PCOS (16)
Raspunsuri - Pagina 12
gargaritza82 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui aruam
Gargaritza inseminarea am facut-o cu dr.Moisa la ea la cabinet.Beta HCG-ul o sa -l fac probabil pe 3 februarie daca mai am rabdare pana atunci ![]() anul acesta o sa fiu ![]() Doamne ajuta ![]() |
multumesc pentru raspuns

daca ai facut IUI luni pe 18 eu zic ca poti sa faci un beta HCG vineri pe 29
ALINAOPREA spune:
Buna fetele,eu sunt intr-o dilema si vreau sa va cer parerea.
As vrea sa fac din proprie initiativa testele pentru rezistenta la insulina si glicemia inainte si dupa masa.
Eu am primit diagnosticul de PCOS si tratamentul cu Siofor fara aceste analize.
In rest am toate simptomele : lipsa CM,anovulatie,obezitate,hirsutism,alopecie,
acnee,infertilitate si testosteron aproape de limita superioara.
Dar parca n-as vrea sa iau Sioforul fara sa testez si rezistenta la insulina...voi ce ziceti?
Unde as putea face aceste analize si cam cat costa?
Va pup si toate cele bune!
Alina in asteptarea unei minuni de 
dariana29 spune:
Buna fetelor!Azi e cea mai fericita zi din viata mea..si totusi mi-e frica sa sper, nu=mi vine sa cred ca ar putea fi adevarat. Sa va povestesc: sunt in ziua 40 a ciclului, ceea ce nu e neobisnuit la mine, deoarece in ultimii ani ciclul imi vine la 45-50 zile si de cele mai multe ori doar dupa duphaston(am insuficienta progesteronica, PCOS). In dimineata asta, din rutina, mi-am facut un test de sarcina...si s-a pozitivat,zic eu...a doua liniuta nu e chiar la fel de intensa ca si prima. Mi-am trimis sotul la farmacie dupa un alt test, si l-am facut tot cu prima urina folosita la primul test...S=a pozitivat si al 2-lea test, dar tot nu foarte intens. Am dat fuga la laborator sa-mi fac Beta-HCG, dar rezultatul il primesc abia luni, iar doctorita mea are program doar marti.
Am cateva intrebari, pt ca nu vreau sa-mi fac sperante degeaba...1. Sioforul influenteaza testul de sarcina?
2. Ar trebui sa intrerup Sioforul de azi, sau sa astept pana mi se confirma sarcina?
3. ar trebui sa iau ceva suport progesteronic, vand in vedere ca la toate analizele din ultimii ani aveam valoarea progesteronului de zero si ceva...
Va rog sa imi raspundeti, chiar nu stiu ce sa fac, cum sa reactionez, nuas vrea sa gresesc cu ceva. Astept acest moment de atatia ani..Multumesc
ALINAOPREA spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dariana29 Buna fetelor!Azi e cea mai fericita zi din viata mea..si totusi mi-e frica sa sper, nu=mi vine sa cred ca ar putea fi adevarat. Sa va povestesc: sunt in ziua 40 a ciclului, ceea ce nu e neobisnuit la mine, deoarece in ultimii ani ciclul imi vine la 45-50 zile si de cele mai multe ori doar dupa duphaston(am insuficienta progesteronica, PCOS). In dimineata asta, din rutina, mi-am facut un test de sarcina...si s-a pozitivat,zic eu...a doua liniuta nu e chiar la fel de intensa ca si prima. Mi-am trimis sotul la farmacie dupa un alt test, si l-am facut tot cu prima urina folosita la primul test...S=a pozitivat si al 2-lea test, dar tot nu foarte intens. Am dat fuga la laborator sa-mi fac Beta-HCG, dar rezultatul il primesc abia luni, iar doctorita mea are program doar marti. Am cateva intrebari, pt ca nu vreau sa-mi fac sperante degeaba...1. Sioforul influenteaza testul de sarcina? 2. Ar trebui sa intrerup Sioforul de azi, sau sa astept pana mi se confirma sarcina? 3. ar trebui sa iau ceva suport progesteronic, vand in vedere ca la toate analizele din ultimii ani aveam valoarea progesteronului de zero si ceva... Va rog sa imi raspundeti, chiar nu stiu ce sa fac, cum sa reactionez, nuas vrea sa gresesc cu ceva. Astept acest moment de atatia ani..Multumesc |
Sa dea Domnul sa fie bine pana la sfarsit.
Referitor la intrebarile tale eu cred ca ar trebui sa iei legatura cu un medic chiar si telefonic pt. moment.
Si din ce am citit pe forum Sioforul daca ai ramas insarcinata in timp ce-l luai ar trebui sa continui cu el pana la 12 saptamani cel putin.
Te pup si-ti tin pumnii sa ai un rezultat mare la beta!
ALINAOPREA spune:
Gudinde unde esti?
Ce parere ai despre tratamentul pe care l-am primit?
Pupici la toate fetele!
sunshine4ever spune:
Alinaopreasper sa nu se supere Guidinde la un mic ajutor ....analiza ca sa vezi daca ai insulinorezistenta poti sa faci la laboratorul synevo daca este in orasul tau (scuze nu am fost atenta de unde esti) sau la oricare laborator. Te duci sa iti recolteze a jeune sange pt insulina (eu aici am adaugat si glicemia de la mine putere) apoi ingeri 75 g glucoza praf (cam in cinci minute) dizolvata intr-o cana de apa si apoi la 120 de minute iar iti recolteaza sange sa vada cat iti este insulina (eu iar am adaugat is glucoza). In acest interval de timp e bine sa ai al tien o carte sau ceva de citi sau pur si simplu stai pe o bancuta/scaun la laborator si astepti sa treaca cele 2 ore pt ca nu e bien sa faci efort ca se modifica rezultatul.
Succes, dar sper sa nu fie nevoie de metformin. Eu de ex nu am suportat Sioforul deloc , mi-a dat diabetoloaga Competact. M-am simtit super de la ea dar din pacate m-i s-a termiant si ca sa cumpar e fff scump asa incercam de azi alte preparate, care sa mai mearga si pe o eventuala sarcina.
in asteptarea unui ingeras
sunshine4ever spune:
Dariana felicitari si sa ai sarcian usoara si al termen.
Parerea mea sa discuti cu giencologul/endocrinologul/diabetologul care te avea sub supraveghere, dar si eu asa stiu ca nu se intrerupe Sioforul , si erau cazuri care luau pe toata perioada sarcinii. Iar de progesteron tot asa , daca ti-e mic ar fi bien sa substituezi, dar tot ar fi bien sa dicuti cu ginecologul.
in asteptarea unui ingeras
ALINAOPREA spune:
| citat din mesajul lui magduta10 Alinaopreasper sa nu se supere Guidinde la un mic ajutor ....analiza ca sa vezi daca ai insulinorezistenta poti sa faci la laboratorul synevo daca este in orasul tau (scuze nu am fost atenta de unde esti) sau la oricare laborator. Te duci sa iti recolteze a jeune sange pt insulina (eu aici am adaugat si glicemia de la mine putere) apoi ingeri 75 g glucoza praf (cam in cinci minute) dizolvata intr-o cana de apa si apoi la 120 de minute iar iti recolteaza sange sa vada cat iti este insulina (eu iar am adaugat is glucoza). In acest interval de timp e bine sa ai al tien o carte sau ceva de citi sau pur si simplu stai pe o bancuta/scaun la laborator si astepti sa treaca cele 2 ore pt ca nu e bien sa faci efort ca se modifica rezultatul. Succes, dar sper sa nu fie nevoie de metformin. Eu de ex nu am suportat Sioforul deloc , mi-a dat diabetoloaga Competact. M-am simtit super de la ea dar din pacate m-i s-a termiant si ca sa cumpar e fff scump asa incercam de azi alte preparate, care sa mai mearga si pe o eventuala sarcina. ![]() in asteptarea unui ingeras |
Sper sa-l tolerez bine.
Intrebarea era daca a fost ok diagnosticul fara a testa rezistenta la insulina si glicemia provocata.
Pe pagina anterioara am postat analizele pe care le-am facut si simptomele care au facut-o pe doctora sa-mi recomande Siofor si un antiandrogen (Verospinon).
Merci oricum de raspuns.
Pupici!
ALINAOPREA spune:
Si inca o intrebare: daca am inceput Sioforul mai pot sa fac aceste analize sau rezultatele vor fi influentate si nu mai are nici un rost?
Scuze ca sunt stresanta dar tocmai ce am fost diagnosticata cu PCOS (cu toate ca eu banuiam de mult..)si e tare greu.I-am pus d-nei doctor o mie de intrebari dar mi-au mai scapat cateva...![]()
Sanatate multa!
cori_mic spune:
| citat din mesajul lui dariana29 2. Ar trebui sa intrerup Sioforul de azi, sau sa astept pana mi se confirma sarcina? 3. ar trebui sa iau ceva suport progesteronic, vand in vedere ca la toate analizele din ultimii ani aveam valoarea progesteronului de zero si ceva... Va rog sa imi raspundeti, chiar nu stiu ce sa fac, cum sa reactionez, nuas vrea sa gresesc cu ceva. Astept acest moment de atatia ani..Multumesc |
Buna,
Imi pare rau ca nu am intrat mai devreme, dar sper ca raspunsul meu sa iti foloseasca macar comparativ cu ceea ce ti-a spus doctorul.
Dupa cate mi-a explicat si mi-a prescris mie doamna doctor Bajenaru Sioforul se intrerupe, dar neaparat TREPTAT altfel putand sa duca la oprirea din evolutie a sarcinii. Mie mi-a prescris ca din saptamana in care am aflat, timp de o saptamana sa iau doar de 2 ori pe zi ( doza mea era de 3 jumatati de 1000 pe zi) timp de o saptamana, apoi timp de o alta saptamana sa iau doar o jumatate seara. Maine iau ultima pastiluta si sa dea Dumnezeu sa fie bine. Ieri i-am auzit inimioara si era bine
. In legatura cu intrebarea despre progesteron trebuie sa iti faci in primul rand analiza pentru ca la noi mai mereu e nevoie de sustinere. Eu iau 3 pastilute pe zi, ceea ce este o doza mare, bineinteles la recomandarea medicului. Si nu uita de acidul folic 1 mg pe zi.
Trebuie insa stiut ca fiecare caz e diferit, asa ca daca medicul ti-a recomandat altceva, eu zic sa ai incredere.
Spune-ne ce ai facut, ce ti s-a recomandat. Suntem in aceeasi situatie asa ca astept cu nerabdare raspunsul tau. Eu am 6 saptamani si 4 zile.