PCOS (16)
Raspunsuri - Pagina 13
cori_mic spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ALINAOPREA Si inca o intrebare: daca am inceput Sioforul mai pot sa fac aceste analize sau rezultatele vor fi influentate si nu mai are nici un rost? Scuze ca sunt stresanta dar tocmai ce am fost diagnosticata cu PCOS (cu toate ca eu banuiam de mult..)si e tare greu.I-am pus d-nei doctor o mie de intrebari dar mi-au mai scapat cateva... Sanatate multa! Alina in asteptarea unei minuni de ![]() |
Buna Alina, din cate stiu Sioforul nu influenteaza analizele hormonale. Eu am facut pe tot parcursul tratamentului si toate rezultatele au iesit cum erau si in realitate- adica initial varza ca mai apoi sa se mai duca spre binisor. In ceea ce priveste rezistenta la insulina, depinde cat de repede se elimina din organism acest medicament si in cat timp actioneaza, pentru siguranta intreaba medicul sau suna si intraba la laborator. Ti-a fost recomandata de doctor aceasta analiza? Mie nu mi-a fost ceruta niciodata. Multa, multa bafta. Pup
Ruxandrada spune:
Buna, fetelor!
Va citesc de multa vreme ( cred ca am mai si scris in capitolele anterioare), si vreau sa va spun ca in jurul meu se face multa lumina, chiar daca, din pacate, datorita experientelor prin care trecem.
Eu am PCOS diagnosticat relativ tarziu 9 as putea spune cam prea tarziu0, dupa ce un endocrinolog "cu greutate" in toate privintele a dat un verdict eronat- "ovare micropolichistice" si "hipotiroidie", asa incat am inghitit ani de zile tot soiul de medicamente care numai bine nu mi-au facut. Din '93 pana in 2005, cand el a considerat ca s-ar fi remediat problema, am luat fara intrerupere ACO(!!!), apoi, in diferite scheme, Spironolactona, Xanax, Lexotan etc. In 2005 am intrerupt ACO si la doar cateva luni am ramas insarcinata, dar sarcina s-a oprit din evolutie la 7 saptamani si jumatate. Am reinceput investigatiile in 2006 si am ajuns la dr. Corina Neamtu de la Parhon care, doamne-ajuta!, a intuit despre ce era vorba ( PCOS si tiroidita autoimuna) si mi-a dat si un tratament adecvat, cu Euthyrox si Metformin, gratie caruia am si reusit sa slabesc considerabil ( secondat si de o cura de slabire, de fapt mai mult un mod de viata, cu niste reguli destul de clare-de la 79 la 48 de kg; am 1,56 m) si sa obtin, cu greu, o ovulatie spontana, naturala.In toamna lui 2008 insa, vazand ca nu raman insarcinata si fiind contrariat de chisturile care se incapatanau sa stea lipite pe ovarele mele, ginecologul de atunci 9 nu conteaza numele, sunt convinsa ca a gresit inocent, nestiind despre ce e de fapt vorba), mi-a recomandat o cura de 6 luni de Diane 35, insintand ca a avut paciente la care metoda a mers, iar dupa intrerupere respectivele au ramas imediat insarcinate. A avut dreptate numai ca... in noiembrie 2009 am ramas insarcinata iar in decembrie am pierdut din nou sarcina, tot la 7 saptamani... De data aceasta insa, am avut noroc de un ginecolog "brici"- dr. Mihai Dumitrascu de la Univeristar, care, uitandu-se pe analize si pe toate diagnosticele scrise, mi-a recomandat sa merg la Fundeni, la dr. Uscatescu, sa fac si analiza mutatiilor pentru trombofilie, caci suspecta ca ar fi vorba de asa ceva. Am fost, am facut analizele, am primit rezultatele- dr. a avut dreptate, evident, asa ca iata-ma adaugand la lista deja "impresionanta" si blestematele de mutatii (de-aia pendulez intre acest capitol si cel destinat trombofiliei). Intre timp, am inceput sa citesc mai mult- am aflat ca ACo sunt otrava curata, ca Siofor-ul nu trebuie intrerupt brusc ( eu asa am facut, la recomandarea dr.... nu stiu daca a avut vreo consecinta, dar eu raman cu indoiala...) si ca la problemele mele ereditare legate de mutatii ACO au actionat ca un teribil accelerator, agravand considerabil lucrurile.
Acum am reluat tratamentul cu Siofor ( am avut si ovulatie, pe 20 ianuarie, la 33 de zile dupa chiuretajul din 18 decembrie), o sa incep tratamentul pentru mutatii, si ma agat din nou de sperantele care sunt mai putine, dar exista!
V-am spus o poveste lunga si plictisitoare, care sper insa sa va ajute , sa va convinga ca un exces de prudenta si de scepticism nu strica niciodata si ca o a doua parere e de multe ori salvatoare, oricat de avizata ar fi prima.
Va pup si va tin pumnii, ma rog pentru voi asa cum ma rog si pentru mine. Imi bate ceasul biologic ( am 37 de ani), dar am niste arme care sper ca nu ma vor abandona: optimismul si credinta in Dumnezeu.
O seara placuta!

R
cori_mic spune:
Ruxandrada, povestea ta nu este plictisitoare, este impresionanta. Dar iti admir incredera si iti doresc din suflet sa reusesti.
ALINAOPREA spune:
Ruxandrada intr-adevar povestea ta nu e deloc plictisitoare.
Te inteleg perfect,mai ales ca si eu am pierdut o sarcina (19 sapt)foarte dorita, asteptata 8 ani si obtinuta prin FIV.
Cori mic eu nu ma refeream la hormonale,ca acelea le-am facut deja si au iesit relativ bine,ma refeream la insulinorezistenta si glicemie provocata,daca sunt influentate de Siofor.
Va pup pe toate si va doresc sanatate multa!
Alina in asteptarea unei minuni de 
anamira spune:
Buna fetelor!
Sunt o aspiranta la titlul de mamica de aprox. 5 luni si astept minunea sa se intample dar se pare ca nu prea vrea sa vina :) cel putin nu iarna aceasta asa cum speram. Mi-am facut normal toate analizele din timp ca sa exlud eventuale probleme care m-ar putea impiedica sa raman insarcinata si bine-nteles la primul control ginecologic mi s-a pus diacnosticul de ovare polichistice.
Soc mare ce mai am citit mult pe net si m-am speriat foarte tare, mult stres de fapt stiti voi cum e. In fine, dupa analizele de rigoare care includeau glicemia provocata, dozari hormonale, analize imunologice ... totul era in limite normale. Doar testosternul se apropia de limita maxima. Doctorul a zis ca e ok da tre sa trecem pe stimulare ca nu am ovulatie. Sub monitorizare, in ziua 12 aveam un folicul de 43/42, imens care avea 2 ovocite si dr. a decis sa ma lasea asa sa nu-mi faca injectia cu Choragon ca sa vada daca nu ovulez fara stimulare. N-am ovulat bine-nteles asa ca acum m-am ales cu un mic chist de 22 mm care se incapataneaza sa se reasoarba
Vreau sa incep urmatoarea stimulare pt. ca nu am un ciclu regulat si vreau bebe cat mai curand.
As vrea sa primesc un sfat si eventual daca stiti sa ma lamuriti care este diferenta intre PCOS si ovare polichistice. Stiu ca exista o diferenta dar nu sunt singura. E doar rezistenta la insulina?
Multumesc ca ati avut rabdare sa-mi cititi luuuungul mesaj.
Pupici de noapte buna 
"Spune īntotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti"
dariana29 spune:
Va multumesc frumos pentru urari si sper sa aveti toate cat mai curand de aceasta mare bucurie. Ieri am fost la medicul ginecolog si mi-a confirmat sarcina, am 6 saptamani, mi-a facut chiar si o poza dupa ecografie ..dar nu se vede decat un punctulet. MI-a spus ca in general sarcinile obtinute dupa tratamente au un risc mai mare de avort si mi-a recomandat pe cat posibil repaos.
Cori-mic, mie mi-a spus doctorita sa intrerup Sioforul,si asa am facut. Nu mi-a spus sa-l intrerup treptat, sper sa nu am probleme din cauza asta. Oricum, ma simt mai bine de cand l-am intrerupt, pot manca orice si nu mai am greturi ca in timpul tratamentului. Am intrebat daca sa iau ceva vitamine, gen Elevit sau Centrum materna, dar mi-a spus sa iau doar acid folic de 5 mg, 10 zile in fiecare luna. Mi se pare putin ciudata schema asta, cred ca ar trebui sa iau in fiecare zi, nu? Din mmentul in care am aflat ca sunt insarcinata, am inceput din proprie initiativa sa iau utrogestan 6 capsule intravaginale, de 3 ori cate 2 pe zi. Am facut asta pt ca am o uriasa insuficienta progesteronica, si mi-a fost frica sa nu se intample ceva rau. Cand i-am spus medicului ce am facut, mi-a spus ca nu e nici o problema, dar sa ma limitez la 4 capsule pe zi, si doar daca am singerari sa iau 6. Am intrebat ce efecte adverse sunt pentru bebe daca iau in continuare 6, si mi-a spus ca nici unul, doar ca eu o sa ma ingras, o sa-mi apara cosuri si o sa-mi creasca fire de par. A ramas ca o sa iau doar 4 capsule, dar eu ma gandesc sa continui cu 6, chiar daca ma ingras...daca face bine la bebe, merita, nu? Credeti ca e o greseala sa iau 6 capsule, sa nu respect indicatia medicului? Eu ma gandesc ca, cu cat e mai mare aportul de progesteron, cu atat evit riscul de a pierde sarcina....Va rog, cine em ai priceput la chestii din astea, lamuriti-ma si pe mine.
Cori, iti doresc sarcina usoara si sa trecem cu bine peste asta. Tie ti-a vazut la ecograf doar sacul embrionar sau si embrionul???
Va pup
cori_mic spune:
Felicitari si o sarcina usoara si tie dariana
. Suntem apropiate ca varsta a sarcinii. Eu am azi 6 s si 5 zile, la eco de luni aveam 6 s si 3 zile si s-a vazut si embrionul si i s-a auzit si inimioara. Ma rog in fiecare clipa sa ma ajute Dumnezeu sa fie bebe bine in continuare. La fel iti doresc si tie. In legatura cu recomandarile facute de doctor, atata vreme cat esti sigura ca este un medic bun, eu te sfatuiesc sa urmezi totusi recomandarile sale. Ce fel de eco ai facut? Depinde mult de asta ce se vede.
In ceea ce priveste vitaminele, nici mie nu mi-a dat, a spus ca e prea devreme si mi-a dat zilnic 1 mg acid folic seara. pup
aruam spune:
Buna fetele,
Ruxandraimpresionanta povestea ta imi pare rau ca a trebuit suferi atat.Dar eu zic ca nu trebuie sa-ti sperzi speranta atata timp cat ai reusit sa ramai insarcinata se va intampla iar si atunci o sa fie bine pt ca acum tratezi toate problemele inclusiv cele legate de mutatii.Iti doresc sa stai la capitolul acesta cat mai putin.Multa bafta.
Anamira parerea mea este ca pana nu reusesti sa scap d acele chisturi nu ar trebui sa mai faci stimulare.La personele cu PCOS riscul de hiperstimulare este mult mai mare decat la alte persoane.
Dariana felicitari,sarcina usoara si un bebe sanatos.
Fetelor sa stiti ca din pacate nu mi-a reusit inseminarea
.
asta e nu am ce face decat sa o iau de la capat o sa incerc luna viitoare din nou.
Gudinde ne e dor de tine. Ce sa intampla cu tine? Asteptam un semn de viata de la tine .

anul acesta o sa fiu 
Doamne ajuta 
sunshine4ever spune:
Alinaoprea intr-adevar ar fi fost bien daca ai fi facut analiza pt insulinorezistenta inainte sa iei sioforul. De influentat mare lucru nu influenteaza ca nu ai reusit sa iei nu stiu ce mare doza ...oricum eu sub influenta metforminului fac analiza in fiecare luna, deoarece nu suport sioforul si imi schimba mai mereu medicatia si sa vedem cum reactioneaza inslina trebuie sa fac analiza mai des.
Si da parerea mea este ca dr-ta ar fi trebuit sa te trimita si pt insulinarezistetna nu numai pe baza anumitor ecografuri.
Scuze daca am raspuns aiurea dar ma grabesc, daca ceva ii in necalar te rog sa ma intrebi si am sa incerc sa intru sa iti raspund.
Succes.
in asteptarea unui ingeras
ALINAOPREA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui magduta10 Alinaoprea intr-adevar ar fi fost bien daca ai fi facut analiza pt insulinorezistenta inainte sa iei sioforul. De influentat mare lucru nu influenteaza ca nu ai reusit sa iei nu stiu ce mare doza ...oricum eu sub influenta metforminului fac analiza in fiecare luna, deoarece nu suport sioforul si imi schimba mai mereu medicatia si sa vedem cum reactioneaza inslina trebuie sa fac analiza mai des. Si da parerea mea este ca dr-ta ar fi trebuit sa te trimita si pt insulinarezistetna nu numai pe baza anumitor ecografuri. Scuze daca am raspuns aiurea dar ma grabesc, daca ceva ii in necalar te rog sa ma intrebi si am sa incerc sa intru sa iti raspund. Succes. in asteptarea unui ingeras |
Mi-a dat Siofor pe baza ecografiei dar si pe baza simptomelor cum ar hirsutism,obezitate,anovulatie si implicit infertilitate,testosteron aproape de limita superioara,.....mai multe.
Si eu suport destul de greu Sioforul,cel putin in primele 4 zile nici nu m-am ridicat din pat din cauza durerii de cap,a ametelii si a stari de voma.
De ieri mi-am mai revenit putin si sper sa fie bine.
Va pup pe toate si sa auzim numai de bine!
Alina in asteptarea unei minuni de