Cine e seful ? la gradi, mai ales
Raspunsuri - Pagina 3

simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel Copilul merge la gradi. Rezultatul??? (ma refer ca rezultatul pe care el il anticipeaza si il intelege). Care e rezultatul pe care il asteapta copilul in urma mersului la gradi??? |
Daca vorbim despre un copil mai mare de 4 ani cred ca poate intelege o explicatie de tipul:
- eu trebuie sa merg la serviciu (ca sa avem ce manca, ca sa mergem in concediul la vara, etc.) si pentru ca nu vreau sa te incui in casa si sa te las singur te duc intr-un loc in care sa petreci timp cu alti copii pana cand ma intorc eu. Poate ca nu-ti place acolo dar NU AVEM (noi, familia) DE ALES.
Pentru ca acesta este adevarul: cele mai multe familii nu au de ales, si parintii nu pot sa-si ia concediu 3 zile "pac" pentru ca plange copilul la gradi.
Si da, exemplul meu cu responsabilitatea a fost in mod intentionat fortat pentru ca incerc sa demonstrez ca lucrurle mari se fac incepand cu lucruri mici.
"Calea de mijloc este calea ZEN"
Alice

silvia_d spune:
Simali,nu cred ca asta a vrut sa zica Denizel;si oricum,cred ca NE indepartezi de la subiect;Eu sunt sincer ingrijorata de copilul meu ca e nefericit la gradinita,nu vreau spirit de fronda;da mi un sfat,ajuta ma cu ceva,altfel,cu ce m-ai putea ajuta ca i mesteci si rastalmacesti fiecare vorba lui Denizel?
Denizel are dreptate;
Sa va dau si un exemplu-sefa mea avea fetita lasata cu bona;si bona ii tot spunea-hai ca vine mami,ca e la sv,da'nu i place,abia asteapta sa vina acasa;si sefa mea i a zis-va rog,nu i mai ziceti ca NU MI PLACE la SV,chiar imi place,si nu vreau sa i inoculati ca ma duc la sv fortata si din sila;ma duc la servicu ca mi place.PUNCT.
Denizel,multumesc de sfaturi,am vb si cu familia,si cred ca mutatul ar fi o solutie;altfel,acasa il dragalim maxim si ne jucam cu el activ.

Tonnia spune:
Ralcat, schimba gradinita!
Eu zic ca la 4 ani un copil deschis ca al tau poate sa-si managerieze dorul de parinti daca e intr-o companie OK! N-ai luat deloc in calcul ca are motive obiective sa nu-i placa. Si o simpla incompatibilitate intre el si educatoare e suficienta. Mai ales ca zici ca n-a mai vazut copil ca el......o irita-o asta, cat de draguta e!

simali spune:
citat din mesajul lui anca_a And here we go again... ![]() Simali, din nou incurci borcanele. ![]() 2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla." 3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta." |
Nu este nevoie sa-mi detaliezi. Sigur, aici puteam sa pun si eu pictograma cu alcoolul dar, de din respect pentru tine si pentru toti cei ce citesc nu o fac.
Stiu perfect ca responsabilitatea (retine, nu responsabilizarea, pentru ca eu nu cred ca parintii-l fac pe copil responsabil ci cred ca el singur, copilul devine astfel in special atunci cand in jurul lui este creat mediul corect) nu este acelasi lucru cu resemnarea. Sa inveti ca uneori trebui sa faci ceea ce trebuie sa faci nu inseamna sa accepti sa-ti traiesti toata viata in compromis.
Inseamna sa alegi constient si inteligent sa dai numai acele lupte care conteaza cu adevarat pentru tine.
Alice

denizel spune:
citat din mesajul lui simali Daca vorbim despre un copil mai mare de 4 ani cred ca poate intelege o explicatie de tipul: - eu trebuie sa merg la serviciu (ca sa avem ce manca, ca sa mergem in concediul la vara, etc.) si pentru ca nu vreau sa te incui in casa si sa te las singur te duc intr-un loc in care sa petreci timp cu alti copii pana cand ma intorc eu. Poate ca nu-ti place acolo dar NU AVEM (noi, familia) DE ALES. |
Ce am inteles: rezultatul mersului la gradi = alternativa la a sta incuiat singur in casa. Extrem de motivant

Pentru ca acesta este adevarul: cele mai multe familii nu au de ales, si parintii nu pot sa-si ia concediu 3 zile "pac" pentru ca plange copilul la gradi. |
100% IMPOTRIVA acestei afirmatii!!!
Revoltator (pentru mine) faptul ca un parinte considera un rahatis de 2 bani faptul ca propriul copil plange la gradi.
Si da, exemplul meu cu responsabilitatea a fost in mod intentionat fortat pentru ca incerc sa demonstrez ca lucrurle mari se fac incepand cu lucruri mici. |
Nu inteleg acest punct de vedere.
Atat lucrurile mici cat si lucrurile mari trebuie sa se faca din convingerea ca trebuie facute, nu fiindca te constrange cineva.
La o viata formata numai si numai din constrangeri, unii nu prea rezista si se mai si spanzura

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.
Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

simali spune:
citat din mesajul lui denizel [quote]D Duci gunoiul. Rezultat = nu iti pute in casa si nu faci holera de la mizerie :)). Pui vasele la spalat. Rezultat = mananci data viitoare in vase curate Te trezesti la 5,30 si mergi prin frig si zloata = castigi bani si poti merge la vara in vacanta si la iarna la ski. |
Nu duci gunoiul - ce daca; nu moare nimeni daca nu-l ducem o saptamana. Miroase? Te inseli
Nu pui vasele la spalat - cine se simte deranjat n-are decat sa le spele...
Nu te trezesti la 5.30 - alo, am febra mare, nu vin astazi sa stiti...
Poti sa alegi sa faci si alte optiuni. Daca le faci uneori inseamna ca esti om. Daca sunt un mod de viata ... devine deja greu de trait in jurul tau.
Alice

denizel spune:
citat din mesajul lui simali 1. Sa inveti ca uneori trebui sa faci ceea ce trebuie sa faci nu inseamna sa accepti sa-ti traiesti toata viata in compromis. 2.Inseamna sa alegi constient si inteligent sa dai numai acele lupte care conteaza cu adevarat pentru tine. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
1. daca faci ceea ce iti impun altii sa faci nu inseamna neaparat ca faci ceea ce trebuie si, da, inseamna ca faci un compromis.
Sunt de admirat cei care nu fac compromisuri, chiar daca aceasta le aduce neajunsuri.
2. Daca o lupta conteaza pentru cineva, nu inseamna ca ea trebuie sa conteze si pentru tine.
Simali, tu mergi foarte mult pe impunerea vointei tale. Mie asa mi se pare :).
Silvia, multumesc!!

Protest
Recunosc ca ma jucam odata cu fetita la nisip si a venit o alta fetita sa se joace cu noi. Avea peste 3 ani, s-a asezat in fund in nisip, moment in care i-am vazut pampersul si toate cele (la copiii mai mari dispar colaceii de pe picioare, pamperul nu prea mai are pe ce sa stea), avea si nisip in pampers, recunosc ca am avut o reactie in stomac, fetita vorbea foarte bine, parea sanatoasa.
Cand de fapt categoria copiilor care mai folosesc pampersul la 3 ani este clar minoritara si pentru parintii lor imi pare rau daca au incercat si nu au reusit iar daca nu au facut nimic mi se pare condamnabil.

denizel spune:
citat din mesajul lui simali Nu duci gunoiul - ce daca; nu moare nimeni daca nu-l ducem o saptamana. Miroase? Te inseli Nu pui vasele la spalat - cine se simte deranjat n-are decat sa le spele... Nu te trezesti la 5.30 - alo, am febra mare, nu vin astazi sa stiti... Poti sa alegi sa faci si alte optiuni. Daca le faci uneori inseamna ca esti om. Daca sunt un mod de viata ... devine deja greu de trait in jurul tau. "Calea de mijloc este calea ZEN" Alice |
Gunoiul din lumea mea miroase

Daca te deranjeaza sa mananci in vase murdare, da, le pui la spalat. Daca nu te deranjeaza, sa le puna la spalat al' de e deranjat. Corect!!

In afara de intalnirea cu iubirea vietii mele

Ca doar noi vorbim aici de mine si de tine, nu de Obama in prag de al treilea razboi mondial :))
Protest

simali spune:
citat din mesajul lui silvia_d Simali,nu cred ca asta a vrut sa zica Denizel;si oricum,cred ca NE indepartezi de la subiect;Eu sunt sincer ingrijorata de copilul meu ca e nefericit la gradinita,nu vreau spirit de fronda;da mi un sfat,ajuta ma cu ceva,altfel,cu ce m-ai putea ajuta ca i mesteci si rastalmacesti fiecare vorba lui Denizel? Silvia si Sergiu-Stefan-2 dec.05 |
Nu stiai ca in domeniul acesta nu exista sfaturi adevarate?
Exisa numai experienta fiecareia dintre noi si ce este fiecare capabi sau nu sa faca.
Eu nu pot sa spun nimic din experienta personala pentru ca baiatul meu nu a plans niciodata la gradinita asa ca nu stiu cum as fi reactionat si ce-as fi facut. Ce stiu este ca eu chiar trebuia sa merg la serviciu - nu aveam de ales - si ca in afara de a ma framanta inutil sau de a schimba gradinita nu stiu ce as fi putut omeneste face. Iar la faza cu schimbatul gradiniteti eu am schimbat 4 (din alte motive decat plansul) si de fiecare data am cazut din lac in put. As ca habar n-am daca pana si acesta cu schimbatul gardinitei este un sfat bun.
Credeam ca poti citi printre randurile pe care le-am scris (si pe care le-ai considerat rastalmacirea vorbelor lui Denizel) cele de mai sus. Daca recitesti vei vedea ca asta vreau sa spun: ca daca n-ai de ales si trebuie sa duci copilul de 4 ani la gradinita cateva ore duci copilul la gradinita cateva ore si gata. Te asiguri ca e o gradinita OK si-l duci. Fara zvarcoliri inutile. Daca avea sub 3 ani putea sa-ti reconsideri intoarcerea la serviciu...
Alice

Tonnia spune:
Eu inteleg exact ce vrea sa zica simali. Adica, sa-ti faci datoria!
In cazul meu asta inseamna ca la gradinita si scoala se merge. Nu exista HS si US in cazul nostru, deci se merge. Cu o singura conditie: sa fie super OK mediul de acolo. Deci, copiii au dreptul sa nu le convina un loc anume, sa le schimbam gradinita, educatoarea, invatatoarea etc. Pana cand le si place acolo unde trebuie sa mearga. Eu am incredere ca si cel mai "pretentios" copil din lume isi gaseste locul lui undeva si ca nu schimba de 1000 de ori mediul de dragul schimbarii.