cina la bebe 1,2 ani
Raspunsuri - Pagina 4
galu spune:
Eu cred ca nu exista copil care sa manance mai prost ca al meu..
Olivia are 1,6 ani si are urm program: dimineata se trezeste pe la 7-7.15 si bea 270 ml lapte Humana, pe la 10-10.30 mananca fructe proaspete sau borcanase, prefera borcanasele, in jur de 12-12.30 se culca, de multe ori nu mai reusesc sa-i dau nimic de papa, apoi la 14-15 incerc sa-i dau macar un fel de mancare gatita, niciodata nu vrea 2 feluri si de cele mai multe ori nu mananca mai nimic, la ora 17-18 mananca cereale sau gris cu lapte cam 200 gr si pe la 20-21 lapte tot 270 ml..
Mi-ar placea tare mult sa manance si ea la micul dejun o paine prjita cu unt sau branza cu fructe sau paine cu sunca si cascaval..etc...si cel mai mult sa manance si ea ciorba cu legume multe sau gratar de pui sau peste...
Ma tot gandesc oare nu am gresit undeva la diversificare? Legumele au fost o pb de la inceput..si poate ar fi trebuit sa incep diversificarea cu legume? E cam tarziu acum...nu stiu cum as putea s-o conving sa manance mai bine pranzul..Aveti experiente similare?
Acum are 10,500 kg si 84 cm inaltime, am facut si analize de sange si pare a fi in regula inafara de Hb=10.7, ar fi trebuit sa fie 11 dar medicul zice ca nu e o pb si nu de aici vine inapetenta asta a ei(daca putem sa-i zicem asa)
Merci,
_Ralu_ spune:
pai cam asa manca si a mea.
orele putin decalate.
si eu aveam mari probleme cu ea cu mancarea de legume.
ca sa manance ceva ii pasam.
pana la 2 ani a mancat pasat. daca i-as fi dat ciorba sau legume intregi, sau carne bucati...nici nu s-ar fi atins. asa, de bine de rau, manca juma de castron de amestecatura din aia de legume si carne.
si sa stii ca a inceput sa manance "normal" pur si simplu.
de la mancare pasata a inceput sa ia pulpita in mana si sa pape. la fel si legume, si ciorbita sau supa.
nu cred ca ai gresit, cred ca pur si simplu, copiii nu sunt niste roboti care sa pape toti la fel. asa e ea, mai mofturoasa.
a mea, mofturoasa e pana in ziua de azi. acum trecem printr-o perioada in care vrea doar vreo 5-6 feluri de "mancare".
-mamaliga cu branza, smantana, unt si ou (nu s-a atins de acest fel pana acum vreo 5 luni)
-spaghete cu smantana si carnaciori/piept de pui.
-supa de pui cu galuste
-peste prajit cu usturoi
-ou fiert/prajit/pe apa
-unt cu paine
si cam atat.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
dennissa spune:
Helenutza23- da, asta as vrea, dar vad ca de doua zile nu se mai trezeste mai repede de 5 (ca pana acum se trezea si la 2-3). Ata decand ii pun cereale MILUPA cu biscuiti in loc de HUMANA. Se pare ca sunt mai satioase....
Referitor la program...era OK pt el, a fost singurul acceptat, v-am spus si cred ca o sa revenim la el pt ca zi , in incercarea mea de a-i da 5 mese- zi nu a mancat aproape deloc. Cred ca de suparare ca nu i-am dat consistent la micul dejun. Ciorbita i-am dat mai putina ca sa pape si felul doi si s-a suparat pe mine si nu a mai vrut nimic
Masa de la 17 a fost esec, nu a vrut sa pape, abia i-am dat o jumate de banana si o jumate de clementina si 2 lingurite de iaurt simplu. Si alea, cu greu.
Acum a baut 280 ml lapte si s-a culcat.
Roxyn spune:
Dennissa, spui ca cerealele de biscuiti de la Milupa sunt mai satioase? Eu tot de la Humana ii dau si la 2 noaptea e in picioare.
Le-a acceptat usor? Sunt cu lapte cele de la Milupa? Ca i-as lua si eu.
Liliana Cocieru spune:
Denissa, am tot urmarit discutia, am vazut ca se plang toate fetele cat de rau mananca copiii lor :). A mea are la 1 an si 1 luna aproape 9 kg, si, desi mananca cam de toate, mananca f. putin si de cele mai multe ori pasat. De ex. seara bea maximum 170 ml de lapte. Dar.... asa e ea. Se mai trezeste la 5-6 dim pentru o portie de laptic, si baietelul mai mare mi s-a trezit pana pe la 1,6 ani. Apoi am inlocuit cu ceai, ca pana atunci nu a vrut, si a fost ok. Mai lasa-l, mai creste si el si invata sa doarma mai bine.
Zici ca ieri ai reusit sa-i dai la 5 sa pape jumate de banana si jumate de clementina si 2 lingurite de iaurt... mie nu mi se pare asa de putin. Iar daca lui ii place mancare gatita la micul dejun.. si ce daca? Am vazut ca cineva spunea ca mancarea gatita isi are locul doar la pranz? Cine a inventat regula asta? COpiii nu sunt robotei care functioneaza strict dupa program. A mea de exemplu nu mananca fructe la micul dejun nici sa o bati. Ea bea pe la 5 un pic de lapte, cam 120 ml, gol, cat sa-i tina de foame pana la trezire, si cand se trezeste mai bea cam 150 ml, de data asta cu cereale. Asa bea ea, altfel nici nu concepe.
Singurul lucru, aici sunt de acord, nu ii da fructe dupa mancare, incearca sa i le dai intre mese, ca o gustare combinate cu iaurt, branza sau orice altceva ii place lui sau pur si simplu bucatele de fructe goale intre mese.
Altfel, voi sunteti muuult mai mancaciosi decat noi, asa ca eu zic ca va fi bine :).
danangie spune:
DENNISSA si Alessio al meu bea lapte pe la 4-5-6 dimineata.numai ca eu ii dau asa sa manance:
-intre 8,00 si 9,00 iaurt si o fructa(depinde de moft: banana, mar,etc);
-daca mananca la 8,00 ....pe la 10,00 ii dau 2 biscuiti sau 2 crackers;
-intre 12,00 si 12,30 pranzul: in primul rand carne: de orice fel in afara de porc sau de cal, legume de orice fel si painita. Adica, ii dau ciorbe, tocanite, pilafuri, paste, etc;
-la 16,00 pure din fructe sau ii dau fructa intreaga; sau uneori ii fac papanasi(fierti sau prajiti);
-intre 19,00 si 20,00 cina: branza de diferite feluri si legume fierte; sau ii dau branza cu smanatana; branza cu legume i-o fac in diferite moduri: spanac fiert cu mozarela date la cuptor; legume fierte cu parmezan date pe la cuptor; legume date direct la cuptor; sau mai nou....seara..ce mancam noi mananca si el si uneori ii dam chiar si cartofi prajiti!
-la 22,00 cand e ora de culcare lapte;
Si gata papa ptr o zi!
S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)
dennissa spune:
Roxyn- da, mie mi se par mai satioase. Decand ii dau MILUPA cu biscuiti- 2-3 masuri (nu mai mult, ca se umfla f tare in lapte si nu ii mai place) nu se mai trezeste mai repede de 5, azi de exemplu s-a trezit la 6:15, si aseara s-a culcat la 21:00, deci a baut laptele la 20:45. Sunt cu lapte inclus!
Liliana Cocieru- nu spun ca e f putin ce a mancat ieri la 17, dar comparativ cu ce mananca el de obicei mi se pare putin. Si mai ales ca a mancat plimbandu-se prin casa, mai cu o jucarie, mai cu alta, ceea ce mie nu imi place. El de obicei sta in masuta lui cand mananca si dupa ce termina, mergem la alte activitati.
Da, mancarea gatita se spune ca nu e f indicata la micul dejun, desi cum spui tu ,nu este o regula pusa, dar daca pot sa o mai inlocuiesc...
Si cu fructele dupa mancare, astea o sa le scot si eu si o sa i le dau intre mese. El aproape tot timpul mananca fructe intre mese si uneori biscuitei- ii roade de numa! Se zice: FARA RONTAIELI INTRE MESE. De acord, dar el mananca si la masa, deci nu rontaie in cantitati industriale, ci mai mult de pofta sau din placerea de a roade ceva- isi maseaza gingiile ca ne cresc dinti "in masa" :)
dennissa spune:
Fructe intre mese ii dau pt ca el nu mananca fructe la o masa- nu le suporta pasate, sunt yeack pt el :) Asa ca ...asta e singura varianta sa-i dau si lui fructe. Nu exista zi fara fructe! Sau ii mai fac cate un suc
Daca tot e asa distanta intre mesele lui- 5 ore, mai incape cate un fructulet
Si se pare ca, dupa cum vad si pe la alte mamici, copiii isi cam fac singuri programul, cu mici ajutoare din partea noastra. Si care sunt mai "cu personalitate" cum e al meu, nu prea accepta schimbari.
Va pup!
dennissa spune:
Roxyn- am uitat sa raspund, cerealele MILUPA le-a acceptat surprinzator de usor, chiar parca ii plac mai mult ca HUMANA, poate pt ca nu sunt asa dulci. Oricum el cereale cu lingurita nu mai mananca, cam de doua luni- nu mai vrea; ocazional ii mai dau, dar mananca max 100- 150 gr si nu cu tare mare drag, dar puse in lapte sunt bune...ce sa faci, fitze fitze fitze
luminita2008 spune:
denissa, eu am doi strumfi de 1an si 2 luni. am aproape aceeasi problema ca tine, nu li se face foame mai devreme de 4 ore, desi nu papa nimic intre mese. si asta in conditiile in care pana acum o luna totul era ok, ca la carte: 3 mese principale si 2 gustari. acum, programul nostru e asa:
- lapte la 07.00, daca nu se trezesc peste noapte. maximum 100ml beau...
- ora 09.00, lapte cu cereale, lapte cu biscuiti, 200gr
- ora 13.00 - pranz, un fel de mancare gatita, 250gr-300gr
- ora 18.00 - fructe/iaurt, 250gr
- ora 21.00 - lapte cu cereale, cu lingurita, din castronel, 250gr
- ora 22.30, cand si adorm, 100ml lapte.
De vreo 2 luni nu prea se mai trezesc noaptea.
Daca nu-ti bea laptele de seara, sau iti bea mai putin, este o problema? nu e neaparat nevoie sa se trezeasca peste noapte, in conditiile in care iti papa o masa solida seara. nu ma refer aici la mancare gatita, ci tot la ceva pe baza de lapte, vezi si mai jos, ca sa suplinesti cantitatea de lapte pe care nu ti-o mai bea seara. depinde si de copil, ai mei nu au depasit niciodata 210ml de lapte si asta in zilele bune.
Asadar, pentru fetele ale caror copii nu indragesc laptele, nici ai mei nu sunt fani (lili, te pup cu drag!), puteti incerca sa le dati una sau doua mese de solide pe baza de lapte: lapte cu cereale, lapte cu gris, cu orez, cu biscuiti. in felul asta le asigurati cantitatea de lapte necesara zilnic.
nici eu nu sunt de acord cu mancarea gatita la ora 10.00...
nushulica, ce bine papa David!
Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008
"Nu te certa niciodata cu un prost. Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!"