cina la bebe 1,2 ani

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ille spune:

Denissa micul meu Rares de 1 an si 2 luni seamna foarte bine cu mofturosul tau. Am cautat un forum cu discutii despre ce si cum mananca puii vostri pt ca nici eu nu stiu ce sa mai fac cu al meu cateodata si acum m-am mai linistit.
Si la mine se mai trezeste noaptea si nu stiu de ce, nu imi vine sa cred ca de foame, biberonul de seara este de 300 ml+4 masuri de cereale Nestle-noapte buna (se presupune ca sunt mai consistente dupa cum au spus unele mamici aici)
Programul nostru este:
ora 4sau 5 sau 6 dimineata 200 ml Humana simplu, fara cereale
ora 10 banana cu cereale sau o felie de paine cu unt si cascaval sau omleta (in tigaia de teflon) sau un ou fiert. La masa asta am mari probleme, fff greu mananca, fructe pasate nu mai vrea, intregi da! Daca masa nu cuprinde fructe ii dau suc de fructe, max 100 ml
ora 14 cam 200 ml ciorba pasata, adica zarzavatul+carnita, apoi cam 100 ml zeama cu miez de paine. Altceva cu greu vrea, dupa cateva lingurite tine gura inchisa, singura acceptata e ciorba (am incercat pilaf, paste cu sos, sufleuri)
ora 18.30-19 iaurt cu banana (doar bleduit si in biberon altfel refuza, cand era mai micut manca, acum nu mai vrea) sau gris cu lapte, cam 200 ml
la 22.30, la culcare, biberonul de 300 ml de Humana+4 masuri cereale Nestle noapte buna. Am facut un test si in loc de 4 masuri de cereale, am pus doar 2 si apoi cam 3-4 linguri de gris fiert si nu s-a mai trezit peste noapte, chiar s-a si ingrasat.
Si eu ma gandesc ca e cam subtirel, la 1 an a avut 9.2 kg (la 75 cm) si de cand am bagat gris in biberonul de seara a ajuns la 9.5 kg acum , la 1 an si 2 luni.
Deci...rabdare, copiii sunt diferiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui dennissa

Buna, mamicilor!
As avea si eu o intrebare la voi, care sunteti mai experimentate: ce le dati copiilor vostri seara sa pape?
Intreb pt ca la al meu pui de 1 an si 2 luni ii dau seara- 20:30- 21:00 lapte cu cereale- 280 ml si la 5:00 ii este foame, cateodata si mai repede.
Oare ar trebui sa ii dau mancare seara? Este destul de obosit si nu cred ca ar sta cuminte sa manance- mai ales ca nu e f mancacios de felul lui si laptele ii place f mult.

Meniu lui este cam as:
la trezire (4:00- 5:00- 6:00)- 250 ml lapte (HUMANA cu diferite arome) -cand se treszeste la 4:00 pt lapte, ii mai dau pe la 8:00- 8:30 si suc de fructe- 150 ml (diluat cu putin ceai)

10:00- 10:30- micul dejun ii spun eu- gris cu lapte; mamaliguta cu ciulama de pui sau vita; cereale (nu ii prea plac);
cateodata ii mai dau chiar mancare gatita- spanac cu carnita sau ou; dovlecel cu carnita; brocolli cu paste ca astea le mananca mai cu placere decat grisul, cerealele, etc
dupa orice fel mananca, primeste un Danonino mic ca e innebunit dupa el

15:00 (mai repede nu ii este foame)- ciorbita f consistenta cu legume, carnita, orez, ca e "disperat dupa supe si un iaurt simlu sau cu fructe+ fructe proaspete

20:30-21:00 lapte cu cereale 280 ml

Intre mese mai rontaie ce apuca- biscuiti, fructe; painica; fursecuri
Stiu ca e cam ciudat programul lui, dar din cate incercari am facut, a fost singurul acceptat

Problema mea este masa de seara, sunt in dubii daca e OK numai laptele sau ar mai trebui ceva pe langa (desi nu cred ca ar accepta)
MI-e frica, ca daca ii dau altceva nu o sa mai vrea lapte (care este f important inca pt dezvoltarea lui si pt necesarul de calciu)

Spuneti-mi, va rog, voi ce le dati puilor seara sa pape?
Multumesc anticipat!

Dennissa,
Sper sa nu te superi pe mine.La ce ora se culca bebele tau daca ii dai cina la 9?
Fiica mea are tot 14 luni si la 19.30 o pun la culcare deja.Cina la ora 6.Noua este ff tarziu si pt un adult daca vrea a fie sanatos.Cum sa iti manance mancare gatita asa tarziu?
Am mai scris despre asta ...nu inteleg de ce in RO copiii se culca asa tarziu.Toti copiii cunostiintelor, rudelor, amicilor se culca la 7.30-8.00 chiar si cei de scoala.Citesc acum ca si Luminita isi adoarme puiul la 22.00.
Fetelor va rog sa nu va suparati dar ce faceti voi e nu stiu cum sa spun sa nu jignesc...de neacceptat.Culcati copii devreme , la max 20.00.Nu se vor trezi peste noapte daca de asta va e frica.Si chiar daca se vor trezi o sapt , doua , trei pana la urma isi intra in rutina.Nu va e mila sa ii privati de cele mai benefice ore de somn?Ce fac ei pana la 22.00?Se uita la tv ?Ce altceva ar putea sa faca noaptea?Voi ce afceti in timpul ala?
Ziua au nevoie de activitati solicitante: joaca, grupuri de bebei/intalniri cu alti copii etc si la 7.30 pica de somn pana dimineata.Va rog nu ii mai tineti numai in casa si la tv pana la 10 noaptea...

Acum sa iti raspund la intrebare..
Fiica mea se trezeste in general la 7 dimineata.In jur de 8 are micul dejun.In general banana(sau alt fruct)/iaurt/omleta /toast
La pranz (13.00) mananca mancare gatita si la fel si la cina(18.00)
Intre mese mai mananca diferite gustari pt bebelusi (organice) si bea apa.Nu ii plac sucurile si sa fiu sincera cred ca e mai bine.
Lapte bea la 0ra 11.00 (dupa care doarme o ora) si la ora 15.00 (tot o ora de somn) si apoi seara la culcare (180 ml).Din pacate adoarme cu biberon ceea ce nu e bine, dar nu am reusit sa o dezvat.
De mancat mananca mancare romaneasca (dar nu prea ii plac supele), italieneasca, englezeasca .Cam cateceva din toate.Incercam sa ii dam cat mai multe legume, fructe , lactate.Acum este la faza in care prefera sa manance singura si cateodata refuza sa o hranesc cu lingurita.Deci incerc sa gasesc finger foods cat mai sanatoase.
Poate ca asta e si problema puiului tau, incerca sa ii dai ceva ce poate manca singur, macar la cina cand e mai mofturos.

In cazul tau, sincer schimba orele de masa - mic dejun la 10 , pranz la 15.00 si cina la 21.00? este de neacceptat,Eu la varsta mea si nu as putea sa mananc la orele aste d-apai un pui mic.Si neaparat ora de culcare.Cat doarme copilul tau?Spui ca la trezire la ora 4.Adica se culca dupa 9 si se trezeste la 4?Nu e ok, chiar daca adoarme la loc.Are nevoie de 11-12ore si orele de pana in 00.00 sunt cele mai pretioase.Chiar tu spui ca e 'obosit'.De asemenea mi se pare ca ii dai prea multe fainoase si 280 ml d elapte mi se pare ff mult.
Pe cutiile de lapte se specifica 180 ml (sau in fine 180 ml apa +formula = approx 200ml.) Ce greutate are bebe?

Sper sa nu o luati ca lauda sau jignire (am spus ca nu numai copilul meu se culca devreme ci toti cei pe care ii cunosc- nu am nascut in Ro si deci copiii si mamicile de care vb sunt britanici)pur si simplu nu inteleg de ce tb un copil sa se culce tarziu?Care e avantajul?Ca dezavantaje sunt muulteLasand la o parte sanatatea copilului si programul dezorganizat, voi cand mai petreceti timp cu sotul?Cand cititi o carte?Cand va relaxati cu o baie fierbinte?Cand va culcati ?Ca eu daca ar tb sa imi culc fata la 22.00 nu as apuca sa ma culc pana la 02.00.
Nu e de mirare ca majoritatea maicilor dunt obosite si stresate.
Succes Dennisa si, inca odata, sper sa nu te superi.Si daca vrei incearca macar cateva saptamani sa ii schimbi rutina si vei observa iediat o inbunatatire.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Europe_and US * Wedding
* Erinn Kendall *KUALA LUMPUR

Mergi la inceput

inca ceva..
sa ne spuna si noua o mamica de puiut mancacios cam cat si cum mananca
Eu dupa cum spuneam putin mai sus al meu e cam subtirel si nu mi se pare ca e mancacios, e doar pofticios, mananca orice dar nu mult.
Cand avea cam 6 luni, ca sa il tin ocupat pana spal biberoane sau pana mancam si eu, ii dadeam un fir de ceapa verde pe care il molfaia cu mare placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Buna!
Lara, haide sa-ti raspund la "certurile" tale :)
Nu ma supar, ca nu am de ce....de aceea am deschis subiectul, sa discutam, nu?

1: Cum sa oblig copilul sa doarma? Nu am cum. Are si zile in care se culca la 20:00, dar astea sunt zilele in care ziua doarme maxim 1 ora, si asta undeva la 11:00-12:00. El de obicei doarme doua somnuri, unu la 11:00 si celalalt dupa masa de la 15:00. Seara se culca la aprox. 21:00, uneori mai repede, dar rar, si dimineata mai nou se trezeste la 6:00- 6:30, asta decand i-am schimbat cerealele din lapte, deci are 9-10 ore de somn neintrerupt. Si la 6:30, dupa lapte, mai doarme pana la 9. Deci inca 2-3 ore. Chiar crezi ca e putin??? Asa doarme el, nu am cum sa-l schimb daca asa se simte el bine....deocamdata.
Toata ziua e activ, se joaca, umbla si daca ii este somn ziua, ce sa fac? sa-l chinui si sa nu-l las sa doarma ca sa se culce mai repede seara? Mie mi se pare OK programul lui de somn, cu programul se papa era problema...

2: 280-300 ml lapte papa el seara de mai bine de trei luni. Atat simte el nevoia? De ce sa nu-i dau? Cum va creste, probabil nu va mai bea atata lapte (cum se intamla la majoritatea cpiilor mai mari). Acum, ca nu se mai trezeste noaptea inseamna ca ii tine de foame cantitatea asta. Vroiam sa-i dau mancare seara, dar vad ca inca nu e cazul.

Am incercat sa-i schimb orele de masa, dar nu accepta. Nu mai mananca la nci o masa daca ii dau 5 mese/zi. Pur si simplu nu i se face foame. Alti copii manaca 5 mese/ zi, fructe la ora 10, supa+felul2 la ora 13, gustare la ora 17 si seara cina si se culca la 20:00. Astia sunt copii model! Dar nu toti copii pot sa fie asa. Al meu nu e si deocamdata nu pot sa-i fac nimic. Crezi ca mie nu mi-ar place sa am copil model? Fiecare are ritmul sau, nu sunt robotei sa manaca dupa pogram fix. Eu am incercat, sunt linistita, dar nu am cu cine. Poate, dupa ce va mai creste, si-l va schimba singur.

De ce spui ca sunt de neacceptat unele lucruri pe care le fac mamele cu puii lor? Fiecare mama face tot ce poate ea mai bine pt copil si se adapteaza cateodata mama la programul puiului. Tu ai noroc cu al tau. Porbabil e un copil cuminte, care mananca la orele cand vrei tu, se culca cand vrei tu, asta e bine, dar...sunt cam rari acesti copii. Eu nu vreau sa intru in contradictoriu cu tine, dar pur si simplu nu pot face toate mamele cum spui tu...

Prea multe fainoase? Care sunt alea prea multe? Copilul are 9,200 gr (am mai spus-o) la 14 luni si pot spune ca e subtirel. Tot timpul a fost mai slabut de felul lui si pediatra chiar mi-a recomandat sa-i dau cereale linistita, paste fainoase, gris, etc. Cerealele nu-i prea plac, numai in biberonul de seara si dimineata, cu lingurita nu le mai mananca..

Si treaba cu mancatul singur, DA, si al meu vrea asta si-l las, si chiar vad ca se descurca din ce in ce mai bine. Fructele le mananca singur demult: banana, mar, para, portocala, etc. Si legumele bucati la fel. Si cu lingurita acum exerseaza, la iaurt este expert deja

Copul meu nu se uita la TV. Chiar crezi ca sunt copii care fac asta la 14 luni ??? Sa fim serioase! Sau probabil ai spus-o in gluma, nu?
Eu nu tin copilul numai in casa (si cred ca toate mamele duc copii la aer), nu exista zi fara aerul de afara. Cel putin 2 ore, uneori chiar mai mult, cand ne permite vremea- cu caurciorul, de manuta, la joaca, la bunici, deci este fff activ, nu sta locului o clipa :) e copil, nu?

Cam asta este ce am avut de spus, desi vad ca problema ta cea mai mare este de ce culcam copii la 21? Daca asta ar fii problema cea mai mare cu copiii....ar fi f bine:)

Mergi la inceput

luminita2008- ai noroc ca-ti mananca cerealele cu lingurita, ca al meu mofturos nu le mai accepta. O sa incerc cu cereale normale, poate asa va manca.

Vad ca puii tai au 6 mese/ zi si in cantitate destul de mare fiecare masa (250 gr). Eu am mai incercat sa-i dau sa manance la 13 pranzul si la 17-18 cina+ lapte seara inainte de culcare dar...nu ma cu cine.

Cateva zile am incercat si nu a vrut. Sa va spun ce program am incercat:
6:00- 6:30 lapte HUMANA fara cereale- 250 ml
10:00- mic dejun => a refuzat painea cu branza, unt, cascaval. A doua zi i-am dat gris...cat de cat a mancat, cereale nimic In alta zi i-am dat fructe, a mancat o jumate de banana si atat si nu vrut sa doarma (ii era foame) pana nu i-am dat lapte

13:00-13:30 pranzul: daca pana acum manca cu placere ciorba, acum a luat cateva linguite si PAS. Nu ii era foame inca... deci => a doua masa ratata pe zi.

17:00- 18:00 gustare: fructe- cu chiu cu vai a mancat o jumate de banana si o jumate de clementina

20:30- lapte cu cereale 280 ml.

Deci ca si concluzie- a mancat bine doar laptele pe ziua asta. Si asa a facut in toate zilele de incecare a altui program. Cat trebuia sa-l mai chinui asa pana ar fii acceptat schimbarea? An renuntat si acum avem acest program:

6:30- 250 ml lapte cu cereale
10:00- 10:30- gris cu lapte, mamaliguta cu branza, oua fierte, iaurt cu biscuiti, si o sa mai inventam ceva pana va accepta painica cu branzica, cascaval, etc. Cand nu vrea sa pape nimic (ca are si zile din astea) ii dau lapte- 150- 180 ml

11:00 somn de o ora jumate
13:00 suc de fructe- aprox 100 ml si apoi plimbare la aer curat

15:00 mancare calda- ciorbita cu carne si muuuulte zarzavaturi, legume si orez sau taietei si facem asa: doua zile ciorbita, una felul doi: spanac cu carne/peste/ ou; dovlecel cu carne; brocoli cu paste sau carne, morcovii, patrunjelul, pastarnacul. telina, gulia,cartoful nu le accepta numai in supa, altfel sunt yeack!
+ un iaurt simplu sau cu fructe- 50-100 gr

dupa masa asta- 40 min - o ora de somnic

17:00- fructe: o clmentina mica mica; o jumate de portocala; o jumate de banana, o jumate de para sau ce mai avem prin casa+ rontaie unu, doi biscuiti

20:30-21:00- 280 ml lapte cu doua masuri cereale si somn pana dimineata la 6:30 cand reluam "activitatea"

Asta este programul lui si nu pot aduce modifcari deocamdata. Singura problema o avem la masa de la 10:00 cand e un chin sa-i dau sa pape si de cele mai multe ori ajungem la lapte....

Sper ca pe viitor sa-si schimbe programul si sa pot sa-i dau si lui cina- pe la 18:00-19:00 (desi inca n-am idee ce i-as putea da la micul mofturici) dar deocamdata asta este singurul program acceptat. E rau, e cat de cat, nu stiu dar mergem asa deocamdata.

Mergi la inceput

Denissa, nu stiu daca ai citit si mesajul meu de mai sus, dar si noi suntem aprox la fel ca voi, poate chiar putin mai rau pe alocuri. Ma gandesc sa iti spun sa incerci si urmatoarea varianta, la noi a tinut: laptele de la 6 dimineata sa fie de maxim 200 ml ca sa pape apoi mai cu spor la 10- 10.30. Daca tot nu papa cu spor, un fruct si separat 1-2 biscuiti cred ca e de ajuns, ca sa manance iar cu spor masa de pranz.
Eu am incercat cu cereale in lapte la 6.30 si nu am facut decat sa il constip, nu am observat nici o imbunatatire.
Norocul meu e ca el accepta dimineata si felie cu unt si cascaval.
Eu am observat de cand era micut (3-4 luni) ca nu manca cu spor nici lapticul de la ora 10 de dimineata, deci are el o problema cu masa de dimineata, cand era micut avea o forma usoara de gastro-reflux si desi lua ff bine in greutatea, dr mi-a spus sa nu il fortez niciodata sa manance ca la carte, mai bine mai putin si des.

Mergi la inceput

ille-am vazut, dar al tau are totusi masa de la 18:00- 19:00 de papa- gris 200 gr e destul de mult si mai bea si laptele de seara 300ml
Eu daca i-as da la al meu la 19:00 200 ml gris, nu ar mai bea mai mult de 150- 180 ml lapte seara si s-ar trezi noaptea :(
Intr-adevar, vad ca ne seamana puii si la faza cu ciorbitza.
Pe al meu si daca as vrea, nu as putea sa-l fortez sa pape. Inclesteaza gura cand nu mai vrea si tine papa acolo si cate 5 minute . Deci...nu am cum sa-l fortez cu nimic.

O sa incerc si cu cei 200 ml lapte dimineata, dar asa greu imi vine sa-l "privez" de ceea ce vad ca mananca cu pofta...
Dar daca asta ne ajuta sa papam cu pofta la 10:00, credema ca o sa o fac :)

Spui ca grisul ii tine mai bine de foame decat cerealele? Si cum i-l pui in biberon? Prea mult gris nu umfla copiii? Ca eu asa stiam...dar poate stiu gresit. Eu nu-i dau numai de doua ori pe saptamana gris, tocmai din cauza asta, ca cica umfla ....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dennissa

luminita2008- ai noroc ca-ti mananca cerealele cu lingurita, ca al meu mofturos nu le mai accepta. O sa incerc cu cereale normale, poate asa va manca.

Vad ca puii tai au 6 mese/ zi si in cantitate destul de mare fiecare masa (250 gr). Eu am mai incercat sa-i dau sa manance la 13 pranzul si la 17-18 cina+ lapte seara inainte de culcare dar...nu ma cu cine.

Cateva zile am incercat si nu a vrut. Sa va spun ce program am incercat:
6:00- 6:30 lapte HUMANA fara cereale- 250 ml
10:00- mic dejun => a refuzat painea cu branza, unt, cascaval. A doua zi i-am dat gris...cat de cat a mancat, cereale nimic In alta zi i-am dat fructe, a mancat o jumate de banana si atat si nu vrut sa doarma (ii era foame) pana nu i-am dat lapte

13:00-13:30 pranzul: daca pana acum manca cu placere ciorba, acum a luat cateva linguite si PAS. Nu ii era foame inca... deci => a doua masa ratata pe zi.

17:00- 18:00 gustare: fructe- cu chiu cu vai a mancat o jumate de banana si o jumate de clementina

20:30- lapte cu cereale 280 ml.

Deci ca si concluzie- a mancat bine doar laptele pe ziua asta. Si asa a facut in toate zilele de incecare a altui program. Cat trebuia sa-l mai chinui asa pana ar fii acceptat schimbarea? An renuntat si acum avem acest program:

6:30- 250 ml lapte cu cereale
10:00- 10:30- gris cu lapte, mamaliguta cu branza, oua fierte, iaurt cu biscuiti, si o sa mai inventam ceva pana va accepta painica cu branzica, cascaval, etc. Cand nu vrea sa pape nimic (ca are si zile din astea) ii dau lapte- 150- 180 ml

11:00 somn de o ora jumate
13:00 suc de fructe- aprox 100 ml si apoi plimbare la aer curat

15:00 mancare calda- ciorbita cu carne si muuuulte zarzavaturi, legume si orez sau taietei si facem asa: doua zile ciorbita, una felul doi: spanac cu carne/peste/ ou; dovlecel cu carne; brocoli cu paste sau carne, morcovii, patrunjelul, pastarnacul. telina, gulia,cartoful nu le accepta numai in supa, altfel sunt yeack!
+ un iaurt simplu sau cu fructe- 50-100 gr

dupa masa asta- 40 min - o ora de somnic

17:00- fructe: o clmentina mica mica; o jumate de portocala; o jumate de banana, o jumate de para sau ce mai avem prin casa+ rontaie unu, doi biscuiti

20:30-21:00- 280 ml lapte cu doua masuri cereale si somn pana dimineata la 6:30 cand reluam "activitatea"

Asta este programul lui si nu pot aduce modifcari deocamdata. Singura problema o avem la masa de la 10:00 cand e un chin sa-i dau sa pape si de cele mai multe ori ajungem la lapte....

Sper ca pe viitor sa-si schimbe programul si sa pot sa-i dau si lui cina- pe la 18:00-19:00 (desi inca n-am idee ce i-as putea da la micul mofturici) dar deocamdata asta este singurul program acceptat. E rau, e cat de cat, nu stiu dar mergem asa deocamdata.

Dennissa,
Sper ca nu te-ai suparat, nu sunt certuri e ceva ce nu inteleg.Nu doar la tine, la majoritatea mamelor din RO.Probabil ca si eu daca nasteam in RO, as fi fost tentata/influentata sa fac acelasi lucru.Nu stiu.
Eu am mai intrebat mai demult pe forum si o singura mamica mi-a raspuns.A zis ca ea e in concediu de maternitate si ca nu vrea sa se trezeasca la 6-7 ca sa aiba grija de bebe ci la 9 si de asta il culca tarziu.De asta am spus ca e de neacceptat.Acest motiv mi se pare egoist.Poate ca de asta in UK mamele ii culca devreme pt ca au decat 6 luni concediu.Nu stiu.Dar eu consider ca indiferent de concediul mamei e mai benefic pt copil sa adoarma devreme.Noi si in vacante facem la fel, nu o culcam tarziu pe motiv ca e concediu si as vrea si eu sa ma trezesc la 9..Recunosc ca as vrea.Si nu mi-ar fi greu sa o tin treaza pana la 11 Dar....nu pot sa fac asta..
Ca nu poti obliga copilul, n-am spus sa il fortezi ci ca se poate sa ii scimbi rutina.Sa iti dau un exemplu.Acum 4 luni ne-am mutata din UK in Bangladesh (temporar) si diferenta este de 7 ore.Deci copilul meu in loc de 7.30 mi se culca pe la 2 noaptea.In 10 zile am revenit usor usor , reducand treptat cate o ora, schimband treptat orele de masa si laptic, si esential: multa miscare joaca etc pe timup zilei.
Te intreb acum ce ai face in locul meu?Bebele tau se culca la 9-10, daca te-ai muta intr-o tara cu diferenta de fus orar asta ar insemna aproape 5 dimineata.Sigur ai incerca sa il culci mai devreme.Nu pot sa cred ca ai spune: cum sa oblig copilul?Chiar te rog sa imi raspunzi, daca vrei.Sau sa iti raspunzi tie.

Si in Romania se poate.Copilul tau de 14 luni nu stie cat e ceasul.
In aceeasi situatie cu mine sunt toti colegii nostri cu copii.Toti i-au adus la ora obisnuita in 10-14 zile.Iti garantez ca nu ti-ar lua mai mult de 0 sapt -10 zile.

In rest cu lapticul si cerealele, poate ai dreptate.Intre timp am citit ca puiul tau nu are o greutate mare.Eu am incercat cat de cat sa ii dau lapte si mancare dupa guidelines.Dar, fiecare copil e diferit.

Fireste alegerea e a ta si tb sa fie potrivita stilului tau de viata.Eu raman cu nedumerirea de ce este alegerea majoritatii parintilor din Ro?

Erinn's mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

daca i am culca la 19.30 - 20 cred ca multi copii si ar vedea tatal in week si atat. Al meu sot deseori intra la 19.30 in casa (si nu, nu umbla aiurea pana la ora asta, ci chiar lucreaza, are un job destul de solicitant, plus ca dim incepe la 9, 9.30..)...cum sa i culc la 19.30, cand ei abia asteapta sa i sara in brate si sa l calareasca ? si nici nu e unicul motiv...ai mei copii au si ei un cuvant de spus in privinta orei de mers la nana. Mda, imi amintesc cum ai mei la 20 ne inchideau usa la dormitor, si nu s deloc amintiri frumoase .

Si vara adoarme tot la 19.30?

Referitor la concediu...sa inteleg ca sunt parinti ce la 19.00 sunt deja in camera? Wow...pentru noi abia atunci incepe seara :parcuri de distractii, festivaluri, spectacolele de circ/teatru copii incep pe la 21, o plimbare pe malul marii, o inghetata pe faleza. Si nu s deloc bazaiti, miorlaiti, ci se distreaza la maxim alaturi de noi (dorm la pranz)...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alinutza00

daca i am culca la 19.30 - 20 cred ca multi copii si ar vedea tatal in week si atat. Al meu sot deseori intra la 19.30 in casa (si nu, nu umbla aiurea pana la ora asta, ci chiar lucreaza, are un job destul de solicitant, plus ca dim incepe la 9, 9.30..)...cum sa i culc la 19.30, cand ei abia asteapta sa i sara in brate si sa l calareasca ? si nici nu e unicul motiv...ai mei copii au si ei un cuvant de spus in privinta orei de mers la nana. Mda, imi amintesc cum ai mei la 20 ne inchideau usa la dormitor, si nu s deloc amintiri frumoase .

Si vara adoarme tot la 19.30?

Referitor la concediu...sa inteleg ca sunt parinti ce la 19.00 sunt deja in camera? Wow...pentru noi abia atunci incepe seara :parcuri de distractii, festivaluri, spectacolele de circ/teatru copii incep pe la 21, o plimbare pe malul marii, o inghetata pe faleza. Si nu s deloc bazaiti, miorlaiti, ci se distreaza la maxim alaturi de noi (dorm la pranz)...

alina

http://community.webshots.com/user/alinutzza77

david nazdravanul (11 mai 2004) si toma (20 ian 2007)

Da...In Bangladesh e tot timpul vara...iar cand ne intoarcem in UK tot devreme se va culca.
In UK copii nu dorm la pranz , merg la afterschool.Ii iau parintii pe la 6, pana ajung acasa 6.30 pana pregatesc cina e aproape 7.Mananca se joaca putin si apoi merg la somn.Nu cred ca ar reziseta mai mult de 8 in conditiile in care se trezesc devreme si nu dorm la pranz.
Vb de copii mai mari nu de bebei ...Cum ar fi sa ii tina toti treji ca lucreaz atata schimb de noapte.Asta cu serviciul tatalui e ca cea cu concediul mamei.E parerea mea...mi se pare egoist.
Si eu si sotul meu am putea lucra pana la 8 in fiecare zi cu ore suplimentare platite dublu.Si vb de mii de lire.Dar AM ALES sa nu facem asta.Este un sacrificiu..poate... dar copilul e mai important.Daca sotul tau ar lucra pana la 11 pana atunci ai tine un bebe treaz?Solutii exista..
La spectacole, faleza la 14 luni????Noaptea?
Da in concedii si noi ne retargem devreme.Nu la somn, ci pe terasa/balcon putem savura un pahar de vin, un desert, o cafea, jacuzzy(depinde de hotel)viziona un film.Punem copilul pe primul plan.Noi facem si concedii singuri (lasam fetita la bunici care au si ei nevoie de contact cu ea avand in vedere ca stam in tari diferite) si iesim de cate ori dorim i timpul saptamanii.Bona o poate supraveghea in timp ce doarme.

Deci nu suntem avizi de cluburi si petreceri pt ca putem sa facem asta oricand fara sa o tinem pe ea treaza.Cand suntem cu copilul ne adaptam noi programului ei nu o tinem pe ea treaza ca sa ne distram noi.
Vacantele noastre sunt poate diferite, nu mergem la mare si seara la club.Poate pt unii e singura distractie pt care asteapta un an intreg dar tot nu e normal sa isi trateze copii asa.Sa inteleg ca tu duci copii in club/restaurant seara?Ca nu am inteles ce ai vrut sa spui cu 'pt noi seara atunci incepe..'

In fine fiecare cu parerea lui...probabil ca raspunsul meu va supara pe multe dar avantaj AL COPILULUI eu tot nu vad.

Erinn's mummy

Mergi la inceput