mezelurile NU sint bune!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Citat:
citat din mesajul lui carina

Ilse: si tu si Oana cred ca va uitati la pozele mele din 2008, cand intr-adevar avea in jur de 51-52 de kg. Eram dupa o serie lunga de operatii stomatologice. Au fost luni intregi in care puteam bea apa si cam atat. Pozele cele mai recente sunt cele de pe Flickr din vara 2009.
Si daca tot nu va place de mine, asta e . Mie imi place si sotul e de aceeasi parere .

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/


Carina mie imi place de tine, esti chiar frumoasa, doar ca intr-adevar 51-52 de kg nu te prindeau sa zic foarte bine(adica se putea vedea prin tine)...si la 1,70 esti inalta ai de unde, ca sa zic asa.

Altfel eu apreciez ce scrii tu, ca sfaturi alimentare sa zic, doar ca unele nu avem zau talentul asta, poti sa-ti desenez minunat, dar la gatit am doau maini stangi, si crede-ma ca vreau nu vreau trebuie sa o fac, am totusi 3 copii carora le dau mancare gatita.

Insa recunosc ca la facut sandvisurile pentru la scoala ma apuca disperarea...inafara de 3 combinatii pe care le tot rotesc nu-mi iese ca voua, am insirat mai sus, o intreaga lista care la copii mei nu iese, ca nu mananca.

Ah, ca sa nu mai spun ca la astia la scoala daca nu le mai variezi mancarea din lunch box iti lasa si biletele...si iti bat asa finutz obrazul ca nu dai de toate copilului...adica daca le tot pun humus cu rosii sau castraveti, sau salata gen ruseasca, mai imi zic ca nu mananca copilul destul de diversificat...si uite asa ma invart intr-un cerc vicios.

eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ah, Lilanda, sotul meu mananca branzeturi stinky, iar eu, fire deloc complicata , ii repet mereu si mereu aceeasi concluzie: daca te obliga cineva sa mananci branza imputita, ai fi murit intr-o saptamana. Daca nu te obliga, o mananci de buna voie .
Ii servesc concluzii pe acelasi tipar si atunci cand se intoarce de la frizerie tuns aproape chilug . In facultate avea plete mai lungi decat ale mele, iar in liceu, ca sa protesteze impotriva sistemului, s-a tuns chilug :))))))).
Hákarl n-ar manca, fiindca rechinul e pradator :)))))).



Ilse, tartine cu pateu de linte (linte fiarta, ulei, zeama de lamaie, oregano, putin usturoi). Lintea contine fier.
Tartine cu avocado: avocado pasat + zeama de lamaie + branza de care le place lor. Asta merge cu putina ceapa tocata marunt, dar presupun ca nu e bine sa miroasa a ceapa tartinele lor :).
Fetita unei prietene vrea sendviciuri cu o felie groasa de avocado pusa intre 2 feliute de paine prajita.
Tartine cu unt de caju: caju facut pasta fina la blender + putin piure de mar, pana devine tartinabil. E o bunatate maaareee!!!
Tartine cu pasta de mei: mei fiert + nuca macinata
Tartine cu unt de migdale: migdale fin blenduite + miere de albine
Daca nu ti-e frica de soia :
Tartine cu tofu blenduit cu rosii si busuioc.
Tartine cu pateut de soia si masline, miam-miam
Ma mai gandesc si-ti mai spun :).






Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Denizel multumesc...deci astea cu linte, avocado, caju suna foarte ok, si simplut, le-am notat...meiul nu stiu cum arata, dar caut, no problem.

Cu soia am scris la subiectul celalalt, imi pare cumva controversat la momentul asta, mi-a dat de gandit sincer :((.

Editare: daca fac mai mult din fiecare, le pot pastra macar vreo 2-3 zile,la cutiuta si puse in frigider, ca sa nu ma apuc dimineata de tot procesul asta, sa am la indemana?


eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse


Editare: daca fac mai mult din fiecare, le pot pastra macar vreo 2-3 zile,la cutiuta si puse in frigider, ca sa nu ma apuc dimineata de tot procesul asta, sa am la indemana?


eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)


Nu avocado, ca asta oxideaza aproape instant. Si daca tot am zis de avocado, mai uite o pasta extrem de gustoasa: doua avocado frecate cu doua galbenusuri de ou fierte, 2 linguri de iaurt cremos (si un catel de usturoi zdrobit)

editez, ca am uitat de lamaie "la discretie" care e esentiala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Ilse, mi-am mai amintit de o varianta de tartine pe care abia de curand am descoperit-o: tartine cu gem acrisor (eu folosesc pasta de macese) + seminte de canepa decorticate.
Semintele de canepa sunt de-li-cioa-se!!! si, daca vei cauta putin pe net, ai sa vezi si cat de grozave si complete sunt ca aliment.

Cum ti-a spus si Karula, pasta de avocado se mananca [] cat mai repede dupa preparare. Daca o pui in sendvici si impachetezi, nu se maroneste.
Pastele cu linte, caju, seminte de canepa, se pot pastra la frigi.
A, la pasta de caju cu mar, pui piureul de mar doar inainte de a face tartinele.


Meiul e o cereala grozava, gasesti pe net.
Sunt niste bobite mici-mici, care fierb extrem de usor (pui la fiert mai multa apa, ca la orez).


Noi mancam si soia. Studiile alea anti-soia nu m-au convins.
In plus, poporul roman, la fel ca cel chinez, are organismul obisnuit cu soia :)).





Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Ilse, tartine cu pateu de linte (linte fiarta, ulei, zeama de lamaie, oregano, putin usturoi). Lintea contine fier.
Tartine cu avocado: avocado pasat + zeama de lamaie + branza de care le place lor. Asta merge cu putina ceapa tocata marunt, dar presupun ca nu e bine sa miroasa a ceapa tartinele lor :).
Fetita unei prietene vrea sendviciuri cu o felie groasa de avocado pusa intre 2 feliute de paine prajita.
Tartine cu unt de caju: caju facut pasta fina la blender + putin piure de mar, pana devine tartinabil. E o bunatate maaareee!!!
Tartine cu pasta de mei: mei fiert + nuca macinata
Tartine cu unt de migdale: migdale fin blenduite + miere de albine
Daca nu ti-e frica de soia :
Tartine cu tofu blenduit cu rosii si busuioc.
Tartine cu pateut de soia si masline, miam-miam
Ma mai gandesc si-ti mai spun :).


tartine cu felii de branza de capra + felii de mar + nuci

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ilse, uite cum fac eu pate de ficat de casa:
Am fiert ficateii de pui(o casoleta intreaga) si un piept de pui, i-am blenduit pe toti intr-un bol impreuna cu un pachet de unt, am dres gustul cu sare, piper si nucsoara. Delicios!
Uitasem sa precizez ca trebuie blenduiti imediat dupa fiert impreuna cu o parte din zeama, altfel iese prea tare, si te chinui si la pasat.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Ilse: eu am fost cinstita si am zis ca fac de placere si hobby tot ce fac.
Poti incerca diferite salate:
- pe baza de orz, bulgur, quinoa, amaranth (cereale care au continut foarte mare de fibre si proteine si minerale) - le amesteci cu linte, carne de pui, branza, porumb, nuci, spanac, masline, conopida, brocoli, etc. Cu putin ulei de masline, zeama de lamaie sau balsamico. Variatiile sunt infinite.
Apoi le poti face fritatta - un fel de omleta, mai bogata - cu carne, legume, branzeturi la cuptor.
Ma mai gandesc si iti zic.

Lilanda: si mie imi plac branzeturile de orice fel si mananc atat cat ma tine ficatul. Al meu sot imi tot comenteaza la fel ca Denizel sotului ei, dar ma fac ca nu aud.


Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Carina, te rog eu mult exemplifica te rog planul de meniu!
Am deschis si la bucatarie un subiect pe tema asta , e marele meu vis organizatoric cu menu-ul saptamanal planificat incepand de la cumparaturi. Macar pe cate pe doua zile sa-mi reuseasca organizarea...

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

N-am citit chiar tot subiectul, asa ca poate am mai ratat cate ceva.

Stim cu totii ca mezelurile nu sunt bune, ca toate produsele contin E-uri si conservanti si coloranti, ca cele mai bune produse sunt cele facute in casa ... etc. etc.

Si am mai citit prin diverse subiecte sfaturi de la diverse mamici cum ca "sa faci iaurtul in casa, ca e tare simplu" / "sa faci painea in casa, ca e tare simplu" / "sa faci mezelul in casa, ca e tare simplu" / "sa faci pateul de ficat in casa, ca e tare simplu", iar etc. etc. etc.

Si pe mine ma incearca o nedumerire sincera, sa nu va suparati pe mine ca intreb, chiar vreau sa stiu, poate ma inspir si eu: care este fetelor SECRETUL vostru de AVETI TIMP sa le faceti pe toate ? Eu ma scol la 7 (cu greu) si plec de-acasa la 8, stau la servici de la 9 pana la 18 (in cel mai bun caz) si ajung inapoi acasa pe la 19 (asta in ipoteza in care nu mai am de facut niste cumparaturi sau alte comisioane). Sotul la fel. Pana pe la ora 20 mancam, dupa care mai fac cate ceva prin casa (o masina de rufe, un strans dupa unii si dupa altii) si imi petrec restul de timp pana la ora 22 - 23 jucand-ma cu fii-mea. Nu am efectiv timp sa gatesc in astea 2 ore si nici nu mi se pare o prioritate, prefer sa petrec timpul cu familia, nu in bucatarie. Pe la ora 24 ma culc.
In WE avem program de cumparaturi, parc, curatenie si gatit, si evident fac strictul necesar si ce imi ajunge pt o saptamana.
Si sunt vesnic OBOSITA.

Vreau si eu sa tiu daca mai sunt mamici cu programul meu care reusesc sa faca atata mancare in casa ?

Mergi la inceput