Un baietel rasfatat (3)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

sincera sa fiu, as vrea sa stiu si eu ce parere au moderatorii despre interventiile lui denzil , in care nu participa la subiect , ci doar incita?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

cat fight, miaaau.

eniuei, sa revenim la lucruri serioase. care mi-ati facut voodoo, mana sus! iata mai jos o dimineata from hell dedicatie pentru voi de la fenomenala mea.

ieri a fost ziua de vizita cu tati si, ca deobicei, a adus-o azi dimineata. aveam in program story time la librarie, dupa aia parc, pranz, somn - rutina obisnuita. a adus-o cu intarziere, asa ca am sarit direct in masina, dar drumul pana in parcare a fost trailerul pentru noul serial "nu te mai lauda atata cu fie-ta, ca se intoarce roata cand nici nu te-astepti". trebuie sa ocolim un bloc de cladiri pana-n parcare, e in forma de patrat, deci avem doua optiuni, stanga/ dreapta pe alei. sonia alege pe unde. "this way", ok, fac dreapta. se intoarce din drum "no, this way", ok stanga. "no, that way" - "Sonia, sunt deja pe aleea asta, nu ma mai intorc din drum". pune-te sonia pe jos si incepe sa tipi, ca doar ai mama AP cu retete a la minut la crize. "Sonia, io ma duc sa salut pisicuta (a vecinilor de langa parcare, e mereu pe gard, sonia o iubeste), vrei sa vii si tu?" Functioneste, se aduna de pe jos, pas alergator pana-n parcare, ia pisicuta de unde nu-i, tocmai azi si-a gasit sa saboteze teoria AP.

pisi-pisi prin vecini, unde-i pisicuta, vreau pisicuta, nu vreau in masina, vreau la Nana, vreau la tati, unde-i pisicuta, mommy buy me a pink dinosaur!, I want daddy's car, where's Penny (cainele cumnata-mii)?. fii zen, mama apista, avem o onoare de aparat acilea, mai ales dupa discutiile astea care, admit, mi-au sunat in creieri toata dimineata. "Sonia, poate ca pisicuta s-a dus la biblioteca la story time ca sa caute o carticica despre alte pisicute, ca s-a plictisit singurica pe gard si vrea sa se joace". functioneaza din nou, ok, hai la biblioteca.

rutina la biblioteca e ca vorbim in soapta si nu alergam. mergem acolo de luni si luni de zile si pe cravata mea de pionier ca nu am avut probleme absolut niciodata, sonia e o dulce mereu. nu sfinxul tacerii, dar nici cu crize. azi, de cum a intrat pe usa, a tras un racnet "hellooooou eviboiiii, how iu doin?" probabil ca ar fi trebuit sa interpretez corect semnalul si sa fac stanga imprejur. neah, suntem amandoua niste viteze. story time la 10:30, sonia nu vrea sa stea pe covor cu restul copiiilor, pentru prima oara, vrea in fotoliul unde eram eu. ok, stai pe fotoliu cu mine. nu cu mine, io sa stau pe covor. neah, nu vreau sa stau pe covor. ba da, ba nu, ii distrag atentia cu o palarie de papagal.

ok, nici n-a inceput Doamna "Bunica" bine sa citeasca, sonia hop langa ea ca ea vrea sa fie "tisher" (teacher) si ca doamna sa stea pe covor si sonia sa citeasca tuturor. o chem inapoi, nu vine, o chem o data, nu vine, da sa smulga cartea de la doamna, plonjez langa ea in ultimul moment si-o smulg io de langa doamna. aud susoteli de la gramada de parinti non-AP desigur, ca ce bun ar fi un time-out acuma pentru copila mea, aud si ma inrosesc "spoiled brat", ma asez stacojie si zambitoare (sunt Zen, da?) pe fotoliu, sonia se zbate si tipa la mine in brate ca ea vrea sa coloreze, spun rugaciunea inimii in gand si o las sa aterizeze pe podea. se linisteste automat. io il intreb in gand pe Iisus cum a procedat mama lui cand era el de nici 3 ani si daca isi aminteste cumva sa fi avut si el temper tantrums?

se termina prima cartulie de citit fara mari peripetii, doar ca sonia nu a stat locului. aplic metoda cu "iti ignor comportamentul negativ" si ascult fermecata a doua poveste, despre una bucata old lady care a inghitit o placinta de ziua recunostintei, fara sa ma uit spre sonia. care a inceput sa comenteze:" mami bakes me apple pie! hello, teacher, this is my mommy". se trece la dansul curcanului, toti copilasii se distreaza, numai pe sonia o apuca gandirea critica si vrea sa-i opreasca din placuta activitate cu informatia absolut vitala ca "turkey bite you, don't say gabbla gabbla, turkey get you and bite you! mooooommyyyyyy, stop the little girl and the little boy, pretty please!!". ma-sa e zen, a facut promisiune pe viata, nu raspund, dansez dansu' curcanului si-i zambesc cu dragoste sincer simtita, singura diferenta fiind un morcov undeva.

la sfarsit avem art&crafts, azi facem un bird feader dintr-un con de brad, il mozolim cu peanut butter, il tavalim prin seminte si ii legam un snur. butteru' a ajuns pe tricou. de ce? pe tricou e imprimata o gorila, lu gorila ii e foame, "gorilla want pina bate, moooommmyyy". bineinteles ca n-a vrut sa "share" cu nimeni din materialele de craft, diapazonul i-a fost inalt destul de des, am ajuns la concluzia ca ignorul nu functioneaza azi, deci un pic de alergatura prin parc i-ar domoli focul.

la tobogane am oscilat intre migrene fatale si ras isteric. mamele de la story time si-au adus copiii la tobogane deasemenea, nu vreau sa-mi amintesc ce a urmat cu sonia capul rautatilor. imi amintesc doar ca am deschis gura o data sa ii raspund uneia care a tinut sa opinioneze cum ar merita sonia doua peste pampers si cum fie-sa Lulu ar fi imediat in time-out daca ar "behave like your daughter", dar am inchis-o la loc cu intelepciunea Eclesiastului - "toate sunt trecatoare". de la stalpul infamiei m-a salvat tot sonia: "mommy, don't talk with this lady, play with me please". am zambit tamp, m-am scuzat cu "she is the boss" ca sa accentuez efectul artistic, si ne-am dus sa ne dam in leagane.

ajunse in sfarsit acasa mi-a sunat in cap tot timpul titlul cu blestemul pamantului, blestemul iubirii, mai ales cand sonia a continuat sirul premierelor mondiale in comportament amestecand nisip cu mancarea din farfurie si incercand sa picteze o felie de paine (multigrain, ca-s mama devotata) cu acuarele. pana in momentul asta deja m-am convertit la toate religiile din lume, avand dialoguri cu Confucius in timp ce imi mestecam broccoliu' zgrunturos (we shared the sand, dear Lulu's mother!).

ne-am ciocnit vointele timp de o ora jumate pentru (eu)/contra(ea) somnul de dupa amiaza. "ciocnirea" e tot un fel de dansul curcanului, ea se infoaie, muma-sa zambeste si se tine tare, citind poveste dupa poveste cu iepurasi, balene, bebelusi care merg la nani, facand pe magarusul care isi cauta patutul ca e obosit, construind canapele din lego pentru balene somnoroase, desenand pe printesa fiona care il asteapta pe shrek in pat, cu ochisorii inchisi, si tot asa, subliminal pana la victoria finala.

s-a catarat pe masa de infasat (causul palmelor mele fiind treptele), s-a ghemuit sub paturica, m-a incovoiat deasupra ei in asa fel incat capul meu sa fie in poala ei ca sa-mi poata smotoci parul in voie, m-a pus sa CANT povestea cu cenusareasa ("mami, canta cinirela in chinese" - chineza e de fapt romaneste, engleza e "daddy american gentleman"), m-am executat, strecurand cate un "I adore you, sonia" printre mame vitrege, dovleci si pantofi de clestar. inainte de primul sforait mi-a soptit "nu veau la daddy's house, veau sa stau aici in my house, I love you mommy". stiam eu...stiam eu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Un copil absolut normal si fericit:)) Numai cind sunt 2-3 la fel si in 3 directii in acelasi timp poate fi o problema. Si aia pt mami doar.Sigur ca sunt situatii si zile din astea , de ex azi am reusit sa o dezbrac pe nadja de rochita ei preferata cu care e imbracata de cind a fost ziua lui Aldo!!! Duminica mai exact. Nu a lepadat-o de atunci sub nici o forma, doar noaptea la nani cind nici eu nu stiu cum de am reusit sa o conving sa o schimbe pe pijamale, dar rochita ei sub perna! Am spalat-o azi si a stat nedezlipita 40 de min de linga masina de spalat pe un scaunel si cind facea rotatiile ea zicea ca rochita ei se dadea in carusel ori in leagan si o acompania cu uuuuiiii, yuuupiiii:)) Ei dar dupa ce am scos de acolo rochita a inceput teatrul. O vroia uda pe ea, nu conta, tipete si plinsete din adincul sufletului cind a vazut-o pe sirma..nu erau mofturi chiar de subiectul in cauza era atit de frivol ei bine pt ea era suferinta pura si macar ca si femeie o inteleg. I-am dat-o jos de pe sirma, din pacate e un material deosebit si nu merge in uscator, i-am explicat ca e uda. Intre timp s-a facut ora de plecare la inot a lui Aldo si trebuia sa plecam cumva din casa. I-am infasurat rochita in plastic transparent si i-am dat-o in brate, degeaba! A plins o ora jumate fara sa reusesc sa o pot consola cumva, tot drumul pina acolo, pe urma a adormit epiuzata in masina in timp ce il asteptam pe Aldo, eu sperind sa merg la o plimbare la aer in timpul asta cum fac de obicei, dar nu a fost chip. Dupa 20 min s-a trezit si a plins iar pina acasa unde am bagat feonul in priza si am reusit cumva sa o zvint macar. Acum doarme cu rochita sub perna si e liniste. Una la fel nu gasesc, e primita cadou si e luata de undeva din hamburg, rochie italieneasca de boutiquri fitzoase de ma si intreb de unde oare stie ea ca asta e mai cu mot? Dar de inteles am inteles-o. Iar acum vreo 3 sapt la teatrul de papusi in loc sa fie concentrata la arta si chestii valoroase, ea a pus ochii pe pantofii lila de lac a unei fetite din apropiere si a sarit pe picioarele bietei fete si a descalatat-o cu forta! Asa ceva nu a facut niciodata si cu siguranta nu a vazut asta la mine, nu-mi explic deloc iesirea. Vai cu ce tipete s-a lasat!! A trebuit sa iesim amindoua mamele cu ele doua ca se iscase un mare scandal si noroc ca mami cealalta a fost o tipa grozava, nu a dat ochii peste cap, nu a comentat rautacios ba chiar cu umor si dupa ce si-a calmat copilul a venit cu ideea sa o intrebe pe fiica ei de doreste sa o lase si pe asta mica a mea sa-i probeze, nadja mea i-a dat la schimb barbie si dupa 5 minute de admirat s-a facut pace si schimbul la loc. Nici parintii fara habar de AP nu gasesc intotdeauna solutii care sa mearga, mare noroc de vin uneori din cer asa.Vikinga 32+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Soleil

Denizel, da' nu te mai sclifosi atata cu moderatorii si cu bilele negre, ca atitudinea de bully ai exemplificat-o cu mare succes alaturi de anca_a.

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Soleil, de cand ai aparut pe topicul asta am chitzait usor un hi hi si m-am intrebat cat o sa rezisti :)). Nu te-a lasat inima sa ma dezamagesti .

Conchita, eu am ras .
M-am mai si infuriat cand si cand, recunosc (nici in cea America, pe strazile, in parcurile si in bibliotecile Dumneaei, nu scapi de un anumit tip de abordare DC. Un' sa te mai duci, frate, un' sa te mai duci? ).

Cred ca trebuia sa renunti la programul de astazi inca de la "vreau la Nana, vreau la tati, vreau un dinozaur, pisi-pisi, unde-i pisi?". Sonia imi pare ca era obosita :).

Citat:
("mami, canta cinirela in chinese" - chineza e de fapt romaneste

Asta e o faza su-per!!!!! :)))))))))))))

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Citat:
citat din mesajul lui SibylleVick, felicitari pt domnisoara ce va sa vina, nastere usoara. E o placere sa te citesc!Sibylle http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/Vladimir ***** ***** Anna www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIAwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"
Multumesc! Trebuie sa schimb si semnatura neaparat. Sunt de fapt in sapt 34, ehei la sarcina cu Aldo stiam exact in cite sapt si cite zile sunt plus cite sapt si cite zile au ramas. Acum la a treia sarcina totul e asa aproximativ, bine ca am ca reper bun Revelionul ca DPN sa stiu ca macar de Craciun sa-mi aranjez geanta de spital. Imi cer scuze pt cit de dezordonat scriu uneori, imi inchipui ca e greu de urmarit.A_alinta si mie imi place sa citesc despre copii si despre cum au reusit si alte mame sa iasa din stiu eu ce situatii, imi place si sa scriu despre ai mei cu toate ca simtind atmosfera din spate am stat pe ginduri un pic daca sa o mai fac ori nu. Is prea importanti pt mine ca sa le vad numele aterizate din greseala si la gramada la subsol. Si vreau sa-mi priasca ultimele sapt de sarcina, din ultima sarcina din viata mea, vreau sa-mi tihneasca totul, sa zimbesc asa bleg si timp cum o fac acum pt ca Letizia mica din burtica isi arata piciorusele si minutele cu atita sirg de imi e imposibil sa dormsi uite asa stau pe net.Si eu chiar astept sa citesc si alte idei date Freedeliei, ma tot gindeam si pina la urma solutia pe care i-o scrisem in mesajul de pe prima pagina ar fi pe linia AP urmarita de ea, decizia ta ok at si consecinta. dar sunt interesante mai multe puncte de vedere. Eu as lasa-o pe fetita sa faca si pipi pe ea si i-as pune doar schimburile in ghiozdan zicindu-i ca poate sa se schimbe la scoala singurica de este cazul. Asta ar functiona la Nadja mea care stiu sigur ca de ar intra la gradi cu toatea alea pline de pipi s-ar criza atit de tare incit a doua oara nu s-ar mai intimpla. Ea cind intra in gradi intra asa cu miinile in sus ca o diva, face o pirueta si isi mai si cinta muzica de fundal TAAA TAAAAA! Si normal educatoarele o iau la complimentat si ea e imediat in elemntul ei. Bine asta cind mergea la gradi din august pina in oct, acum am retras-o ca nu mai avea ea chef plus ca iarna asta vreau sa o sar, nu-mi trebuie acum in casa muci si febre la 3 sapt. Plus gripa asta..Oricum era doar 3 ore pe zi si numai 4 zile pe saptamina si asta ca vroia ea tare mult acolo unde era si Aldo. Dar s-a vazut ca inca e mititica si nu era chiar pregatita, am stat des cu ea la gradi cite o ora doua, de se obisnuisera toti copii cu mine, plus ca si colaborez cu gradinita o data pe sapt si o aveam in ochi.Vikinga 32+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Poate cineva recomanda niste carti/carticele/pamflete despre AP? Eu, personal, as vrea sa ma documentez in sensul acesta.

Multumesc anticipat.

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Le meilleur moyen de réaliser ses rêves c'est de se réveiller.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Raportez ca ziua de cosmar a trecut, azi e o noua zi -- cred ca ziua de cosmar a "lovit" conform cu fusul orar, in Asia, in Europa si apoi in America

Azi ne-am inteles foarte bine, de la micul dejun pe care l-am mancat plini de veselie, pana la impartirea cariocilor in masina, alesul filmului pe care sa il vedem inainte de somnul de pranz si toate micile amanunte.

Azi se intoarce tati din business trip -- cand suntem doi "contra" doi e totul mult mai usor si a venit si weekendul, asa ca nici un stres, program de voie...

Conchita -- am ras cu lacrimi, de unde ieri mai aveam putin plangeam de ciuda citind cum te intelegi tu cu Sonia numai "din priviri". Am o satisfactie cam scary cand aud ca li se mai intampla si altora sa aiba zile d-astea from hell.

Vik -- pe mine ma omoara cand tre sa il iau pe vreunul dintre ei plangand, ca celalalt tre sa ajunga undeva. Asta este cosmarul meu, sa nu inceapa sa planga cand tre sa plecam, cand nu pot sa ii dau atentie si sa ii fiu alaturi... bine ca a trecut.

V-am pupat si ma duc sa ma uit cu ei la Pinicchio si apoi o sa tragem un pui de somn binemeritat dupa o zi lunga si grea ieri.

23+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui freedelia
Azi ne-am inteles foarte bine, de la micul dejun pe care l-am mancat plini de veselie, pana la impartirea cariocilor in masina, alesul filmului pe care sa il vedem inainte de somnul de pranz si toate micile amanunte.

ti-am preluat prin empatie ceasu rau pisica gri, e de bine. :-))

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vikinga
Iar acum vreo 3 sapt la teatrul de papusi in loc sa fie concentrata la arta si chestii valoroase, ea a pus ochii pe pantofii lila de lac a unei fetite din apropiere si a sarit pe picioarele bietei fete si a descalatat-o cu forta! Asa ceva nu a facut niciodata si cu siguranta nu a vazut asta la mine, nu-mi explic deloc iesirea. Vai cu ce tipete s-a lasat!! A trebuit sa iesim amindoua mamele cu ele doua ca se iscase un mare scandal si noroc ca mami cealalta a fost o tipa grozava, nu a dat ochii peste cap, nu a comentat rautacios ba chiar cu umor si dupa ce si-a calmat copilul a venit cu ideea sa o intrebe pe fiica ei de doreste sa o lase si pe asta mica a mea sa-i probeze, nadja mea i-a dat la schimb barbie si dupa 5 minute de admirat s-a facut pace si schimbul la loc.

Nici parintii fara habar de AP nu gasesc intotdeauna solutii care sa mearga, mare noroc de vin uneori din cer asa.

Vikinga 32+ cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo

eu nu inteleg de unde vin crizele astea, ia uite si la Nadja. adica pricep cand ei comit chestii repetat, ma descurc la faze de-astea. dar de unde si pana unde fie-mea sa-si murdareasca singura tricoul, ea care si daca pica doua picaturi de apa, tre sa se schimbe imediat. asta m-a trasnit cel mai tare, plus faza cu mancarea. absolut niciodata, dar niciodata, nu a facut asa ceva. voodoo, clar.

voi va amintiti de bumbaceli cu prietenii din copilarie? ca mi-am stors creierii recent si nu mi-am amintit absolut niciuna. si nu mai era nimeni langa noi sa ne tipe in creieri cum fuse azi in parc "share, learn to share, time out time out!". what the heck, lady?! isterie in toata regula. noi crescuram cu cheia de gat si prietenii mai frumoase decat alea de-atunci, cu intelegere absoluta, nici ca am mai avut. si fara joarda pe noi sau metode educationale academice. care-i explicatia? de ce copiii nostri au crize de-astea extraterestre, desi sunt de enspe ori mai bine ingrijiti decat am fost noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Pentru ca viata lor e mult mai variata decat pot ei duce.
Copiii au nevoie de rutina.
De aia de exemplu Sofia face numai pian pe langa scoala, si asta face de la 5 ani, deci nu vine ca un soc odata cu scoala.
Prea multe cluburi de lectura, de desnat de gatit etc etc...nu-s bune, parerea mea.
E f interesant , din cand in cand, dar nu ca program regulat, pt ca e f f obositor.

Conchi, e bestiala Sonia, cum avea ea chef sa iasa in evidenta, pe tine te-a mirat prea rau si de aia n-ati plecat acasa, cat despre amemele care ti-au sugerat sa o bati, no comment, intr-adevar, nu credeam sa exista in America, patria tolerantei, asa ceva....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput