la ce ora adormiti copiii seara?
Raspunsuri - Pagina 13
danat spune:
Si baiatul meu are program fix, cam de cand si-a regalt somn continuu noaptea (de pe vremea bebelushiei).
Acum la 6 ani, dat fiind ca si-a scos nevoit somnul de prinz (el mai savureaza uneori in weekend cate un somnic de o ora si jumate la prinz, dar la gradi sunt conditii aiurea pt somn) se culca pe la 20:00-20:30 si trezirea este la 6:45-7:00 ca sa poata pleca la gradi si sa apuce sa manince acasa ceva.
Cand va incepe scoala, probabil ca se va devansa cu inca jumate de ora programul, pt ca atunci va trebui sa fie la 8:00 deja la scoala.
Ideea este ca la 20:00 pica lat, in 3 minute sforaie
Dar daca il intreb inainte de baie daca ii este cumva somn, spune NUUUU cu ochii pe jumate inchisi.
Astia mici intind programul cat se poate, se simt bine mai adulti asa...insa cu pretul de a sta noi mai putin cu el, pt psihicul lui este mult mai important sa doarma cat trebuie si sa aiba niste reguli (pe care chiar le respecta cu drag, au intrat in normalul zilnic).
Hobby
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"It´s all for love... L.O.V.E."
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of MUSIC
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"
catrinik spune:
Am vazut multe emisiuni gen Super Nany de pe la englezi si americani.
Si am observat si eu surpindere ca la ora 7 ii baga in pat.
Probabil asa e conceptia acolo.
Acum cred ca depinde foarte mult si de virsta copilului.
Ca la 2 luni Andrei se culca la 8.
La 1 an se culca la 9.
La 2 ani la 9.30.
Acum la 3 ani si 3 luni se culca pe la 10.30.
Si de cind s-a nascut s-a sculat pe la 8-8.30 dimineata.
Si-a decalat singur ora se somn, indiferent de ce faceam eu.
Si am incercat si eu "somnifere", adica ceai de tei.
Si sint convinsa ca cei care se culca la 7 seara si dorm pina dimineata nu mai dorm la prinz.
Iar somnul de prinz inca mi se pare important.
anaemi spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
De la 12 la 01. Licitatie pentru tricou 'Dependent DC' - salvati o viata! Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)
Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...
anca74 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura25 Iar frecventa si ora "discutarii bugetul familiei" (ma distreaza expirmarea, nu sunt rautacioasa, pe cuvant) cu siguranta tine de fiecare cuplu. Eu nu zic ca nu e subiect de discutat aici sau la alt subforum, sigur ca e. Dar nu ar trebui sa dam vina pe copii pt ce avem sau nu avem noi chef sa facem la un moment dat. Asta e parerea mea, desigur. |
Scuzati ca va citez, dna Laura25, dar nu vi se pare ca v-as putea intoarce argumentul astfel: va culcati copiii tarziu tocmai ca ei sa doarma mai mult dimineata, si sa aveti timp sa faceti turul "bugetului familial" in voie ... la ore cand altii (ca mine asa) sunt deja treziti, fac micul dejun, pachetul cu mancare pentru toti membrii familiei, si se pregatesc sa alerge dupa autobuze in drum spre serviciu? Ca la noi, aici, joburile incep intre 7 dimineata si 9 am.
Eu pot intelege ca fiecare familie are ritmul sau propriu, dar mi se pare complet aiurea ca un copil mic (si chiar mai mare de 5-6 ani) sa doarma dupa 10-11 noaptea.
Daca nu va pot convinge eu ca-i gresita metoda asta, atunci mergeti si intrebati un medic, o invatatoare, o educatoare, 5-10 bunici care au crescut o droaie de copii, cititi carti de puericultura, etc. Copiii au nevoie de somn, si nu oricum, ci de calitate. Daca voi ii culcati aproape de miezul noptii, apoi e cat se poate de normal ca vor dormi pana dimineata tarziu, deci vor fi dati peste cap cu orice alte activitati (gradinita, scoala, practicat un sport).
Oare cum veti proceda cand vor trebui sa mearga la scoala la 8 dimineata? O mai fi ceva vreme pana atunci, dar totusi, cum ii pregatiti pentru acele vremuri de restriste?
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.
A_Iulia spune:
Pai eu una nu inteleg de ce trebuie asa o pregateala de mare pentru perioada cand o sa se trezeasca la 7.
Acum daca se trezeste la 8 sa spunem, vi se pare un capat de tara sa decaleze cu o ora cand va merge la scoala? Si chiar cu doua, care e problema?
Atata circ aici pentru un fleac; asa cum sunt inumane mamele care-si culca copiii tarziu, la fel de inumane ar fi si mamele care-si trezesc copiii devreme la ora 7, fara sa fie nevoie ca ei sa se trezeasca atat de devreme, doar asa, ca sa aranjeze ele dupa bunul lor plac programul de somn al copilului.
Qamar spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui anca74
Scuzati ca va citez, dna Laura25, dar nu vi se pare ca v-as putea intoarce argumentul astfel: va culcati copiii tarziu tocmai ca ei sa doarma mai mult dimineata, si sa aveti timp sa faceti turul "bugetului familial" in voie ... la ore cand altii (ca mine asa) sunt deja treziti, fac micul dejun, pachetul cu mancare pentru toti membrii familiei, si se pregatesc sa alerge dupa autobuze in drum spre serviciu? Ca la noi, aici, joburile incep intre 7 dimineata si 9 am. Eu pot intelege ca fiecare familie are ritmul sau propriu, dar mi se pare complet aiurea ca un copil mic (si chiar mai mare de 5-6 ani) sa doarma dupa 10-11 noaptea. Daca nu va pot convinge eu ca-i gresita metoda asta, atunci mergeti si intrebati un medic, o invatatoare, o educatoare, 5-10 bunici care au crescut o droaie de copii, cititi carti de puericultura, etc. Copiii au nevoie de somn, si nu oricum, ci de calitate. Daca voi ii culcati aproape de miezul noptii, apoi e cat se poate de normal ca vor dormi pana dimineata tarziu, deci vor fi dati peste cap cu orice alte activitati (gradinita, scoala, practicat un sport). Oare cum veti proceda cand vor trebui sa mearga la scoala la 8 dimineata? O mai fi ceva vreme pana atunci, dar totusi, cum ii pregatiti pentru acele vremuri de restriste? Mamica de Zanuta mica, Anna Laura Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller. |
Anca, daca ai avea un ton mai calm/simpatic/polite, aproape ca as fi de acord cu tine
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
anca74 spune:
Noe, io mi-s pasnica de fel. Doar in scris par apriga. Aparentele sunt inselatoare.
Da' ma bucur ca am ajuns sa ne privim blajin ochi-n ochi.
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.
Qamar spune:
citat din mesajul lui anca74 Noe, io mi-s pasnica de fel. Doar in scris par apriga. Aparentele sunt inselatoare. Da' ma bucur ca am ajuns sa ne privim blajin ochi-n ochi. Mamica de Zanuta mica, Anna Laura Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller. |
Anca, eu zic sa asteptam totusi pana cand voi fi oficial single:-)) mai e putin, maxim o luna, doua
www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*
accept92 spune:
citat din mesajul lui anca74 Eu pot intelege ca fiecare familie are ritmul sau propriu, dar mi se pare complet aiurea ca un copil mic (si chiar mai mare de 5-6 ani) sa doarma dupa 10-11 noaptea. Daca nu va pot convinge eu ca-i gresita metoda asta, atunci mergeti si intrebati un medic, o invatatoare, o educatoare, 5-10 bunici care au crescut o droaie de copii, cititi carti de puericultura, etc. Copiii au nevoie de somn, si nu oricum, ci de calitate. Daca voi ii culcati aproape de miezul noptii, apoi e cat se poate de normal ca vor dormi pana dimineata tarziu, deci vor fi dati peste cap cu orice alte activitati (gradinita, scoala, practicat un sport). Oare cum veti proceda cand vor trebui sa mearga la scoala la 8 dimineata? O mai fi ceva vreme pana atunci, dar totusi, cum ii pregatiti pentru acele vremuri de restriste? |
Copilul meu foarte mic (2 ani) adoarme pe la 23 (pus in pat pe la 22.30, se mai joaca si in patut putin). Dimineata se trezeste pe la 9, iar la pranz doarme intre 14 si 18. Sunt 14 ore de somn ... cantitativ cred ca e suficient. Ai dubii in ceea ce priveste calitatea acestui somn? Ca sa te linistesc o sa-ti spun ca doarme bustean.
In ceea ce priveste intrebarea "cum ii pregatiti pentru acele vremuri de restriste?"...A avut o perioada cand a mers la gradi...atunci pica si la 19.30 - 20.00. Desi mi se parea ca petrecem prea putin timp impreuna, nu aveam de ales.
In concluzie avem un program care convine intregii familii in contextul de acum (fetita sta acasa cu mine, iar eu nu sunt o matinala din fire, n-am nici un motiv sa strig scularea la 7)...dar programul nu este batut in cuie. Se va schimba si el de la sine cand imprejurarile o vor impune.
ilse spune:
citat din mesajul lui Georgeasca Am vazut multe emisiuni gen Super Nany de pe la englezi si americani. Si am observat si eu surpindere ca la ora 7 ii baga in pat. Probabil asa e conceptia acolo. Acum cred ca depinde foarte mult si de virsta copilului. Ca la 2 luni Andrei se culca la 8. La 1 an se culca la 9. La 2 ani la 9.30. Acum la 3 ani si 3 luni se culca pe la 10.30. Si de cind s-a nascut s-a sculat pe la 8-8.30 dimineata. Si-a decalat singur ora se somn, indiferent de ce faceam eu. Si am incercat si eu "somnifere", adica ceai de tei. Si sint convinsa ca cei care se culca la 7 seara si dorm pina dimineata nu mai dorm la prinz. Iar somnul de prinz inca mi se pare important. |
Nu e conceptia, este sistemul...nu ma pot pronunta in ceea ce priveste alte tari, in Olanda, unde scoala se incepe la fix cei 4 ani ai copilului...somnul de pranz evident ca nu mai este important, pt olandezi, specific, ca sa nu se superea ceilalti...pentru ei este important ca un copil de varsta asta 3-4 ani sa doarma 12 ore/zi...de aceea copiii aici dorm de pe la 7:45-8:00 seara pana la 7:45-8:00 dimineata->cele fix 12 ore necesare copilului, care e foarte fericit si fara somnul de la pranz.