mezelurile NU sint bune!
Raspunsuri - Pagina 14
buli spune:
Citat: |
Alminteri, felicitari celor care (pot) maninca sanatos. Mie imi plac salamurile, chorizo , brinzeturile stinky , da' incerc sa le evit cit pot, adica mai toata saptamina!! In weekend...hmmm, e greu! "I am a deeply superficial person" - Andy Warhol |
si mie imi plac de mor si chorizo si brinza cu mucegai (n-am incercat danish - chiar asa ce diferenta e intre danish si french?) si le si maninc, dar lui Matei nu-i dau ca el nu se omoara cu vinul rosu si cu suc de porto/grapefruit nu merg
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
lilanda spune:
citat din mesajul lui buli si mie imi plac de mor si chorizo si brinza cu mucegai (n-am incercat danish - chiar asa ce diferenta e intre danish si french?) si le si maninc, dar lui Matei nu-i dau ca el nu se omoara cu vinul rosu si cu suc de porto/grapefruit nu merg |
Ah, deci si tu te bazezi pe paradoxu' francez .
Hai ca de la salamuri, ajunseram la brinze puturoase :) Diferenta dintre un Roquefort si un Danablue e doar chestie de gust. Danablue e nitel mai aspra, mai sarata, cumva metalica. In rest, cica ar fi nu stiu ce alti parametri de fermentare: da' toti danejii recunosc cinsitit ca-i piraterie dupa Roquerfort
denizel spune:
Draga Buli, draga Carina, draga Lilanda, iubite sot ,
bine ca nu mancati copite, ochi si ciocuri pisate si amestecate cu E-uri, dar mancati branze mucegaite si pline de verzeala .
E drept, astea nu crez sa aiba E-uri, ca daca ar avea nu s-ar mai putea imputi :)).
Dar is grase de mori si pline de sodiu :D.
Hai mai, nu puteti sa luati o pilula de B12 si sa renuntati la grasimile alea saturate si mucegaite? :))))
A, Lilanda, ai papat vreodata branza de Nasal? Sa rogi pe cineva din Romania sa-ti trimita, e facuta de Napolact in nu'sh ce pestera mucegaita si unicat in lume, iar iubitul sot zice ca e papa bun.
Tot ce pot sa spun eu e ca e intr-o cutie de lemn si ca imi impute frigiderul, fiindca nu-mi este permis sa o pun intr-o cutie de plastic bine astupata, deoarece ii deteriorez proprietatile fizico-chimice, mai ales cele fizice, se intelege :)).
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
buli spune:
marturisesc, sint vinovata
imputim frigiderul si eu si sotul, doar copilul bietul strimba din nas. dar e in minoritate.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
conchita spune:
citat din mesajul lui karula Nu avocado, ca asta oxideaza aproape instant. |
nu, ca daca adaugi suc de lamaie sta frumos si verde. :-) io il amestec cu rosii cubulete, ceapa sau usturoi, cateodata cu ciuperci coapte, ardei gras si o lingurita de smantana cateodata sau branza. stiu ca nu se maroneste, ca imi ramane rest si sta la frigider pana la masa urmatoare. e bun si cu pita, ca un fel de shaorma si adaugi pui sau vita, shrimps, peste, pentru proteine.
mie conflictul asta despre o chestie atat de evidenta - ca exista mancaruri sanatoase si altele de-a dreptul pur si simplu de fatale - mi se pare inutil. nu ma cred deloc perfecta ca n-am cumparat mezeluri de ani de zile si nici nu as lasa-o pe sonia sa guste "de pofta". pofte poa' sa aiba si de droguri mai tarziu, ce fac, ii dau ca sa nu lesine? atata vreme cat e responsabilitatea noastra sa le asiguram o hrana sanatoasa, nu vad ce mare efort sa survolezi netul in cautare de idei simple si rapide pentru meniuri echilibrate si sanatoase. exista jde mii de retete de juma de ora pentru cina, preparat si pregatit incluse. ca nici mie nu-mi place sa ma uite cucii la bucatarie. dar gatesc si nu fac rabat la calitate sub nici o forma, ca nu vad care ar fi motivatia? de ce sa-i fac rau propriului meu copil???
mancarea sanatoasa e mai ieftina decat ciurucurile, pe doveditelea.
anca_a spune:
Branzeturi asortate cu fructe. Asa se numea ultimul fel din meniul nostru de la nunta, ales de fitza si special ca sa inlocuiasca ce altceva decat...stimatii nostri cremvursti.
Si cu toate ca evenimentul s-a produs in urma cu multi ani, 99% dintre invitati isi amintesc perfect de ele. Acelasi procent de portii ramase intacte si acelasi procent de nuntasi intrati in panica. Asadar, unii lacrimau, altii isi priveau vecinul cu dispret, altii jurau ca e canalizarea iar altii se tarau sfarsiti inspre iesire, convinsi fiind c-au fost intoxicati cu gaz lacrimogen.
Si pun pariu ca daca le pastram pana in zilele noastre, mirosul ar fi fost exact la fel. Pentru ca mai nasol de-atat chiar nu aveau cum sa miroasa.
2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla."
3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta."
cipcipcip spune:
pentru fetele care au postat sugestii pentru sandwich-uri sau mincare sanatoasa, pe mine m-au inspirat.
Pe cele care sar de fund in sus ca a indraznit vreo mamica sa spuna ca nu da mezeluri copiilor ei, chiar nu va inteleg. Nu mi se pare ca s-a dat nimeni mama perfecta pe-aici, fetele au povestit cum fac ele, eu una sint recunoascatoare pentru sfaturile si sugestiile postate.
Si asta nu inseamna ca dam numai legume si mincare bio la copii, ci ca ne straduim sa le oferim o alimentatie cit mai sanatoasa, ca in rest sint putini care au posibilitatea sa aiba gradina proprie si sa gateasca totul in casa.
Eu sint convinsa ca daca toti consumatorii ar deveni mai pretentiosi cu alegerea in magazine, si fabricantii s-ar adapta si ar micsora cantitatea de chimicale in alimente la jumatate. Asta s-a cam intimplat aici cind a iesit o carte despre aditivele in mincare si publicul a inceput sa sune la producatori si sa puna intrebari. La mincare gata preparata (inghetata), au micsorat aditivii la jumatate si multi au inceput sa nu mai puna glutamat de sodiu (potentiator de gust) si chiar sa scrie asta vizibil pe pachete.
Iar daca lumea continua sa fie dezinformata si sa nu le pese ce baga in gura si mai ales ce dau la copii, si chimicalele in mincare vor continua, pentru ca e mult mai ieftin si mai usor sa produci alimente in felul asta.
Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005
sirimie spune:
eu stiu asa: ca aditivii alimentari - nitritii in cazul mezelurilor - nu pot fi eliminati de organism si pentru asta nu sint bune. Pentru asta nu e indicat sa se manince prea multe mezeluri, mai ales copiii.
Eu am fost cu masina WE-ul trecut si am vazut vreo 3 soferi care fumau in masina in care erau si copii. Indiferenta si neinformarea fac posibil asa ceva.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
ruxij spune:
Populatia Amish are aceeasi durata de viata ca restul populatiei, desi mancanca si azi la fel ca in urma cu 500 de ani, adica fara nici o urma de E sau alte litere letale. O diferenta interesanta este ca la ei nu se mentine avantajul femeilor, care traiesc cu 5-10 ani mai mult decat barbatii, la ei durata de viata e la fel si la femei si la barbati.
denizel spune:
citat din mesajul lui anca_a Si cu toate ca evenimentul s-a produs in urma cu multi ani, 99% dintre invitati isi amintesc perfect de ele. Acelasi procent de portii ramase intacte si acelasi procent de nuntasi intrati in panica. Asadar, unii lacrimau, altii isi priveau vecinul cu dispret, altii jurau ca e canalizarea iar altii se tarau sfarsiti inspre iesire, convinsi fiind c-au fost intoxicati cu gaz lacrimogen. Si pun pariu ca daca le pastram pana in zilele noastre, mirosul ar fi fost exact la fel. Pentru ca mai nasol de-atat chiar nu aveau cum sa miroasa. 2: "cei care nu respecta legile merita orice li se intampla." 3: "legile ne sunt date de sus dintr-un motiv pe care poate nu il intelegem, dar avem datoria de a le respecta." |
:))))))))))))))))))))))))))))))))))
Auzi la ea "portii ramase intacte" si "se tarau sfarsiti spre iesire"
Ei, Anca, la nunta de argint o sa stii pe cine sa chemi, daaaa?
A, mi-am dat seama de ceva: Buli, ai vreun magnetel cu branza mucegaita?
Cipcipcip, . Nu te-am mai vazut de-o vesnicie!!! :)
In Suedia esti acuma? Parca nu erai in Suedia, nu?
Il mai ai pe Cutu superb? :)
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.