Din cauza soacrei...

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

in ajun de sarbatori, vin si eu cu un sfat: asa cum tie nu-ti place soacra, nici lui nu ii place mama ta; numai ca mama ta e prezenta in viata voastra in fiecare zi si noapte.
socrii mei au stat la noi 3 luni inainte de a o avea pe alexandra, de fapt chiar au plecat a doua zi dupa ce am nascut-o..
stii ce pot sa iti spun? ca a fost o fericire pentru mine sa vin acasa si sa imi gasesc familia mea, si doar a mea.. .
ca nu poti dormi din cauza copilului si de aia e mama , ma scuzi, sunt scuze de copil mic.
incearca sa te maturizezi si daca nu iti place raspunsul meu da-i ignori , dar nu inainte de a te gandi ca atunci cand mergi la un drum atat de lung cum e casnicia, te poti lovi de lucruri atat de mici, si de fapt pierzi lucruri atat de mari...pentru ca iubirea ne tine unul alaturea de altul.

sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela19_10 spune:

buna zina.imi pare rau prin ce treci!e f trist..un mic sfat ,pt ca am vazut ca-l ceri.eu nu mi-as cere iertare soacrei daca as fi in locul tau..nu as avea de ce.in cazul in care te impaci cu sotul tau..trebuie sa stabiliti niste regului..unele faze prezentate de tine(facute de sotul tau) mi s-au parut deplasate rau.trebuie sa faci imposibilul sa schimbati situatia relatiei (ma refer la amandoi).
incearca sa discuti cu sotul tau..chiar daca nu merge sa discuti din prima(ai zis ca e cam recalcitrant) insista.si intreaba-l ce vrea..ce isi doreste.. pup.sarbatori fericite!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antigen spune:

Da' de ce nu mergeti voi la un psiholog, pentru terapie de cuplu? Am impresia ca sunt multe lucruri nespuse intre voi, multe conflicte mai mult sau mai putin mocnite si poate ar fi util un mediator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khrisu spune:

Eu pe asta cu "ajutorul mamei non-stop" n-o pot pricepe.

Am 2 copii sub 3 ani, am divortat de 2 luni ..de o luna stau in chirie cu copiii mei...chiar si asa, mama mea vine sa ma ajute 3 ore pe saptamana...nu pt ca nu poate, ci pt ca asa vreau eu. Familia mea inseamna EU si copiii meu..nimeni mai mult...Mi-ar strica echilibrul sa-mi stea mama non-stop in casa.... Fiecare cu familia lui, borsu lui. Consider ca odata ce atingi maturitatea tre sa te desprinzi de parinti...Bun,vine cateva ore sa te ajute,..dar chiar sa doarma la voi non-stop de 3 ani...si asta in conditiile in care stii ca sotul tau nu o suporta...pai eu as exploda dupa o saptamana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Khrisu, LA MULTI ANI!!! Esti una din putinele eroine pentru mine de aici de pe forum. Aveam ocazia sa te cunosc (cand ai venit sa nasti fetita), dar ma handeam ca o haioasa ce impresie iti faceam sa apar asa, tam-nesam

Judeci corect, insa degeaba pentru autoarea topicului! Prefer sa nu-mi mai dau cu parerea, mai ales ca ea considera normal ca o bunica sa stea non-stop cu nepotul (si sper sa nu fie cazul de probleme medicale! ), iar alta bunica sa vina la nepot cu program! Sper doar ca Anul Nou sa-i fi dat ei si sotului nitica minte si sa judece la rece situatia din familia lor, care numai normala nu este!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0

Khrisu, LA MULTI ANI!!! Esti una din putinele eroine pentru mine de aici de pe forum. Aveam ocazia sa te cunosc (cand ai venit sa nasti fetita), dar ma handeam ca o haioasa ce impresie iti faceam sa apar asa, tam-nesam

Judeci corect, insa degeaba pentru autoarea topicului! Prefer sa nu-mi mai dau cu parerea, mai ales ca ea considera normal ca o bunica sa stea non-stop cu nepotul (si sper sa nu fie cazul de probleme medicale! ), iar alta bunica sa vina la nepot cu program! Sper doar ca Anul Nou sa-i fi dat ei si sotului nitica minte si sa judece la rece situatia din familia lor, care numai normala nu este!

Multumesc!! La multi ani!!

Aoleooo...da eu nu citisem decat primele postari ale autoarei...acum am vazut ceva printre randuri ca au fost discutii aprinse..In fine..eu imi pastrez opinia despre ce am zis mai sus.

Chiar ma gandeam...aseara mi-au plans ambii copii..cand tacea unu, incepea celalalt si tot asa pana dimineata de-mi venea sa zgarii peretii...daca era mama mai rau imi facea... Atata ce-am cantat de mi s-a subtiat glasul.......Sper sa nu mai am noapte din asta. Io sunt de parere ca mama tre sa fie aia care sa faca sacrificii pt copilul ei, nu bunica..ca de aia s-a inventat mama... Nopti nedormite, oboseala, cearcane...mama tre sa le duca...si ma enerveaza cand tot vaz ca atata o protejam pe "biata"mama...cateodata chiar si in detrimentul copilului.

De curand am citit pe nush unde ca oricarui om care are in grija permanenta un bebe..i se secreta in cap nush ce hormoni, de se ataseaza de acel bebe intr-un mod special,strans si unic. Apai, eu zic ca parintii tre sa fie binecuvantati de horminii astia, nu bunicii.

Trebuia sa ma cauti, ce vorbesti??? Eu am bantuit prin clinica dupa Aurora..stiam de pe forum ca tre sa nasca in perioada cu mine si tot intrebam de personal daca a venit o mamica din Piatra Neamt. Pana la urma ne-am intalnit. Da' de ce zici ca-s eroina??

Mergi la inceput

Am uitat sa zic. Zina, sa fiu in locul tau as face urmatorul lucru(daca nu e prea tarziu): i-as da liber mamei, mi-as lua copilul in dormitorul conjugal, si-am dormi toti la gramada...ca e obosit, ca tre sa mearga sotu la servici bla, bla...treaba lui..sa doarma in pix la birou...intr-o saptamana se obisnuieste si cu oboseala, fii pe pace. O sa i se aplece de amante, de mamuca si de toate..si-o sa te aprecieze pe tine mai mult plus ca se va atasa si de copil. Fara berea cu baietii, si alte obiceiuri....conditii puse la sange, fara nici o negociere. Daca nu doreste manevra asta atunci l-as trimite la/in ma-sa, fara dreptde apel.

Eu am divortat din motive de amanta...1 an a durat divorul..si-am plecat nu cu unu ci cu doi copii(cel mare inca nu are 3 ani). Nu stiu cum as putea sa te conving ca ne este mult mai bine acum..dar muuuullt mai bine....o infidelitate din asta daca nu o poti ierta atunci e chin toata viata...Pentru mine femeile care pot trece peste astfel de infidelitate sunt sfinte..eu n-am putut sa fiu asa. Mama mea se tinea scai pe mine..cica sa rabd si sa inghit pentru copii...se duce pe la manastiri saraca sa plateasca slujbe,etc..de sa-i vina mintile acasa ginerelui... Asta pana un preot i-a deschis mintile...i-a tinut o teorie......si mi-a transmis (eu deja eram pe final cu divortul) sa divortez si sa-l trimit in ma-sa (exact astea au fost cuvintele).

Inca ceva..nu din cauza soacrei a plecat de acasa...ti-a gasit tie nod in papura..cum banuiesc ca face de cand si-a gasit amanta. Cu cat o sa-i cauti lui in coarne cu atat o sa-l enervezi mai tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

LA MULTI ANI si sa aveti de-acum ani plini de sanatate si fericire.

Krisu, palaria jos pentru tine, ca poti trece peste toate greutatile, si ma refer la traiul singura cu cei doi copii mici, care nu este usor (nu la divort). Dar ai inteles gresit, mama mea sta la noi de un an jumatate, nu 3, sotul a renuntat la amanta acum 3 ani, incercam sa ne recladim ce-a fost intre noi. Ca tu nu accepti ajutor din exterior, asta este, nu toti suntem la fel si nu toti rezistam oboselii (cu toate ca sunt sigura ca si tu esti extenuata dar poate nu vrei sa recunosti). La un moment dat vei apela si tu la ajuotr, chiar daca asta se va chema cresa sau gradinita sau ma rog ce vrei tu, pana la urma.
Si sincera sa fiu m-am cam saturat sa aud pe-aici mame ce nu-si explica cum altele nu pot sta nopti intregi nedormite, ziua sa mearga fresh la servici, sa vina acasa sa faca mancare, sa spele, sa faca curat, sa fie dragute cu sotul, si daca mai apuca sa doarma ceva e bine daca nu e...iarasi bine, poate si mai bine??? Si fraza ca nu se intelege de ce trebuie protejata mama in detrimentul copilului, este o aiureala.
Si vorbeai de-o legatura a parintilor cu copiii (care nu trebuie sa o aibe bunicii), Krisu, copilul meu este cel mai apropiat de mine, apoi de sotul si apoi de restul lumii. Nu vreau sa intru in detalii, ma tem ca se va isca un alt motiv de cearta pe-aici.
Ca sa dormim toti 3 in pat, nu este o solutie, eu incerc ca sa-l obisnuiesc pe baietelul meu sa doarma singur la el in camera, si ca mama mea sa poata pleca si ea. Ce sa mai spun ca sotul sforaie ingrozitor, si nimeni nu ar putea dormi linistit langa el.

Blackgirl, La Multi Ani! Dar tot degeaba.....?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Zina, bine ca macar faceti ceva pentru familie, semn ca nu tot ce s-a scris pe aici (chiar daca te-a durut), a fost scris degeaba!

Sar peste ce-ai insiruit tu ca ar trebui sa faca o femeie. Nu, nu trebuie! Lista aceea se imparte la doi, adica la tine si la sot. Banuiesc ca inca mai aveti de lucru la partea asta, cea cu impartitul responsabilitatilor intre tine si sot. Sper sa va iasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zina spune:

Blackgirl, nu m-a durut ce s-a scris, ci m-a mirat reactia unora care au scris cu inversunare, cu rautate, unei persoane pe care nu o cunosc absolut deloc. Asta nu am sa o inteleg niciodata. Cum poti "sari la gatul" cuiva fara sa o cunosti, doar pe motivul ca scris una alta, care lor nu li se pare "tocmai normal".
Si ai inteles gresit penultimul meu mesaj, nu am insirat ce "trebuie" sa faca o femeie, ci chiar am dat de inteles ca nu ar trebui ea sa le faca pe toate (cum sustin unele de aici).

Mergi la inceput