Fibrom uterin (25)
Raspunsuri - Pagina 15
cristela spune:
Gina, cum spunea si Ninia, daca ar fi dupa noi...de multa vreme eram burticoase! Intre timp ne bucuram pentru voi!
Ninia, la botez a fost frumos, erau doar rude si cativa prieteni, restrans, intim, cu muzica buna, un bebe cuminte si tare dulce...l-au asezat cu caruciorul exact langa scaunul meu, intre masa parintilor si a noastra, evident ca am fost cu ochii pe el toata dupa-amiza, pana l-au dus acasa la baita...m-am bocit un pic la biserica, la final, cand a tinut ultimul "speech" preotul, cum ca scopul nostru in viata este sa avem copii, ca nimic nu lumineaza mai bine viata ca un copil, etc....dar mi-am revenit dupa cand l-am dadacit pe bebe, care dadea de zor din manute si picioruse si sugea de zor suzeta...era tare dragalas!
De testat n-as vrea sa ma testez pana n-a sa fiu in intarziere...zic eu...dar cum eu il am intre 24 si 27 de zile, nu stiu exact, daca e de 27 de zile ar trebui sa-mi vina duminica, altfel oricand de joi pana duminica...poate o sa fac un test vineri...desi luna asta cred ca e de 27, temperatura bazala a crescut de lunea trecuta, deci probabil ovulatia a fost candva duminica trecuta.
Tana, Cryss, voi ce mai ziceti? Cum mai stati cu contractiile si durerile?
http://lt1m.lilypie.com/S5uEp3.png
“Zambeste, atunci cand doare cel mai mult.”
lyly_mar spune:
Buna fetelor,
Am luat rezultatul de la chiuretajul biopsic este bun si dr Puia ma astepta la operatie de fibrom in ianuarie, el zicea si in dec ,dar am zis sa treaca sarbatorile.
L-am intrebat inca o data daca imi salveaza uteru pt o eventuala sarcina si el mi-a zis ca 99%: da si ca imi verifica si trompele si imi face si un drilling ovarian.Sincer ma cam indoiesc de procent,pt ca el doar m-a controlat cu mana,fara ecografie ,iar dr Anca mi-a dat sanse 15 -20%

. Pana tunci mai incerc cu naturalu,poate se mai intampla o minune.....Iar in ianuarie mi-a zis sa vin in prima zi de CM sa ma programeze la operatie ,dar eu sunt plecata de sarbatori si revin pe 6 ianuarie in Bucuresti si nu pot sa ma duc in prima zi de CM, probabil ca in februarie fac operatia.Stiti cumva cand se poate face operatia?stiu ca dupa CM ,dar pana cand?
Ce fac fetele cu bebei,(Tana,Criys)? V-au mai trecut contractiile si durerile?Sa dea DD sa fie bine!
Gina ,sper ca te menajezi cat poti
Incerca cu hena pt par blond.Eu stiu ca nu este bine sa te vopsesti in sarcina.
Cristela,Ninia
si spor la treaba!
Poate trece nebunia cu gripa AH1N1 pana atunci, ca era ca la nebuni astazi la Giulesti
fetele
Ninia81 spune:
Lyly, este incurajator acel 99%! Mie toti mi-au zis ca nu pot spune exact ce si cum...pentru ca se decide intraoperator! Al meu este puternic vascularizat si exista risc mare de hemoragie...Poate la tine nu este chiar asa! Doamne ajuta sa intervina Dumnezeu si sa ramai natural, iar in ianurie sa fii gravida...
Visul nostru 
lyly_mar spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ninia81 Lyly, este incurajator acel 99%! Mie toti mi-au zis ca nu pot spune exact ce si cum...pentru ca se decide intraoperator! Al meu este puternic vascularizat si exista risc mare de hemoragie...Poate la tine nu este chiar asa! Doamne ajuta sa intervina Dumnezeu si sa ramai natural, iar in ianurie sa fii gravida... ![]() Visul nostru ![]() |
Ninia, suna incurajator,dar eu ma indoiesc
Cred mai degraba ca sunt 15-20% sanse. La mine nu mai este vascularizat f tare pt ca l-am embolizat. Dar repet imi este frica de operatie, pt ca este prin pozitie si intracavitar si subseros si intramural, cel putin asa a iesit la ultima eco facuta la Victor Babes la Dr Stefanescu(unde se ducea si Nicolae68), adica ocupa tot peretele uterin. Ma duc maine sa mai fac una ,la 6 luni dupa embolizare, tot la ea.Revin cu precizari:am vrut sa intreb ce fac fetele cu bebei mari(tana si cryss)? Si ce fac cele cu bebei mici(Gina)?
cryss30 spune:
Buna fetelor, lyly mar suntem alaturi de tine si ai incredere ca Dumnezeu face minuni si poate cine stie ............nu mai faci operatia si faci un bebe.
Tana ce mai faci cum te simti asteptam vesti bune de la tine.Gina ai dreptate cu guma de mestecat am incercat si eu si parca mi-au mai trecut arsurile.]
Cristela sper ca esti mai linistita.
Eu sunt mai binisor am avut vreo 3 zile bune, fara dureri, contractii mai putine si am putut si eu sa mananc.Sper ca bebe este bine si saptamana viitoare mergem la control la Bucuresti Doamne ajuta sa nu mai fi crescut fibroamele.
+16
NIHIL SIN DEO
lyly_mar spune:
| citat din mesajul lui cryss30 Buna fetelor, lyly mar suntem alaturi de tine si ai incredere ca Dumnezeu face minuni si poate cine stie ............nu mai faci operatia si faci un bebe. ![]() Tana ce mai faci cum te simti asteptam vesti bune de la tine.Gina ai dreptate cu guma de mestecat am incercat si eu si parca mi-au mai trecut arsurile.] Cristela sper ca esti mai linistita. Eu sunt mai binisor am avut vreo 3 zile bune, fara dureri, contractii mai putine si am putut si eu sa mananc.Sper ca bebe este bine si saptamana viitoare mergem la control la Bucuresti Doamne ajuta sa nu mai fi crescut fibroamele. +16NIHIL SIN DEO |
Multumesc
,de 2 ani de cand m-a trimis primul dr la operatie, tot sper sa raman, dar......
Sa dea DD sa fie bine la control!
cristela spune:
| citat din mesajul lui lyly_mar Buna fetelor, ![]() Am luat rezultatul de la chiuretajul biopsic este bun si dr Puia ma astepta la operatie de fibrom in ianuarie, el zicea si in dec ,dar am zis sa treaca sarbatorile. L-am intrebat inca o data daca imi salveaza uteru pt o eventuala sarcina si el mi-a zis ca 99%: da si ca imi verifica si trompele si imi face si un drilling ovarian.Sincer ma cam indoiesc de procent,pt ca el doar m-a controlat cu mana,fara ecografie ,iar dr Anca mi-a dat sanse 15 -20% ![]() ![]() . Pana tunci mai incerc cu naturalu,poate se mai intampla o minune.....Iar in ianuarie mi-a zis sa vin in prima zi de CM sa ma programeze la operatie ,dar eu sunt plecata de sarbatori si revin pe 6 ianuarie in Bucuresti si nu pot sa ma duc in prima zi de CM, probabil ca in februarie fac operatia.Stiti cumva cand se poate face operatia?stiu ca dupa CM ,dar pana cand? Ce fac fetele cu bebei,(Tana,Criys)? V-au mai trecut contractiile si durerile?Sa dea DD sa fie bine! ![]() Gina ,sper ca te menajezi cat poti Incerca cu hena pt par blond.Eu stiu ca nu este bine sa te vopsesti in sarcina.Cristela,Ninia si spor la treaba!Poate trece nebunia cu gripa AH1N1 pana atunci, ca era ca la nebuni astazi la Giulesti fetele |
Lyly, mult curaj, si eu sper mult de tot sa ramai inainte de operatie, dar daca altfel nu se va putea, el putin esti pe maine bune, Dr. Puia e un doctor cu multa experienta, daca el zice ca sunt 99% sanse, atunci asa este! Vad ca e pus pe fapte mari, parca el initial iti spusese si ca dupa 4-5 luni de la operatie poti sa incerci la bebe, nu? Sper sa fi retinut bine....deci dupa operatie o sa ai sigur bebe, daca nu ramai pana atunci!

http://lt1m.lilypie.com/S5uEp3.png
“Zambeste, atunci cand doare cel mai mult.”
danat spune:
Buna fetelor,
M-am hotarit sa va scriu si eu problema mea, dupa ce, de mai multe ori am intrat si am citit cate ceva din ceea ce scrieti.
Inteleg ca sunt printre voi multe fete care din cauza problemelor date de diferite fibroame ori n uau reusit sa aiba deloc bebe, ori nu mai reusesc... eu va doresc multa sanatate si sa va dea Dumnezeu bebeii pe care vi-i doriti!
Intai sa fac o scurta introducere a situatiei mele: am 40 de ani, am nascut acum 6 ani, prin cezariana, si dupa nastere, la cca 4 luni, ciclul a revenit dar mult mai abundent si in spasme (plus ca tinea cca 7 zile) de la 4-5 max inainte. In timpul sarcinii s-au observat 2 fibroame de 1,5-2 cm intramural (cred ca nuscriu prostii) iar medicul ginecolog de atunci m-a asigurat ca acestea pot "muri" in timpul sarcinii. Stiu ca nu au disparut, caci le aveam si la ecografia de la cca un an dupa nastere. Nu stiu daca din cauza lor, dar in timpul sarcinii am avut mai tot timpul burta tare si crampe de diverse intensitati, asemanatoare durerilor de ciclu.
Anul trecut am avut o interventie de conizatie de col, din cauza unei ectopii care nu trecea, operattia a fost urmata de biopsie al carei rezultat a fost absolut ok.
Si, sa revin la prezent: de cca 2 ani, in urma unei perioade de repetat stress emotional, psihic, ciclul meu a inceput sa fie si mai lung, dar am inceput sa am uneori si foarte mici singerari pe la jumatatea ciclului, dar si in alte zile (in special in cea de-a doua parte a lunii). Menstruatia dureaza cam 12 zile (din care numai 3-4 zile curge mult, in rest, doar un tampon maxim pe zi). Am facut echografii intravaginale, examene repetate Papanicolau (care iese bine), nu mi-a mai pomenit nici un medic de fibroamele despre care stiam. Ovarele mi s-a spus ca se prezinta ok. Si mi s-a recomandat o histeroscopie de diagnostic si chiuretaj biopsic. Mie mi-e teama si am reticente de inca o interventie la un an dupa conizatie (care mi s-a spus ca am cam facut-o degeaba nefiind absolut necesara in cazul ectopiei mele
). Nu stiu daca ma intelegi, dar nu m-as mai arunca la cutit iarasi. Stiu ca medicii recomanda asa ceva, insa as mai astepta.
Vroiam sa va intreb, in cazul fibroamelor despre care v-am spus, este posibil sa nu fie observabile? Stiu ca acestea pot da si aceste singerari prelungite, si intermenstruale despre care va spun.
Voi ce simptome ati mai avut?
Am inceput sa fac niste tratamente naturiste cu extract de mladite zmeur si de coacaz negru, dimineata si seara, cate 3 luni. Pot sa va spun ca dupa 3 luni am avut o luna de ciclul normal, mai scurt si fara nici o singerare intermenstruala. Dar dupa pauza...au revenit simptomele
Acum am reinceput tratamentul cu extractele si astept rezultatele.
Va cer scuze ca m-am lungit atit, dar sunteti umblate mai mult pe la medici cu asemenea probleme, si v-as fi recunoascatoare daca m-ati ajuta cu un sfat orice fel ar fi el.
Sunt momente cand nu ma pot linisti si ma gandesc la cele mai timpite scenarii posibile
Multumesc mult in avans!
Hobby
www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank">
"If you wanna make the world a better place,
Take a look at yourself and then make a Change"
www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of M.U.S.I.C.
.... "Ok, everybody, that's a wrap!"
lyly_mar spune:
| citat din mesajul lui danat Buna fetelor, M-am hotarit sa va scriu si eu problema mea, dupa ce, de mai multe ori am intrat si am citit cate ceva din ceea ce scrieti. Inteleg ca sunt printre voi multe fete care din cauza problemelor date de diferite fibroame ori n uau reusit sa aiba deloc bebe, ori nu mai reusesc... eu va doresc multa sanatate si sa va dea Dumnezeu bebeii pe care vi-i doriti! Intai sa fac o scurta introducere a situatiei mele: am 40 de ani, am nascut acum 6 ani, prin cezariana, si dupa nastere, la cca 4 luni, ciclul a revenit dar mult mai abundent si in spasme (plus ca tinea cca 7 zile) de la 4-5 max inainte. In timpul sarcinii s-au observat 2 fibroame de 1,5-2 cm intramural (cred ca nuscriu prostii) iar medicul ginecolog de atunci m-a asigurat ca acestea pot "muri" in timpul sarcinii. Stiu ca nu au disparut, caci le aveam si la ecografia de la cca un an dupa nastere. Nu stiu daca din cauza lor, dar in timpul sarcinii am avut mai tot timpul burta tare si crampe de diverse intensitati, asemanatoare durerilor de ciclu. Anul trecut am avut o interventie de conizatie de col, din cauza unei ectopii care nu trecea, operattia a fost urmata de biopsie al carei rezultat a fost absolut ok. Si, sa revin la prezent: de cca 2 ani, in urma unei perioade de repetat stress emotional, psihic, ciclul meu a inceput sa fie si mai lung, dar am inceput sa am uneori si foarte mici singerari pe la jumatatea ciclului, dar si in alte zile (in special in cea de-a doua parte a lunii). Menstruatia dureaza cam 12 zile (din care numai 3-4 zile curge mult, in rest, doar un tampon maxim pe zi). Am facut echografii intravaginale, examene repetate Papanicolau (care iese bine), nu mi-a mai pomenit nici un medic de fibroamele despre care stiam. Ovarele mi s-a spus ca se prezinta ok. Si mi s-a recomandat o histeroscopie de diagnostic si chiuretaj biopsic. Mie mi-e teama si am reticente de inca o interventie la un an dupa conizatie (care mi s-a spus ca am cam facut-o degeaba nefiind absolut necesara in cazul ectopiei mele ). Nu stiu daca ma intelegi, dar nu m-as mai arunca la cutit iarasi. Stiu ca medicii recomanda asa ceva, insa as mai astepta.Vroiam sa va intreb, in cazul fibroamelor despre care v-am spus, este posibil sa nu fie observabile? Stiu ca acestea pot da si aceste singerari prelungite, si intermenstruale despre care va spun. Voi ce simptome ati mai avut? Am inceput sa fac niste tratamente naturiste cu extract de mladite zmeur si de coacaz negru, dimineata si seara, cate 3 luni. Pot sa va spun ca dupa 3 luni am avut o luna de ciclul normal, mai scurt si fara nici o singerare intermenstruala. Dar dupa pauza...au revenit simptomele Acum am reinceput tratamentul cu extractele si astept rezultatele.Va cer scuze ca m-am lungit atit, dar sunteti umblate mai mult pe la medici cu asemenea probleme, si v-as fi recunoascatoare daca m-ati ajuta cu un sfat orice fel ar fi el. Sunt momente cand nu ma pot linisti si ma gandesc la cele mai timpite scenarii posibile Multumesc mult in avans! ![]() Hobby ****************************************** www.youtube.com/watch?v=IeVt9UEUh-8" target="_blank"> "If you wanna make the world a better place, Take a look at yourself and then make a Change" www.youtube.com/watch?v=wuQKnuFBg2E" target="_blank">Michael Jackson - King of M.U.S.I.C. .... "Ok, everybody, that's a wrap!" |
Buna dana,

Parerea mea este ca, din ce descri tu , ca sunt manifestari ale fibroamelor.
Dar daca dr spun ca nu le gaseste, poate sa fie un polip uterin,care se manifesta la fel ca fibromul.Sau poate este un fibrom intracavitar!!?? La histeroscopie se vede cavitatea uterina si vezi sigur ce este
Eu zic sa incerci sa faci histeroscopie.Eu cu toate ca am avut un fibrom de 9/7,5 cm pe care l-am embolizat , nu am avut manifestari de genul celor care tu le descri,doar un CM mai abundent.Parca Nicoale spunea a avut manifestari ca ale tale din cauza fibroamelor, pe care le-a embolizat si acum este OK.
Eu am fost la dr pt inca o eco(la Victor Babes),sa vad ce face prietenul meu fibromul
,dar dr mi-a zis ca a mai crescut cu 0,5 cm cu toate ca a inceput sa se calcifieze si ca nu mai este alimentat deloc??? 

Chiar ca nu inteleg
Si ca este suberesos istmic!!?I-am zis ca era mai mic in sept si ea zice ca a crescut!!??????Cum?nu am inteles??? Acum nu mai era intracavitar,nu mai ocupa tot peretele uterin,era doar subseros si cu sanse mari de conservare a uterului la operatie !???

A uitat ce mi-a zis in sept ,ca sansele sunt ffffffffff mici pt conservarea uterului dupa miomectomie
Asa ca astept sa vina ianuarie si mai vad ce fac......
Voi ce faceti?
Tanaion spune:
Dragele mele, am reaparut si eu. Ma bucur ca v-am regasit, mi-ati lipsit zilele acestea, abia asteptam sa ajung acasa sa va citesc.
Lyly ma bucur ca a iesit bine analiza si ca dr e optimist in legatura cu operatia. Dar poate pana atunci se intampla minunea.
Gravidutelor ma bucur ca va simtiti bine, tot asa sa va fie toata sarcina.
Eu m-am intors din spital unde am facut injectii si perfuzii pt maturarea plamanilor si impotriva hemoragiilor, tot pt bebe in caz de nastere prematura. Dar eu sper sa fie doar ca masura de precautie si sa duc eu bebeul la termen.
Pot sa spun ca sunt dezamagita de ce e in spitale, nu aveau nici medicamentele de baza, trebuia sa cumperi. Nu zic de mine, ca slava Domnului am de unde, dar ce se fac cei care nu au????? In rest o mare aglomeratie, multe nasteri, multe grvidute cu probleme. Doctorii mi se par mult prea glomerati, totul este pe banda rulanta.
Va pup,
Tana cu Toma (10.11.2001) si
30+