mezelurile NU sint bune!
Raspunsuri - Pagina 12
irina.c. spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabi3604 CristinaGoji, vad ca ai 2 copii, sa-ti traiasca! De 1 an si de 3 ani. Sa inteleg ca nu le dai deloc carne, lactate si oua? Si compensezi cu vegetale crude, masline, ciuperci si multe cereale si seminte? Daca da, de ce? Acu' hai ca noi adultii, om trai si vegetarieni, dar copiii sunt in crestere... lactatele si carnea sunt surse de calciu de neinlocuit. Or avea si vegetalele ceva calciu, dar prea putin pt. copii. Iar ouale sunt sursa de vitamina E, care e unul din cei mai importanti antioxidanti (cu rol anticancerigen, printre altele). Care din vegetalele mancate de voi e sursa de vitamina E? Sigur, faci cum crezi, si pana la urma copilasii tai or sa cresca sanatosi si fara carne-lactate-oua, sa dea Dzeu. dar totusi... verifica si cu pediatrul ca e Ok regimul asta...EDIT: am citit raspunsul . Asa e, Buli a atras atentia ca mezelurile sunt nasparlii (si e adevarat) si poti sa renunti la ele, ca nu patesti nimic. N-ar fi rau ca lumea sa manance mai putine mezeluri, mai ales ca sunt si foarte scumpe fatza de ce contin. Dai 30 de ron pe o linguritza de carne si in rest... amidon, slana si apa chioara injectata, basca ceva conservanti si coloranti. nu prea "se" merita... Dar daca manaci cu moderatie chiar si de-astea, de pofta, nu se sfasie cerurile. |
in sucul din plante de orz verde se gaseste de 11 ori mai mult calciu decat in lapte, din cate imi amintesc.Si mai sunt si alte legume si fructe care contin calciu mai mult decat laptele.Exista copii vegetarieni care sunt bine-mersi, dar mananca variat, tot felul de fructe, legume si seminte, nu doar cartofi si fasole.mami de Ilinca(26. apr.04), Teodora (26 aug. 07) , Otilia (9 oct. 09 )am blog
Oana C spune:
Carina, si noi gatim, celelalte mame care dau copiilor lor salamuri si cremwursti. Si multe merg la serviciu ca si tine, fara nici un ajutor, vin acasa, se jaca cu copiii, fac de mincare, spala, fac piata.
Dar daca nu spunem care-i meniul de zi cu zi si cum gatim, asta nu inseamna ca "nu se poate" sau ca nu avem vointa sau ca nu avem "cunostinte in alimentatia copilului".
Da, suna a foarte multa lauda ceea ce ai scris tu acolo. De-asta am intrat la pozele tale; la cit spui ca esti de pasionata de gatit, ma asteptam sa gasesc poze cu mincare, retete, asa cum gasim la multe din fetele (cu adevarat pasionate de gatit) care intra la subiectele de la Culinar. Ce am gasit, in schimb, in pozele din albume? Pozele cu tine, care nu sugereaza deloc o alimentatie sanatoasa asa cum o expui.
Sintem multe care am dori sa avem o viata sanatoasa, din toate punctele de vedere, dar mai scapam cite un salam si-un cremvurst copilului. Si, repet, asta nu inseamna ca sintem lenese, lipsite de vointa sau ca nu putem.
Dar felul in care ai pus tu problema si ai povestit despre tine atinge perfectiunea, care (sincer) ma indoiesc ca este. Ai uitat sa spui mai multe amanunte, cum se poate ca sa pleci de acasa la 7:45am, stai la serviciu pina la "in cel mai bun caz" 7pm, vii acasa si ai timp sa faci piine si n-spe feluri de mincare (chiar daca faci mai multa deodata, la variatiile pe care le ai, sint destule sa iti acopere toate zilele saptaminii cu gatitul).
Si apoi, cind te mai joci cu fata? Cine o scoate afara, la joaca, daca nu ai nici un fel de ajutor?
Pentru mine, toate astea nu se leaga, si m-au facut sa cred ca poate esti una din mamicile de care vorbea Claudia ...
Oana C spune:
Denizel, ia uite unde era cea care respecta regulamentul! Aia cu creierul de maimuta nu iti spune nimic?
Lala_D spune:
citat din mesajul lui Oana C Carina, si noi gatim, celelalte mame care dau copiilor lor salamuri si cremwursti. Si multe merg la serviciu ca si tine, fara nici un ajutor, vin acasa, se jaca cu copiii, fac de mincare, spala, fac piata. Dar daca nu spunem care-i meniul de zi cu zi si cum gatim, asta nu inseamna ca "nu se poate" sau ca nu avem vointa sau ca nu avem "cunostinte in alimentatia copilului". Da, suna a foarte multa lauda ceea ce ai scris tu acolo. De-asta am intrat la pozele tale; la cit spui ca esti de pasionata de gatit, ma asteptam sa gasesc poze cu mincare, retete, asa cum gasim la multe din fetele (cu adevarat pasionate de gatit) care intra la subiectele de la Culinar. Ce am gasit, in schimb, in pozele din albume? Pozele cu tine, care nu sugereaza deloc o alimentatie sanatoasa asa cum o expui. Sintem multe care am dori sa avem o viata sanatoasa, din toate punctele de vedere, dar mai scapam cite un salam si-un cremvurst copilului. Si, repet, asta nu inseamna ca sintem lenese, lipsite de vointa sau ca nu putem. Dar felul in care ai pus tu problema si ai povestit despre tine atinge perfectiunea, care (sincer) ma indoiesc ca este. Ai uitat sa spui mai multe amanunte, cum se poate ca sa pleci de acasa la 7:45am, stai la serviciu pina la "in cel mai bun caz" 7pm, vii acasa si ai timp sa faci piine si n-spe feluri de mincare (chiar daca faci mai multa deodata, la variatiile pe care le ai, sint destule sa iti acopere toate zilele saptaminii cu gatitul). Si apoi, cind te mai joci cu fata? Cine o scoate afara, la joaca, daca nu ai nici un fel de ajutor? Pentru mine, toate astea nu se leaga, si m-au facut sa cred ca poate esti una din mamicile de care vorbea Claudia ... |
Doar ca informatie si fara sa vreau sa intru in polemica: intre cele 2 linkuri de poze de la semnatura Carinei gasesti si blogul ei culinar
In plus, tot la semnatura are albumele cu bunatati.
Sincer eu mi-as dori sa pot/sa am timp/ ambitie/daruire/ pasiune si sa pot gati ca ea
Din pacate nu am asa ca intru in "a doua categorie"
Asa ca nu era deloc o lauda ci o realitate din viata ei.
denizel spune:
citat din mesajul lui Oana C Denizel, ia uite unde era cea care respecta regulamentul! Aia cu creierul de maimuta nu iti spune nimic? |
Nu, nu imi spune nimic "aia cu creierul de maimuta" . Exista oameni care mananca creier de maimuta vie, viermi vii, gandaci vii, mai pe scurt, nu mananca numai mortaciuni animalemoartesiconservateprinfrigsauprinaltemetodecasanuseimputa .
Ce am gasit, in schimb, in pozele din albume? Pozele cu tine, care nu sugereaza deloc o alimentatie sanatoasa asa cum o expui. |
Carina, arati foarte bine. Pielea ta, adica indicatorul sanatatii tale, arata foarte bine si, daca nu esti impanata cu grasime nu inseamna ca esti nesanatoasa .
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
ilse spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui denizel
Nu, nu imi spune nimic "aia cu creierul de maimuta" . Exista oameni care mananca creier de maimuta vie, viermi vii, gandaci vii, mai pe scurt, nu mananca numai mortaciuni animalemoartesiconservateprinfrigsauprinaltemetodecasanuseimputa .
Carina, arati foarte bine. Pielea ta, adica indicatorul sanatatii tale, arata foarte bine si, daca nu esti impanata cu grasime nu inseamna ca esti nesanatoasa . Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel. |
OK, chiar daca vorbesti doar cu Oana c...cam cum ti-ar suna asa tie sa ti se spuna ca astia vegetarienii, trec acum la convertirea celorlalti asa cu agresivitate...nah, asta e, nu suntem toate pe forumul asta vegetariene...ba chiar asa fa un sondaj...sa vedem cati sunt perfecti pe site-ul asta.
Carina esti o femeie frumoasa, dar totusi cam prea slaba, ceva gen victoria beckham, ti se vad oasele la bazin rau de tot...acuma sincer poate ai trecut prea mult in extrema cealalta, nu mai slabi, ca o sa devii emaciata, ti-o spun asa ca "privitor dinafara" si atat si chiar nu sunt o impanata cu grasime.
Si eu am copii slabi, mofturosi.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
denizel spune:
OK, chiar daca vorbesti doar cu Oana c...cam cum ti-ar suna asa tie sa ti se spuna ca astia vegetarienii, trec acum la convertirea celorlalti asa cu agresivitate...nah, asta e, nu suntem toate pe forumul asta vegetariene...ba chiar asa fa un sondaj...sa vedem cati sunt perfecti pe site-ul asta |
Draga Ilse, nu stiu de unde ai dedus ca vegetarienii sunt perfecti. Eu una nu am sustinut asa ceva.
Si, fara suparare, preparatele din carne se fac din animale moarte.
La fel cum si supa de spanac se face din frunze de spanac moarte.
Nu vad unde sunt ofensele si agresivitatea la care faci referire.
Diferenta intre frunzele moarte de spanac si carnea unor animale moarte este ca, in lipsa temperaturilor scazute, carnea se impute mai repede si mai tare decat frunzele de spanac.
daca am fost iar agresiva, te rog sa ma scuzi.
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.
carina spune:
citat din mesajul lui Oana C Carina, si noi gatim, celelalte mame care dau copiilor lor salamuri si cremwursti. Si multe merg la serviciu ca si tine, fara nici un ajutor, vin acasa, se jaca cu copiii, fac de mincare, spala, fac piata. Dar daca nu spunem care-i meniul de zi cu zi si cum gatim, asta nu inseamna ca "nu se poate" sau ca nu avem vointa sau ca nu avem "cunostinte in alimentatia copilului". Da, suna a foarte multa lauda ceea ce ai scris tu acolo. De-asta am intrat la pozele tale; la cit spui ca esti de pasionata de gatit, ma asteptam sa gasesc poze cu mincare, retete, asa cum gasim la multe din fetele (cu adevarat pasionate de gatit) care intra la subiectele de la Culinar. Ce am gasit, in schimb, in pozele din albume? Pozele cu tine, care nu sugereaza deloc o alimentatie sanatoasa asa cum o expui. Sintem multe care am dori sa avem o viata sanatoasa, din toate punctele de vedere, dar mai scapam cite un salam si-un cremvurst copilului. Si, repet, asta nu inseamna ca sintem lenese, lipsite de vointa sau ca nu putem. Dar felul in care ai pus tu problema si ai povestit despre tine atinge perfectiunea, care (sincer) ma indoiesc ca este. Ai uitat sa spui mai multe amanunte, cum se poate ca sa pleci de acasa la 7:45am, stai la serviciu pina la "in cel mai bun caz" 7pm, vii acasa si ai timp sa faci piine si n-spe feluri de mincare (chiar daca faci mai multa deodata, la variatiile pe care le ai, sint destule sa iti acopere toate zilele saptaminii cu gatitul). Si apoi, cind te mai joci cu fata? Cine o scoate afara, la joaca, daca nu ai nici un fel de ajutor? Pentru mine, toate astea nu se leaga, si m-au facut sa cred ca poate esti una din mamicile de care vorbea Claudia ... |
Am scris ce anume ii dau ca si raspuns la intrebarea: ce anume le dati sa manance la scoala care sa nu includa mezeluri.
Imi pare rau ca arat chiar asa rau in poze, dar te asigur ca sunt sanatoasa: am 1.70 si oscilez intre 53 si 58 de kg.
La intrebarile tale:
- asa cum am zis paine fac in weekend (nu in fiecare weekend) si o inghet. Oricum painea are timpi activi destul de mici - framantatul si pusul in tavi dureaza maxim 20 de minute ca la crescut si la copt eu nu am ce face
- gatesc in fiecare seara intr-adevar.
- fetita mea are 2 parinti si bucataria e doar la parter nu in alt oras. Cand gatesc nu sunt absenta. Cand pregatesc ceva, sta cu mine, ma ajuta (din placere) sau povestim sau invatam. Cat timp mancarea fierbe/ se coace, pot face ce vreau.
- Afara iese in curte, singura sau cu unul dintre noi.
- toata ideea era ca e f important sa te organizezi. Sa scrii pe hartie ce vrei sa faci: eu imi fac in fiecare saptamana meniul si to do-uri si mi le impart pe zile
Asa cum ti-a spus si Lala, la semnatura imi poti vedea blogul.
Deni: probabil ca pentru multi a gati/ bucatareasa = grasa, rumena frumoasa, iar eu nu ma incadrez in tipar.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
carina spune:
Ilse: si tu si Oana cred ca va uitati la pozele mele din 2008, cand intr-adevar avea in jur de 51-52 de kg. Eram dupa o serie lunga de operatii stomatologice. Au fost luni intregi in care puteam bea apa si cam atat. Pozele cele mai recente sunt cele de pe Flickr din vara 2009.
Si daca tot nu va place de mine, asta e . Mie imi place si sotul e de aceeasi parere .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
lilanda spune:
citat din mesajul lui denizel Diferenta intre frunzele moarte de spanac si carnea unor animale moarte este ca, in lipsa temperaturilor scazute, carnea se impute mai repede si mai tare decat frunzele de spanac. daca am fost iar agresiva, te rog sa ma scuzi. |
Noah, io te invit la o portie de Hákarl sau un Danish Blue Cheese
Io ma bag in discutia asta doar ca sa spun ca mi se pare urit si neelegant sa faci aprecieri fizice fata de un partener de discutie. Mai cu seama cind nici nu ai ce arata la schimb :)
Alminteri, felicitari celor care (pot) maninca sanatos. Mie imi plac salamurile, chorizo , brinzeturile stinky , da' incerc sa le evit cit pot, adica mai toata saptamina!! In weekend...hmmm, e greu!