cina la bebe 1,2 ani
Raspunsuri - Pagina 2
Roxyn spune:
Stiu ca era un topic deschis "Diversificarea". Eu ma mai orintam din discutiile de pe acolo. Multumesc fetele!!
Vladutul meu are 1 an si o sapt. Recunosc ca cina ne da batai de cap. cam asta e programul lui de masa:
prima ora: lapte
ora 9 - 1-2 felii de paine integrala cu branzica, cascaval sau fructe cu biscuiti
ora 11 - un fruct
ora 13- pranz - ciorbita de legume +felul 2
0ra 17 - un iaurt de fructe, Napolact
ora 19 - cina problema (mamaliguta cu branza si smantana, gris cu lapte si un strat de fruc deasupra, branza cu fructe sau cu legume)
21 - mult lapte (vreo 230, mai nou)
Orele sunt relative. Dupa pranz, la 10 min vrea somn. Cam de 3 ore.
Nu am de ce ma plange, dar as vrea sa-i dau si altceva la cina. Ma puteti ajuta?
dennissa spune:
multumesc fetele de raspunsuri!
Haideti sa va spun
Copilul meu nu este f mancacios, nu a fost niciodata. La 1, 2 ani are 9200 gr, deci siluet.
Am incercat cu 5 mese, dar nu merge. Daca ii dau 5 mese, nu mai mananca niciuna daca ma intelegeti ce vreau sa spun. Nu i se face foame asa repede. Am incercat sa ii dau mai putin la masa, dar degeaba. Mai repede de 5 ore nu vrea si pace.
Fructe am incercat si eu la 10:00 ca mi se parea ideal asa, dar de la 11 luni nu le mai vrea numai asa cate o jumate de para, o jumate de mandarina, dar in timp mai lung, adica intre mese cate o muscatura doua(altfel nu vrea desi am incercat). Daca i le pasez- adio, nici nu le gusta macar.
In alta ordine de idei- daca ii dau pe la 18:00- 19:00 sa pape, la culcare nu mai bea laptele, numai f putin- max 150 ml....si nu-i ajunge peste noapte. Cereale oricum ii pun- 3 masuri la 280 ml lapte.
Mancarea gatita la mic dejun- STIU ca nu e f indicat, dar daca altceva nu vrea...ce sa fac cu el, sa-l tin flamand? Mi-as dori un mic dejun cu painica cu branzica, cu iaurt sau fructe cu biscuiti, dar....nu vrea. O sa mai incerc asta.
O sa incerc si micul dejun mai repede, pe la 9 si la 13 sa-i dau mancarea calda- SPER DIN SUFLET SA FUNCTIONEZE! Apoi pe la 17:00 sa-i dau fructe sau iaurtel, ce ziceti? ar fii ok asa dupa parerea voastra si dupa experientele cu copilasii vostri? Numai sa nu am surpriza sa nu mai bea laptele.
Cam ce cantitate de mancare ar trebui la o masa? Aproximativ, ca nu toti sunt la fel de papapciosi? El mananca ciorbita 3 polonice (o portie de om mare), dar felul doi nu-i mai dau ca i-o fac fff consistenta, mai mult crema decat zeama ca-i place mai mult asa. Si cand ii dau altceva, cam 250 gr/ masa. O sa-i dau mai putin si poate reusesc cu 5 mese/ zi. Si ultima masa solida sa fie in jur de ora 17:00.
Multumesc inca o data
Danonino, ca sa va spun si de asta- ii dau unul la doua zile (50 gr) ca-l mananca cu tare mare drag Stu ca nu e tare sanatos, dar....asta e!
dennissa spune:
roli 25- esti o draguta- ar fii ideal sa pot face asa!
Asta e si schema din capul meu, dar nu stiu daca voi reusi cu fitosul meu
Am incercat asa si a mers cateva luni- lunile 7-8-9-10, apoi nu a mai vrut. A inceput sa-mi refuze toate mesele si atunci le-am distantat si a inceput sa manance din nou (i se facea foame numai dupa 5 ore).
Poate ar trebui sa-i dau mai putin la fiecare masa- zic si eu, sa nu fie f satul si sa i se faca foame mai repede- ar fii mai bine si pt stomacelul lui,nu?
lulu77 spune:
Roxyn ,
nu ii dai altceva la cina ca nu vrea sau ca esti in pana de idei?
Eu ii dadeam lui Liuca la cina asa:
- spaghete cu sos de rosii-sau cu smantana si unt si cascaval;
- legume sotate;
- gratar de pui/peste;
- spanac cu orez sau fara ;
- mancarica de legume ;
- clatite cu mozzarela+sunca presata+ smantana deasupra la cuptor ;
- salate multe( rosii+castravete+ branza+ painica );
si lista ar putea continua.
Cina o servea si o serveste si acum in jur de 19.30-20.000 , culcarea este in jur de 22-22.30, deci are timp sa se digere mancarea.
Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
Roxyn spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lulu77 Roxyn , nu ii dai altceva la cina ca nu vrea sau ca esti in pana de idei? Eu ii dadeam lui Liuca la cina asa: - spaghete cu sos de rosii-sau cu smantana si unt si cascaval; - legume sotate; - gratar de pui/peste; - spanac cu orez sau fara ; - mancarica de legume ; - clatite cu mozzarela+sunca presata+ smantana deasupra la cuptor ; - salate multe( rosii+castravete+ branza+ painica ); si lista ar putea continua. Cina o servea si o serveste si acum in jur de 19.30-20.000 , culcarea este in jur de 22-22.30, deci are timp sa se digere mancarea. Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007) www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/ www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/ "Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!" |
Multumesc Lulu. Sunt in pana de idei.
Aseara i-am facut mar ras cu iaurt, o lg de gris, un galbenus, zahar vanilat la cuptor. A lins bolul.
O sa caut topicul cu retete.
mirela.d spune:
Eu una nu inteleg rostul rontaielilor dintre mese. Daca voi ati rontai intre mese cate un biscuite, cate un pufulete, ati mai manca la masa ceea ce vi s-ar da?
Nu stiu de ce exista tendinta de a pune ceva copilului in manuta sa rontaie. Prost obicei. Si, din pacate, foarte des intalnit.
Renunta la rontaieli! Da-i gustari in schimb! Si inceara sa ai un program fix de masa (mese pricipale si gustari, ar cam trebui sa fie in numar de 5).
Sanatate multa si sa va faceti mari si voinici!
roli25 spune:
Dennissa, te inteleg perfect, intrucat detin si eu un manechin mofturos (11,5 kg la aproape 2 ani!). Si asta dupa ce cu primul nu am avut probleme de nici un fel cu mancatul. Pt. cel mic, fiecare masa e un circ, care de multe ori se termina cu mancat zero.
Dar ma tin de program, cat pot. Nu primeste nimic intre mese. Rontaiala nu-si are rostul. Daca ii e foame mananca la masa, iar daca nu mananca, o sa-i fie foame la cealalta masa.
Incet, incet se dau ei pe brazda pe masura ce cresc.
Si cu Danonino ala...nici eu nu-s de acord. Pune-i tu fructe intr-un iaurt normal.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
dennissa spune:
I-am pus, crede-ma, dar = 0 Nu vrea, dar bineinteles ca o sa mai incerc si cu asta. Am un copil care nu poate fi fortat. Cum fortez nota, cum se incapataneaza si nu mai papa.
Adevarul e ca acum e in criza cresterii dintilor- ii ies deodata 2 canini si o masea, deci e mai mofturos....si incerc sa-i mai fac cate o mica placere si lui
Eu ii mai dau sa rontaie ca sa se invete cat mai bine cu mestecatul - desi stie sa o faca+ pt dinti, ca-l doare si-l mananca si jucarii de ros nu vrea
Maine e prima zi cand o sa reincerc cu 5 mese/zi. Sper sa vrea. O sa va spun cum a fost
Oricum sunteti niste scumpe toate ca mi-ati dat atatea idei si sfaturi. Multumesc!
Lili_Filip spune:
denissa...ma gandeam shi eu sa deschid un topic cu aceasta intrebare!!!
am doua fetite de un an shi 2 luni shi ma gandeam daca nu cumva ar trebiu sa renuntam la laptele de seara...vad ca fetele mai experimentate spun ca nu...asta e...la noi problema e ca fetele nu iubesc laptele...ma sperii cand vad ca alti copii de varsta lor beau cam peste 250 ml lapte...
programul nostru e urmatorul:
-trezirea pe la 9
-la 10 masa de fructe sau iaurt...dupa care rontaie un biscuite sau piscot sau pufuleti...(asta ca sa pot shi eu sa spal sticlutele lor...altfel...)
-la 14 pranzul - un fel de mancare gatit
la 18 alt fel de mancare gatita
iar de pe la 21-22 incepem pregatirea pt culcare:
- fac 150 180ml lapte cu cereale pe care de cele mai multe ori il refuza...daca le dau sticlutele in mana sunt super fericite...dar il golesc in patut...se joaca cu el...asa ca incerc din 5 in 5 munute...iau cate o gura...gata nu mai vor...iara zbiara...iar ma duc...shi tot asa...cam o ora...dar de cele mai multe ori le ramane 40-50 ml...
- din patut nu le mai iau dar...de adormit...adorm pe la 24...
- se trezesc pe la 4 -5 shi mai beau 100 ml lapte...shi gata...
m-i se pare ca beau prea putin lapte pt varsta lor...dar asta e....nu am ce sa le fac...niciodata nu l-au iubit..
Lili_Filip spune:
am uitat sa precizez faptul ca lel mai mul mananca o portie de om mare amandoua...dar acu e o perioada cand mananca mult mai putin...probabil din cauza dintilor...
bafta!!!