nevoie de comunicare, ai dreptate, dar in 10 ani asa de mult am "alergat" dupa sotul ca sa comunice cu mine atunci cand aveam probleme, ca acum am obosit extrem de tare. El nu vorbeste, este un introvertit, si daca doresti tu sa vorbesti ceva cu el, refuza dialogul. [quote]

Mie-mi raspunde: "povesti...!"

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui salcia
Tare complicata si trista situatia, oricum. Sper doar ca Zina este bine, si singurul sfat pe care il pot da cu inima usoara (desi nu imi place sa dau sfaturi) este sa se gandeasca mai intai la ea si la copil si la binele lor.

Probabil ca asta si face - se gandeste la copil si de aceea decizia divortului este mai greu de luat. Cine stie, daca n-ar fi avut copilul, de mult era divortata - nici ea, dar probabil nici el nu ar mai fi stat intr-asa un cuplu.

Ai dreptate intr-un fel ca de multe ori divortul este chiar o solutie buna - cel putin asa a fost in cazul meu, cat timp am fost casatoriti nu prea a avut ochi pentru fetita noastra, dupa divort a inceput s-o iubesca cu tot sufletul si e un tata model. dar stiu eu daca e o regula? Cel mai bine lupti pana la capat si pana te convingi ca nu este alt drum, ca de divortat e usor, in 2-3 luni e gata totul. Pai divortul e problema? asta il faci cat ai zice din palme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Nu am mai scris deoarece nu am mai avut acces la computer, am fost plecati de sambata la casa noastra din alta localitate.

Salcia, am dat dreptate la ce-ai scris.

Situatia este cam asa: stam in casa impreuna, dar totusi nu suntem impreuna. Asta spune totul. Vorbim unul cu altul doar ceea ce trebuie, despre copil, in general si atat. Raceala se accentueaza pe zi ce trece. Aseara dupa ce baietelul s-a dus la nani cu mama mea, eu m-am dus la sotul in dormitorul lui si l-am intrebat ce simte el vis-a vis de mine. Raspunsul a fost: tin la tine, te iubesc, dar cand lucrurile o iau razna ca la noi, ajungi sa innebunesti si sa nu-ti mai trebuiasca nimic. Si atat. Nici eu nu am mai avut nici un chef sa continui discutia, era oarecum inutil.
Concluzia este ca sunt nefericita (si stiu ca si el). Simt ca nu mai putem recladi ce-a fost, mie mi-este foarte greu, imi simt sufletul pustiit, ce simt este numai oboseala.
Nu stiu care este solutia.
Sotul inca "vede" o discutie intre mine si mama lui, dar eu nu pot. Ei se asteapta ca eu sa-mi cer scuze, dar in aceasta situatie, nu sunt persoana potrivita. Nu consider ca aici am gresit, dimpotriva, am facut ce trebuia. Daca asta v-a duce la o despartire, atunci asa sa fie. Vor fi doamne aici care vor spune ca gresesc, dar asta numai pentru ca ele sunt "facute" altfel, poate ele puteau sa plece capul in fata soacrei, chiar daca stiau ca ele au dreptate, si asta numai ca sa fie bine. Eu vreau bine in familia mea, dar nu cu acest pret. Nu stiu daca ma intelege cineva.
Cum spunea o prietena de-a mea: casatoria ar trebui sa se faca pe termen limitat, de ex.dupa 10 ani sa te intrebe daca mai vrei si continuarea.....
Vine Craciunul, sunt fericita numai pentru baietelul meu, dar eu nu mai stiu sa rad, nu mai stiu cum este sa fii in bratele unui barbat, sa simti ca te doreste, ca te asculta, ca este cu tine intru totul.

Va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salcia spune:

Zina, imi pare tare rau ca treci prin toate astea si ca nu esti fericita (sau macar multumita sau impacata). E tare trista situatia voastra. Eu nu vreau sa (mai) dau sfaturi, pentru ca chiar nu stiu ce sa zic.

Dar, strict in legatura cu soacra (care, in treacat fie spus, nu mi se pare cea mai grava problema a voastra, e doar una dintre ele), nu mi se pare ca ai fi gresit. Mie mi se pare normal ca in propria casa sa iti intre numai cine vrei tu si cand vrei tu. Mi se pare absurd ca cineva sa intre in casa TA in lipsa ta, mai ales cand stie ca nu iti place (si asta chiar daca e si casa sotului, nu are a face). E o invadare a intimitatii, a spatiului tau personal, de fapt e chiar mai rau decat atat, pentru ca o face stiind ca nu esti de acord.

Pe de alta parte, daca sotului pana si asta i se pare normal, si crede ca tot tu ar trebui sa-ti ceri scuze (eu cred ca ea ar trebui sa-si ceara scuze de la tine), nu stiu ce ai putea sa faci. Poate este si din cauza nemultumirii ca mama ta sta la voi (desi asta e alta discutie), si povestea cu soacra a fost un fel de "lectie" (total neinspirata, dar alta metoda mai buna nu au gasit).

Sper sa va rezolvati problemele, intr-un fel sau altul, si sa va gasiti toti linistea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fecian spune:

Situatia e simpla...avand in vedere tot istoricul...

SA imi fii facut faza, as schimba a doua zi lacatele de la usa, as suna avocatul si ura si la gara...sa ma sune cand a primit citatia!!!

E normal sa vrei o familie...dar sa te agati cu disperare de o himera, nu cred ca e cheia succesului. Chiar tu ai spus ca nu mai ai nimic de impartit cu sotul tau.

Atunci fa-ti curajul necesar si pleaca...vad ca ai aprobarea cea mai importanta: a fiului tau!
O relatie de genul asta nu e o relatie normala pe care sa i-o servesti copilului tau ca exemplu! After all, ei sunt judecatorii nostri!

Bafta multa si succes in luarea deciziei!

Felicia, mami de scufundac atomic, Gabriel (23 Mai 2008)
Noi doi si maimutzica
Exploratoru' Bitzu'
M-am nascut de ziua mea!!!
Poveste siropoasa
www.TickerFactory.com/weight-loss/w6inu1h/" target="_blank">
Sa revenim la normal
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">SEMNEAZA SI TU !

Impreuna vom reusi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Zina, cu parere de rau tu te agati de o himera, problema nu este cu soacra ci cu sotul.

Ai facut o obsesie cu soacra, care inteleg ca nu e de pus la rana, dar problema e sotul... si relatia voastra.

Te incapatinezi sa nu "pleci capul" in fata soacrei, de acord cu tine, dar ce sa mai vorbim de plecat capul la lipsa de comunicare/intimitate intre voi doi, la faptul ca te injura si ca isi ia bagajele si pleaca ca un copil rasfatat, ca nu se ocupa de copil, ca te-a inselat. Soacra e mic copil pe linga celalalte asa ca nu te crampona de ea.

Nu inteleg de ce ii tii ei contabilitatea de ce a facut sau nu pt nepot, ea nu are nici o obligatie ca bunic dar tatal are si o ignora total. Nici mie nu mi-ar place sa-mi intre in casa cind nu sint eu acolo dar daca asta imi aduce linistea si scopul tau declarat este ca ea sa se apropie de copil si sa aiba o relatie cu el, atunci as stringe din dinti si as accepta asta dar asta numai in conditiile in care restul problemelor cu sotul nu ar exista. Ar fii un compromis pt ca as gasi alte calitati la el care ar compensa acest sacrificiu.

Nu te imbata cu apa rece ca nu si-a putut tine ceva in pantaloni cind ai fost tu gravida, ca asa sint barbatii.. of of.

Daca tu crezi ca merita sa salvezi relatia, ca va mai iubiti si crezi ca poti reface o casa cu el (nu cu mama lui) atunci trebuie sa treci pt faza cu soacra. Mie mi se pare mult mai grav ca traiti ca niste straini, ca nu te respecta, in ciuda a ceea ce iti spune, un om car ete respecta nu te injura.

Numai bine si ai grija de tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepene spune:

zina,

eu as sugera sa nu te mai gandesti atat la soacra. arata ca stii sa fii o doamna!

in schimb as sugera sa te gandesti mai mult la sot. observ din atitudinea ta ca ii esti foarte ostila. el a gresit mult, atitudinea ta imi spune ca nu poti sa il ierti. voi sunteti cei ce trebuie sa lamuriti situatia, in ciuda soacrei si a mamei tale. cele 2 sunt pana la urma detalii.

sarbatori linistite1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_s spune:

Imi cer scuze daca voi spune ceva nepotrivit, dar tu insati, Zina, spui ca de 10 ani tot incerci sa comunici cu el si tot degeaba. Nu te supara, dar daca STII ca ai un sot cu care nu comunici, nu te intelegi, nu te iubesti, care stii ca nu face nimic in casa si nu ridica un pai de jos sa te ajute - la ce ti-a trebuit sa faci un copil cu el??

Mergi la inceput