Eu nu imi vaccinez fata anti HPV!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Intreba cineva despre modul de transmitere:

"Transmiterea HPV se face in 99% din cazuri prin contact sexual (vaginal,oral,anal).
Contactele sexuale repetate cu persoana infectata creste probabilitatea de a contacta virusul.De asemenea ,creste probabilitatea cu nr de parteneri sexuali.
Prezervativul nu protejeaza intotdeauna ,avand in vedere ca este posibila localizarea condiloamelor date de HPV si pe tegumentul din regiunea genitala, perigenital si perianal (nu numai pe mucoasa genitala).
Transmiterea non-sexuala, prin obiecte contaminate recent si imprumutate cum ar fi : lenjeria intima ,prosop, periuta de dinti este exceptionala. Se considera ca HPV nu poate fi contactat de pe capacul de toaleta, piscina.
Mai este posibila transmiterea de la mama la copil in momentul nasterii pe cale naturala, cu aparitia la nou-nascut a conjunctivitei cu HPV ,laringitei cu HPV, infectiilor ano-genitale cu HPV (la femeile infectate cu HPV se recomanda nasterea prin operatie cezariana)."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Bedrosmart,
vroiam doar sa-ti zic ccc ca eu m-am vaccinat la 37 ani, la Bogdan Marinescu; iar Streinu si-a vaccinat si nevasta si fetele (adulte, nu-s copilitze) acum vreo 2 ani, cind m-am vaccinat si eu; asa ca, daca vrei, poti s-o faci chiar daca ai depasit virsta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe

si noi zicem pas/nu vaccinului
din simplul motiv ca maica-mea, medic microbiolog/virusolog, a fost recent la un training/curs despre vaccinul asta care e mirobolant numai ca protejeaza impotriva unor tulpini ale virusului care la noi nu prea exista (in RO), adica ar proteja la fel de bine ca atunci cand ai face vaccin anti-aviara sa te protejezi de porcina..

Nu prea înteleg... HPV are zeci de tulpini, majoritatea benigne, si doar vreo 2-3 maligne (Xio si altii cu pregatire medicala, dc. spun prostii rog corectare!...). Vaccinul se pretinde preventiv pt. TOATE acele tulpini maligne.
Crezi ca la noi "nu prea exista" tulpinile maligne ale HPV ?? Si atunci... de unde atâtea si-atâtea femei cu cancer de col? Caci înteleg ca existenta HPV - forma maligna - e o conditie aproape universal necesara (nu si suficienta) pt. a dezvolta un neoplasm de col uterin...
Poate ca mama ta a mai aflat si alte informatii la curs, caci numai pe baza aceleia comunicate de tine nu cred ca poti spune gata, pas la vaccin...
zic si io ...

Merci Xio de corectare (nu vazusem postul tau dinainte)
deci, pt. conformitate:
- sunt 6 tulpini maligne de HPV (nu 2-3)
- cancerul cervical poate avea si alte cauze / factori favorizanti, chiar si in absenta tulp.maligne HPV.
Scuze pt. erorile neintentionate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psichoMom spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabi3604

Citat:
citat din mesajul lui Noe

si noi zicem pas/nu vaccinului
din simplul motiv ca maica-mea, medic microbiolog/virusolog, a fost recent la un training/curs despre vaccinul asta care e mirobolant numai ca protejeaza impotriva unor tulpini ale virusului care la noi nu prea exista (in RO), adica ar proteja la fel de bine ca atunci cand ai face vaccin anti-aviara sa te protejezi de porcina..

Nu prea înteleg... HPV are zeci de tulpini, majoritatea benigne, si doar vreo 2-3 maligne (Xio si altii cu pregatire medicala, dc. spun prostii rog corectare!...). Vaccinul se pretinde preventiv pt. TOATE acele tulpini maligne.
Crezi ca la noi "nu prea exista" tulpinile maligne ale HPV ?? Si atunci... de unde atâtea si-atâtea femei cu cancer de col? Caci înteleg ca existenta HPV - forma maligna - e o conditie aproape universal necesara (nu si suficienta) pt. a dezvolta un neoplasm de col uterin...
Poate ca mama ta a mai aflat si alte informatii la curs, caci numai pe baza aceleia comunicate de tine nu cred ca poti spune gata, pas la vaccin...
zic si io ...

Gabi, asa cum spuneam mai sus, desi nu am pregatire medicala, la acel curs am avut sansa sa particip si eu... toate 3 zilele, 8h pe zi...nu mai tin minte exact dar daca vreti pot sa verific... 12 sau 14 profesori romani renumiti, plus o somitate straina in domeniu Prof Stanley... Nu este adevarat... Acele 4 tulpini maligne cauzeaza cancer peste tot in lume... Sunt 4, nu 10, nu 100...

Edit: corect, sunt 6, nu 4... dar acelea 4 sunt considerate ca fiind mai periculoase.

Ah: inca o chestie ce poate sa vi se pare interesanta si poate cat de cat sa va explice necesitatea vaccinarii atat de timpurie a fetitelor: au fost medici care au povestit despre cazuri de fetite de clasa a-IV-a infectate cu 2-3 tulpini... Groazanic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sheannamp

Partea interesanta este ca la ele dovada certa a unei transmisii pe cale sexuala a HPV nu exista (nu intru in amanunte ca nu e cazul). Dimpotriva nu se stie exact de cand si cum s-au infectat.

Avand in vedere ca studiile + litaniile oficiale arata faptul ca este nevoie de o infectie persistenta cu hpv ( tulpinile onco) asa incat sa se declanseze cancerul, iar timingul pentru aceasta persistenta este undeva intre 15-20 de ani ( de la FDA citire + literatura de rigoare), este foarte posibil ca infectarea sa se fi produs in copilarie sau, si mai probabil, sa se fi nascut infectate.

Faptul ca si baieti si fete se pot naste gata infectati cu HPV este un fapt documentat. Faptul ca nu-i testeaza nimeni inainte de vaccinare ... asta este alta poveste; este adevarat ca poate avea un final destul de tragic, dar suficient de indepartat ca timp incat sa nu mai poti da vina pe vaccin. Nu pentru ca nu ar exista cauzalitate ci pentru ca nu este nimeni dispus sa plateasca studiile.
Citat:
Infectiile cu HPV cu risc inalt se transmit pe verticala ( 1999)

” .. prezentam probe ale transmiterii pe verticala a infectiei cu HPV de la mama la copil, in cazul a cel putin 30% din mame. Faptul ca mama este sursa infectiei de la copii a fost confirmat de secventele de ADN . (….) 48% din copii sub 11 ani s-ar putea sa fie infectati cu HPV ( tulpina 16) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=PubMed&cmd=Retrieve&list_uids=10371668&dopt=Abstract

” Prezenta frecventa a infectiilor cu HPV tip 16 la copii. (2000)

In acest studiu ( in Londra) 267 de copii sanatosi, cu varste intre 3 si 11 ani au fost testati pentru prezenta HPV ADN in gura. (…..) HPV 16 a fost detectat la 138 de copii (51.7%) din grup. Prezenta infectiei a fost aceeasi, indiferent de sexul copilului. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?db=PubMed&cmd=Retrieve&list_uids=10745235&dopt=Abstract

4. Un studiu din 2005 - Au fost urmarite 76 de familii timp de 2 ani. http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pubmed&pubmedid=15634997

„La nou nascuti ( la nastere), s-a detectat prezenta HPV in zona genitala ( 15%) si in 10% din cazuri in probele luate din gura bebelusilor. La 6 luni s-a inregistrat o crestere si s-au atins valori de 18 si respectiv 21%. La 24 de luni s-a inregistrat un declin, HPV fiind prezent doar la 10% din copii. http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?artid=540188&rendertype=figure&id=f3

Studiile arata doar existenta infectiei si variatia, dar nu urmaresc factorii care au determinat vindecarea. Dar sunt alte studii care arata ca introducerea in alimentatie a anumitor substante ofera organismului ceea ce este necesar sa se vindece singurel.

Citat:
citat din mesajul lui XIO

HPV=ul da printre altele si cancer penian , adica pe glandul penisului , deci la baieti respectiv hermafroditi.
Asadar si prin urmare , ar fi bun si pt. ei m dar nu stiu daca s-au facut teste ori nu .

Gardasilul aplicat la baieti este studiat deja ( in acelasi stil ca si aplicatia la femei) si basca aprobat de FDA. Probabil curand il aproba si EMEA.

Desi Merck nu a lamurit inca situatia cu cei 13 cercetatori / profesori din Germania care au cerut acces la datele brute ( pentru review intedependent) pentru ca datele prezentate in studiile pentru Gardasil sunt incorente si nu este clar ce si de ce au eliminat din datele brute si mai ales cum au calculat eficacitatea vaccinului. Intre timp cererile de acces la datele brute s-au inmultit, pentur ca exista multe informatii contradictorii ( inclusiv persoane vaccinate care au facut cancer de col in termen de 2 ani); prin primavara se discuta in parlamentul britanic despre asta ( deh .. ei mai au si medici / cercetatori care preseaza politicul). Ca urmare, Merck-ul a lasat-o mai moale; idem si Bazac.

Dar problema legata de lipsa unui review independent pentru studiile vaccinurilor Gardasil si Cervarix ( GSK este in aceeasi galeata) ramane. Momentan sunt doar declaratiile lor, campaniile de marketing ca vaccinurile fac si dreg ( sunt faine campaniile, au reusit sa transforme o minge intr-un elefant, au inoculat informatii false etc )si studii la care accesul la datele brute este interzis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaba-rema spune:

Citat:
citat din mesajul lui Oana-Laura
...eu nu am sa imi vaccinez fetita ... pentru ca informatia pe care as fi vrut sa o am nu mi-a fost oferita...

eu cred ca e mai degraba interesul tau (pt. copila ta) sa cauti informatie cât mai relevanta si completa, nu sa o astepti pasiv sa-ti fie 'oferita', iar daca nu ti-a fost oferita, sa "te superi" în ghilimele si sa decizi sa nu mai vaccinezi fata .

[/quote]
Da - eu asteptam sa fiu informata de acest vaccin pe internet. [/quote]

banuiesc ca te referi la un site autorizat pe net... de ex. al Ministerului Sanatatii, ai intrat pe el cumva?
Ca asa, tot pe internet gasesti si Formula As, si Razboi întru Cuvânt si un milion de site-uri care vor sustine cele mai diferite si adesea bizare lucruri despre sanatate în general. cred ca nu trebuie sa-ti spun ca nu e cazul sa te iei dupa absolut tot ce scrie pe internet ... si nici nu ai cum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana

Vad ca iar a inceput o campanie de promovare a vaccinului HPV impotriva cancerului de col uterin.

Eu eram pro vaccinare dar acum o saptamana mi-am schimbat parerea dupa ce am auzit urmatoarea poveste de la o prietena care locuieste in Olanda.

ATENTIE FIRMELE FARMACEUTICE MANIPULEAZA:
Televiziunea Olandeza de stat a facut o ancheta care a scos la iveala ca firmele farmaceutice manipuleaza opinia publica ca sa-si vanda diverse produse.
Cum functioneaza:
- firma farmaceutica "inventeaza o boala" care nu prea exista cum ar fi "copii care fac des pipi in pat"
- firma farmaceutica incepe o campanie de promovare a acestei boli recurgnd la cele mai interesante constructii:
* cumpararea de spatiu publicitar in reviste ascunzand faptul ca articolul despre boala ar fi sponsorizat de o anume firma
* cumpararea de "stiri platite" la posturile TV
* cumpararea de reclama in Seriale de televiziune foarte po****re unde un personaj principal spune ca are aceasta boala
* pliante la medicii de familie
* etc.
- dupa ce opinia publica este pregatita, se lanseaza pe piata "antidotul" si se instruiesc medicii de familie (care beneficiaza de diverse avantaje de la aceste firme) sa prescrie acest medicament in cazul in care pacientul il cere.

Si uite asa, un pacient sanataos se trezeste peste noapte bolnav si baga in el chimicale care probabil ca nu il ajuta cu nimic.

Alt exemplu ar fi boala ADHD? Ma intreb daca ea este reala.

Daca cineva din Olanda a vazut aceasta emisiune ne poate spune daca este sau nu adevarata aceasta poveste.

Acum, traducand aceasta poveste la vaccinul HPV nu pot decat sa remarc in baza informatiilor din presa ca:

- Ministerul sanatatii s-a grabit sa cumpere 8 milioane de vaccine (mult prea multe decat era necesar). De ce toate odata si nu in transe? Probabil ca altfel nu mai aveau bani de vile si mercedesuri...
- Ministerul a inceput o campanie de promovare a acestui vaccin, campanie care s-a derulat dupa modelul "publicitate platita la prieteni" (modelul Udrea), campanie acre evident nu a functionat
- O mare parte din vaccine expira in Februarie 2010 deci la minister este panica mare
- Ministerul incepe o noua campanie care va avea probabil aceleasi rezultate proaste deoarece este facuta pe acelasi model: cu bani din publicitate platim la televiziuni spatii de campanie electorala

De ce nu gasim informatiile necesare aici pe forum? De ce nu se inregistreaza cineva de la ministerul sanatatii sau un medic care face parte din campanie sa ne explice cum stau lucrurile? De ce nu gasim aceasta informatie in revistele de specialitate? De ce nu sunt instruiti medicii de familie? Probabil ca pur si simplu nu ii intereseaza decat vila si mercedesul iar pe noi ne trateaza ca o cireada de vaci proaste.

In aceste conditii eu m-am hotarat sa nu-mi vaccinez copilul! Deci un NU HOTARAT pentru HPV! De ce sa nu mai astept? De ce sa nu faca vaccinul la anul dupa ce avem mai multe date despre efectele secundare?

Voi ce credeti?

Eu in UK am auzit altceva..Cum ca acest vaccin ar duce la o maturizare sexuala precoce si astfel fetitele sunt in pericol sa isi inceapa viata sexuala mult mai devreme.Avand in vedere ca in UK multe fetite deja incep cam pe la 12 ani...nu stiu ce inseamna mult prea devreme....7???
Nu stiu daca sa cred sau nu dar stiu ca au fost cateva emisiuni si reportaje cam pe la inceputul anului in legatura cu acest subiect si reiesea cam ce am spus mai sus.

Erinn's mummy

Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gadeamarc spune:

Citat:
citat din mesajul lui Roxana

Vad ca iar a inceput o campanie de promovare a vaccinului HPV impotriva cancerului de col uterin.

Eu eram pro vaccinare dar acum o saptamana mi-am schimbat parerea dupa ce am auzit urmatoarea poveste de la o prietena care locuieste in Olanda.

ATENTIE FIRMELE FARMACEUTICE MANIPULEAZA:
Televiziunea Olandeza de stat a facut o ancheta care a scos la iveala ca firmele farmaceutice manipuleaza opinia publica ca sa-si vanda diverse produse.
Cum functioneaza:
- firma farmaceutica "inventeaza o boala" care nu prea exista cum ar fi "copii care fac des pipi in pat"
- firma farmaceutica incepe o campanie de promovare a acestei boli recurgnd la cele mai interesante constructii:
* cumpararea de spatiu publicitar in reviste ascunzand faptul ca articolul despre boala ar fi sponsorizat de o anume firma
* cumpararea de "stiri platite" la posturile TV
* cumpararea de reclama in Seriale de televiziune foarte po****re unde un personaj principal spune ca are aceasta boala
* pliante la medicii de familie
* etc.
- dupa ce opinia publica este pregatita, se lanseaza pe piata "antidotul" si se instruiesc medicii de familie (care beneficiaza de diverse avantaje de la aceste firme) sa prescrie acest medicament in cazul in care pacientul il cere.

Si uite asa, un pacient sanataos se trezeste peste noapte bolnav si baga in el chimicale care probabil ca nu il ajuta cu nimic.

Alt exemplu ar fi boala ADHD? Ma intreb daca ea este reala.

Daca cineva din Olanda a vazut aceasta emisiune ne poate spune daca este sau nu adevarata aceasta poveste.

Acum, traducand aceasta poveste la vaccinul HPV nu pot decat sa remarc in baza informatiilor din presa ca:

- Ministerul sanatatii s-a grabit sa cumpere 8 milioane de vaccine (mult prea multe decat era necesar). De ce toate odata si nu in transe? Probabil ca altfel nu mai aveau bani de vile si mercedesuri...
- Ministerul a inceput o campanie de promovare a acestui vaccin, campanie care s-a derulat dupa modelul "publicitate platita la prieteni" (modelul Udrea), campanie acre evident nu a functionat
- O mare parte din vaccine expira in Februarie 2010 deci la minister este panica mare
- Ministerul incepe o noua campanie care va avea probabil aceleasi rezultate proaste deoarece este facuta pe acelasi model: cu bani din publicitate platim la televiziuni spatii de campanie electorala

De ce nu gasim informatiile necesare aici pe forum? De ce nu se inregistreaza cineva de la ministerul sanatatii sau un medic care face parte din campanie sa ne explice cum stau lucrurile? De ce nu gasim aceasta informatie in revistele de specialitate? De ce nu sunt instruiti medicii de familie? Probabil ca pur si simplu nu ii intereseaza decat vila si mercedesul iar pe noi ne trateaza ca o cireada de vaci proaste.

In aceste conditii eu m-am hotarat sa nu-mi vaccinez copilul! Deci un NU HOTARAT pentru HPV! De ce sa nu mai astept? De ce sa nu faca vaccinul la anul dupa ce avem mai multe date despre efectele secundare?

Voi ce credeti?

Sarut mana, doamna Roxana
Eu ma numesc Marcel si am o fiica de 12 ani, Dana, care urmeaza sa fie vaccinata contra HPV, pentru ca asa am hotarat de comun acord, eu si ea (mama ei nu mai poate hotari nimic, din cauza s-a prapadit acum mai bine de un an de cancer cervical, pozitiva HPV). Nu cred ca imi cunoasteti povestea. Eu sunt acel "mioriticul" care si-a facut, la un moment dat, blogul vaccin contra prostiei si care bantuiam pe net de un an in incercarea mea disperata de a face o alegere pentru Dana (sa ia vaccinul sau sa nu-l ia). Fireste ca am si eu rude si prieteni in tot felul de tari (inclusiv in SUA, unde s-a tot facut tam-tam cum caci chiar ar fi murit niste fetite in urma vaccinului, stire infirmata cu scuze, la putin timp, de publicatiile respective care banuiesc ca au platit si niste mari pagube in urma faptului ca au fost date in judecata si au pierdut) si m-am interesat la ei in legatura cu vaccinul, plus ca am studiat tot ce se putea studia in urma Nobelului care a fost luat pentru descoperirea efectelor virusului HPV (dar asta banuiesc ca stiti si dumneavoastra). Inclusiv, am luat legatura cu foruri medicale din Elvetia si Franta (pe multi de pe acolo ii stiam deja, personal, datorita cancerului sotiei mele pe care am dus-o pe oriunde am inteles ca putea avea o raza de speranta. Am fost si la calugari, am incercat si cu medicina naturista si cu bioenergie. Nimic nu a mers, iar ea s-a dus. Inca o iubesc ca pe ochii din cap si-mi lipseste enorm. Toate cercetarile pe care le-am facut ne-au convins pe mine si pe Dana ca vaccinul anti-HPV este "un rau necesar" pentru ca nu mi-as ierta nicioadata ca pentru o gogorita de conspiratie facuta de tot felul de nimeni care nu au alta treaba decat sa-si dea cu presupusul, sa refuz acest vaccin iar fata mea sa moara, ca si mama ei, de cancer cervical.
Eu stiu foarte clar ca niste oameni care nu au fost in situatia mea, precum dumneavoastra, nu puteti decat sa teoretizati si atat tot, dar nu uitati ca, daca vorbele pe care le scrieti aici duc la convingerea cuiva sa nu-si faca vaccinul iar acesta se va imblonavi de cancer cervical sau penian (pentru ca si barbatii fac cancer de la HPV), asta inseamna ca va asumati moartea cuiva, nu viata lui. Eventual, eu imi pot asuma viata cuiva, pentru ca acest vaccin este facut pentru viata nu pentru moarte, asta este clar.

Asa ca, daca "mai auziti ceva" de la o amica din Bulgaria sau chiar din Monaco (e mai credibil Monaco pentru ca sunt mai bogati oamenii acolo, deci se presupune ca si mai destepti - acolo toti isi fac vaccinul si dau bani grei pentru el), e bine sa cochetati cu parerile in cercuri mai restanse, nu pe un forum unde intra mii de parinti, gata sa-si omoare copiii din cauza cuiva iresponsabil cum, cu scuzele de rigoare, vad ca sunteti.

sarut mana doamnelor, salut domnilor si o zi buna tuturor

gadea marcel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gadeamarc spune:

@domanelor sau domnilor moderatori

Ca sa nu mai zic ca am citit, deja, pe forum vreo patru sau cinci topicuri deschise pe subiect (vaccinul anti-HPV). Chiar era nevoie sa se mai deschida unul? In situatia asta, ma vad obligat sa mai deschid si eu unul, pentru ca vad ce intorsatura grosiera pentru copiii unei tari, si asa vai de capul ei, ia o situatie privita in felul asta. Mi-as dori sa stiu intai politica forumului pentru a nu supara cu insistentele redundante.

cu respect,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui gadeamarc

Sarut mana, doamna Roxana
Eu ma numesc Marcel si am o fiica de 12 ani, Dana, care urmeaza sa fie vaccinata contra HPV, pentru ca asa am hotarat de comun acord, eu si ea (mama ei nu mai poate hotari nimic, din cauza s-a prapadit acum mai bine de un an de cancer cervical, pozitiva HPV). Nu cred ca imi cunoasteti povestea. Eu sunt acel "mioriticul" care si-a facut, la un moment dat, blogul vaccin contra prostiei si care bantuiam pe net de un an in incercarea mea disperata de a face o alegere pentru Dana (sa ia vaccinul sau sa nu-l ia). Fireste ca am si eu rude si prieteni in tot felul de tari (inclusiv in SUA, unde s-a tot facut tam-tam cum caci chiar ar fi murit niste fetite in urma vaccinului, stire infirmata cu scuze, la putin timp, de publicatiile respective care banuiesc ca au platit si niste mari pagube in urma faptului ca au fost date in judecata si au pierdut) si m-am interesat la ei in legatura cu vaccinul, plus ca am studiat tot ce se putea studia in urma Nobelului care a fost luat pentru descoperirea efectelor virusului HPV (dar asta banuiesc ca stiti si dumneavoastra). Inclusiv, am luat legatura cu foruri medicale din Elvetia si Franta (pe multi de pe acolo ii stiam deja, personal, datorita cancerului sotiei mele pe care am dus-o pe oriunde am inteles ca putea avea o raza de speranta. Am fost si la calugari, am incercat si cu medicina naturista si cu bioenergie. Nimic nu a mers, iar ea s-a dus. Inca o iubesc ca pe ochii din cap si-mi lipseste enorm. Toate cercetarile pe care le-am facut ne-au convins pe mine si pe Dana ca vaccinul anti-HPV este "un rau necesar" pentru ca nu mi-as ierta nicioadata ca pentru o gogorita de conspiratie facuta de tot felul de nimeni care nu au alta treaba decat sa-si dea cu presupusul, sa refuz acest vaccin iar fata mea sa moara, ca si mama ei, de cancer cervical.
Eu stiu foarte clar ca niste oameni care nu au fost in situatia mea, precum dumneavoastra, nu puteti decat sa teoretizati si atat tot, dar nu uitati ca, daca vorbele pe care le scrieti aici duc la convingerea cuiva sa nu-si faca vaccinul iar acesta se va imblonavi de cancer cervical sau penian (pentru ca si barbatii fac cancer de la HPV), asta inseamna ca va asumati moartea cuiva, nu viata lui. Eventual, eu imi pot asuma viata cuiva, pentru ca acest vaccin este facut pentru viata nu pentru moarte, asta este clar.

Asa ca, daca "mai auziti ceva" de la o amica din Bulgaria sau chiar din Monaco (e mai credibil Monaco pentru ca sunt mai bogati oamenii acolo, deci se presupune ca si mai destepti - acolo toti isi fac vaccinul si dau bani grei pentru el), e bine sa cochetati cu parerile in cercuri mai restanse, nu pe un forum unde intra mii de parinti, gata sa-si omoare copiii din cauza cuiva iresponsabil cum, cu scuzele de rigoare, vad ca sunteti.

sarut mana doamnelor, salut domnilor si o zi buna tuturor

gadea marcel

Marcel, condoleante.

Comentariile la mesajul tau sunt de prisos...
Iti doresc din suflet ca dragostea Danei, fetita ta, sa-ti aduca alinare si imi doresc sa stiu ca acesta nu e singurul forum pe care ai scris/vei scrie si ca aceasta nu a fost prima data cand vei impartasi oamenilor experienta ta.

Nu puteai sa ma faci sa recunosc ca o situatie e imposibil de rezolvat si ca e fara sorti de izbanda, caci eram incontinuu in cautarea unei solutii si, de fapt, problema se punea daca eram un om optimist sau un om prea prost - Saul Bellow, Aventurile lui Augie March

Mergi la inceput