Un baietel rasfatat (2)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

de ce v-am intrebat daca tatii is AP? multumesc fetelor care au raspuns sincer si serios. in viziunea mea e foarte important ca si tata sa fie pe aceeasi lungime de unda, in primul si primul rand pentru copil si in al doilea pentru parinti ca sa evite frictiuni. si va spun din experientza proprie care a dus la divortz ca daca tata nu impartaseste modul de gandire, de educare empatica, derutezi copilul. asta e parerea mea. io l-am crescut pe-al meu cu empatia in varfu' nervurilor :) ca nu stiu sa ma exprim mai bine si in general totu' a trecut lin si fara probleme - probleme au fost, inerente, da' am reusit sa le trecem mai usor sau mai cu nabadai, nabadai mai ales la adolecentza timpurie.

sunt convinsa ca mamele si-au crescut copiii in spiritul AP inca din timpurile cand AP-ul nu avea un nume, acele mame care au mers mai intotdeauna pe ce si cum simt, pe ce si cum simte copilul si nu s-au lasat influentate de trend-urile societatii in educarea copiilor, sau de ce zice una sau altu'. e clar ca nu toate mamele au rezistat presiunilor din afara, unele au practicat AP-ul pe ascuns sau doar cand erau ele singure cu copilul, altele au uitat ca au AP-ul in ele si au adoptat metodele ce erau la "moda" zilei. si zic si io, astea is cele mai inversunate impotriva AP-ului. copiii au crescut, au devenit oameni buni, cu toate astea, unii ar zic datorita.

va doresc empatie, rabdare, armonie si copii fericiti! fie ca sunteti sau nu adepte AP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

dragostea are limita? nu, deci nici empatia.
E greu sa exersam lucrurile mici,concrete, e mult mai simplu sa ne doara sufletul pt copiii din africa.
N-as minimaliza empatia pt bucata fierbinte (desi nu plang odata cu copilul)Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
empatia trebuie sa aiba limite, altfel nu poti ajuta pe celalaltmami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , Otilia (9 oct. 09 )am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Irina, adica? normal ca te detasezi dupa cateva clipe, dar?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_b spune:

Mi-am amintit de niste filmulete "adibou -aventuri in corpul omenesc", nu dau link sa nu se consiere reclama. In problema cu pipi se poate aborda pe baza unor astfel de desene animate, a cartilor - de ce este important sa faci pipi (este numele unui episod).Desigur fara a face o fixatie pe asta, in contextul altor procese naturale ale corpului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

de ce v-am intrebat daca tatii is AP? multumesc fetelor care au raspuns sincer si serios. in viziunea mea e foarte important ca si tata sa fie pe aceeasi lungime de unda, in primul si primul rand pentru copil si in al doilea pentru parinti ca sa evite frictiuni. si va spun din experientza proprie care a dus la divortz ca daca tata nu impartaseste modul de gandire, de educare empatica, derutezi copilul. asta e parerea mea. io l-am crescut pe-al meu cu empatia in varfu' nervurilor :) ca nu stiu sa ma exprim mai bine si in general totu' a trecut lin si fara probleme - probleme au fost, inerente, da' am reusit sa le trecem mai usor sau mai cu nabadai, nabadai mai ales la adolecentza timpurie.

multumesc Adela ca imi dai si mie sperante prin vorbele tale, confirmand ca rezultatul muncii acesteia cu sine si cu lumea e cu happy end la adolescenta, nu pe canapeaua psihiatrului cum se prezice pe zona.

eu nu ti-am raspuns la intrebare, pentru ca m-a pus pe ganduri si inca nu m-am clarificat ce si cum. tati de sonia protesteaza verbal, dar aplica in practic majoritatea ideilor mele. avem doua discordii mari si late, legate de televizor si alimentatie (la prima inca lucram, la a doua am gasit neste compromisuri impreuna) si pot sa spun ca la capitolul televizor e mai AP decat mine - nu exista portii si disciplina, ci e la liber.

la inceput era pro time-out, la fel si Mom ( ex soacra). acum sunt cei mai inversunati anti time out, dupa discutiile avute, repetate, indelungi, rabdatoare, repetate, indelungi, rabdatoare. tati insa ma tot intreaba "si mai tarziu cum facem, daca nu-i dam time out?" pai, ca si pana acum, cu tone de rabdare si cu vorba buna. ca daca-i bagi frica in oase cand are 2-3 ani, crezi ca mai vine la tine sa-ti spuna, cand o avea 16-18 ani, ce probleme are la prima dragoste sau alte cele? dar argumentul meu suprem e asta, cam cinic si obraznic, dar eficient: "vrei sa ajunga ca noi doi? hehe, nu cred ca vrei" :-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Irina, felicitari! io de-abia acu' vad ca aveti si o Otilia. sa va traiasca si sa fiti sanatosi si fericiti cu totii!
nush cum aparu' punkistu' ca io vrusei sa pun o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Conchita, mi-a zis ala ca el nu ma mai impusca, ca oricum functionez la fel de bine ca strigoi :))))))
Acuma, ce metode sa mai adopt?

Adela, eu ti-am raspuns cat se poate de serios (ma refer la fondul raspunsului), numai ca m-am jucat putin (si) cu autoironia (la adresa familiei mele :).
Imi pare rau daca ai simtit ca am fost nepoliticoasa .
Nu am fost deloc :).

Citat:
ca un ex, vizavi de atitudinea lui accept de la topic, denizel a luat-o la misto fiindca a vazut ca vorbeste cu peretii, eu am ignorat, conchita a perseverat intr-o maniera foarte diplomata..rezultat: conchita a reusit abordarea cea mai AP dintre noi toate si accept a renuntat la jigniri, limbaj catastrofal si chiar discuta civilizat si intre limite pe care oricare dintre noi este dispusa sa le accepte..eu chiar am inceput sa o citesc cap-coada (pe accept), si nu pentru ca as fi de acord cu ea ci pentru ca cineva de aici a reusit o abordare AP a conflictului cu ea, a trecut peste atitudinea ei si a facut-o sa se simta aiurea prin delicatetea cu care i-a raspuns la ultimele mesaje..si mai nou isi expune parerile fara ca cineva sa se simta lezat...

Desiree, esti foarte, foarte, foarte scumpa!!!
Conchita e mai idealista si mai inimoasa decat mine :).
Se pare ca nu accepta deocamdata faptul atat de evident ca victoria intr-o batalie (cu un adult!!) e aproape imediat anihilata de infrangerea din fix aceeasi batalie :(. Nu mai mult de 5 cuvinte anihileaza tot ce fusese sustinut pana atunci...
Se pare ca si Mediajust a observat aceeasi chestie cu privire la contraziceri :).

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.

Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Conchita, mi-a zis ala ca el nu ma mai impusca, ca oricum functionez la fel de bine ca strigoi :))))))
Acuma, ce metode sa mai adopt?

ce intrebare retorica si la tine. metoda AP, desigur. varianta extremista - aia cu dragostea de aproape indelung rabdatoare care iarta si intelege.

Mergi la inceput
Mergi la inceput