cina la bebe 1,2 ani
Raspunsuri - Pagina 3
nushulica spune:
lili incearca sa le schimbi laptele poate s-au saturat de acelasi gust
david cand papa formula era pe nan abia papa 4-500ml...de la 1 an l-am trecut pe uht pt ca abia abia mai papa 300 mai mult aruncam..de cand e pe uht are si zile cu 900ml(stiu ca e cam mult dar n-am ce-i face asa vrea el )
denisa multa bafta maine cu noul program de masa speram sa accepute micutul mofturici....eu totusi zic ca el cantitativ el papa f bine 3 polonice de ciorbita la o masa pai david nu a papat niciodata atat...noi avem peste 10.5kg acum dar in ultimele 2 luni,adik de cand a implinit un an,a luat numai cate 100g/luna...banuiesc ca asa trebuie ca nu mai stiu dupa 1 an cum e
de David
Poveste
HAIDETI LA BAZAR SA O AJUTAM PE EMA!!!
Lili_Filip spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nushulica lili incearca sa le schimbi laptele poate s-au saturat de acelasi gust david cand papa formula era pe nan abia papa 4-500ml...de la 1 an l-am trecut pe uht pt ca abia abia mai papa 300 mai mult aruncam..de cand e pe uht are si zile cu 900ml(stiu ca e cam mult dar n-am ce-i face asa vrea el ) denisa multa bafta maine cu noul program de masa speram sa accepute micutul mofturici....eu totusi zic ca el cantitativ el papa f bine 3 polonice de ciorbita la o masa pai david nu a papat niciodata atat...noi avem peste 10.5kg acum dar in ultimele 2 luni,adik de cand a implinit un an,a luat numai cate 100g/luna...banuiesc ca asa trebuie ca nu mai stiu dupa 1 an cum e de David Poveste HAIDETI LA BAZAR SA O AJUTAM PE EMA!!! |
eu le dau fetelor milumil...am incercat shi nan shi humana...nu au avut succes...nu le-a placut...pe la un an am incercat de vaca...shi nici ala nu le place...la uht nu m-am gandit....
Roxyn spune:
Ca veni vorba de cantitate, Vladut mananca la pranz cam un polonic de ciorbita si felul 2 cam cat imi incape mie in causul palmei (sper ca ati inteles). El cu asta se satura. Nu stiu daca este mult sau putin, dar el e satul.
Intre mese nu rontaie nimic. Ii mai dau cate un fruct, cam o data pe zi.
Referitor la lapte, el bea inca Humana 2. Nu am luat Humana 3 pt. ca este cu arome si mi-e teama sa nu refuze laptele simplu.
El bea doar dimineata si seara, fara cereale, iar ziua accidental.
dennissa spune:
nushulica, multumesc! Sper sa vin cu vesti bune maine
Da ,nu zic ca nu papa bine, dar numai ciorbita o papa cu asa pofta si in asa cantitate mare...si laptele- deocamdata
Azi de exemplu nu a vrut aproape nimic (dintii sunt cauza de data asta) si acum inainte de culcare a baut 300 ml lapte cu cereale (a compensat)
Lili_Filip, daca ii dai la 14 mancare gatita (nu stiu cat, ca nu ai scris, dar daca spui ca e portie de om mare....ma gandesc ca destul de mult) si la 18 iarasi mancare gatita, poate sunt satule de peste zi si nu mai pot bea laptele.
Asa a fost si al meu, cand ii dadeam la 18 sa pape, asta cand era mai micut (9-10 luni) nu mai vroia numai 150- 180 ml lapte seara. Apoi i-am dat la 17 sa pape (atunci manca si el fructe cu branzica si biscuiti- cate 250 gr si ii placeau f mult) si apoi la 22 ii dadeam laptele de seara, a inceput sa bea din ce in ce mai mult.
Dar cel mai mult mananca decand ii dau seara HUMANA NIGHT peste care mai pun si 2-3 masuri de cereale tot HUMANA NIGHT. Se pare ca e innebunit dupa el. E mai scump, dar daca il bea cu placere i-l dau cu mai mare placere.
nushulica spune:
eu ii dau dorna uht ecologis 3.5%grasime,nici david nu a fost pe spate de la primul biberon dar dupa vreo 2 zile sarea efectiv la sticla de lapte si ranjeastia ca-i dau bunatate
de David
Poveste
HAIDETI LA BAZAR SA O AJUTAM PE EMA!!!
alra spune:
fata mea de pe la 8 luni are seara masa de legume eventual cu carne. acum (1 an) mananca cu noi la masa. daca nu gatim ceva pretabil la varsta ei, ii dam ei ceva special mai intai si apoi ce putem de la noi din farfurie.
ea are acuma asa: dimineata san - 11 legume cu carne - 15 fructe - 18 legume cu carne/orez/mamaliga/cartofi - orice e pe masa - 20 san.
si cu prima fata tot asa am procedat - masa de seara de legume, caci era mancacioasa si altfel nu ne puteam intelege cu ea.
_Ralu_ spune:
pai ce vad eu ca papa unii copii (majoritatea) la 1 an si ceva, fii-mea nu mananca la 3 ani. ba chiar as zice, ca daca mananca jumate e bine!
alexia manca la 1 an, foarte putin si prost aranjat, dupa parerea unora.
dimineata la trezire lapte.
pe la 10-11 - fructe pasate cu cereale.
pe la 1 - lapte. si somn.
si abia pe la 17 manca si ea mancare. pasata.
seara baga un castronel cu cereale terci sau budinca nestle, sau iaurt nestle cu cereale sau biscuiti.
si lapte la culcare.
ca si cantitate, manca maxim 200 gr la o masa. poate fructe mai mult.
si iata, ca n-a dezvoltat nici obiceiuri proaste, acum papa de toate, variat, e sanatoasa tun. are o greutate f buna.
ce vreau sa spun, este ca unii copii pur si simplu au alt program, nu le este necesar musai mancare la ore "standard". unii nu suporta mancare gatita seara, altora le este necesara. unii mananca ciorba, altii nu. nu-i nimic, compenseaza pe alte parti poate.
cred ca trebuie sa ne ghidam in functie de necesitatile copilului.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
dennissa spune:
Buna dimineata, mamici!
Haideti sa va spun:
azi dimineat puiul s-a trezit la ora 5:30 si a mancat 250 ml lapte
Pe la 9:30-10:00 am incercat micul dejun dar.....= zero
I-am uns o felie de paine cu Almette din care a mancat jumate si 2 lungurite de iaurt simplu. Atat!!! Nu a mai vrut nimc
Ce sa ma fac cu el...a baut ceai si s-a culcat.
V-am spus ca el de obicei dimineata manca bine (cand ii dadeam mancare gatita, dar stiu ca nu e tare bine, dupa cum mi-ati spus si voi)
Deci- prima masa a fost ratata. Sper ca la masa de la 13 va fii mai bine. O sa va spun
Daca nu merge, cred ca trecem inapoi la meniul cu 4 mese/zi, dar fara mancare gatita la micul dejun
Eu speram sa pot cu 5 mese ca sa mai pape si pe 17-18, cat mai aproape de ora de culcare, dar...mofturici e mofturici
bb ralukutza- pai de ce spui ca papa putin??? mie mi se pare ok ca si cantitati, si ea vad ca manca6 mese/ zi la 1 an
Daca seara manca cereale si apoi si lapte la culcare...e super- parerea mea
Cat lapte ii dadeai seara? Ca ma gandesc ca dupa un bol cu cereale...nu mai bea atata lapte
Asta as vrea si eu sa-i dau la piticul meu. Ceva mancare cat mai dupa masa si la culcare lapte, dar.....deocamdata n-am sanse
Va pup pe toate
_Ralu_ spune:
unii spuneau ca e exagerat sa tin copilu' nemancat pana la 17-18 chiar. adica de la 10 cand papa fructele, pana la 17-18 doar lapte.
cereale, manca cam juma' de castronel din ala de bb. si lapte, cat cuprinde. ea, dintotdeauna a adorat laptele. si in ziua de azi ar bea lapte oricat, oricum, oriunde.....
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
Helenutza23 spune:
dennissa din cate inteleg eu tu ai vrea sa nu se mai trezeasca dupa lapte, nu? al meu s-a trezit mult timp, pana spre 2 ani. daca doarme rau de felul lui, agitat, e un motiv in plus sa se trezeasca, iar lapticul probabil ca il linisteste. mie mi se pare micutz, cu timpul eu cred ca va renunta la acest lapte. sa stii ca multi copii papa lapte noaptea, ce e drept dupa 2 ani multi parinti intervin si reusesc pana la urma sa il dezvete. eu sincer cred ca pana la 2 ani poti sa i-l dai...
meniul pus de tine in primul mesaj mi se pare f ok. "mancarea gatita" de la micul dejun nu e chiar o mancare grea. sa stii ca si mie imi placea si imi place inca sa mananc mai consistent dimineatza. parerea mea e ca trebuie sa ii dai asa cum ii place, in ritmul lui.