Vaccinati copiii impotriva gripei H1N1?
Raspunsuri - Pagina 6
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kay s-a scris mai acum cateva pagini ca vaccinul asta se bazeaza pe tulpina H5N1, parca... adica nici macar tulpina "impricinatului" nu e... daca gresesc, corectati-ma, va rog. |
Te corectez. In valtoarea discutiei se pare ca s-au incurcat pasarile cu porcii.
Primele zboara cu H5N1, ultimii se balacesc in H1N1 (mai precis H1N1/09).
Vaccinul impotriva unui anumit virus se bazeaza exact pe tulpina acelui virus (motiv pentru care producatorii vaccinului impotriva gripei sezoniere asteapta mai intai declansarea gripei si abia apoi ii stabilesc 'formula').
sirimie spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Nu. |
argumenteaza, pentru ca eu cred ca este
adica are aceeasi compozitie ca un vaccin antigripal sezonier, dar are tulpini are noului virus in loc sa aiba tulpini de virusi de gripa comuna
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
mihaela_s spune:
Sirimie, eu am comparat numai fluarix si pandemrix pentru ca sunt produse de acelasi producator: GSK. La noi incepe campania de vaccinare cu pandemrix saptamana viitoare la copii. Uite iti dau mai jos link-uri dar pentru ca sunt pe suedeza, am sa si scriu compozitia fiecaruia.
FLUARIX:
1 doza (0,5 ml) contine:virus inactivat de gripa care contine antigeni* echivalenti:
A/Brisbane/59/2007 (H1N1)-tulpina asemanatoare:
A/Brisbane/59/2007 (IVR-148) 15 mikrogram**
A/Brisbane/10/2007 (H3N2)-tulpina asemanatoare:
A/Uruguay/716/2007 (NYMC X-175-C) 15 mikrogram**
B/Brisbane/60/2008-tulpina asemanatoare:
B/Brisbane/60/2008 15 mikrogram**
* produs in "cultura" de ou de gaina, de la gaini sanatoase
** hemaglutinina
Acest vaccin este recomandat de OMS pentru sezonul 2009/2010.
Alti ingredienti: clorura de sodiu, dinatriumfosfatdodecahidrat, dihidrofosfat de potasiu, clorura de potasiu, clorura de magneziu hexahidrat, alfa-tocoferolhidrosuccinat, polisorbat 80, octoxinol 10, apa.
PANDEMRIX:
O doza (0,5 ml) contine: virus gripal inactivat, antigen* echivalent A/California/7/2009 (H1N1)v-virus asemanator (X-179A) 3,75 mikrogram**. Adjuvatul AS03 contine squalen (10,69 milligram), DL-alfa-tocoferol (11,86 milligram) si polisorbat 80 (4,86 milligram).
*cultivat in ou
**hemaglutinina
Alti adjuvanti: pentru injectia solutie: polisorbat 80, octoxiol 10, tiomersal, clorura de sodiu, dinatriumhidrofosfat, hidrofosfat de potasiu, clorura de potasiu, clorura de magneziu, apa.
pentru injectia emulsie: clorura de sodiu, dinatriumhidrofosfat, hidrofosfat de potasiu, clorura de potasiu, apa
Articlolele din care am luat sunt:
http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=19980429000080&DocTypeID=3&UserTypeID=0
http://www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp?NplID=20070324000011&DocTypeID=3&UserTypeID=0
Cititi ca sa comparati la Innehåll.
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Luna1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui capcaunul
Te corectez. In valtoarea discutiei se pare ca s-au incurcat pasarile cu porcii. Primele zboara cu H5N1, ultimii se balacesc in H1N1 (mai precis H1N1/09). Vaccinul impotriva unui anumit virus se bazeaza exact pe tulpina acelui virus (motiv pentru care producatorii vaccinului impotriva gripei sezoniere asteapta mai intai declansarea gripei si abia apoi ii stabilesc 'formula'). |
Nu o mai corecta. Am pus link la pagina 4 cu toate info oficiale despre vaccin. Se bazeaza pe virusul de bird flu (H5N1) din care ulterior s-a extras tulpina si s-a adaugat H1N1. Citesti si apoi fi categoric.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Luna1 spune:
"Pandemrix a fost elaborat mai intai ca vaccin macheta care continea o tulpina H5N1 a virusului gripal numit A/Vietnam/1194/2004. Societatea a studiat capacitatea acestui vaccin macheta de a declansa producerea de anticorpi („imunogenitatea”) impotriva tulpinii virusului gripal inaintea pandemiei.
Dupa izbucnirea pandemiei de H1N1, societatea a inlocuit tulpina virala din Pandemrix cu tulpina H1N1 care cauzeaza pandemia si a prezentat Comitetului pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) date legate de aceasta schimbare."
Asta raspunde si lui Sirimie nu este bazat pe vaccinul de gripa obisnuita.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
Guestus spune:
Se anunta o mare nenorocire cu gripa porcina...a venit cumva peste noi si yo nu stiu sau ce se intimpla?
Cred ca astia au cumparat vaccinul si acum trebuie sa faca ceva cu el.
kariguld spune:
citat din mesajul lui Guestus Se anunta o mare nenorocire cu gripa porcina...a venit cumva peste noi si yo nu stiu sau ce se intimpla? Cred ca astia au cumparat vaccinul si acum trebuie sa faca ceva cu el. |
da, da! a plecat de la noi de ceva timp....posibil sa fi ajuns deja! tu nu ai citit ca in Ro, inca nu s- inceput productia vaccinului? eu zic sa te inscrii pe lista!
scuze de off topic!
Bazar pt Mihaita
cont pay-pal:mihaela77oprea@yahoo.com
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
aquariusrpro spune:
citat din mesajul lui Luna1 "Pandemrix a fost elaborat mai intai ca vaccin macheta care continea o tulpina H5N1 a virusului gripal numit A/Vietnam/1194/2004. Societatea a studiat capacitatea acestui vaccin macheta de a declansa producerea de anticorpi („imunogenitatea”) impotriva tulpinii virusului gripal inaintea pandemiei. Dupa izbucnirea pandemiei de H1N1, societatea a inlocuit tulpina virala din Pandemrix cu tulpina H1N1 care cauzeaza pandemia si a prezentat Comitetului pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) date legate de aceasta schimbare." Asta raspunde si lui Sirimie nu este bazat pe vaccinul de gripa obisnuita. |
Pacat nu a pus nimeni si informatiile legate de ceea ce s-a intamplat in trial-urile cu mock-up vaccinurile: de la neinformarea oamenilor ca subiect de testare la decese, medici si asistente poloneze in tribunal , dosar refuzat la EMEA pentru incalcarea acordului de informare al subiectilor din trial etc etc.
Dar cred ca cea mai "linistitoare" prevedere legat de cat de studiat / sigur / eficient este vaccinul este data de lipsa de responsabilitate adusa la nivel de lege.
3.5. Specific legal provisions for the distribution by Member States As a general rule, marketing authorisation holders are subject to liability for the use of their products as long as they are used within the terms of the marketing authorisation. Member States may temporarily authorise the distribution of an unauthorised medicinal product in response to the suspected or confirmed spread of pathogenic agents. This encompasses pandemic situations, such as the Influenza A (H1N1) 2009 pandemic. In such a case marketing authorisation holders, manufacturers and health professionals are not subject to civil or administrative liability for any consequences resulting from the use of a vaccine when such use of an unauthorised vaccine is recommended or required by a competent authority in response to the pandemic situation. This also applies when the use of an authorised medicinal product, such as an antiviral medicine and a vaccine, is recommended beyond authorised conditions (e.g. indications, age groups). These provisions apply independently whether a national or Community authorisation has been granted.23 |
Cu alte cuvinte, who cares?? Daca ceva nu merge bine, nimeni nu-i de vina, iar belele raman numai in sarcina celui ce a folosit produsul medical
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Guestus Se anunta o mare nenorocire cu gripa porcina...a venit cumva peste noi si yo nu stiu sau ce se intimpla? Cred ca astia au cumparat vaccinul si acum trebuie sa faca ceva cu el. |
Guestus, tu ai perfecta dreptate. Insa unele fete merg cu indrazneala mult mai departe si declara ca astia nu numai ca stiu ce sa faca cu el, dar chiar si-au pus in gand sa ne omoare pe capete.
capcaunul spune:
citat din mesajul lui Luna1 Am pus link la pagina 4 cu toate info oficiale despre vaccin. Se bazeaza pe virusul de bird flu (H5N1) din care ulterior s-a extras tulpina si s-a adaugat H1N1. Citesti si apoi fi categoric. |
Of, of, of. Tu ai citit una (mock-up vaccine) si ai inteles alta (vaccine).
Repet (si sunt categoric), vaccinul impotriva unui anumit virus se bazeaza numai pe acel virus. Doar el confera imunitate. Un vaccin ce se bazeaza pe tulpini asemanatoare nu confera imunitate ci doar sporeste capacitatea de reactie a sistemului imunitar, micsorand timpul de invatare a noilor antigene.
Asa cum am scris ceva mai sus, mai intai izbucneste epidemia, apoi se identifica virusul si in final se elaboreaza vaccinul pentru imunizare daca virusul este unul nou.