Eu nu imi vaccinez fata anti HPV!
Raspunsuri - Pagina 9
xenocid spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui voljena
Gardasil is licensed for boys and girls aged nine to 15 and women aged 16 to 26. articol din febr 2007... nu ca m-as fi asteptat ca informatia sa fi ajuns deja in romania... |
Voljena nu cred ca licensed inseamna in industria pharma ceea ce credem noi ca inseamna. FDA a emis recomandarea vaccinarii baietilor acum doar doua saptamani.
sirimie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elyanne Cel putin la noi in tara, ingoranta si lipsa de educatie sexuala a celor mai multe dintre femei duc la cancerul de genul asta Un vaccin n-o sa rezolve mai nimic, din pacate... Degeaba esti vaccinata daca n-ai pic de educatie legat de protectie... sau nu dai doi bani pe controalele si analizele ginecologice regulate Cred ca e egal cu zero vaccinul in cazul asta ... Daca de ex. te pricopsesti cu o rana pe col din alte motive, fara legatra cu HPV... si nu dai pe la doctor cu anii... ai multe sanse sa ajungi la cancer |
daca fac vaccinul fetele care nu se controleaza au sansa sa NU se imbolnavreasca, pentru ca vor fi protejate de cel putin citeva tulpini
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
sirimie spune:
In societatea de consum se intimpla frecvent sa se inventeze nevoi noi. De exemplu odorizantele de camera, sau sucurile acidulate. Nu exista campanii de denigrare la adresa firmelor care comercializeaza asa ceva..
In schimb daca apare o chestie care ajuta la o boala imediat se face o campanie impotriva companiilor farmaceutice, ca vor sa jupoaie bietul consumator.
Oare de ce nu se fac asemenea campanii avind ca scop nu vaccinurile ci medicamentele homeopate care nu au nici un efect? Poate pentru ca asta e trendul in discutiile savante din parc sau din alte medii non academice.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog si poze in album
Diferenta intre cum este si cum ar trebui sa fie
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei
XIO spune:
stiam de la mama ca pt medicina e nevoie de memorie buna... nu prea ma vad razand la o veste de diagnostic de cancer... tin minte sigur ca la tata nu am ras... ah! si nici la mama... tine aici de la mine si sugestia cu informarea poate ar fi bine s-o aplici propriei persoane... ca io m-as sa vina un civil sa-mi arate ca-s 2 ani jumate ramasa in urma in meseria mea... |
Voljena , meseria mea este aceea de studenta , iar ginecologie nu am facut pana acum deloc. Prin urmare nu ma pt. ca nu am de ce . Ba mai mult , nu ma voi nici la inceputul rezidentiatului, atunci cand inveti sa devii doctor.
Memoria nu-mi joaca feste. Eu am povestit cum fata repectiva nu a fost diagnosticata in UK din cauza medicului , iar tu erai doar intr-un misto ieftin cand povesteam despre o femeie de 34 de ani diagnosticata cu cancer printr-un noroc.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Bedrosmart spune:
citat din mesajul lui denizel Stiti ce nu inteleg eu? Nu inteleg usurinta cu care e tratata apartia cancerului. Cancer depistat in faza incipienta, la asta ma refer. Zice toata lumea ca face Pap. la 1 an si, gata, chiar daca s-ar imbolnavi in perioada dintre Pap-uri, ce mare scofala?? Oameni buni, e cancer!!!!!! In faza incipienta, da, dar e cancer!!!!! Si, din cate stiu, asta nu se trateaza cu Nurofen 3 tb/zi, Vitamina C 2 tb/zi si ceai cu multa miere si lamaie. Pai, sa fereasca Dumnezeu orice femeie sa se duca la dr. la 1 an de la ultimul consult si sa fie anuntata ca are cancer. Chiar si in faza incipienta. Ce face o femeie in cazul asta? Iese zambitoare din cabinet, isi suna prietenii si le spune "baaai, am cancer. Aaa, da' stati linistito ca nu-i nasol, ca-s abia la inceput" Ce ma intereseaza ca vaccinul nu contine chiar toate tulpinile??? Zic sarumana si bodaproste pentru alea pe care le contine si sar in sus de bucurie ca macar impotriva alora o sa fiu protejata. Ca o sa am ghinionul sa le culeg de undeva pe celelalte doo care-au mai ramas, asta e. Nu toata lumea e intr-atat de ghinionista incat sa se pricopseasca fix cu tulpinile alea lipsa din vaccin , dar muuuulta lume se imbolnaveste de cancer.... :( |
Denizel, bravo, excelent spus, si eu am scris ceva asemanator la un alt topic deschis mai demult pe aceeasi tema. Incredibil cum crede lumea ca a primi vestea ca ai cancer, chiar in stadiu incipient, poate fi o bagatela.
"Supravietuirea la 5 ani in cazul cancerului colului uterin variaza in functie de stadiul bolii: stadiul IA 95%; IB1 90%; IB2 80%; stadiul II 75%; stadiul III 45%; stadiul IV 20%" citez aici de pe un site medical.
Ups, dar asta inseamna ca 5% dintre femeile diagnosticate in acest stadiu incipient MOR IN INTERVAL MAI MIC DE 5 ANI DE LA DIAGNOSTICAREA BOLII.
Cum am mai spus, eu personal m-as vaccina si mi-as vaccina copilul cu toate vaccinurile posibile care ar reduce macar cu 1% riscul de a face vreun tip de cancer (nu o pot face cu Gardasil pentru simplul motiv ca am depasit demult varsta ceruta).
Dumnezeule, ce o sa le spuneti fetitelor voastre, peste ani, daca vor avea ghinionul sa primeasca o asemenea veste? Lasa ca ai sanse 95% sau 80% sa supravuietuiesti?
Sanatate si intelepciune maxima!
Bedrosmart
PS Scuze pentru ca am scris cu litere mari si bolduite, dar recunosc ca am simtit nevoia sa tip.
Sheannamp spune:
as vrea si io sa inteleg de ce e sigur bine pt fete sa fie vaccinate si numai probabil pt baieti? |
Ultima data cand am verificat baietii nu aveau uter. !
Dar poate acolo la tine in civilizatie s-a descoperit altceva ce nu a ajuns inca in Romania.
Deci daca imi voi vaccina baietii o voi face ca sa ii protejez de infectia cu papilloma pe ei si pe partenerele lor sexuale. Si asta pentru ca nu e inca foarte clar definit modul de transmitere al acestor tulpini virale.
Dar poate cei care cred ca medicina se transmite genetic, ca tine, stiu mai multe decat noi astia medicii ignoranti din Romania....
XIO spune:
citat din mesajul lui Bedrosmart
Denizel, bravo, excelent spus, si eu am scris ceva asemanator la un alt topic deschis mai demult pe aceeasi tema. Incredibil cum crede lumea ca a primi vestea ca ai cancer, chiar in stadiu incipient, poate fi o bagatela. "Supravietuirea la 5 ani in cazul cancerului colului uterin variaza in functie de stadiul bolii: stadiul IA 95%; IB1 90%; IB2 80%; stadiul II 75%; stadiul III 45%; stadiul IV 20%" citez aici de pe un site medical. Ups, dar asta inseamna ca 5% dintre femeile diagnosticate in acest stadiu incipient MOR IN INTERVAL MAI MIC DE 5 ANI DE LA DIAGNOSTICAREA BOLII. Cum am mai spus, eu personal m-as vaccina si mi-as vaccina copilul cu toate vaccinurile posibile care ar reduce macar cu 1% riscul de a face vreun tip de cancer (nu o pot face cu Gardasil pentru simplul motiv ca am depasit demult varsta ceruta). Dumnezeule, ce o sa le spuneti fetitelor voastre, peste ani, daca vor avea ghinionul sa primeasca o asemenea veste? Lasa ca ai sanse 95% sau 80% sa supravuietuiesti? Sanatate si intelepciune maxima! Bedrosmart PS Scuze pentru ca am scris cu litere mari si bolduite, dar recunosc ca am simtit nevoia sa tip. Nu va ingrijorati dar de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6,33) |
Bedrosmart , daca este prin in stadiu incipient este curabil , ar trebui sa ai ghinion cu carul ca sa nu te vindeci de el.
In tarile care au bani se face screening.
pre exemplu , in Asia se consuma foarte mult mancare afumata , saramura. Acolo incidenta cancerului gastric era crecuta enorm. S-au introdus screeningurile si sunt printre putinii doctori care au sansa sa trateze cancerul gastric deoarece este prins in stadiu incipient. L anoi , cum nu exista asa ceva , pacientii vin la doctor cand deja boala e avansata . Vin cu : scadere ponderala , inapetenta , durere in timpul mesei si eventual o masa palpabila ina bdomen , sau hemoragii. Atunci e prea tarziu , daca poti face o rezectie gastrica e norocos pacientul , dar si asa sansele sunt relativ scazute pt. ca nu se poate alimenta bine.
Sau in alte tari din Europa cancerul de col ear disparut din cauza PAP-ului care se facea la toate femeile. Ne-a povestit profesoara de morfopatologie ca s-a dus la un congres in Europa , nu mai stiu ce tara , si au rugat-o sa aduca niste lame cu neo cervical pt. ca ei nu au asa ceva.
Cancerul nu este egal cu moartea . Nu MAI este egal cu moartea , si asta trebuie sa inteleaga toata lumea .
Din cate tin minte prima afectiune care ucide este boala cardiovasculara cu toate ramurile ei .
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/
gaba-rema spune:
citat din mesajul lui delsim Un singur comentariu: se pare ca am intrat intr-o noua era a ignorantei: am inceput sa negam existenta unor boli! Mi se pare incredibil! Delia "Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer |
Ei, stai tu linistita... ca nu e o era chiar asa de noua. Nu m-apuc sa dau link-uri la prostii... dar ai idee cāte "asociatii" neaga relatia dintre HIV si SIDA?
psichoMom spune:
Dragele mele, HPV nu da doar cancer de col... Aceleasi 4 tulpuni care s-au pomenit aici sunt una din cauzele altor tipuri de cancer: Penian, anal, esofagian, chiar pulmonar... Ce daca barbatii nu au uter??? Mai nou se recomanda chiar si medicilor ginecologi care practica cauterizarea papilomatozelor... Fumul degajat poate cauza cancer esofagian, pulmonar, etc...
S-a mai vorbit aici de varsta maxima la care se poate face vaccinul (apropos, la noi ii zice Silgard celui de la MSD, cel care acopera 4 tulpini, si... uite imi scapa denumirea celui de la GSK, cel cu doar 2 tulpini). Initial se vorbea despre varsta maxima 26 de ani. S-a ajuns la concluzia ca esta OK sa te vaccinezi la orice varsta superioara acesteia cu conditia ca in momentul vaccinarii sa nu fii deja contaminata cu una din tulpini...
Intr-adevar... Papanicolau o data pe an nu este suficient... Da, e bun sa-ti descopere alte probleme care pot fi tratate ulterior... In schimb dc iti descopera o contaminare cu HPV... asta e deja tardiv...
Bedrosmart spune:
XIO, bineinteles ca ai dreptate cand vorbesti despre screeninguri, asta se pare este singura sansa de a tine pe viitor cancerul, la modul general, in frau: diagnosticarea lui cat mai precoce (lucrul cel mai dificil de obtinut, cancerul fiind o boala care are de obicei simptomatologie numai in stadiile avansate).
Dar nu confunda, te rog. Cancerul de col uterin este curabil 100% in stadiul 0 (carcinom in situ). In stadiul Ia este 95% supravietuire la 5 ani (repet, nu am inventat eu cifrele astea, asa arata statisticile).
Cred ca stii la fel de bine ca si mine cat de subtire este granita dintre 0 si Ia, nu-i asa?
Da, medicina este o stiinta statistica, da, un prognostic de vindecare de 95 sau 98% este teribil de bun, dar nu uita: pentru 5% sau 2% sau 1% dintre paciente, diagnosticul a fost pana la urma echivalent cu moartea. Cine vrea oare sa riste asa ceva, daca exista un vaccin care sa te fereasca de riscul asta? Eu personal n-as vrea.
Bedrosmart